Şimdi Ara

Yeni Patch (2.0.3) ve RoS ile ilgili Sıkça Sorulanlar ve Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar üst konumuz olan

    http://forum.donanimhaber.com/m_59884372/tm.htm

    sık sorulan sorular konumuzun güncel oyun bilgilerinin ve içeriğinin gerisinde kaldığını fark ettim. Bu konuda yeni yama ilgili önemli değişiklikleri ve RoS un getireceği özellikleri soru - cevap şeklinde güncelleyeceğim. Daha sonra istenirse üst konunun ilk mesajına da eklenebilir.

    Sorularınız ve içerik bilgileri ile ilgili desteklerinizi bekliyorum.

    RoS nedir? RoS satın almadan Diablo 3 oynayabilir miyim?


    RoS, Diablo 3 ün ilk ek paketi olan Reaper of Souls ın kısaltmasıdır. Diablo 3 ü bu ek paketi satın almadan oynayabilirsiniz.

    RoS ek paketinde ne var?

    RoS ek paketindeki temel eklentiler Level sınırının 70 e çıkması, Act 5, Crusader sınıfı, Mystic NPC si ve Adventure oyun modu olarak özetlenebilir. Fakat, RoS un oyun dinamiklerinde de ciddi değişiklikler yapacağı düşünülüyor.

    Dijital mi alayım, kutulu mu? Ön siparişle mi alayım, çıktıktan sonra mı?

    Bu soruların cevabı aslında sizde. Avrupa'da bulunduğumuzdan dijital sürüm 40 Euro iken, kutulu olarak satan sitelerde 108 TL. Ayrıca dijital sürümün "Deluxe" versiyonu, kutulu sürümün de "Collector's" sürümü var. (Fiyat ve içerik konusunda yardım bekliyorum.)
    Ön sipariş ile aldığınızda 31 Mart a kadar anahtarı Battlenet hesabınıza girerseniz ekstradan kanatlara ve yeni çıkacak MOBA oyunu Heroes of the Storm da Demon Hunter karakterine sahip oluyorsunuz. Derseniz "ben bir göreyim oyun ne hale gelecek, sonra para yatırayım" derseniz de kaçıracaklarınız sadece bunlar.

    Yeni yama gelmiş diyorlar. RoS ile bir alakası var mı? (Yama 2.x.x)

    Evet, şu an son sürüm 2.0.3. Oyunun dinamiklerinde ciddi değişiklikler yapıldı. Loot 2.0, Paragon 2.0 gibi özellikler getirildi. Zorluk seviyeleri, skilller ve statlar değişti. Tüm bunların RoS ile alakası var. RoS çıktığında bu dinamikler üzerinden oyunu oynamaya başlayacağız. Hatta ek pakete ait eşyalar şimdiden düşüyor bile!

    Ya RoS almazsam?

    Ek paketin getirdiği, yukarıda yazdığım özelliklerden faydalanamazsınız sadece. 2.x.x yamasının özelliklerinden faydalanmaya devam edeceksiniz.

    Peki bu yamanın getirdiği özellikler neler? (Yama 2.x.x)

    Loot 2.0: Daha yüksek kalitede (Rare, Legendary, Set) eşyaların düşme oranı arttırıldı. Düşük kalitede eşyaların (Normal) düşme oranları ise ciddi derecede azaltıldı. Düşen legendary ve set eşyalar sadece düştükleri anda partinizde bulunan kişiler ile takaslanabilir ve 2 saat sonra kimin üzerinde ise o hesaba bağlanır. Rare ve magic eşyalar ise herhangi biri ile herhangi bir zamanda takaslanabilir. Craft ile elde edilen eşyalar ise takaslanamazlar. Altınlarınız da artık takaslanabilir değil.

    Paragon 2.0: Paragon 60. seviyeden sonra karakterinizin kazanmaya devam ettiği deneyim puanıdır. Eskiden her kararkter için ayrı olan ve MF ile GF değeri veren bu özellik artık tüm karakterleriniz için aynı düzeyde olacak. Örn:

    Yama öncesi,
    Level 60 Barbarian (10 Paragon Level)
    Level 60 Monk (24 Paragon Level)
    Level 14 Wizard (Paragon Level Yok)

    Yama sonrası,
    Level 60 Barbarian (17 Paragon Level)
    Level 60 Monk (17 Paragon Level)
    Level 14 Wizard (17 Paragon Level)

    gibi bir durumda olur.
    Aynı zamanda her Paragon seviyesi size çeşitli özellikler üzerinde harcamak için 1 stat puanı verir. Bu statlar 4 gruba ayrılmıştır. Core, Offensive, Defensive ve Utility. Paragon seviyeniz kadar puanı bu gruplardaki 4 er stat üzerinde harcayabilir ve istediğinizde sıfırlayıp yeniden dağıtabilirsiniz.

