Şimdi Ara

Yeni Nesil Konsolların Gücü Dying Light 2 için Yetersiz Kalabilir (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla insanların gözü harbiden hiç doymuyor hep aç hep aç. ps1 oyunlarını vakit buldukça hala zevk alarak oynarım.Grafikleri 4k mı oyunların değil ama bir silent hill olsn bir metal gear olsn halen çoğu süper grafikleri oyunlara on basar.Tabi insanlar artık oyundan alacağı zevki grafikleri üzerine yoğunlaştırmış göze ne kadar iyi gelirse o kdar güzel olacağı sanılıyor.Birde ağzından salya akan grafik kartı manyakları varki onlarla sohbet bile edilmez.Daha düne kadar ps3 ün yda xbox 360 ın grafiklerine hayran bakanlar şimdi maalesf yerin dibine sokuyor Yakında ps4 ve xbox one da öyle olacak maalesef.Halbuki her neslin farklı bir tadı yok muydu.Ne çabuk unutuldu ps1 deki tenchu veya xboxtaki fable.Tartışmalara gülüyorum boş işler bunlar sonuçta burada bir kazanan olmayacak aksine diğerleri gibi unutulup gidilecek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Lorkand L kullanıcısına yanıt
    Almanya gibi ekonomimiz olsun 1600 TL ye gidip i7 işlemcili GTX 980 li bilgisayar alabiliyor olalım o zaman konsolun yüzüne bakmaz kimse ama herkesde high-end bir bilgisayar yok ne yazık ki.Ayrıca kodlama alanında bir bilgin var mı bilmiyorum fakat Optimizasyon geliştirme sürecinde çok önemli bir yere sahip. Ama çok uzun süren ve zahmetli bir proses. Bu nedenle oyun firmaları buna maddiyat ve zaman yatırımı yapmayı pek sevmiyor onun yerine oyunu yarım yamalak çıkartıp birdahaki sene yeni bir oyuna yatırım yapmayı uygun görüyor. Şuanki donanımların %30 civarındaki gücünü kullanabiliyorsun yazılımla ileride biri donanım seviyesinde (DirectX gibi)bir api bulupta donanımların teorideki tam gücünü kullanmayı başarırsa bambaşka şeyler görürüz. Ama ne yazık ki buda donanım üreticilerin işine gelmiyor. Böyle birşey olsa her sene yeni çıkan ekran kartlarına kim yatırım yapacak.
  • PC oyuncularının sadece %34'ü oyunları 1080p'de çalıştırabiliyor!
    Steam'den gelen bilgiler şaşırttı, 4K oyun oynayanlar %1'den bile az!

    https://archive.is/xeBBb

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir kaç yıl sonra cihaz hiç oyun kaldırmayacak

    zaten Infamous Second Son oyununda darboğaz yaptığında cihaz kendni göstermişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cepAnkara -- 15 Ağustos 2015; 15:17:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Bunlar XO ya dx 12 desteğinin geleceğini bilmiyorlardır . MicoSoft XO ya dx 12 desteğini verdiği zaman ESRAM'inde gücüyle bu oyunu rahatlıkla kaldıracaktır . Fakat SONY tarafında bir gelişme yok PS4 kaldırmayabilir . Çok beğenilirse PS5 döneminde remastered olarak gelir zaten konsol remastered konsoluna döndü aynı geleneği 5. seride de devam ettirirler .

    PC de ise yağ gibi akar zaten PC MASTER RACE !

    +99999999999999
  • Bir sey fark ettim, yorumlarda arti alan yorum neredeyse yok :D. Nefret toplumu :DD Anlamiyorum heriflerin i*tligi neden siz fanboyluk yapiyorsunuz veya olumsuzluk belirtiyorsunuz? Birakin almayin. Ureticiye en buyuk ceza tuketicinin olmamasidir. Kafaniz rahat olsun yahu. Ayrica not duseyim; yapimcilarin sahtekarligi midir yayincilarin sahtekarligi midir nedir, Arkham Knight bize gosterdi. Artik herhalde oyunlar ciktiktan sonra optimizasyon sureci gerceklesiyor.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hangi güc, konsolda güc var biz mi bilmiyoruz durum ortada 1 kaç yıla çil yavrusu gibi dökulur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ghostliving

