Şimdi Ara

<<<<Yeni Renault Fluence Ze alacaklar alanlarlar kulübü>>> (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
25
Favori
124.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_kodak


    Güle güle kullanın. 10A ile 10 saatte dolan batarya 16A ile 6 saat 15 dakikada dolar. Ters orantı ile de yapabilirsiniz hesabı. Ben sürekli gece şarj ettiğim için çok ihtiyaç duymuyorum gündüz acil şarja sıklıkla ihtiyaç duyanlar için çok faydalı olur. Aracın deposu yarıdayken 2-3 saatlik bir duraksamada bile tam dolu hale gelebilir bu sayede. Diğer kablo normalde tüm araçlarda standart bulunuyor, kimsenin de bir işine yaramaz aslında ama dangalağın birisi bişey zannedip almıştır muhtemelen. Bu kabloyu da duvar tipi şarj istasyonlarında, AVMlerdeki ticari şarj istasyonlarında filan kullanırsınız. Araçta mutlaka bulunması gerekir. Serviste 1200 lira civarındaydı en son, Çin'den 80 $ civarına alabilirsiniz, bir ucu Mennekes bir ucu SAE J1772 konnektör olan 5 metrelik bir kablo. Kısa bir araştırmayla rahtaça bulabilirsiniz.


    Cevabınız için teşekkürler,Aslında bende geceden takıp,gündüz kullanıyorum belkide yılda 1,2 kez lazım olur ama işte insan olmayınca tedirgin oluyor.Renault servislerindede bu 80$ olan kabloyu kullanıyoruz degilmi.Servislerde bu kablo ile ne kadar sürede şarj olur acaba.Birde her serviste şarj imkanı yok degilmi.




  • myrenault uzerinden arac bilgilerini cep telefonu app uzerinden gorebilen varmi?




  • estur E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Fiyatı daha pahalı veya daha az olabilir ama tarif ettiğim tipte bir kablo aldığınızda Renault servisi veya AVM benzeri tüm şarj istasyonlarında kullanabilirsiniz, standart bir kablodur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SmiLeY kullanıcısına yanıt
    Hayır en alttaki linki Fluence için kullanamazsınız. İlk iki linktekiler olur. Tekrar belirteyim ev tipi şarj cihazı almak istiyorsanızprize takılan ucu Schuko, araca giren ucu SAE J1772 konnektör olacak. Eğer duvar tipi şarj istasyonları ile kullanmak için alıyorsanız; bir ucu Mennekes bir ucu yine SAE J1772 konnektör olacak. Görsellerini arattırıp kontrol edebilirsiniz, ürün adında da açıkça belirtirler zaten soket tiplerini.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_kodak E kullanıcısına yanıt
    tamamdir o sekilde alim yapacagim, 16 amper zaten iyide olur, sahibinden.com da satiyor birisi 1000TL ye ama 10 amper mis. Bu sekilde daha ucuz ve daha hizli olacak.
    my renault app denedinizmi hic acaba? arabaya baglanmayi basarabildinizmi?
  • Araci sabirsizlikla beklerken dun vizeye girecekti, vizeden gecememis, elektrik motor ve batarya vs degistiginden ruhsatdakilerle tutmuyordu hali ile, muhendis gelecekmis yeniden proje falan bekleyecegiz, umarim bayramdan once teslim alabilirim.
    Ancak merak ettigim 28bin km de ki aracin komple motor ve batarya degistirecek ne olmus olabilir?
    Bu arada myrenault kullanan varmi diye sordum ama ses cikmadi kimseden?
    gerci 2 kisi var sanirim burayi takip eden ziyaretciler disinda, ekodak ve algoritma sanirim :)))
  • hocam ben gelişmeleri bekliyorum. Kısmet olursa isteyenlerdenim bende
  • Merhaba arkadaşlar.

    İlk gördüğümden beri bu araçtan almak istiyorum.

    Şimdiki aracım Aveo Sonic 2012 model.

    Aracımı satıp nasip olursa bundan almak istiyorum.



    Merak ettiğim bana önerileriniz nelerdir? Araçla ilgili tek bildiğim şarj süresi ve menzili.

    Nelere dikkat etmeliyim, beni memnun eder mi?