    Pool of Reflection: Sağlık kuyusunun sarısı gibi görünen bu shrine, tıklandığında deneyim çubuğunuza sarı bir işaret koyacaktır. Deneyiminiz bu sarı işarete gelinceye kadar, alacağınız deneyim miktarı %25 artacaktır. Bu shrine süresizdir ve ancak öldüğünüzde etkisini yitirir.

    Nephalem Glory: Düşmanları öldürdüğünüzde çıkma ihtimale olan sarı topun (power globe) bize sağladığı buff. 3 taneye kadar biriktirilebilir. Her bir seviyesi artan hareket hızı ve hasar sağlar. Power ve health globe lar ile süresi ve etkisi arttırılabilir.
    NOT: Daha önceki sürümlerde bulunan, 5 kereye kadar biriktirilebilen, MF ve GF bonusları veren Naphalem Valor buff ı oyundan kaldırılmıştır.

    Cursed Chest: Açmak için tıklandığında event başlatan bir sandıktır. Düşman dalgaları gönderir ve sizden belli bir sürede belli sayıda düşmanı öldürmenizi ister. Başarırsanız iki adet büyük sandık ile ödüllendirilirsiniz.

    Cursed Shrine: Üsttekinin shrine versiyonu. Başarılı olursanız rasgele bir shrine ve bir büyük sandık ile ödüllendirilirsiniz.

    YENİ ZORLUK SEVİYELERİ

    Daha önceki sürümlerde olan Normal, Nightmare, Hell ve Inferno 1-10 zorluk seviyeleri tarihe karışmıştır. Yerine Easy, Normal, Hard, Master, Expert, Torment 1-6 seviyeleri gelmiştir.

    Peki yeni olan ne?

    Yeni zorluk seviyelerinin en önemli özelliği, zorluk seviyelerini sıra ile oynamak zorunda olmayışımız. Eğer Level 60 bir karaktere sahip iseniz daha sonra açacağınız level 1 karakteriniz istediği zorluk seviyesinde oynayabilecek, hikayeyi bir kez tamamlaması yeterli olacaktır. Artık düşen eşyaların seviyesi de zorluk seviyesine göre değil, karakterimizin seviyesine göre belirleniyor. Yani Torment 6 da (en zor seviye) level 2 karakterinizle barikatı yıkan ilk zombiyi öldürebilirseniz düşen eşyanız ya level 1 ya da 2 olacaktır.

    Zorluklar arasındaki farklılık ise aldığımız altın miktarı ve deneyim miktarında gösteriyor kendisini. Düşmanlarımızın zorlaşması bir yana aldığımız deneyim puanları ve altınlar da artıyor. (MF ye etkisi hakkında yardımlarınızı bekliyorum.)

    Torment 6 da Mira diyorlar, Cota diyorlar. Nedir bunlar?

    Act 1 de hızlıca temizlenerek hatırı sayılır ölçüde xp kazanmak için yapılan run ların isimleri. Mira demircinin eşini öldürdüğümüz görev oluyor. Çok hızlı erişildiği, hızlıca temizlenebildiği ve görev tabanlı xp verdiği için bir ara oldukça revaçta idi. Daha sonra Cota, yani Crypt of the Ancients çıktı. Burada 1 pack ya da elite, 1 shrine ve 1 chest garanti olduğu için ve hemen girişinde checkpoint bulunduğu için daha da verimli olduğu ortaya çıktı. Cota ya yapılan bir run yaklaşık 2 dakika sürüyor ve ciddi miktarda xp veriyor.
    NOT: Şahsi görüşüm Act 3 teki Depths 1-2-3 ü Torment 6 da temizlemek de çok iyi bir xp ve eşya kaynağı. Çoğu legendary eşyam orada düştü. Tabii ki Tor 6 da bu bölge çok ama çok zor, sağlam parti gerektiriyor. Ayrıca bu bölümleri temizlemek Cota ya da Mira kadar hızlı değil.

    Devam edecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theFaLLeN -- 14 Mart 2014; 13:10:21 >







  • theFaLLeN kullanıcısına yanıt
    Yeni başlayan/ara verip uzun süredir oynamayanlar için çok iyi bi fikir bence. Ben sorumu sorayım öyleyse: Barbar öldürüldü, yani herkes aynı görüşte. Eskisi kadar hızlı farm yapamıyor ve şuan belki partylerde en işe yaramaz class. RoS'ta bu düzeltilecek mi acaba? Yani hiç açıklama vs. yapıldı mı?
  • sıkca sorulan sorular kısmını bence forumda tartışması olan konular temelinde ele alınmasında fayda var, SSS'nin genel amacı budur. Zaten oyun içeriği bellidir. Tartışma yaratan konularda açıklık getirmek için olması gerektiğini düşünüyorum.

