Şimdi Ara

Yeni Passat alındı. İlk izlenimler ve olumlu/olumsuz yanlar. Gerçek fiyatlar. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
10
Favori
53.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir yorum. Altına imza atayım. 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun piyasa şartlarında fiyatına höre alınabilecek en iyi araçlardan birini almışsınız

    "Civic içinse epey ikna olsak da 165 bin liraya alacağımız beygir ve tork değeri çok düşük geliyordu."
    Yalnız bu kadar kapsamlı bir araştırma sürecine bu cümle yakışmadı tüplü civic için geçerli bu sıkıntınızı turbo benzinli alarak çözebilirdiniz.
    Ama sonuç olarak passat için 175bin güzel rakam tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Aynı paraya alınabilecek c segment sedan corolla civic gibi modellerde ciddi donanım farkları var. Ben 2011 aracımda olan özellikleri saydım. Şerit takip, yaya algılama, kör nokta, otomatik fren, adaptif hız sabitleme. Bunların hiç biri basit donanım değil. Herkes ihtiyacına göre alabilir tabii ama tutup da bu donanımlar oyuncak denemez. Adam eşine araba alıyor, ne yapsın donanımsız passatı? Kaza önleme, kör nokta onun açısından çok çok daha önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cqr52 C kullanıcısına yanıt
    Hocam orada fiyat da belirttim ama. 165 bin liraya maalesef turbo benzinliyi satmıyorlar. Hatta bugün duyduğum fiyat 173bin lira idi executive eco(Lpg) modeli için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler hocam.

    Peki daha önce dinlediğiniz kıyaslayabileceğiniz premium bir ses sistemi var mı? Bose, H/K, Sony, B&O gibi?

    Hocam bir de farlar nasıl? Mesela Talisman'daki led:leri ben hiç beğenmemiştim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iki soru için de yeterli cevabı vermek için yetkin sayılmam. Yukarıda da ifade ettiğim gibi ne bir odyıfilim ne de talisman kullandım. Ama kendimce değerlendirmem gerekirse:

    -Profesyonel ses markalarının sistemleri kadar kaliteli değildir. Sonuçta o opsiyonları farklı kılan bir şey olmalı. Ama her sony veya b&o sistemin de bir olmadığını söyleyeyim. Mesela bana kalırsa ford modellerinde kullanılan Sony sistemlerden iyi.

    -led farlardan ben çok memnun kaldım. Led olup soluk bir aydınlatma sağlayan bir ünite değil(ilk leonlar öyleydi mesela) uzunları da kısaları da hem kuvvetli hem de çok berrak(homojen) şekilde aydınlatıyor yolumu. Uzun yolda da deneyimlerim aynı şekilde olumlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xcorp X kullanıcısına yanıt
    Audinin quattrosu meşhur zaten ama farklı kilitlerden bahsediyormuşuz. Sizinkide tamamen yol tutuş ve güvenlik için düşünülmüş dışarıdan müdahele edilemeyen otomatik bir sistem. Benim bahsettiğim bir düğme yada kolla devreye sokulan mekanik diferansiyel kilidiydi. Araziye uygun araçlarda olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam. Yanlis anlasilma olmus o zaman kusura bakmayin. Bu tarz c suvlarda oldugunu bilmiyordum manuel kilitlerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 19 Kasım 2019; 2:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    Kendi aracımda Harman Kardon var, Bunun haricinde benim Sony ve B&O deneyimleme imkanım olmuştu. Sony'yi Mondeo'da dinledim, mübalağ etmeyeyim ama H/K'ya oldukça yakın bir sistemdi, yani aramam zannediyorum, B&O'yu ise Focus 4 üzer,nde dinleme fırsatım oldu, ancak pek beğendiğimi söyleyemem, yine iyiydi tabii markasız sistemlere nazaran ama B&O beklentisi vardı, onu bulamadım ha eklemek lazım tabii B&O'yu uzun bir süre deneyimleme fırsatım olmadı.

