Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (944. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: srmrmr , Erumpent
2 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62.616
Cevap
645
Favori
2.500.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 942943944945946
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ;

    Ben mypeugeot sitesine üye olup harita ve sistem güncellemelerini indirmek istedim ama sanırım sadece harita güncellemesini indirebiliyoruz. Yakın zamanda sistem güncellemesi indiren varmı ? Ya da benmi yanlış yapıyorum ...
  • Benim ne Peugeot ile hiçbir alakam yok. Hayatımda ilk defa bir Peugeot araç kullanıyorum. Daha önce de burada defalarca sıkıntı dile getirdim ama hepsi ufak, giderilecek şeylerdi. Servisler ilk başlarda araca çok yabancıydı bu da çok ciddi sıkıntılara sebep oluyordu. Ama şu an araç da daha iyi tanınıyor ve gerekli müdahaleler daha hızlı yapılıyor.

    Müşteri hizmetleri konusunda ise şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ben mail ya da telefon ile sorun dile getirdiğimde Mahperi diye birisi genelde arar ve çözüm üretmeye çalışırdı. Ben o bayanın RDS konusu gibi basit bir konuda bile ne kadar uğraştığını biliyorum. En son daha 2 gün önce silecek ile ilgili bir mail attım ve sorgusuz sualsiz kabul ettiler.

    Peugeot daha önce nasıldı bilmiyorum; fakat şunu net söyleyebilirim... 3008 hem Peugeot'ya yaklaşımı hem de Peugeot Türkiye'nin bizzat kendisini değiştirmek için çok güçlü bir sebep olarak duruyor.




  • arkadaşlar 3008'in izlediğim bir videosunda navigasyon km göstergesi gibi elektronik panellerin kişiselleştirilebilmesi ve yer değişimi mümkün gözüküyor. Aynı olay 308'de de var mıdır?
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    308 de gösterge paneli analog, 3008 gibi ekranlı değil.
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    Sony z5 telefon ama android kaçıncı sürümüne sahip bilmiyorum

    Başka bir cihaz ile deneyeyim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z5 android 5 ile çıkıp 7 ye update veren bir model. Muhtmelen sistem sel bir probleminiz var cihazda. Yedekleri iz var ise factory reset kesin çözüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Z5 android 5 ile çıkıp 7 ye update veren bir model. Muhtmelen sistem sel bir probleminiz var cihazda. Yedekleri iz var ise factory reset kesin çözüm

    Android Auto kullanabilmek için Google çok fazla izinler istiyor ve Google Muzik i pasif konuma getirmişseniz aktifleştirmeniz gerekiyor. Ve güncellemek gerekiyor.

    Büyük bir ihtimalle siz de benim gibi telefon erişimi izinlerini sürekli kontrol edip gereksiz gördüklerinizi devre dışı bırakıyorsanız Android Auto çalışmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korzay35 kullanıcısına yanıt
    harita güncellemeyi nasıl yapıyorsunuz uygulamayla ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Arkadaşlar

    bu orjinal passas oalyına fazla takılmayın. Bu tip aksesuar parçalarda orjinal diye bir durum yok zaten. kauçuk paspas en nihayetinde..

    Geçen yıl araç ile birlikte yapı markettten 50 tl ye aldığım paspas ta bir nokta bile aşınma yok. Sol ayak dayama bölünümü uyacak şekilde kesmiştim oraya tam oturttum, bazı arkadaşların şikyet ettiği kayıp direksion miline yaslanma vs olayı da yok. arka koltuk için olan kısımda da bir kayma yok. yeterince derin olduğu için havuzlu paspas denen (bence çirkin duran) ürüne de gerek yok. kalkıp bir sürahi su dökmeyecek iseniz deinrliği makul seviyede olan bir kauluk paspas iş görecektir.

    orjinal olsun, pahalı olsun diye takılmayın. hepsi benzer maliyet ile benzer üretim yerlerinden çıkıyor. bayi stınca orjinal adı altında x3 fiyat oluyor..olay budur :)

    Örneğin karter koruma sacı diye alınan parçada TR de imal edilen ve ülkemizde bu konuda takıntısı olan kişilere satılan bir üründür. normal şartlarda ağırlık ekleme ve olası bir kaza durumunda sıkıntı yaratan bir parçadır..

    Burada TR de üretilen başka pgerçekten Orjinal olan ve fransaya gidip araca takılan parçalar da vardır. Bu parçalar aksesuar niteliğinde olmayan ve direk orjinal araç üzerinde gelen parçalardır, bahsettiğim paspas, karter muhafaza vs gibi parçalar ile farklı kategoridedir..

    en azından bu kadar kısa sürede yıpranmasını beklemezdim. demişsiniz mesela 50 tl ye aldım sıkıntı yok diye. ben sırf markettekilerin üstüne bi 30 daha ekliyip servisten alyayım uyumlu olsun ve kaliteli olsun diye servise güvenerek aldım. 50 tl lik ürün bile yıpranmazken servisin bu kadar kalitesiz ürünü 80 tlye satması benim canımı sıkan olay. neyse şu kış geçsin seneye farklı bir ürün alırım artık.




