Şimdi Ara

Yeni nesil konsollar birer aldatmaca mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
1
Favori
8.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu grafikler olmasada olur ben takilmis degilim bu konuya bukadar. elimdeki konsollari zaten sattim 1 ay once ps4 un cikmasini bekliyorum iyi veya kotu artik alicaz bir ps4 baska care yok.
  • Nedir bu grafik takıntılığı senelerdir takılmış kalmış bazıları oyun motoru aynı aa var af var azcıkta detay çözünürlük vs.duyanda sanacak ki ps3 deki oyun almışlar yeni oyun motoru yazmışlar pc de öyle oynuyor millet ps3 xbox 360 oyunu almışlar port etmişler,çözünürlüğü detayları bilmemneyide sen ayarlıyorsun olay bu,şuan en baba kart hd7990 2k da gördük crysis 3 de 30 40 fpslerde akıyor oyun titanı alıyorsun tanesi 2 bin tl lerde geziyor slı yapıyorsun 2k da zort yalanmı arkadaşlar ? neymiş sürücüler oturmamış yok optimizasyon sıkıntısı varmışmış,adam gitsin 2005 çıkışlı xbox 360 da taksın oynasın aynı oyunu farklı açıdanda bakalım 2007 2008 gibi dx10 kartlar piyasada hüküm sürdüler ta ki dx11 e kadar,ozamanın en baba kartları 8800 ultra,3870x2 falandı,hala aynı yada dx10 kartları olupta crysis 3 oynayamıyorsunuz,nedeni nedir ? dx11 dayatması değilmi ? şuan titanmış hd7990 mış dx12 gelince ne olacak ? yeni nesil sonrası microsoft dx12 dayatmayacak mı ? kesin çıkartır,o meşhur okyanus ss ini dayar gene pc güncellersin buna birşey diyen yok,her sene harcarsan para ekran kartını devamlı güncel tutarsan tamam grafiğide alırsın bunlar normal şeyler bazılarıda gamepad alırım takarım pc konsol gibi oynarım mantığında,o mantıktaki adamda ilginç tak sen gamepad git bf3 online oyna millet mouse ile sana kaçtane hs atar haberin olmaz sen nişan alana kadar,single takılırsın ama online fps imkansız oyundan soğursun gamepad kırar atarsın,konsolda böyle birşey yok herkes gamepad ile takılıyor,merak eden varsa yazayım,aylar öncesi xbox 360 sattım,ağababasından gtx690 ekran kartlı sistemimide sattım,elimde şuan sadece ps3 var,onuda yeni çıkan exc oyunları için tutuyorum,gelsinler bitireyim satıcam,ps4 alırım birdaha öyle pc masrafta yapmam,geçmişte örnekleri var güncel tutarım diyenler varsa her yıl bir motorsiklet parası bayılırım ekran kartına açar oynarım diyen varsa buyursun gitsin pc toplasın,konsol bölümünde bunları tartışmanın bir sonu gelmiyor,ps3 mü xbox mu konularında 2008 2007 gibi buralarda millet neler neler yapıyordu küfürler kıyametler aktı gitti,bari şimdilerde yapmayın.




  • Benim düşüncem oyunlar oyun gibi kalmalı grafiklerde gerçekçiliğe yaklaşıldıkça keyfi kaçıyor oyunların.İzlediğim bi flimden farksız olucaksa onun oyunluk ne anlamı kalırki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 15 Haziran 2013; 3:31:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

    quote:

    Orijinalden alıntı: sekobaros31

    ps3 ilk çıktığında pclerin çok üstündeydi, ps4 te öyle olacaktır ancak 3 sene sürmeden herşey değişiyor pc öne geçiyor yine (:

    yanlış düşünüyosun hocam burda.

    konsollar şuanki haliyle bile pc nin çok gerisinde.

    ama para varya para işte konsolda daha çok olunca adam pc ile uğraşmıyo bedne olsam bende uğraşmam.

    şuanki konsolların 780 veya titandan dahamı iyi olduğunu sanıyosun ?

    herşey konsola.

    bence de tamamen piyasa sonuçta bu adamlar zevkine yapmıyor onlar da biliyor içine titan veya 2 gtx680 koymayı ama o zaman fiyat artar iyice o zaman da bu kadar insan almazdı.gerçi şuan bakarsanız konsolların çok güçlü olduğunu görürsünüz 8 çekirdekli işlemci ekran kartı hd7870 e denkmiş sanırım 8gb ram bunları şöyle düşünürsek ps3/xbox360 bu sistem ile bu grafikleri verdiyse (ki uncharted 3 ve last of us gerçekten çok iyi) bence konsolların gücü iyi durumda ve de 400 dolar bu açıdan bakarsanız bize de büyük avantaj sağladığını görürsünüz.ama konsol grafik teknolojisinin gelişmesini sendelemekte derseniz sonuna kadar haklısınız ben de öyle düşünüyorum.öte yandan 400 dolara böyle bir sistem var ve bir 5 yıl iyi bir ayarda oynayacaksınız hiçbir şey eklemeden sadece oyuna para vererek.böylece daha çok kişi oyunlara kavuşuyor eski sistem olsa pc sistemin iyi şu oyunları destekliyorsun hooop derken shader teknolojisi çıktı minimum fx5200 alman lazım ki oynayasın derken böyle böyle zamanla daha fazla yatırım yapmak zorunda kalıyorduk ve zamanla da daha az insan oynayabiliyordu.her şey yazılıma bakar,bence asıl tartışılması gerekilen de budur.insanlar hep ekran kartı alsınlar diye mi yoksa konsola geçsinler diye mi bu kadar sürekli ekran kartı çıkıyor.yazılımları daha iyi yapılsa ekran kartları bence şuanki durumlarına göre en az 2 kat daha iyi çalışacaklardır. neyse benim tercihim ps4 olacak ilk sonra 2 yıl kadar geçince xbox alır onun exc. leri oynar satarım ha niye mi böyle yapıyorum çünkü adamlar piyasayı böyle kurmuş ikisi de aynı sistem resmen ama yapacak bir şey yok oynamak istiyorsan bu oyun bana çıkıyor beni alacaksın diyor adamlar resmen...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A35A