    Yoksa gene çöplüğe dönebilir, kimse de düzgünce faydalanamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 13 Mart 2014; 10:28:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcank

    Yeni başlayan/ara verip uzun süredir oynamayanlar için çok iyi bi fikir bence. Ben sorumu sorayım öyleyse: Barbar öldürüldü, yani herkes aynı görüşte. Eskisi kadar hızlı farm yapamıyor ve şuan belki partylerde en işe yaramaz class. RoS'ta bu düzeltilecek mi acaba? Yani hiç açıklama vs. yapıldı mı?

    "Barbar öldürüldü" ifadesi görüştür. Herkes aynı görüşte değil, en azından ben değilim. Herkes aynı görüşte olamaz da bu konuda. Level 70 olunca ne getirir ne götürür tam olarak bilmiyoruz hepimiz görücez, gerçekten ölüp ölmediğine o zaman karar verebilirsin.

    Kısaca görüş içeren durumlar SSS'de yer almaması lazım. Sadece çok tartışılan, yanlış bilinen durumlara açıklık getirmek için olabilir..

    Misal Diablo 3 vs Diablo 3 RoS:

    - Elemental Damage % olayı nedir, ne zaman etkiler, silahlardaki elemental damage'ler etkileniyor mu, bu ayrı bir başlık bile olabilir.
    - Toughness nedir, neyi temsil eder.
    - Paragon'da sınır var mıdır?
    - Magic Find, life steal artık olmayacak mı? (life steal DR'ı olacak ve 70'de yok olacak, MF leg'lere etkisi çok azaldı, MF'li gear yok, paragon'dan da kaldırıldı vs)
    vs vs...




  • Benim bir barbar kullanıcısı olarak görüşüm, değişen dinamiklerden en olumsuz etkilenen sınıfın barbar olduğudur. Bunun dışında barbarın işe yaramaz olduğu konusunda yanıldığınızı, sadece biz oyuncular tarafından, eşyalar ve build ler üzerinde ufak bir oynama ya da iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Karakterlerimiz bu şekilde eski potansiyellerine kavuşacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theFaLLeN -- 13 Mart 2014; 19:00:18 >
  • quote:

    Yama sonrası,
    Level 60 Barbarian (17 Paragon Level)
    Level 60 Monk (27 Paragon Level)
    Level 14 Wizard (17 Paragon Level)


    bu kısımda 27 yazan yer 17 olmalı,

    quote:

    Pool of Radiance: Sağlık kuyusunun sarısı gibi görünen bu shrine, tıklandığında deneyim çubuğunuza sarı bir işaret koyacaktır. Deneyiminiz bu sarı işarete gelinceye kadar, alacağınız deneyim miktarı %25 artacaktır. Bu shrine süresizdir ve ancak öldüğünüzde etkisini yitirir.


    Bu kısımda da Pool of Radiance değil Pool of Reflection olmalı.





  • mystic de itemlere socket ekleyebiliyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mor_koyun -- 14 Mart 2014; 11:31:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _mor_koyun

    mystic de itemlere socket ekleyebiliyor muyuz?

    Şu an için Mystic ile ilgili bilinen şey, halihazırdaki bir eşyanın özelliklerini yeniden oluşturacak olması. Craft yaparken eşyada
    +250 - 300 Strength
    +4 Random Magic Properties
    gibi ibareler görürsünüz. Mesela eşyanız 257 Str ve 2 kullanışlı 2 de kullanışsız özellikte çıktı. Mystic bunları değiştirecek ve belki de 285 Str ve 3 kullanışlı 1 kullanışsız özellikle size geri verecek. Her bir soket de "random magic property" sayıldığından eşyanızda 0 - 4 arası sokete sahip olma ihtimaliniz oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theFaLLeN

    quote:

    Orijinalden alıntı: _mor_koyun

    mystic de itemlere socket ekleyebiliyor muyuz?

    Şu an için Mystic ile ilgili bilinen şey, halihazırdaki bir eşyanın özelliklerini yeniden oluşturacak olması. Craft yaparken eşyada
    +250 - 300 Strength
    +4 Random Magic Properties
    gibi ibareler görürsünüz. Mesela eşyanız 257 Str ve 2 kullanışlı 2 de kullanışsız özellikte çıktı. Mystic bunları değiştirecek ve belki de 285 Str ve 3 kullanışlı 1 kullanışsız özellikle size geri verecek. Her bir soket de "random magic property" sayıldığından eşyanızda 0 - 4 arası sokete sahip olma ihtimaliniz oluyor.