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: EyesNight

    <b><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=109111948&url=#" onclick="return toggle('d109099833d')" data-href="#" onclick="return toggle('d109099833d')"><br><img src="http://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d109099833d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: ghostliving

    Optimizasyonu beceremeyen ve grafikleride zaten okadar iyi olmayan bi firma. Amd islemcilerde rezaletti oynanmiyodu oyun daha pc de beceremiyosunuz ki konsola edebilesiniz. Kendi oyun motorlari olan chrome engine cok kaliteli degil zaten. Dyinglight da grafikleri iyi olan bi oyun degildi oynanisi guzeldi o da sadece coop ile.</blockquote></div>

    Bence fanboyluğun bunu sana yazdırdı şuan oyunu oynuyorum en ufak sıkıntı yaşamıyorum lütfen oyunu alıcaklar için böyle saçma yorumlar yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin ve evt adamlar haklı yeni nesil yok ortada dostum gözün aç
    </blockquote>
    Bende gtx 980 devar playstation 4 de. İkisinin de fanı degilim. Dyinglight i ilk yukledigimde amd fx8320 ve gtx 980 im vardi fps 21 lerekadar dusuyordu ve 35 i gecmiyordu. Bende i7 4770k ve asus rog anakarta gectim paraya kiyip ve birden hop oyun 60 fps oldu. Ayni zamanda arma 3 de amd islemcide ozurlu ben arma 3 oynadigim icin intel e gectim, Dying light icin degil. Burada bizzat tecrubemi soyluyorum bos yere sadece bir platforma sahip bebeler gibi laf etmiyorum. Ve emin ol pc ye ps4 ten daha cok harcama ediyorum, ps4 un 3 kati fiyat ediyor sadece kasam ve halen daha steam e para dokuyorum.


    İnanalım mı şimdi bu yazdıklarına? GTX 980 orta seviye denilebilecek bir işlemciyle dahi Dying Light'ı Max@1080p ayarlarında 70-80 FPS'in altına düşürmeyen bir ekran kartı, ne 20 FPS'sinden bahsediyorsun onboard grafik kartı mı bu? Daha iki cümleyi bir araya getirip yazamayan insandan PC parçalarını bir araya getirip çalıştırmasını mı bekleyelim bunu mu söylüyorsun ayrıca?




  • Yeni nesil konsola bak
  • Cep telefonu firmalarının ürettiği amiral gemi modellerine bir bakarmısınız. Fiyatlar 3000 tl ye neredeyse varmış durumda. Ve Memleketimde bir çok insan taksitle veya 2 yıllık anlaşma ile bu cihazları satın alıyor. Hele marka bağımlılığı var ise peynir ekmek gibi satılıyor. Acaba modern Kombat da benim cihaz kaç fps alır? Akıcı oynatırmı diye sorular işlemci performansı konusunda ve donanımda düellolar antutu benchmark lar tabiri caiz ise benim baba senin babayı döver misali muhabbetler. Ve sadece belki 2 yıl bize eşlik edecek cihazlar için bu kadar tantana yapılıyor ve bu yüksek fiyatlar ödeniyor. Eminim ki minimum bize 5 yıl eşlik edecek bu konsollarda atıyorum 1500 tl yerine 2000 veya 2300 olsaydı bir çok insan taksitle de olsa bu cihazları satın alırdı diye düşünüyorum . Zaten gerçek bir oyun düşkünü ve oyunseverinde fiyat konusuna pekde takılacağını zannetmiyorum. Emin olun aradaki o fiyat farkına daha yüksek bir donanım koyulsaydı şu an hiç bir firma ne böyle bir açıklama yapardı ne optimizasyon ne 1080p 30 fps tartışmaları nede pc de daha güçlü bir oyun olacak açıklamaları olmazdı en azından bu neslin ilk 3 yılı için. Kısaca bu nesilde tek tartışılacak ve kıyaslanacak şey konsolların sahip olduğu oyun kütüphanesi ve özel oyunları olurdu. Bu nesilde konsollar az maliyet çok kar sistemi ile çıktı. Zaten eski oyunların pişirilip tekrar önümüze konması kanıtı en azından performans dertleri yok:))) Eee buna birde az emek çok dlc zihniyetin deki oyun firmalarıda bir ikisi haricinde eklenince olan biz oyun severlere oldu. Umarım bir sonraki nesil bu şekilde donanım özürlü gelmez Ve geniş bir oyun yelpazesinde keyifli zamanlar geçiririz. Saygılar...