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco



    PC vs. konsolda aynı oyunlar arasında kabul edilmeyecek fark olursa o zman çıkarsınız bak biz haklıydık faln dersiniz. Öyle donanım özelliklerini karşılaştırıp edip, aynı paraya bu şu toplanır faln hikaye hepsi. Tek tek oturup detayına inebiliyorsanız yazın, yoksa şimdiden hepsi hikaye. Sırf özel tweaklenmiş kernel + driver + opengl + özel kod ile Linux OpenGL vs. Win Dx arasında %20 den fazla fark konulabiliyor, kafanızda hiç mi olumlu bişeye işaret değil? PSSL'nin Dx'de olmayan hafifliği gibi şeylerin etkisi ne mesela biliyoz mu? PC de donanıma yakın seviye kodlama imkanı yok, ortak paydanız Dx ve DirectCompute. DirectCompute kenarda dursun dediniz, UAV atomics dediniz hop dediler o sade Dx11.1 de var geri gel. Noldu? geri gel geri gel Dx11 HLSL + DirectCompute ortak payda dahası yok bu olayın.

    Adamlar konsoldan PC'ye gelecek oyunlarda kısıtlama olsun derlerse (ki bu devirdeki şartlara göre pazarlama bunu gerektirir aslında) o zman yıldız nasıl sayılır bi daha öğreniriz yediğimiz yumruktan. Yada başmimarın dediği gibi 2015 den itibaren GPU Compute tabanlı işlemlerin daha da çok yapıldığnı görüp, bu tarz oyunların PC'ye aktırdığı zman yeni kartlar gelmezse veya can sıkıcı perf verirse bi de buyur burdan yak deriz. Yada PC'den konsola aktarılacak yada temel olarak konsol düşünülmeyen oyunlar konsola göre doğru düzgün optimize edilirse ve PC ye göre gayet uygun şartlar verirse konuşalım bi zahmet, yüzeysel baka baka değil.

    Hocam PC de ve konsolda kabul edilemiyecek fark demişsinde

    PS4 olsa olsa maksimum 1080p 60 hz

    PC ise şu an 7680x1440p sunabiliyor.

    Bu bile başlı başına bir farkdır...

    WatchDogs un PS4 gameplay videolarına baktık yine anti allisingden eser yok. Grafik güzel gibi duruyor ama uzak detaylara bakınca oynanış videosunda gene tipik konsol limitasyonları var.

    Bir çok insan PC yi halen daha 1080p 60hz gibi düşünüyor ama PC oyuncuları artık bu çözünürlüğü aştı. Hadi onu bıraktım PS4 veya XboxOne da 1080p 60fps de kesin değil. Her oyun olacak mı öyle?

    Konsollar kusura bakma grafik olarak asla PCleri geçemez. PS4de buna dahil. (Tabi geçemez derken piyasada yüzlerce grafik kartı var, yeni nesil kartları baz almak lazım)

    Hadi onu geçtim BF4 PCde 64 oyuncu ama konsollarda yine 24 olacak gibi. Olsa olsa 32 olsun.

    Bravo aynı oyunu 1080 de faln karşılaştırmayı geçtik 2k yı da yıkdık multi-setup lara geldik pc vs. konsol olarak. Buna, bana göre bu büyük fark ondan yazdım diyeceksen, aynı oyuna aynı/benzeri şartlardan bahsediyorum başka ne düşebiliriz ki zaten(konsol güçsüz, Pc güçlü, bu yüzden PC deki uygun kart ve 1080 çözünürlükte konsol ile aralarında ne kadar fark olabiliyor, nereye kadar kabul edileblir)? Ama bu fark sonuçta diyeceksen, bende bak tablet işlemcisi ile oynuyo aynı oyun, hadi PC'de bunu oynat, Atom'un rakibi nasılsa E-350'den bi gıdım daha iyi, Pc'de yapalım bunu alakasız şeyler yazayım olur mu? Olmaz. Belli ki yeni konsola karşı çok fazla önyargıya sahipsin, sonrasında da lafı dönüp dolaştırıp konsol kötü pc iyiye getiriyorsun (konsol shibi olman veya alacak olman bakış açını etkilemez). Uygun karşılaştırıalbilir şartlarda oyuna bakarsın ona göre olr olmaz dersin.