  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    O zaman şu soruyu sorayım, vakko Dan alınan mont ile kigili dan alınan mont arasındaki fiyat farkı kadar kalite farkı varmı. Tabi ki yok. Marka..

    Piyasada 50tl olan ürün tabi ki bayide 80 olur. Lastikler de öyle mesela.

    Daha ilginç örnek, 15 tl lık pilot kalem DR de alayım dedim 35 tl dedim..2 sokak ötede kırtasiye den aldım 15..:)
    bu tip local tedarik edilen sarf malzeme tipindeki ürünlerin bayiden alınması ürünün süper kaliteli olması anlamına gelmiyor malesef..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 19 Ocak 2018; 14:38:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    lastik basınç değerlerini görebileceğimiz bir ekran mevcut mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efendicans E kullanıcısına yanıt
    Hayır. Lastik basıncıni olcecek bir sensor bulunmuyor 3008 de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Hayır. Lastik basıncıni olcecek bir sensor bulunmuyor 3008 de.

    Benim corsa da bile vardı bunda olmaması üzücü. Çünkü arada bakıyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh diyorum.
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    Fiziksel basınç ölçen sensörlü sistemler artık üreticiler tarafından tercih edilmiyor yeni nesil araçlarda.

    Açısal hızdan basınç farkını algılayan sistemler kullanılıyor.
    "Indirect tire pressure monitoring "

    Yakın zamanda fiili basınç ölçümü yapan sensörler komple tarih olacak. Fiziksel sensörleri kullanım ömrüne sahip olması, pahalı olması, kablosuz haberleşemede potansiyel sıkıntıları olması, kaza durumunda hasar gören sensör değiştiğinde, kontrol. Ünitesine yeni sensörün tanıtılması vs gibi dezavantajları nedeniyle sensorsuz ölçüm yöntemleri geliştirildi.

    Eski corsa nizda sensor olmasi bu nedenle gayet dogal

    3008' de de kullanılan bu sistemde, Surucu tarafından set edilen referans değerine göre lastik teki basınç değişimi belirli bir toleransın dışındaysa sürücüye görsel olarak uyarı veriliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 19 Ocak 2018; 22:33:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başıma lastik basıncı ile ilgili iki olay geldi anlatayım

    Öncelikle eski aracım 1 serisinde lastiklerde ayrı ayrı sensörler vardı.Direk basınç düştüğünde uyarıyı hangi lastikte düştüğünü değeri ile gösteriyordu(arkadaşın 2016 Yada 17 corsada aynı şekilde)

    Bunun dezavantajı lastik değişimine kendine çok güvenen ! lastikçiler kırıyor

    Şimdiki aracım golfte sensör olmadan uyarı veriyor

    Yazın akşam karanlığında ıssız kötü orman yolunda giderken lastik basıncı uyarısı verdi.O an ne yapacağımı şaşırdım,karanlık ıssız telefon çekmiyor.Telefon ışığında baktığım zaman lastikte inme görmedim.20 km gittikten sonra anayola çıkıp benzincide kontrol ettiğimde değerler eşit ve azalma yoktu.Bozuk yollarda lastiğin dönüşlerinde farklılık olduğu zaman uyarı verebiliyor sanırım.

    2-3 ay önce vida girmiş ve hemen hemen sıfıra inmiş.Tabi farketmeden aracı hareket ettirdim.Tabi sesler ve direksiyondan gariplik olduğunu anladım ama 30-40 m sıfır inik lastikle gittim.Allahtan sıkıntı çıkmadı.Sensör olsaydı anında uyarı verirdi sanırım.

    Ben sensörlüyü tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim corsa 2015 modeldi. Her tekerde ayrı sensör aslında güzel ama arkadaşın dediği gibi her lastik değişiminde tedirgin oluyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler araca alarm takabilir miyiz? Kendinde yok sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    Orjinal alarm opsiyonu TRde sunulmuyor. Sonradan özel aksesuar olarak belki getirilir ama çok yüksek fiyatı olacağı aşikar.

    Harici alarm takılabilir her araca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 20 Ocak 2018; 8:56:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icemy İ kullanıcısına yanıt
    Hangi araca binersem bineyim önce 4 lastiğine bir bakar sonra otururum koltuğuna. Herşeyi elektroniğe bırakmak giderek şöförlüğü öldüren bir hale geldi.
  • 
Sayfa: önceki 942943944945946
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.