    Not: İstanbul şehir içinde kullanılacak. Evden işe işten eve bir de haftasonlari gezmek için alınacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Menzil yeterli ise ve aracı sarz edecek imkan varsa hiç düşünmeyin, 10dan fazla ilan vardı kalmış 3-4 tane
    Genel olarak araç fiyatları artınca bu fiyata fluence ze bedava bana göre, bende vizeden çıkmasını bekliyorum hala satınalamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Bu araç hareket halindeyken şarj soketinden şarj alabiliyor mu? Frenleme esnasındakini şarj olma durumundan bahsetmiyorum. Bunu deneyen oldu mu hiç? Ampera 1.4 benzinli ecotec motoru ile hareket halindeyken şarj edebiliyor aracı mesela. Eger hareket halindeyken sarj alabiliyorsa Menzil azalınca devreye manuel olarak bir şarj sistemi alınabilir ve bu sayede menzil uzatılabilir diye düşünüyorum. Mesela amperadaki gibi özel yapim bir jeneratör veya ekstra akü grubu ile şarj etmek gibi.. Ne dersiniz olmaz mı? Tek sorun hareket halinde iken şarj kabul edip etmediği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica etsem Hali hazirda fluence ze kullanan birisi hareket halindeyken şarj alıp almadığını kontrol edebilir mi? Mesela evde şarj dayken 10 mt lik bir uzatma kablosu ile 5 mt ileri geri yapsa yeterli olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2 yıldır fluence z.e kullanıcısı olarak kafanıza takılan soruları cevaplandırabilirim. aracı normalde şarjda güvenlik nedeni ile hareket ettiremezsiniz. Ama sanırım farklı noktalardan direkt doğru akım çeviriciler ile bu işlem yapılabiliyor. örneğin akü besleme noktası olabilir.Zamanında çok araştırmıştım. (( Eptender) römork taşınabilir jeneratör ) zoe için geliştiriliyordu.inceleyebilirsiniz.Sağlıcak ile kalın.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Yani teknik olarak menzil uzatıcı mantığı gayet uygun. Elektrik araçlar yayılmaya başladıktan sonra menzil uzatıcı ek parçalar da yayılmaya başlar. Hatta kandırmıyorlarsa ve becerebilirlerse yerli araba projesinde de menzil uzatıcı opsiyonu var. Şu an ki römork tarzı uzatıcılar ara sıra şehirler arası gezeyim diyen için belki uyar ama sürekli kullanımı zor bişey. Aslında Renault en baştan şu menzil sorunu için araca bi ayar çekseymiş tadından yenmezmiş doğrusu..
  • renault un fluence projesi, akunun kisa surede istasyonlarda dolusu ile degistirilmesi esasina dayali bir kurgu idi. bu nedenle araclar pille satilmak yerine kiralama sistemini koydular, yanilmiyorsam israilli bir firma bu istasyonlari kuracakti ve bu pil kiralarida bu firmaya odeniyordu. ancak bu istasyonlari devreye sokamadilar ve pil kirasinida devreden cikardilar. yani fluence icin extender vs kafa yormayin, zaten daha uzun menzilli araclari onumuzdeki yildan itibaren gormeye baslayacagiz, zoe, nissan leaf gibi. ama bu isin kurgusu ampera daki gibi jenaratorle akuyu doldurmak degil, hizli sarz noktalarinda sarz edip devam etmek. zira jenarotor demek yakit demek, oda bakim gerektiren bir suru parca vs demek.
  • Smileye katılıyorum. Fluence yolda giderken şarjolsa ne kadar menzil verecekki? Fluence en iyi 8 saatte doluyor. Yolda giderken şarjoluyor diyelim zaten gidecegi menzil 140 km civarı 1 saat 1 buçuk saat gider. O kadar sürede verecegi menzil en fazla 20 km olur. O verdiği 20 km devam ettiniz gene şarh ettiniz diyelim 20 dk gider oda 5 km verit. Oda 5 dkya biter ok?



    Ama zoe için olsa işe yarar çünkü zoe zaten 1 saatte verdiği menzil 130km civarıdır. Oda 1 saatte biter. 1 saat boyunca gene şarjederdin gene 1 saat menzil verir. Tabi bu edki model zoe için. Yeni model 350 km civarı gidiyor. Saatte 100 km hızla gitsen 3.5 saatte biter bu sürede şarjetsen gene 350 km menzil çıkar. Ama o mesafr gittikten sonra zaten durup bi yerde 1 saat 2 saat şarj etmek dinlenmek daha mantıklı. Şuan tel problem şarj noktası olmaması. Yoksa eski model zoeyle heryere gidilir. İstsnbul ankara arası şarj noktaları var ama istanbul izmir yok en uzak nokta gebze. Ayrıcs bide şilede olsaydı ordada takardık yüzene kadar. Problem çözülmesi zor değil. İzmir otobanınun bitmesini bekliyorlar galiba şarj noktası için. Aslına bi kaç şirket daha bu işe girse noktalar çoğalsa sorun kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SmiLeY

    renault un fluence projesi, akunun kisa surede istasyonlarda dolusu ile degistirilmesi esasina dayali bir kurgu idi. bu nedenle araclar pille satilmak yerine kiralama sistemini koydular, yanilmiyorsam israilli bir firma bu istasyonlari kuracakti ve bu pil kiralarida bu firmaya odeniyordu. ancak bu istasyonlari devreye sokamadilar ve pil kirasinida devreden cikardilar. yani fluence icin extender vs kafa yormayin, zaten daha uzun menzilli araclari onumuzdeki yildan itibaren gormeye baslayacagiz, zoe, nissan leaf gibi. ama bu isin kurgusu ampera daki gibi jenaratorle akuyu doldurmak degil, hizli sarz noktalarinda sarz edip devam etmek. zira jenarotor demek yakit demek, oda bakim gerektiren bir suru parca vs demek.

