Şimdi Ara

Yeni Nesil Telefonlar ve biz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Bu Yeni nesil tellerle ilgili ciddi olarak tartışma yapmamız gerekiyor kanaatindeyim.

    Konuyla ilgili bilgisi olanlar, objektif olarak değerlendirmelerini yazarlarsa, almayı düşünen herkez için çok iyi olacaktır.

    En azından benim için öyle olacak!

    Aklımı kurcalayan ve başka forumlarda karşılaştığım soruları buraya aktarmaya çalışacağım, sizde aynısını yaparsanız çok daha verimli olacaktır.

    (çok yakında işletim sistemlerinin standart hale geleceğini varsayarsak)

    Öncelikle;

    -- İşletim sistemi, yeni nesil tellerde ne kadar gerekli (bu konuyu microsoft bağımlılığı bağlamında tartışırsak iyi olur)

    -- İşletim sistemi, kullanıcıların ihtiyaçlarına gelecekte ne gibi artılar getirecek

    -- Fiyat/işlevsellik bakımından bugün bile yüksek fiyatlı olan bir tel almaktansa, biraz daha beklemek; Nereye kadar?

    -- Acaba SE ye fazla bağımlı halemi getirdik kendimizi, TR ye yerleşen yeni markalar, yeni bir tercih olabilirmi

    -- 3G nezaman faal olacak, eğer bu süre yakınsa (ki uzak olduğu imajı zihinlerimize sürekli zorla enjenkte ediliyor gibi) o zaman elde kalma ihtimali olan takoz telleri mi bizlere satmaya çalışıyorlar.

    -- Tamamen dizaynını ve özelliklerini kendimizin seçeceği bir firma biliyormusunuz :) (tabiki şaka ama olsa hiç te fena olmazdı hani)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09oz -- 23 Ağustos 2006; 18:03:33 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: 09oz
    -- Acaba SE ye fazla bağımlı halemi getirdik kendimizi, TR ye yerleşen yeni markalar, yeni bir tercih olabilirmi

    TR nin heryerine o arkadaşlar için rehabilitasyon merkezleri mevcut.
    Nokia Turkey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 23 Ağustos 2006; 18:26:25 >
  • çok iyi yaa!

    Ancak! Nokia teknolojiyi geliştiriyorda; Bi türlü ufaltıp kabul edilebilir bir kasaya sığdıramıyor.
  • quote:

    -- İşletim sistemi, yeni nesil tellerde ne kadar gerekli (bu konuyu microsoft bağımlılığı bağlamında tartışırsak iyi olur)


    işletim sistemi yeni nesil tellerde gerekli, ama asıl soru senin için gerekli mi ? evdeki bilgisayarında hazırladığın sunumu telefonuna atıp ertesi sabah şirkette brifing veriyorsan,sağda solda gördüğün herşeyi telefoonuna noyt alıyor,hayatını telefonundaki ajanda yönetiyorsa elbette işletim sistemli bir tel kullanmanın zararı olmaz.

    aynı şekilde piyasada nerde garip uzantılı film müzik arayıp buluyorsan, telefonunda evdeki bilgisayarındakilerden çok oyun varsa,zırt pırt gprs, wlan yada bir başka bağlantı üzerinden webe bağlanıyor/msn açıyorsan bu durumda da işletim sistemli bir telefon kullanmanın zararını görmüyorum.

    öte yandan standart sistem telefonların gün geçtikçe kendilerini geliştirdiklerini windows ve symbian karşısına gelecekte sıkı bir rakip olacaklarının sinyalllerini görmeye başladık.. en basitinden sxg75 modelini incelerseniz her ne kadar sorunlu bir model olsada içinde barındıordığı özellikleriyle işletim sistemli telefonda olabilecek özelliklerin tamamına yakınını içinde barındırıyor.

    aslında soruyu tam anladığımı sanmıyorum.. özellikle 2. kısmını: ''bu konuyu microsoft bağımlılığı bağlamında tartışırsak iyi olur)'' derken tam olarak neyi anlatmaya çalışıyorsun.. ?? !'