    Nedenh soruyorum derseniz, aslında D segemnti dizel bir araç düşüncesi vardı kafamda, uzun uzun anlatıp kafa şişirmek istemiyorum, Passat da ilgimi çeken bir araç ancak ses sistemine takıntım beni kuşkulandırıyordu, bilirisiniz VW'nin vw'nin ses sistemleri genelde beğenilir, mevcut kasa Jetta'ların makyajsız olanlarında dinleme fırsatım olmuştu, muadili ve bir üst sınıf bir çok araca nisbeten güzel bir sesi olsa da genel olarak beğenmemiştim, acaba Passat'ta nasıldır sorusu hep aklımda. Ancak zannediyorum ki en doğru cevabı bir Passat bulup deneyimleyerek öğreneceğim :)

    Farlar çok önemli bence hocam, bu devirde hala Halojen farların olması hele de bu segmentte bence utanç verici. Passat bence bu konuda çok önemli bir hamle yaptı bu sayede zaman içerisinde led farlar artık standart olacaktır bu segmentte. Düşünebiliyor musunuz,mesela Mondeo alacaksınız öğrneğin sıfır, Titanium paket, oldukça dolu bir araç o da ne farlar halojen Led mi istiyorsunuz, elbette var ama 40 bin TL'cik tekno paket opsiyonunu satın almanız gerekiyor. Ha tabii hakkını da yememek lazım, sanıyorum ki makyajlı Mondeo'ların titanium'ları çok avantajlı bir fiyatla giriş yaptı, üzerine de Tekno paket alınca soğutmalı masajlı koltuğundan, havayastıklı emniyet kemerlerine kadar dolu bir araç alıyorsunuz nisbeten uygun bir fiyata ama kimse bunu sıfır alırken satın almadığı için ikinci elde kafama göre araç bulamıyorum maalesef




  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Yazılanları okudum. Ben de almaya karar verdim aynı araçtan. Donanım olarak eksikleri olsa da önceliklerim var.

    Bir sorum olacak, Android auto ile ekrana bağlanıp haritaları açınca en başta konum olarak sürekli Wolfsburg görünüyor, o sorunu nasıl çözdünüz? iphone kullananlar böyle Bi sorun yaşamamış galiba, android de vardı bu. Ekran ve ekranın özellikleri benim için önemli, bu özellikle navigasyon olmuş oluyor bir nevi. Bir de wi fi var sanırım, ınternete bağlanınca yine Android auto üzerinden arama filan yapabiliyor muyuz? Google üzerinden YouTube, turkcell TV, Netflix bağlanmak için?

    Hiz sabitleyici konusuna çok takılan olmuş, aracı aldıktan sonra ilk soru bu olacak hep :) Hemen taktirmayi düşünüyorum. Bu konuda bir çok arkadaş şu baz arabada var bunda nasıl olmaz deyip durmuş, bu sadece arabanın baz olmasıyla veya başka marka olmasıyla ilgili değil. En düşük paket ibizada standart hız sabitleyici ama sunroof un hayalet ekranın standart olduğu highline t-troc ta hız sabitleyici yok. Ikisi de vw grubunun. Bu kararı verirken ne düşündüler bilemiyorum, maliyet ise baz paket ibiza ya da koyma. Bence o aracin satış rakamlari, fiyatı, donanımın maliyeti, sonradan taktiracaklarin getirisi, üst donanıma yönlendirmek.. Çok faktör var. İbizada olması rakiplerinden direk one çıkarıyor ama olmasa kimse 2500 e baz paket ibiza ya taktırmaz. Passat ta olmaması ise direk sonradan satın almaya yönlendirir ve çokça satar, bu karar bence Wolfsburg dan değil, Doğuş'tan verilir.

    Sonuç olarak benim için en önemli şeyler sırasıyla
    Sürüş konforu
    Yalıtım
    Suspansiyon
    Elektromekanik Park freni
    Led farlar
    Büyük ekran ve app-connect
    Ön arka görsel destekli Park sensörleri
    Far ve yağmur sensörü (yok)
    Hız sabitleyici (yok) ama taktirabiliyorum.

