Şimdi Ara

Yeni pc'de anakart sıcaklığı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dün yeni bir pc topladım.

    P4 630 3.0 ghz 2 mb 64 bit
    ASUS P5LD2 945 sata2+8 channel audio+ddr2
    512*2 ddr-2(533mhz)twinmos
    160 samsung sata2
    Winfast 6600 gt
    Asus ta-551 300w

    Arkadaşlar bu pc'de asusun kendi programında anakart sıcaklığını 45 derece gösteriyo ve alarm veriyor. İşlemci bile 45-50 iken anakart nası bu değerlere ulaşır anlayamadım. Speed step le falan mı alakalı diycem ama işlemcide sorun yok. Aı quiet die bi özellik var oda açık. Anakart fansız tasarım olduğundan fanla alakalı bi problem yok. Sistem dün ve bugün birkaç kez kendiliğinden resetlenip "sistem ciddi hatadan kurtarıldı hatası" verdi. Nedeni ne olabilir?



  • Anakartın 45 derece olması bi sorun değil. 70-75lerde olunca büyük sorun teşkil ediyor. Sisteminin resetlenmesinin nedenine gelince PSundan dolayı (bana da olmuştu) yani sıcaklıkla bi alakası yok. 6600gtler ek güç istediği için en az 350W güç kaynağı isterler ki senin zaten p4 işlemcinde bayağı güç yer. PSUnu değiştirip şöyle en az bi 400Wlık sağlam bişey alırsan sorunun çözülür..
  • peki kasa içerisinde havalandırma nasıl?yani çok kablo trafiği varsa bu nedenle olabilir
    Yada psu dan yetersiz watt gelirsede olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semih131

    peki kasa içerisinde havalandırma nasıl?yani çok kablo trafiği varsa bu nedenle olabilir
    Yada psu dan yetersiz watt gelirsede olabilir

    Kablo derken bir cdrw,bir dvd rom,hdd, floppy var kablolar asusun kendi kabloları vede karışık şekilde değil. Ancak ben bu speed step i açtım ama sanki işlemci sürekli aynı hızda çalışıyor yada kasada 3 fan+6600gt olduğundan duymuyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CyBeRBoY

    Anakartın 45 derece olması bi sorun değil. 70-75lerde olunca büyük sorun teşkil ediyor. Sisteminin resetlenmesinin nedenine gelince PSundan dolayı (bana da olmuştu) yani sıcaklıkla bi alakası yok. 6600gtler ek güç istediği için en az 350W güç kaynağı isterler ki senin zaten p4 işlemcinde bayağı güç yer. PSUnu değiştirip şöyle en az bi 400Wlık sağlam bişey alırsan sorunun çözülür..
    Benim anlamadığım oyunlarda falan değilde masaüstünde falan yapması .yani sisteme splinter cell full detay falan oynadığımda yada diğer oyunlarda yüklenmeme rağmen yapmıyor. Sürekli yapmadı ama aldığımdan beri 3 defa falan yaptı. Peki 70-75 ler de korkulacak ise bu pc probe neden kırmızı alarm veriyor 45 de? Şu an baktım işlemci 42 mainboard 43 nası iş yaw.




  • Pc PRobe bende de var merak etme onda da default değer 75 derece üstü.. Bende de şuan Mainboard masaüstünde 45 ama bi sorun. Senin sorun voltaj olayı dediğim gibi kardeş. Masaüstünde veya oyunda yapması farketmez bu voltaj işinde.. Daha çok o ısınmayla ilgili. Ama diyosan ki 2-3 ayda sadece 2-3 kere yaptı. O zman elleme bişey yapma olur o kadar dicez.(bende de ilk başlarda öyleydi sonra arttı resler ve en sonunda PSu iflas ) Ama sen yinede bişey yapma bekle eğer artarsa bu sorun yeni bi PSU al derim..
  • ok. sağol arkadaşım. Ama bana psu gibi gelmedi hiç. Ups'de kullanıyorum bu arada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.