    O yer yer çok dem vurulan Steam istatistiklerine göre 1080 üstü kullananlar %5 bile değil nasıl yapacaz o zman ? Bu %5'in yarısından çoğu da 1200'de, geri kalanları 1200 üstü %1.5 bile etmiyor, yukarılarda yazılanlar çok fazla elma armut karşılaştırması gibi.

    Konsol Pc'yi geçse ne olr geçmese nolr olayın bu kısımlarına sürekli dem vurmak faln niye onu anlamıyorum sıkıntı nerde, diyelim 2 kat iyi olsun nolr neyimiz eksiliyor da bu kadar hararetli PC gibi olmaz da olmaz PC ye yaklaşamaz da yaklaşamaz olayı ne?

    Eski konsollar fixed function yapıdaydılar, çok kısıtlı yapıları vardı, programlanabilirlik adına kısıtlıydılar, işlemcileri sayesinde ve suyu çıkarıla çıkarıla dayandı bu zmana kadar. GPU'lar sıkıştı işlemciye iş yaptırdıldı, GPU'lar darboğaza girdi hafifletmek için işlemciler kullanıldı. konsol iş modeli sarpa sardı sonra, devamını getirebilecek de hiçbişeyleri yoktu PC karşısında geride kaldı eridi bitti. Hala ama sahiplerini memnun edebiliyor ama (bişeyleri çalıştırabiliyor diye). Niye kimse bi PS3'de BF3 Crysis3 çalıştırmanın ne demek olduğunu anlamıyor, ben anlamıyorum.

    Şimdiki konsollarda, en azından Sony aklı başında ve çok ders almış konumda. Çok daha iyi bi işmodeli var şu an. Kalkıp steam ile bilmemne ile karşılaştırmak hata, kalkıp Pc ile şunu yaparsın bunu yaparsın demek hata. Ben yıllardır cracke korsana hileye karşı değilim mesela, onu da işin içine katman lazım PC açısından bakacaksak. Diğer taraftan geliştricilere karşı da stabil platform sunuması, oyuncuların da bunu bilmesi avantaj. Oturup okursan baya farklı açılardan fikirler verir bu, determinizm anlamında :

    http://gafferongames.com/networking-for-game-programmers/floating-point-determinism/

    konsol gelsin aynı şartlarda kur tek tek karşılaştır sonra yazarsın AA var yok yapamamışlar becerememişler diye. Bende çıkar derim vaaay adamlar ilk oyunlarında becerememişler, bare bi Post AA atsalardı perf farkı olmadan en azından faln derim. Oturup kimseyi savunacak halim faln yok burda ama Post AA (FXAA gibi) + sharpern gibi şeyleri shader üstünden son sahnede gayet iyi yapabilmeleri lazım hiç perf. faulü yemedn. Oyun öyle olmazsa değilse ne ala.

    Karşılaştırılabilir Pc ile karşılaştırılabilir oyun deneyimi vermezse bişey diyeceğimiz yok zaten. Yoksa Durduk yerde alakasız olarak 7790 ile faln karşılaştırmak olacak iş değil ama.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delphi Diesel

    Nedir bu grafik takıntılığı senelerdir takılmış kalmış bazıları oyun motoru aynı aa var af var azcıkta detay çözünürlük vs.duyanda sanacak ki ps3 deki oyun almışlar yeni oyun motoru yazmışlar pc de öyle oynuyor millet ps3 xbox 360 oyunu almışlar port etmişler,çözünürlüğü detayları bilmemneyide sen ayarlıyorsun olay bu,şuan en baba kart hd7990 2k da gördük crysis 3 de 30 40 fpslerde akıyor oyun titanı alıyorsun tanesi 2 bin tl lerde geziyor slı yapıyorsun 2k da zort yalanmı arkadaşlar ? neymiş sürücüler oturmamış yok optimizasyon sıkıntısı varmışmış,adam gitsin 2005 çıkışlı xbox 360 da taksın oynasın aynı oyunu farklı açıdanda bakalım 2007 2008 gibi dx10 kartlar piyasada hüküm sürdüler ta ki dx11 e kadar,ozamanın en baba kartları 8800 ultra,3870x2 falandı,hala aynı yada dx10 kartları olupta crysis 3 oynayamıyorsunuz,nedeni nedir ? dx11 dayatması değilmi ? şuan titanmış hd7990 mış dx12 gelince ne olacak ? yeni nesil sonrası microsoft dx12 dayatmayacak mı ? kesin çıkartır,o meşhur okyanus ss ini dayar gene pc güncellersin buna birşey diyen yok,her sene harcarsan para ekran kartını devamlı güncel tutarsan tamam grafiğide alırsın bunlar normal şeyler bazılarıda gamepad alırım takarım pc konsol gibi oynarım mantığında,o mantıktaki adamda ilginç tak sen gamepad git bf3 online oyna millet mouse ile sana kaçtane hs atar haberin olmaz sen nişan alana kadar,single takılırsın ama online fps imkansız oyundan soğursun gamepad kırar atarsın,konsolda böyle birşey yok herkes gamepad ile takılıyor,merak eden varsa yazayım,aylar öncesi xbox 360 sattım,ağababasından gtx690 ekran kartlı sistemimide sattım,elimde şuan sadece ps3 var,onuda yeni çıkan exc oyunları için tutuyorum,gelsinler bitireyim satıcam,ps4 alırım birdaha öyle pc masrafta yapmam,geçmişte örnekleri var güncel tutarım diyenler varsa her yıl bir motorsiklet parası bayılırım ekran kartına açar oynarım diyen varsa buyursun gitsin pc toplasın,konsol bölümünde bunları tartışmanın bir sonu gelmiyor,ps3 mü xbox mu konularında 2008 2007 gibi buralarda millet neler neler yapıyordu küfürler kıyametler aktı gitti,bari şimdilerde yapmayın.