    Bunların yanında

    Anahtarsiz Çalıştırma, deri direksiyon vites, elektrikli ısıtmalı aynalar, Led gündüz sürüş farları ve arka stoplar, yan ve arkada ısı yalıtımlı camlar, yorgunluk tespit sistemi, lastik basınç kontrol gibi özellikleri benim için yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fictionpulp -- 19 Kasım 2019; 8:2:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fictionpulp F kullanıcısına yanıt
    Android autoda dediğiniz sıkıntı mevcut evet. Bağlantı çok güzel şekilde sağlanıyor. Direksiyon üzerindeki tuşa uzun basarak google asistan kullanabiliyorsunuz, Spotify çok güzel şekilde yansıyor ekrana ve isterseniz kendi mp3lerinizi de başka bir ses uygulaması ile açabiliyorsunuz. Haritalar ise çok güzel şekilde bağlanması, çok hızlı ve tepkisel çalışması(akıllı telefon kadar iyi diyebilirim ekran için) ve çözünürlüğünün çok iyi olmasına rağmen konumu yanlış gösteriyor. Sanırım araca bir güncelleme yapılarak halledilecektir. Servise sormak lazım. Şu an ihtiyacım olmadığı için uğraşmadım ben zira şehir içi telefonu bağlamakla uğraşmıyorum bluetooth işimi görüyor ve daha pratik. Ama uzun yolda işime çok yarayacak hem asistanı hem de haritaları.

    YouTube ve Netflix denemedim ama Android autoda kesinlikle yoktur diye düşünüyorum çünkü sürüş güvenliği için çok ama çok yanlış. Kesinlikle böyle bir özellik koymazlar. Bir ihtimal mirror link ile yapılabilir ama sanmıyorum. Ki olmamalı da zaten bence 🙂

    Alırsanız şimdiden hayırlı olsun. Yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet 2. Elde gönlünüze göre bir şey bulmak gerçekten zor olabiliyor dediğiniz gibi.

    Ses sistemini de muhakkak deneyin zira sizin kadar hassas birini tatmin eder mi emin olamadım. Yanlış yönlendirmiş olmayayım 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nemesis

    Estağfurullah ne buyurması. Ama kibar olmadan saygılı nasıl olunur onu anlamadım? Neyse sonuç olarak amacım kavga etmek değil sakince araba tartışması yapmak.

    Vw 4 çeker için 2lt motoru dayatıyor. Buda fiyatını uçuruyor. Karşılaştırmayı daha nasıl yapayım?! İkiside aynı sınıftaki araba değil mi? Haticeye değil neticeye bakalım. Biri 1.5 motora 4 çeker veriyor diğeri 2lt motora mecbursun diyor.

    Diferansiyel kilidi dediğiniz şeyde zaten ağır arazide gereklidir. Crv zaten offroad aracı değildir. Limitleri bilindiği ve alt yüksekliğinin yettiği kadar bozuk yola girebilir. Ama tabiki iki çeker bir araçtan kat kat daha rahat ilerler ve kolay kolay saplanmaz. Crv deki 4 çeker sistemi çoğunlukla güvenlik içindir.

    Bu arada benim diğer arabamda bir vw zaten. Crvyi almadan önce bu sınıftaki tüm araçları inceledim. Tigunada baktım ama neredeyse iki kat daha pahalı ama iki kat daha mı iyi? Hayır tabi ki. Şayet ikiside aynı sınıfta aynı donanımda olsa düşünmeden tiguanı alırdım. Araç konusunda hiçbir marka fanatikliğim yok. Ben sadece vwnın türkiyedeki fiyat donanım politikasını kötü buluyorum. Eğer en alt donanımlar haricindeki donanımları almak isterseniz fiyat mercedes bmw seviyelerine çıkıyor.

    Alıntıları Göster
    ÇOK basit: buyur amca geç sen otur dersem kibar olmadan saygılı olmuş olurum.