  • ilk önce 3G nin gelmesi -ki 2007 ortası olarak görünüyor en erken- lazım...

    e nolcak gelince; ilk zamanlar yüksek bir veri transferi gerçekleştirdiği için fiyatı baya el yakacak bağlantı ücreti-en azından yaygınlaşana kadar-

    bence elimizdeki eski nesil telefonlarımızı atmamıza gerek yok, daha 1-2 yıl kullanabiliriz...:)
    ------

    işletim sistemi konusunda da, muhtemelen birkaç yıla kadar pda&cep telefonu melezi şeyler kullanıyor oluruz diye tahmin ediyorum:)))

    bu sıcaklar beni nostradamus yaptı:)))
  • Şu anda çoğumuz, bilgisayarlarımızda, bir Win... işletim sitemi ile çalışıyoruz.

    Bana göre, bu işletim sistemi maliyetleri hak ettiklerinden çok fazla, üstelik bir çok açıkları nedeniyle hack saldırılarına mağruz kalınabiliyor.

    600$ civarında bir sistem toplayabilirken; 150$ işletim sistemine çok fazla. (hangi marka olursa olsun hepsine standart satılan bir prg olduğu halde.)

    İleryen zamanlarda tellerimizde fiyat açısından olsun, güvenlik açısından olsun ek problemler çıkarırmı diye merak ediyorum.
  • Bence pek öyle değil, her ne kadar sürekli Windows'u kötülesek de, (şöyle hata veriyo, böyle açık veriyo desekte) Windows, çok profesyonel bir işletim sistemi.... Yıllarca uğraşılıp geliştirilen teknolojisiyle, verdiği donanım destekleriyle, açıklarını kapatmak ve daha iyi hale gelmek için sürekli verdiği ücretsiz güncellemeleriyle, bence parasını hakediyor.....

    bunu ne zaman anladım? uzun süre ubuntu kullandıktan sonra anladım.. bunu linux tabanlı sistemleri kötülemek için demiyorum, tabii ki windows daha iyi olacak, çünkü harcanan para, çalışan insan sayısı, kullanıcı sayısıyla üstün çünkü....

    ama uzun süre ubuntu kullandıktan sonra yeniden windows a geçmek manuel vitesli bir arabadan full-otomatik bir arabaya geçmek gibi bişey....:)

    bi de şu var, ülkede çok az bir oran lisanslı ürün kullanıcısı, ve onlarında birçoğu hazır sistemlerle aldıkları işletim sistemini kullanıyor... yani kimse bilgisayar toplayıp da sonra orjinal windows cd si almıyor(alıyorsa da çok az)

    hem böyle yapıp, sonra da windows şöyle pahalı, böyle kötü demek çok yanlış (bu yorumun seninle hiç ilgisi yok, yanlış anlaşılma olmasın:)

    ps:Se hakkındaki bir forumda bu kadar çok işletim sistemi muhabbeti, pek çok istenilen birşey değildir herhalde.:) kusura bakmayın ama içimde kalmasın istedim

    ps2: Microsoft çalışanı değilim, hatta çok da sevmem şirket politikalarını
    ps3: Keşke bug lu mug lu da olsa, kendi yurdum insanları yapsa da onu kullansam...:))

    Saygılar




  • Türkiye 3G’ye hazır
    AB üyesi veya adayı 25 ülke içinde 3G lisansı olmayan tek ülke Türkiye. Turkcell’e göre Türkiye pazarı, artık üçüncü kuşak cep telefonu hizmetlerine fazlasıyla hazır.

    Can Tüzüner
    NTV-MSNBC
    Güncelleme: 16:43 TSİ 01 Ağustos 2006 Salı
    İSTANBUL - Türkcell düzenlediği bir basın toplantısında, dünyada ve Türkiye’de 3. kuşak (3G) hizmetlerindeki son durumu ve kurumsal stratejilerini basınla paylaştı. Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, kurumun 3G hizmetlerini vermeye hazır olduğu ve lisansların vaadedilen tarihte dağıtılmasının beklendiği mesajını verdi. Terzioğlu, 3G lisansının daha da geciktirilmesinin Türk ekonomisine vereceği zarara dikkat çekti. Turkcell, lisansların yıl sonunda verilmesi durumunda, 6 ay içerisinde 3G hizmetine başlayacaklarını ve 1 sene içerisinde pazarın yüzde 50’sine bu hizmetin götürülebileceğini savunuyor.