  • Arkadaşlar haklısınız bu konsollar çıkalı uzun bir süre olmadı ve gerçekten de taksidini halen ödeyecek arkadaşlarda vardır:))) Ama zaten bu cihazlar ilk tanıtıldığı dönemde bir çok editör arkadaş ve oyun sektöründeki Bilirkişiler bir önceki nesil farkını göremiyeceğimiz konusunda hemfikirdi. Çıktığı dönemin teknolojik nimetlerinden tam olarak faydalanmıyan ve sahip olduğu donanım ile daha piyasaya sürüldüğü gün üst düzey bir pc ye kafa tutamıyan yeni nesil değilde daha çok geçiş ve arakonsolu görünümünde cihazlardı. Sanki alelacele piyasaya sürülmüş izlenimi vermişti. Optimizasyon konusunda da hakkınız var. Fakat gerçekçi olalım bu nesil konsollar hem donanım performans olarak hemde oyun arşivi olarak çok zayıflar. Yıl 2015 hala konsollarda 1080p 30 fps verebilecek mi diye kaygılar var ise optimizasyon için oyun üreticilerine değilde ucuza konsol maledeyim oyun satışından vurgunu vururum zihniyetin deki konsol üreticilerine eleştiri yapılsa bence daha yerinde olur. Umarım bir sonraki nesil hakkını verir. Birde 4k 30 fps verecek mi diye tartışmalar çıkarsa o dönem içersinde hiç şaşırmam:)))




  • Konsolcu arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım şimdi bi geçmişe gidersek ps1,ps2 hatta ps3 çıkışlarında pc lerden bir tık öndeydi en azından çıkışlarında ama ps4 ve xbox one bak çıktığında tablet işlemcili orta seviye ekran kartı ee doğal olarak nereye kadar götürecek hergün yeni teknolijeler çıkıyor yok saç kıl efekti felan derken bunlar hep darboğaz yapıyor hem cpu hem gpu da,bi de millet yazıyı tam okumamış adam diyor ki yeni bişeyler geliştiriyor bu oyun motoru olur ne bilim işte sonuçta donanıma yük bindirecek özelliklerden bahsediyor niye hemen konsolcular ayaklanıyor sanki pc de oynansa 2000 tl lik kart isteyecek belki de fazla o yüzden korkmanıza gerek sonuçta tüm firmalar kar odaklı olduğuna göre kaldırmıyorsa o oyunda doğal olarak çıkmayacaktır.Burda asıl şikayet etmesi gerekn biz pc lerdir her ne kadar ben oynamasam da sevmesemde batman faciası ortadayken konsolda akıcı bi şekilde oynadığınız için sevinmelisiniz.Oyun yapımcıları sonuçta pc optimizasyon konusunda özürlüler konsol odaklı olduklarından.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Leon

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BorgaXxX

    Yapan yapiyor kardeşim. Bakiniz Witcher 3 , GTA V. Siz yapamiyorsaniz o sizin kodlama alanindaki beceriksizliginizi gösterir. Yüksekten atacağınıza ayaklariniz yere bassin biraz.
    </blockquote>
    Witcher 3 PS4'te 20 fps'e kadar düşüyor oyunda hiç akıcılık yok. GTA 5'te de arabayla hızlı gidince takılmalar oluyordu CPU'dan dolayı şuanda ne durumda bilmiyorum.

    Yeni nesil konsolların GPU'su gayet yeterliyken o tablet CPU'su her şeyi berbat ediyor.


    Kardeşim senin ps4 te sorun var o zaman,ben hiç gta 5 in bir kere bile takıldığını görmedim ve oyun çok akıcıydı...Gelelim CPU-GPU işine konsollarda güç olarak geride kalan CPU değil, GPU eğer şuanki ekran kartından daha iyi bir ekran kartı olsaydı konsollarda,kesinlikle şuan gta 5 i 60 fps,batlefield 4 ü 1080 p 60 fps oynuyor olacaktık..Ha şuanki halleri ps3 ten sonra yetiyor bana,bunları grafik hastaları düşünsün...Ben daha pc de konsollarda oynadığım oyunlardan daha grafikli oyun göremedim..Ama nasıl oluyorsa bu konsollar pc den geri kalıyor...