    Aracının bir tekeri havada kaldığında -mesela dikkatsizce yanaşılmış yüksek bir kaldırımda falan- veya plajda kuma filan girdiğinde diferansiyel kilidin yoksa bütün güç boştaki tekere aktarılır ve yerinden kımıldayamazsın.

    Tiguan örneğinde 2 çeker tiguan ile crv karşılaştırması daha uygundur. O vergi farkıyla 2.0 karşılaştırması haksızlık olur. En yakın ne varsa onu karşılaştırırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    ÇOK basit: buyur amca geç sen otur dersem kibar olmadan saygılı olmuş olurum.

    Aracının bir tekeri havada kaldığında -mesela dikkatsizce yanaşılmış yüksek bir kaldırımda falan- veya plajda kuma filan girdiğinde diferansiyel kilidin yoksa bütün güç boştaki tekere aktarılır ve yerinden kımıldayamazsın.

    Tiguan örneğinde 2 çeker tiguan ile crv karşılaştırması daha uygundur. O vergi farkıyla 2.0 karşılaştırması haksızlık olur. En yakın ne varsa onu karşılaştırırsın

    Alıntıları Göster
    Onu elektronikle çözüyorlar artık. Boşta dönen tekeri algılayıp sadece o tekere fren uyguluyor ve gücü diğer tekere gitmeye zorluyor. Tabiki kilitli diferansiyel gibi olamaz. Zaten dediğim gibi arazı aracı değil bunlar. Ama avantajları 2 çekerle karşılaştırılamaz bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu fiyata en alınası aracı almışsınız hayırlı olsun inşallah. Passat her ne kadar mesajlarda beğenilmese de genel anlamda 2017 yılına kadar sınıfına yön veren bir araç oldu. Misal ses sisteminde hep en iyisiydi direksiyon sisteminde gene en iyisiydi, yalıtımda da rüzgar sesi işin içine katılmassa yol sesinde gene sınıfının en iyisiydi. Kullanıldık olarak da keza öyle, kapı içleri vs kaplı olması diğer markalarda görmediğimiz şeylerdi. Not : D segmenti için konuşuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedefci

    B8.5 1.5 TSI Busines da 195 bin, B8 1.6 TDI DSG Comfort 195 bin.

    Burada ilk önce yıllık yaptığı kilometre devreye girer, sonra da kişisel tercih. Az kilometre yapıyorsa direkt olarak benzinli, çok kilometre yapıyorsa hiç beklemeden eski kasa bile olsa dizel.

    Kişisel tercihde de yakıt düşük, az biraz gürültülü, rakibine göre biraz daha titreşimli, gırgır ses gelmesi filan bunlar önemli değilse hiç beklemeden dizel. Ama mesela yav o kadar para verdik araba gitmiyor, birazcık da hızlı gitsin, içi sessiz olsun, 100 km 'de 5 ila 8 TL fazladan ödemek hiç önemli değilse al gitsin benzinliyi.

    Aynen, kasanın değişikliği hiç önemli değil, sıfır kilometre sonuçta.

    Alıntıları Göster
    Konuyu baştan beri takip ediyorum. Gördüğüm en mantıklı yorum diyebilirim. Tebrik ederim sizi.

    Araç sahibi arkadaşım aracınız tekrardan hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.




  • murat425 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler sağolun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaHSaHuLaN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Daha iyileri sizin olsun inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fictionpulp F kullanıcısına yanıt
    Bu arada hocam android auto konum problemi ile alakalı başka bir passat sahibi arkadaş servisle iletişime geçmiş. Haberdarlarmış sıkıntıdan ve yazılım güncellemesi bekliyorlarmış.

    Haberiniz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ben de biraz araştırdım, sadece Google maps ile ilgili oyle bir sorun var, Waze indirip ordan yaparsanız sorun olmuyor. Tavsiye ederim. Android auto, Google maps kullaniyorken konum bilgisini arabadan alıryor, waze kullanınca uygulamadan alıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.