    Turkcell, özetle, artık 3G hizmetlere başlamak istiyor ve 3G lisanslarını 2006 yılı sonunda vereceğini açıklayan Telekmonünikasyon Kurumu’nu sözünde durmaya çağırıyor.

    ALTYAPI VE PAZAR HAZIR
    Toplantıda öne çıkan noktalardan biri Türkiye’nin 3G uygulamalarına hazır bir pazar yapısına sahip olduğu açıklaması oldu. Bu iddianın ardında ise şu gerçekler yatıyor:
    Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, 3G lisansları GSM kullanımının tüm nüfusa oranla yüzde 50-70 arasında bulunduğu dönemlerde yapılıyor. Türkiye’de ise mevcut penetrasyon oranı yüzde 63. Dolayısıyla pazar doyuma ulaşmaya yakın durumda.
    Türkiye’de 21 ilin nüfusu, kalan illerin tümünün toplam nüfusuna eşit, bu nedenle bu kentlerde hizmet ağını hızla kurmak mümkün.
    GPRS kullanımında istatistikler olumlu. Kullanıcı sayısı ve indirilen veri miktarı her sene ikiye katlanıyor.
    Türkiye’de 19 farklı modelde 3G cep telefonu satılıyor. Bu telefonlara sahip en az 750 bin kullanıcı var ve bu rakam sürekli artıyor.
    3G telefon sahipliği oranı son 6 ayda 2 katına çıktı. 2007 başı itibariyle bu rakamın 1.5 milyona çıkması bekleniyor.
    Dünya’da 41 farklı üretici, 355 farklı model 3G cep telefonu üretiyor. Model sayısında 2005 yılı Mayıs ayından bu yana yüzde 115 artış yaşandı.
    3G teknolojisi GSM’le yüzde yüz uyumlu, kısaca bütün 3G telefonlar GSM’i destekliyor.
    Turkcell, bu rakamlar ışığında yeni kuşak hizmetlerden faydalanacak bir tüketici kitlesinin var olduğuna inanıyor. Cihaz sıkıntısı olmadığını ve altyapı hizmetlerinin görece ucuz olduğunu savunan Turkcell, Türkiye pazarında 3G hizmetleri için doğru zamanın geldiğini düşünüyor.

    SES YERİNE VERİ
    Turkcell yetkilileri, şirket gelirlerinin yüzde 12’sinin ses dışı katma değerli hizmetlerden geldiğini belirtiyor. Turkcell yöneticileri, 3G ile birlikte yüksek veri indirme hızlarıyla katma değerli hizmetlerin ön plana çıkacağını ve cep telefonu operatörlerinin bu alanlardan elde ettikleri payın artacağını düşünüyorlar. 3G’nin kullanıcıya getireceği en önemli avantaj ise ‘download’ veri ücretlerinin mevcut GPRS tarifelerine göre kat kat ucuz ve hızlı olacağı. Bu değişimle birlikte, mobil veri ve içerik pazarında bir patlama yaşanması bekleniyor. Lisansların gecikmesi ise kullanıcıların hızlı, kaliteli ve ucuz hizmetten yararlanmasının önünü tıkıyor.

    3G KULLANICILARA NE GETİRECEK
    Yeni kuşak şebekelerin hizmete giremesiyle, 3G telefonu olan kullanıcılar görüntülü görüşme imkanına kavuşacak, multimedya uygulamalardan faydalanacak, e-devlet hizmetlerine mobil olarak erişecek ve cep telefonunda genişbant internetten faydalanabilecekler. Multimedya hizmetlerin genişlemesiyle mobil televizyon, müzik ve video yayınları cepten izlenebilecek, interaktif oyunlar yayılacak; video mesajlaşma ve video dosyaları paylaşımı gündeme gelecek.




  • Bence çok güzel teknolojiler. Ama ben teknolojiyi hep bir iki adım geriden takip edilmesi kanısındayım. Hem ucuzlaması açısından hemde oturması.
  • yeni teknolojiler çok güzel ama türk insanı bu herşey yapabilirler yane... bakalım türkiye bu konuya ne yeni teknolojilere ne kadar sıcak bakacak?...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.