    Şimdiki yeni oyunları Ps3'e faln adapte etmenin nasıl bi dert olduğnu anlayan oyuncu tarafında fazla insan yok sorun orda. Senin ilk satrlarda dediğinin tam tersini yapıyorlar, yani bi Bf3'ü Crysis3'ü PS3'de çalıştırmak için neredeyse yeniden motor yazıyorlar ve insanlar konsolların bu oyunları oynatabilio olmasının aslında bi tür lütuf olduğu noktasını tam kavramıyor. BF3'ün mesela PC'de DirectCompute ile GPGPU kullanarak nasıl hesaplama yaptığını, aydınlatmadan ışıklandırmadan HBAO vs. gibi şeyler için ne tarz şeylerin olduğunu, bunu programlanabilir olmayan konsol GPU'larında yapmanın imkansız olduğunu, mecburen motorun yeni baştan bazı hesaplamaları CPU'da yapacak şekilde dizayn edilmesi gerektiğini falan pek kimse takmıyor (takmak takmamak faln önemli değil zaten). Konsol hedef alınarak çıkmayan oyunları Konsola aktırken yapılmaya çalışılan iş hiç de azımsanacak gibi değil ve o yüzden diyorum, bu oyunlar PS3'de faln çalışabiliyor diye şanslı saymalıyız kendimizi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Chevin

    @YusufTaziM. @BD911 İkinizin hiç bi konuyu yorumsuz geçmemesine bayılıyorum

    +1
  • Çözünürlük işi pc de zaman meselesidir şu anki durumda tüm kartlar 1080 p düşünülerek yapılıyor .Pc 1080 p yede şak diye geçmediki 2006da 7800gtx zamanında standart çözünürlük 1024*768 idi. Zaten çoğunluktada o devirde 17 inç crt monitörler vardı.Pc 720p çözünürlüğe 8800gt ile geçti 2007de. 8800 gt ile mesela son çıkan oyunları bile bu çözünürlükde istisnalar hariç sorunsuz oynarsınız.1080p de oyunun durumuna sisteme verdiği yükün azlığına çokluğuna göre değişir ama asıl olayı 8800gt nin 720p dir. Pc ye 1080 p çözünürlükde güzel performans verecek kartlar nivida 2xx serisi ile üretilmeye başladı ati deki muadilleride 4xxx oluyor sanırım.

    Şimdi sen 8800gt de 1080p çözünürlükte her şey ultra ayarlarda oynuyacağım diye kastırırsan pek memnun kalmaz işte bak pc kaldırmıyor der çıkarsın.Tıpkı şimdi titanlarda olduğu gibi bu kartlar 1080p için yapılmış kartlar.Sen gider 2k da 4k da açarsan pek memnun bırakmaz seni.Zaten şu an çoğunluktada 22-23-24 inç 1080 p monitörler var ağırlıklı olarak.Önümüzdeki seneden itibaren ilk önce 2k akabindede 4k çözünürlük için ekran kartları çıkacaktır ona göre monitörlerde zaten millette çoğalmaya başlar.

    Yeni nesil konsollar aldatmacamı gibi bir başlık inanılmaz saçma olmuş bence bu çocuk oyuncağı değilki.Çok büyük paraların yatırıldığı belirli hesapların ciddi ciddi yapıldığı ona göre ortaya konduğu bir olay.Ben salt bir alet donanım olarak pc derim her zaman ama sırf o demek değilki olay.Pc iyidir güçlüdür bu yeni nesiller çıktığı ve ertesi sene hem pc ye hem konsola çıkan oyunlarda pc biraz ağır kalır sonraki sene dengeler geçer filan ama sorun o değil.Bu başlığı açan arkadaş Last of Us ı oynamışmı?BÖle oyun yok kardeşim pc de. naparsak yapalım istersek titan değil kraken yapsınlar=) Tek oda değil daha bir sürü oyun var pc de olmuyacak.Bide bir şeyi tadında bırakmak lazım yahu tamam zamanla illaki geride kalacak ama şu an yeni bir nesil çıkıyor bu olay pc ci arkadaşlar kesinlikle bilsinki en çok pc cilerin işine yarıyacak.Bİr sürü para verip aldığımız ama sırf eski nesil konsollar yüzünden gerçek potansiyelinden faydalanamadığımız ekran kartları gerçekten bir işe yarıyacak.Hayırlı olsun yahu geç bile kaldı gelsin çıksın demek lazım bence=)

    Şimdi ilk çıkan oyunlardan bir sonuç çıkarmak isteyen arkadaşlara başka hiç bir şey demeden bir Call of Duty 2 yi birde Call of Duty: Black Ops2 yi bulup arka arkaya açmalarını tavsiye ederim Xbox 360 dada ps3 tete...