  • Zaten optimizasyon özürlü bir oyundu çok güçlü bir sisteme sahiptim ve doğru düzgün oynayamadım bence bu oyunun üstün özelliklere sahip olması veya konsolların yetersizliğiyle alakası yok iyi optimizasyon yapılamamasıyla alakalı. Biraz uğraşsınlar artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BorgaXxX

    Almanya gibi ekonomimiz olsun 1600 TL ye gidip i7 işlemcili GTX 980 li bilgisayar alabiliyor olalım o zaman konsolun yüzüne bakmaz kimse ama herkesde high-end bir bilgisayar yok ne yazık ki.Ayrıca kodlama alanında bir bilgin var mı bilmiyorum fakat Optimizasyon geliştirme sürecinde çok önemli bir yere sahip. Ama çok uzun süren ve zahmetli bir proses. Bu nedenle oyun firmaları buna maddiyat ve zaman yatırımı yapmayı pek sevmiyor onun yerine oyunu yarım yamalak çıkartıp birdahaki sene yeni bir oyuna yatırım yapmayı uygun görüyor. Şuanki donanımların %30 civarındaki gücünü kullanabiliyorsun yazılımla ileride biri donanım seviyesinde (DirectX gibi)bir api bulupta donanımların teorideki tam gücünü kullanmayı başarırsa bambaşka şeyler görürüz. Ama ne yazık ki buda donanım üreticilerin işine gelmiyor. Böyle birşey olsa her sene yeni çıkan ekran kartlarına kim yatırım yapacak.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 17 Ağustos 2015; 11:34:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Bunlar XO ya dx 12 desteğinin geleceğini bilmiyorlardır . MicoSoft XO ya dx 12 desteğini verdiği zaman ESRAM'inde gücüyle bu oyunu rahatlıkla kaldıracaktır . Fakat SONY tarafında bir gelişme yok PS4 kaldırmayabilir . Çok beğenilirse PS5 döneminde remastered olarak gelir zaten konsol remastered konsoluna döndü aynı geleneği 5. seride de devam ettirirler .

    PC de ise yağ gibi akar zaten PC MASTER RACE !

    APU 'ların mantığı zaten bu, DX12 ile Microsoft , Cloud hesaplaması ile pekiştirir sadece. Ve ilk etapta sadece PC'ler için düşünüldü. Linux Tabanlı Ps4 'de ister ise Vulkan'ı getirir. Uncharted ve Last of Us OpenGL destekli motorlardan yapıldı (aktarılsa vsvs).
    Tabi bu konuda yanlışım var gibi bir his var ama Neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Vulkan gelirse PS4 e Tambora Dağı gibi patlar , grafiklerde çığır aşarlar eğer bu DX ve Vulkan bu kadar etkiliyse tabi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Leon

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BorgaXxX

    Yapan yapiyor kardeşim. Bakiniz Witcher 3 , GTA V. Siz yapamiyorsaniz o sizin kodlama alanindaki beceriksizliginizi gösterir. Yüksekten atacağınıza ayaklariniz yere bassin biraz.
    </blockquote>
    Witcher 3 PS4'te 20 fps'e kadar düşüyor oyunda hiç akıcılık yok. GTA 5'te de arabayla hızlı gidince takılmalar oluyordu CPU'dan dolayı şuanda ne durumda bilmiyorum.

    Yeni nesil konsolların GPU'su gayet yeterliyken o tablet CPU'su her şeyi berbat ediyor.</blockquote>

    Kardeşim senin ps4 te sorun var o zaman,ben hiç gta 5 in bir kere bile takıldığını görmedim ve oyun çok akıcıydı...Gelelim CPU-GPU işine konsollarda güç olarak geride kalan CPU değil, GPU eğer şuanki ekran kartından daha iyi bir ekran kartı olsaydı konsollarda,kesinlikle şuan gta 5 i 60 fps,batlefield 4 ü 1080 p 60 fps oynuyor olacaktık..Ha şuanki halleri ps3 ten sonra yetiyor bana,bunları grafik hastaları düşünsün...Ben daha pc de konsollarda oynadığım oyunlardan daha grafikli oyun göremedim..Ama nasıl oluyorsa bu konsollar pc den geri kalıyor...