    Hızlı şarjın uzun vadede ise yaramasi için araçlar en azından 500km menzile ulaşmaları lazım. Yoksa az bi gidip şarj noktası aramak çok mantıksız. Bu durumda menzil uzatıcı bu araçlar için hayat kurtarır nitelikte. Yolda kalmak istemem zira benzini bidonla araca getirebilirim ama elektrigi mobil olarak tasiyamam. yada uzun mesafe gitmek isterim. Uzun mesafe gideceksem de şarj istasyonları da olmadığına göre benzinli jeneratör uygulanabilir tek cozum. Pil teknolojisi geliştikçe tabiki bunlara gerek yok. Uzun kapasiteli pil ve hızlı şarj istasyonu ilerideki en uygun çözümdür. Ancak şu dönemde bu tarz hibrit girişimler şart. .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_ -- 23 Eylül 2017; 15:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antilogaritma

    Smileye katılıyorum. Fluence yolda giderken şarjolsa ne kadar menzil verecekki? Fluence en iyi 8 saatte doluyor. Yolda giderken şarjoluyor diyelim zaten gidecegi menzil 140 km civarı 1 saat 1 buçuk saat gider. O kadar sürede verecegi menzil en fazla 20 km olur. O verdiği 20 km devam ettiniz gene şarh ettiniz diyelim 20 dk gider oda 5 km verit. Oda 5 dkya biter ok?



    Ama zoe için olsa işe yarar çünkü zoe zaten 1 saatte verdiği menzil 130km civarıdır. Oda 1 saatte biter. 1 saat boyunca gene şarjederdin gene 1 saat menzil verir. Tabi bu edki model zoe için. Yeni model 350 km civarı gidiyor. Saatte 100 km hızla gitsen 3.5 saatte biter bu sürede şarjetsen gene 350 km menzil çıkar. Ama o mesafr gittikten sonra zaten durup bi yerde 1 saat 2 saat şarj etmek dinlenmek daha mantıklı. Şuan tel problem şarj noktası olmaması. Yoksa eski model zoeyle heryere gidilir. İstsnbul ankara arası şarj noktaları var ama istanbul izmir yok en uzak nokta gebze. Ayrıcs bide şilede olsaydı ordada takardık yüzene kadar. Problem çözülmesi zor değil. İzmir otobanınun bitmesini bekliyorlar galiba şarj noktası için. Aslına bi kaç şirket daha bu işe girse noktalar çoğalsa sorun kalmaz

    Senin hesabın neye göre kime göre? Ampera 1.0 motor ile komple elektrik motorunu besleyebiliyor. Yani benzin bitene kadar araç yol almaya devam ediyor. Demek ki kullandığı menzil uzatıcı jeneratör aslında araca akü sistemi olmadan bile yetebiliyor. BMW i3 bir motorsiklet motoru kullanıp yine akü boşken tek başına aracı götürebilir benzini bitene kadar. Bu durumda senin tüm hesaplar çöpe gidiyor ok?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_ -- 23 Eylül 2017; 16:4:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Renault baştan ölü doğum yapmış . Pil değiştirme mantığı yerine hibrit dusunseymis şimdi ideal bir araba olurdu. Pil teknolojisi menzil 1000km ve 10-20 dk şarj sürelerini gorene kadar sonradan takılabilen jeneratör ler geçiş süreci için ideal olurdu.

    Aslında Renault standart fluence i değiştirmeden elektrikli ye çevirmesi ve 140km gibi bir menzil vermesi ekektrikli araclarin celimsizligine bakilirsa çok iyi bir hareketti. Tek eksiği menzil uzatıcı opsiyonu sunmayı çok daha zor olan pil değişimine tercih etmesidir.

    Aslında Renault Fluence ze ve diğer bütün elektrikli araçlarına bu çözümü getirse ve eminim elektrikli araclar peynir ekmek gibi satılırdi. Bunu yapsaydı kullanıcıların %90ınin şehiriçi sorununa iyi bir çözüm getirecekti. Emisyon sorununa sağlam bir darbe indirecekti. Aslında hala geç kalmış değil. Bu üniteleri çıkarsa ve bütün elektriklilere uyumlu hale getirse ve bundan sonra bu mantıkla gitse elektrikli araç v1.0 tamamlanmış olurdu.

    V2.0 uzun mesafeli piller ve 10 dk ve daha az sürede şarj süresi ( bu mümkündür ve geliştiriliyor bakınız: Urabat )

    V 3.0 sanırım nükleer pillere geçiş. . Yaklaşık 30-40 sene ömür ve şarj olayı yok. Nükleer piller özel projelerde kullanılıyor ve zararlı radyasyon olayı da yok.. Ama son kullanıcıya inmesi için bi 20-30 sene gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk_ -- 23 Eylül 2017; 16:8:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen ne konuşuyon boş boş? Senin yorumun çöp amperadan banane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.