  • yeni nesil konsollar ps4 ve xbox one x86 yani pc tabanlıdır. xbox one windows karnel yüklü. ps 4 ise linux karnel. x86 şuanda kullandığımız pc mimarisidir. kişisel bilgisayar pazarının %90 oranında bu mimari kullanılır. microsoft bu nesilde rsx sony ise cell mimarilerini terk edicekler. tr.wikipedia.org/wiki/X86

    yeni nesil konsollar sadece oyunlara odaklanmıyacak. microsoftun tv ele geçirme politikası gereği bir media pc görevi görecekler. microsoft ve sony pc geçmesinin bir başka nedeniyse free to play oyunlara daha fazla ağırlık verecekler. şuanda bu konsollara free to play oyun yağıyor. bunun altını çizerek söylüyorum yeni nesil konsollar pc tabanlıdır. bazıları yakın benzer gibi cümleler kullansada şuanda kullandığınız pc ile aynı özelliktedir. yeni nesilde yapılan oyunlar x86 tabanlı olduğu için pc-ps4-xbox one çok büyük farklar olmıyacak. bu bakımdan maliyetlerde düşecek. microsoft un xbox one sürekli int istemesinin bir nedenide konsolun x86 tabnlı olmasından dolayı çabuk kırılacağını düşünmesi.

    aslında wd, mgs 5, battlefield 4, dark souls 2 gibi oyunlar xbox protobinden oynandı xbox one windows 8 tabanlı bir pc olduğu için yapımcılar ana platformunun pc olduğunu söylüyolar. bu dediklerimi şuan ıspatlıyamıyorum ama bu konsollar ortaya çıkınca ne demek istediğimi anlıyacaksınız. en azından bu haber size ne demek istediğimi anlatıyor.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PS4_ve_Xbox_720_Hakkinda_Etegindeki_Taslari_Doktu-33999.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pes 13 ü düşinün ps4 bu oyunda ps3 e oranla ne katkı ne artı saglayacak. Ps3 ten sonra gelecekler birbirinin tekaraarı olacak hiç üstüne konulamayacsk gibime geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben grafikten ziyade hologram teknolojisini bekliyordum, birqz aceleye geldi bence yeni nesil fakat ps4 yinede güzel donanım ve içeriklere sahip olacak gibi. hani ps4 değilde ps 3 plus diye ara dönem bi güncellenmiş konsol olarak çıksa daha güzel olurdu.. 2k 4k 6k 8k bunlar tamamen aldatmaca işler, çözünürlük ne kadar olağanüstü olursa beyniniz o kadar yorulur 3d 3 filmi art arda izlediğiniz zaman başınız ağrır mide bulantısı vs etkiler görülür. eye cam in tv ekranı değilde odamıza yansımış bir hali olmalı bence next gen. birde ms yerine yeni oyuncu dostu rekabetçi konsol firmaları çoğalmalı 2 3 firma tekelinde 2. el oyun takasına bile sevinir olduk, oyun içeriğinin dlc olarak satılması bile yadırganmıyor malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Chevin

    @YusufTaziM. @BD911 İkinizin hiç bi konuyu yorumsuz geçmemesine bayılıyorum

    Iyi bişey mi bu şimdi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson Fury

    Ben grafikten ziyade hologram teknolojisini bekliyordum, birqz aceleye geldi bence yeni nesil fakat ps4 yinede güzel donanım ve içeriklere sahip olacak gibi. hani ps4 değilde ps 3 plus diye ara dönem bi güncellenmiş konsol olarak çıksa daha güzel olurdu.. 2k 4k 6k 8k bunlar tamamen aldatmaca işler, çözünürlük ne kadar olağanüstü olursa beyniniz o kadar yorulur 3d 3 filmi art arda izlediğiniz zaman başınız ağrır mide bulantısı vs etkiler görülür. eye cam in tv ekranı değilde odamıza yansımış bir hali olmalı bence next gen. birde ms yerine yeni oyuncu dostu rekabetçi konsol firmaları çoğalmalı 2 3 firma tekelinde 2. el oyun takasına bile sevinir olduk, oyun içeriğinin dlc olarak satılması bile yadırganmıyor malesef.


    4k, 8k aldatmaca değil gereklilik 60, 70, 80, 90,100" ve üstü boyutlarda 1080 düşük kalıyor... 4k film izlemeden karar verme tabi minimum 60" ekranda...




  • e3te gorduklerimiz yeni nesil icin bir baslangic. ps4 ciktiktan belli bir sure sonraki oyunlari tahmin bile edemiyorum. pcde oyun oynamak bana pek mantikli gelmiyor. ozellikle online olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bu tartışmaya son noktayı koydu arkadaşlar.

    Diğer söylenen asılsız söylemlere itibar etmeyin.



    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    E3'te PS4 Oyunları, PS4 Prototipler Üzerinden Oynandı


    Geçtiğimiz saatlerde sizle paylaştığımız bir haberde okuduğunuz üzere E3 fuar alanında Xbox One oyunlarının demoları, PC üzerinden oynatılmıştı. Konuyla ilgili çoğu kişi, "Çoğu E3 demosu zaten PC üzerinden oynanır." gibisinden mesajlar yazınca, PlayStation cephesi bu mesajları boş karşılamadı. Gelen haberlere göre E3'teki PS4 oyunlarının hepsi, PS4 prototipi üzerinden oynandı.