    Hocam bahsettiğiniz olay Gambling, bu özelliği kullanarak herhangi bir eşyanın sadece bir özelliğini değiştirebileceğiz.Eşyanın bütün özelliklerini değiştirme şansımız yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Juvixted

    quote:

    Orijinalden alıntı: theFaLLeN

    quote:

    Orijinalden alıntı: _mor_koyun

    mystic de itemlere socket ekleyebiliyor muyuz?

    Şu an için Mystic ile ilgili bilinen şey, halihazırdaki bir eşyanın özelliklerini yeniden oluşturacak olması. Craft yaparken eşyada
    +250 - 300 Strength
    +4 Random Magic Properties
    gibi ibareler görürsünüz. Mesela eşyanız 257 Str ve 2 kullanışlı 2 de kullanışsız özellikte çıktı. Mystic bunları değiştirecek ve belki de 285 Str ve 3 kullanışlı 1 kullanışsız özellikle size geri verecek. Her bir soket de "random magic property" sayıldığından eşyanızda 0 - 4 arası sokete sahip olma ihtimaliniz oluyor.

    Hocam bahsettiğiniz olay Gambling, bu özelliği kullanarak herhangi bir eşyanın sadece bir özelliğini değiştirebileceğiz.Eşyanın bütün özelliklerini değiştirme şansımız yok.

    Gambling diablo 2 deki gibi olacak sanıyordum. Unidentified item alınca rasgele açılacak şeklinde. Mystic sadece özellik ekleyip çıkaracak o zaman?




  • zorluk seviyesi gerçekten sadece xp ve altın oranından mı ibaret ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theFaLLeN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Juvixted

    quote:

    Orijinalden alıntı: theFaLLeN

    quote:

    Orijinalden alıntı: _mor_koyun

    mystic de itemlere socket ekleyebiliyor muyuz?

    Şu an için Mystic ile ilgili bilinen şey, halihazırdaki bir eşyanın özelliklerini yeniden oluşturacak olması. Craft yaparken eşyada
    +250 - 300 Strength
    +4 Random Magic Properties
    gibi ibareler görürsünüz. Mesela eşyanız 257 Str ve 2 kullanışlı 2 de kullanışsız özellikte çıktı. Mystic bunları değiştirecek ve belki de 285 Str ve 3 kullanışlı 1 kullanışsız özellikle size geri verecek. Her bir soket de "random magic property" sayıldığından eşyanızda 0 - 4 arası sokete sahip olma ihtimaliniz oluyor.

    Hocam bahsettiğiniz olay Gambling, bu özelliği kullanarak herhangi bir eşyanın sadece bir özelliğini değiştirebileceğiz.Eşyanın bütün özelliklerini değiştirme şansımız yok.

    Gambling diablo 2 deki gibi olacak sanıyordum. Unidentified item alınca rasgele açılacak şeklinde. Mystic sadece özellik ekleyip çıkaracak o zaman?

    Gambling mi yazmışım ben oraya?Çok pardon hocam Gambling olayı, aynen sizin dediğiniz gibi, NPC'den bir item alıyorsunuz ve rastgele açılıyor.Eşya beyaz da çıkabiliyor, turuncu da.Fakat Mystic olayı dediğim gibi eşyaların sadece bir özelliğini değiştirme şansımız olacak.




  • ros pazartesi günü gece saat 12 yi geçince veya bizim saate göre gece 1 i geçince aktif olup girip oynayabilicekmiyiz ??
  • 80 paragon leveldeyim ve daha puanlarımı kullanmadım
    paragon puanlarımı sadece tek bir karakterde mi kullanabilirm?
    ek paket yayınlanana kadar kullanmazsam yanarlar mı?
  • Act 3 teki Depths 1-2-3 demişsiniz. Hangi görevi alınca geliyordu o harita hatırlıyamadım. Bu harita ve görev hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
  • rosta gold'dan baska oyun para birimi olacak mi?
  • alkanerkn A kullanıcısına yanıt
    Kullansanız iyi olur, + özellik sonuçta :) Her karakter için ayrı paragon veriliyor ve puanları resetleme imkanı da var zaten.
  • Bildiğim kadarıyla Torment seviyesi düşen dropların kalitesini(Legendary-Set) belirlemiyor yanlışmıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denn1s33

    Bildiğim kadarıyla Torment seviyesi düşen dropların kalitesini(Legendary-Set) belirlemiyor yanlışmıyım?

    Dogru soyluyorsunuz masterdada cok iyi legler aldim Ben sahsen .tormentte sadece Dusme orani artiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denn1s33

    Bildiğim kadarıyla Torment seviyesi düşen dropların kalitesini(Legendary-Set) belirlemiyor yanlışmıyım?

    T6 da düşen chest.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.