    Ya arkadaşım sen nasil ps4 de gta 5 hiç takılmadan oynadığını iddia edersin ya. hiç mi arabayla hizli giderken arada takilma olmadi bunun aksini iddia edemezsin. Guncellemeden sonra biraz düzeldi ama yinede yoğun ortamlarda arada takilma gibi oluyor İnsanları yalnış bilgilendirmeyin

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Bu nesilde konsollar güçsüz değil.Quantem break yeni oynanış videosunu görmediniz mi? resmen adamlar çok gerçekçi yapmışlar.Ve sony tarafırda da uncharted 4 oda gerçekçi bu daha başlangıç 2018,2019 gibi bu konsolların tam gücünü ancak görebiliriz.Ve daha çok erken konsolları güçsüz görmemek lazım.Ps3 xbox 360 ilk ve son dönemlerdeki oyunlarda büyük farklar var.Şuan bu nesil konsollar daha ilk yılları daha çok zamanı var.Ve konsollar her ne kadar pc mimarisi olsada oyun yapımcılarını yine kolaylaştırmadı Ve yapımcılar daha yeni teknolojiler yeni yazılımlar ve oyun motorların gelişimi gibi birçok aşamadan sonra ancak konsolların tam gücünü göreceğiz.Yani daha konuşmak için çok erken konsollar daha 1,5 yıllarını ancak doldular.Bu nesil cgi göremeksek de ama cgi çok yakın grafikleri göreceğimize ben inanıyorum.Cgi grafikleri belki ps5 xbox two konsollarında görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powersmachine54 -- 15 Ağustos 2015; 17:35:55 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Orjinalden alıntı: ghostliving

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: EyesNight

    <b><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=109115965&url=#" onclick="return toggle('d109099833d')" data-href="#" onclick="return toggle('d109099833d')"><br><img src="http://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d109099833d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: ghostliving

    Optimizasyonu beceremeyen ve grafikleride zaten okadar iyi olmayan bi firma. Amd islemcilerde rezaletti oynanmiyodu oyun daha pc de beceremiyosunuz ki konsola edebilesiniz. Kendi oyun motorlari olan chrome engine cok kaliteli degil zaten. Dyinglight da grafikleri iyi olan bi oyun degildi oynanisi guzeldi o da sadece coop ile.</blockquote></div>

    Bence fanboyluğun bunu sana yazdırdı şuan oyunu oynuyorum en ufak sıkıntı yaşamıyorum lütfen oyunu alıcaklar için böyle saçma yorumlar yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin ve evt adamlar haklı yeni nesil yok ortada dostum gözün aç
    </blockquote>
    Bende gtx 980 devar playstation 4 de. İkisinin de fanı degilim. Dyinglight i ilk yukledigimde amd fx8320 ve gtx 980 im vardi fps 21 lerekadar dusuyordu ve 35 i gecmiyordu. Bende i7 4770k ve asus rog anakarta gectim paraya kiyip ve birden hop oyun 60 fps oldu. Ayni zamanda arma 3 de amd islemcide ozurlu ben arma 3 oynadigim icin intel e gectim, Dying light icin degil. Burada bizzat tecrubemi soyluyorum bos yere sadece bir platforma sahip bebeler gibi laf etmiyorum. Ve emin ol pc ye ps4 ten daha cok harcama ediyorum, ps4 un 3 kati fiyat ediyor sadece kasam ve halen daha steam e para dokuyorum.


    İnanalım mı şimdi bu yazdıklarına? GTX 980 orta seviye denilebilecek bir işlemciyle dahi Dying Light'ı Max@1080p ayarlarında 70-80 FPS'in altına düşürmeyen bir ekran kartı, ne 20 FPS'sinden bahsediyorsun onboard grafik kartı mı bu? Daha iki cümleyi bir araya getirip yazamayan insandan PC parçalarını bir araya getirip çalıştırmasını mı bekleyelim bunu mu söylüyorsun ayrıca?

    Adam elinde olmayan şeylerle güzel yalan atabiliyor milletçe alkışlıyoruz :D




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.