    Twitter üzerinden açıklama yapan The Witness geliştiricisi Jonathan Blow, "Forumlarda 'Bu büyük bir mesele değil. E3 demolarının çoğu PC üzerinden oynanır' tarzı mesajlar görüyorum. Kesinlikle yanlış. PS4'e oyun geliştiren yapımcılar, oyunlarını PS4 donanımına ve işletim sistemine optimize etmek, bu durumu E3'e yetiştirmek için büyük emek verdiler." sözleriyle birlikte forum mesajlarına karşı çıktı.

    Öte yandan Jonathan Blow'a destek veren inFamous: Second Son yapımcısı Jason Connell, "Kesinlikle. Oyunlar PS4 geliştirici kitleri üzerinden sunuldu." sözleriyle birlikte Blow'a destek çıktı.

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-E3te_PS4_Oyunlari_Prototipler_Uzerinden_Oynandi-39160.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 15 Haziran 2013; 10:41:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson Fury

    Ben grafikten ziyade hologram teknolojisini bekliyordum, birqz aceleye geldi bence yeni nesil fakat ps4 yinede güzel donanım ve içeriklere sahip olacak gibi. hani ps4 değilde ps 3 plus diye ara dönem bi güncellenmiş konsol olarak çıksa daha güzel olurdu.. 2k 4k 6k 8k bunlar tamamen aldatmaca işler, çözünürlük ne kadar olağanüstü olursa beyniniz o kadar yorulur 3d 3 filmi art arda izlediğiniz zaman başınız ağrır mide bulantısı vs etkiler görülür. eye cam in tv ekranı değilde odamıza yansımış bir hali olmalı bence next gen. birde ms yerine yeni oyuncu dostu rekabetçi konsol firmaları çoğalmalı 2 3 firma tekelinde 2. el oyun takasına bile sevinir olduk, oyun içeriğinin dlc olarak satılması bile yadırganmıyor malesef.


    4k, 8k aldatmaca değil gereklilik 60, 70, 80, 90,100" ve üstü boyutlarda 1080 düşük kalıyor... 4k film izlemeden karar verme tabi minimum 60" ekranda...

    Asıl aldatmaca da bu bana kalırsa. Eskiden 70 ekran tvlerden izliyorduk, çözünürlük yeterliydi hiç de kçük gelmiyordu.
    100-120 ekran tvler çıktı, görüntü kalitesinin çok düşük olmaması için çözünürlük de arttı haliyle. Bu tvler gözümüze hiç de küçük gelmiyordu.
    Sonra 200 ekran tvler çıkmaya başlıyor, buna bağlı olarak çözünürlük yine artıyor.
    Nereye kadar büyüyecek yani bu tvler?




  • benim düşüncem yeni nesil konsollarda oyunlar pcden bile iyi olacak..ya arkadaşlar şunları unutuyorsunuz.. en başta tabi oyun şirketleri ile olan anlaşmalar.. konsoldan daha fazla para kazanacaklar . oyunlar pc yapılırken belli seviyedeki düşük pc baz alınarak yapılıyor .(en güçlü pc göre yapsalar düşük pclerde çalışmaz ) ... tamam pc donanım olarak çok güçlü ama bu nedenden dolayı konsollarda daha iyi grafik olacak görürsünüz .. konsol sabit donanım herkes de aynı donanım olacak .. ve donanımın tüm gücünü kullanabilirler..ve yeni nesil konsolların donanımı pc kadar olmasa da güçlü diyebiliriz.. ne zamanki pcde en düşük seviyedeki pclerde yeni nesil konsollarla aynı güçde olur veya öne geçer (şuanki ps3 olduğu gibi ) o zaman pc öne geçer grafik olarak .. yoksa çok güçlü bir pc konsoldan tek farkı daha yüksek fps öte olmayacak .. görsel olarak yeni nesil bile daha güçlü olabilir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson Fury

    Ben grafikten ziyade hologram teknolojisini bekliyordum, birqz aceleye geldi bence yeni nesil fakat ps4 yinede güzel donanım ve içeriklere sahip olacak gibi. hani ps4 değilde ps 3 plus diye ara dönem bi güncellenmiş konsol olarak çıksa daha güzel olurdu.. 2k 4k 6k 8k bunlar tamamen aldatmaca işler, çözünürlük ne kadar olağanüstü olursa beyniniz o kadar yorulur 3d 3 filmi art arda izlediğiniz zaman başınız ağrır mide bulantısı vs etkiler görülür. eye cam in tv ekranı değilde odamıza yansımış bir hali olmalı bence next gen. birde ms yerine yeni oyuncu dostu rekabetçi konsol firmaları çoğalmalı 2 3 firma tekelinde 2. el oyun takasına bile sevinir olduk, oyun içeriğinin dlc olarak satılması bile yadırganmıyor malesef.


    4k, 8k aldatmaca değil gereklilik 60, 70, 80, 90,100" ve üstü boyutlarda 1080 düşük kalıyor... 4k film izlemeden karar verme tabi minimum 60" ekranda...

