Şimdi Ara

Yeni nesil PCI genisleme yuvalari!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • anakartimi yenilemek istedigimden dolayi bir kac gündür nette son sürün anakartlari incelerken asusun en son anakartlarinda yeni nesil pci genisleme yuvalarini kullandigini gördüm..
    anakartini degistirmek isteyen arkadaslarin bunu göz önünde bulundurmalarini tavsiye ediyorum
    PCI-X Architecture adindaki yeni teknoloji ile ilgili assagidaki linkten bilgi edinebilirsiniz...

    http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1031&modelmenu=1



  • yalnız dikkat etmek gereken bir şey var karıştırılmasın. pci-e ile pci-x ayrı şeyler. pci-express zaten biliyoruz. pci-x ki bu linkteki anakartta da var. server anakartlarında bulunuyor genellikle. bu da bir giriş seviyesi server kartı olarak nitelendiriliyor.
  • yani normak ev kullanicisi olarak bu anakarti almak anlamsizmi diyorsunuz...yani serverler icin üretilmis bir kartmidir diyorsunuz?
  • bak dikkat et anakartın modelinin altında workstation diyor(iş istasyonu demek). yani server'larda kullanılmak için tasarlanmış. dolayısıyla bu kartı bir ev kullanıcısının alması anlamsız . zaten pci-x arabirimine uygun kart da bulamazsın işine yarayan. bu arabirimle genellikle scsi kartları, raid kartları vs. gibi iş istasyonları yönelik kartlar çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faati2222 -- 10 Şubat 2006 22:52:33 >
  • fakat asusun sayfasinda dikkat ettiyseniz anakartlar serverler icin ve pcler icin farkli bölümlerde yayinlaniyor...zaten normal pclerin anakartlarinin bölümde bir tek bu model var ve bu model de asusun en son ürettigi kart ...
    yani pcix genisleme yuvasinda sadece raid controllerleri calisabilir veya bu genisleme yuvalarina uyumlu henüz bir tv karti yada ses karti gibi komponentler üretilmemis olabilir fakat normak anakartlarin bulundugu bölümde yayinladiklari icin belki agpden pci-ex kartlara gecis yaptiklari gibi pci 2.2 den pcix teknolojisinemi gecelekler diye düsündüm...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.