    Asıl aldatmaca da bu bana kalırsa. Eskiden 70 ekran tvlerden izliyorduk, çözünürlük yeterliydi hiç de kçük gelmiyordu.
    100-120 ekran tvler çıktı, görüntü kalitesinin çok düşük olmaması için çözünürlük de arttı haliyle. Bu tvler gözümüze hiç de küçük gelmiyordu.
    Sonra 200 ekran tvler çıkmaya başlıyor, buna bağlı olarak çözünürlük yine artıyor.
    Nereye kadar büyüyecek yani bu tvler?

    duvardan duvara panel beklemek ve 32k çözünürlük istemek abartı olmaz... 8k gibi düşük çözünürlüklere mahkum olmayalım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: A35A

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco



    PC vs. konsolda aynı oyunlar arasında kabul edilmeyecek fark olursa o zman çıkarsınız bak biz haklıydık faln dersiniz. Öyle donanım özelliklerini karşılaştırıp edip, aynı paraya bu şu toplanır faln hikaye hepsi. Tek tek oturup detayına inebiliyorsanız yazın, yoksa şimdiden hepsi hikaye. Sırf özel tweaklenmiş kernel + driver + opengl + özel kod ile Linux OpenGL vs. Win Dx arasında %20 den fazla fark konulabiliyor, kafanızda hiç mi olumlu bişeye işaret değil? PSSL'nin Dx'de olmayan hafifliği gibi şeylerin etkisi ne mesela biliyoz mu? PC de donanıma yakın seviye kodlama imkanı yok, ortak paydanız Dx ve DirectCompute. DirectCompute kenarda dursun dediniz, UAV atomics dediniz hop dediler o sade Dx11.1 de var geri gel. Noldu? geri gel geri gel Dx11 HLSL + DirectCompute ortak payda dahası yok bu olayın.

    Adamlar konsoldan PC'ye gelecek oyunlarda kısıtlama olsun derlerse (ki bu devirdeki şartlara göre pazarlama bunu gerektirir aslında) o zman yıldız nasıl sayılır bi daha öğreniriz yediğimiz yumruktan. Yada başmimarın dediği gibi 2015 den itibaren GPU Compute tabanlı işlemlerin daha da çok yapıldığnı görüp, bu tarz oyunların PC'ye aktırdığı zman yeni kartlar gelmezse veya can sıkıcı perf verirse bi de buyur burdan yak deriz. Yada PC'den konsola aktarılacak yada temel olarak konsol düşünülmeyen oyunlar konsola göre doğru düzgün optimize edilirse ve PC ye göre gayet uygun şartlar verirse konuşalım bi zahmet, yüzeysel baka baka değil.

    Hocam PC de ve konsolda kabul edilemiyecek fark demişsinde

    PS4 olsa olsa maksimum 1080p 60 hz

    PC ise şu an 7680x1440p sunabiliyor.

    Bu bile başlı başına bir farkdır...

    WatchDogs un PS4 gameplay videolarına baktık yine anti allisingden eser yok. Grafik güzel gibi duruyor ama uzak detaylara bakınca oynanış videosunda gene tipik konsol limitasyonları var.

    Bir çok insan PC yi halen daha 1080p 60hz gibi düşünüyor ama PC oyuncuları artık bu çözünürlüğü aştı. Hadi onu bıraktım PS4 veya XboxOne da 1080p 60fps de kesin değil. Her oyun olacak mı öyle?

    Konsollar kusura bakma grafik olarak asla PCleri geçemez. PS4de buna dahil. (Tabi geçemez derken piyasada yüzlerce grafik kartı var, yeni nesil kartları baz almak lazım)

    Hadi onu geçtim BF4 PCde 64 oyuncu ama konsollarda yine 24 olacak gibi. Olsa olsa 32 olsun.

    Bravo aynı oyunu 1080 de faln karşılaştırmayı geçtik 2k yı da yıkdık multi-setup lara geldik pc vs. konsol olarak. Buna, bana göre bu büyük fark ondan yazdım diyeceksen, aynı oyuna aynı/benzeri şartlardan bahsediyorum başka ne düşebiliriz ki zaten(konsol güçsüz, Pc güçlü, bu yüzden PC deki uygun kart ve 1080 çözünürlükte konsol ile aralarında ne kadar fark olabiliyor, nereye kadar kabul edileblir)? Ama bu fark sonuçta diyeceksen, bende bak tablet işlemcisi ile oynuyo aynı oyun, hadi PC'de bunu oynat, Atom'un rakibi nasılsa E-350'den bi gıdım daha iyi, Pc'de yapalım bunu alakasız şeyler yazayım olur mu? Olmaz. Belli ki yeni konsola karşı çok fazla önyargıya sahipsin, sonrasında da lafı dönüp dolaştırıp konsol kötü pc iyiye getiriyorsun (konsol shibi olman veya alacak olman bakış açını etkilemez). Uygun karşılaştırıalbilir şartlarda oyuna bakarsın ona göre olr olmaz dersin.

    O yer yer çok dem vurulan Steam istatistiklerine göre 1080 üstü kullananlar %5 bile değil nasıl yapacaz o zman ? Bu %5'in yarısından çoğu da 1200'de, geri kalanları 1200 üstü %1.5 bile etmiyor, yukarılarda yazılanlar çok fazla elma armut karşılaştırması gibi.

    Konsol Pc'yi geçse ne olr geçmese nolr olayın bu kısımlarına sürekli dem vurmak faln niye onu anlamıyorum sıkıntı nerde, diyelim 2 kat iyi olsun nolr neyimiz eksiliyor da bu kadar hararetli PC gibi olmaz da olmaz PC ye yaklaşamaz da yaklaşamaz olayı ne?

    Eski konsollar fixed function yapıdaydılar, çok kısıtlı yapıları vardı, programlanabilirlik adına kısıtlıydılar, işlemcileri sayesinde ve suyu çıkarıla çıkarıla dayandı bu zmana kadar. GPU'lar sıkıştı işlemciye iş yaptırdıldı, GPU'lar darboğaza girdi hafifletmek için işlemciler kullanıldı. konsol iş modeli sarpa sardı sonra, devamını getirebilecek de hiçbişeyleri yoktu PC karşısında geride kaldı eridi bitti. Hala ama sahiplerini memnun edebiliyor ama (bişeyleri çalıştırabiliyor diye). Niye kimse bi PS3'de BF3 Crysis3 çalıştırmanın ne demek olduğunu anlamıyor, ben anlamıyorum.

    Şimdiki konsollarda, en azından Sony aklı başında ve çok ders almış konumda. Çok daha iyi bi işmodeli var şu an. Kalkıp steam ile bilmemne ile karşılaştırmak hata, kalkıp Pc ile şunu yaparsın bunu yaparsın demek hata. Ben yıllardır cracke korsana hileye karşı değilim mesela, onu da işin içine katman lazım PC açısından bakacaksak. Diğer taraftan geliştricilere karşı da stabil platform sunuması, oyuncuların da bunu bilmesi avantaj. Oturup okursan baya farklı açılardan fikirler verir bu, determinizm anlamında :

    http://gafferongames.com/networking-for-game-programmers/floating-point-determinism/

    konsol gelsin aynı şartlarda kur tek tek karşılaştır sonra yazarsın AA var yok yapamamışlar becerememişler diye. Bende çıkar derim vaaay adamlar ilk oyunlarında becerememişler, bare bi Post AA atsalardı perf farkı olmadan en azından faln derim. Oturup kimseyi savunacak halim faln yok burda ama Post AA (FXAA gibi) + sharpern gibi şeyleri shader üstünden son sahnede gayet iyi yapabilmeleri lazım hiç perf. faulü yemedn. Oyun öyle olmazsa değilse ne ala.

    Karşılaştırılabilir Pc ile karşılaştırılabilir oyun deneyimi vermezse bişey diyeceğimiz yok zaten. Yoksa Durduk yerde alakasız olarak 7790 ile faln karşılaştırmak olacak iş değil ama.

    Hocam tamam haklısın ama yine aynı benzer şartlar olsun diyelim. 1080p 60hz i baz alalım. Textureler konsollar ile hemen hemen aynı olabilir ama konsollarda inanılmaz bir AA eksikliği var. Bu bile başlı başına bir fark. Şahsen AA siz oyun gerçekten çirkinliğini belli eder.

    Bu arada saçma bir yorum yapmışsın gerçekten. Ben konsollar kötü demedim asla. HAtta PS4 kesin alacağımıda söyledim. Konsolların farklı artıları olduğunuda yazdım. Önce adam gibi oku sonra cevap ver.

    1080p 120 hz de şu an 1440 den çok daha populer bir oyun tarzıdır buda aklında olsun. Steam de 1080p 120 hz var mı bi bak acaba.

    Sıkıntı yok burada saçma sapan gerilen ve sıkıntı yapan sensin. Adam gibi tüm mesajlarımı okursan Konsolun ne kadar artısı olduğunu hepsini yazdım. Sadece grafik kalitesi açısından geride ki geride. Bunu inkar etmen başlı başına komedi kusura bakma. PS3 gibi geride değil şu an ve PS4 ile yeni oyunların çok farklı olmayacak ama bu fark sadece açılacak. Watch Dogs PS4 ve PC , v Battlefield 4 PS4 ve PC direkt kendini belli ediyor yinede.

    Crack ve korsana hileye karşı değilim derken zaten nasıl biri olduğunuda gösterdin kusura bakma.

    Ama dediğim gibi saçma sapan bir gerginlik yapmışsın. Asla söylemediğim şeyleri söylemişim gibi bir hava yaratmışsın. Eğer bana karşı adam gibi bi savunma yapacaksan öncelikle yazdıklarımı ADAM GİBİ OKU.

    Konsolun bir çok artısı olduğunu PC ye göre ama bu artılardan birinin asla grafik olmadığını söylüyorum. Bunu her zamanda söyliycem. Olay sırf 1080p 60hz olsa bile PC de oyuna tonlarca Anti Allising koyabilirsin, Ambient occolusion ve tesselation istediğin gibi ayarlıyabilirsin, çoğu bir çok şeyi yine 1080p 60hz de arttırabilirsin. Konsolda bu yok. O yüzden nutuk çekme bana. PC grafikleri her zaman PS4den daha iyi olacaktır.

    Nedeni PClerde limit bütçe iken konsollarda limit konsolun ta kendisi.

    Ama ne diyorum bende PS4 alıcam çünkü herşey grafik değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 15 Haziran 2013; 11:31:57 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.