Şimdi Ara

Yeni MSI Fakat Çok Düşük Performans (Acer Vs MSI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, birkaç ay önce 4000 TL'ye aldığım gaming laptop hakkında sorum olacak. Arkadaşla yan yana oyundaydık, onun elindeki laptop 3000 TL civarı Acer ve özelliklerini özetlersem :
    intel son nesil i5 işlemci
    GTX 860M 2 GB
    16 GB ram


    Kullandığım laptop modeli :
    http://www.sanalmarketim.com/msi-gl72-6qf641xtr-core-i76700hq-16gb-128gb-ssd1tb-gtx960m-4gb-173-full-hd-freedos/p_64163/

    Bir ara oyundaydık (Assasin Creed Unity) aldığım FPS'i söyledim, yaklaşık 30-35 FPS civarıydı. Ayrıca ayarları çok fazla aşağıya çekmiştim. Ondaki performansı sorduğumda ise ağzım açık kaldı. SSD'siz bilgisayarda 50-60 FPS sabit alıyormuş. Yalnız bu oyun için geçerli değil, her oyunda benim laptoptan daha iyi performans alıyor. Acaba sebebi nedir? BIOS ile ilgili bir ayar yapmam gerekiyor olabilir mi? Ayrıca benim sahip olduğum BIOS epey bir eski gözüküyor. Keşke Acer alsaydım diye düşünmedim değil. Normalde MSI BIOS ve benim kullandığım BIOS görsellerini paylaşıyorum.

     Yeni MSI Fakat Çok Düşük Performans (Acer Vs MSI)
     Yeni MSI Fakat Çok Düşük Performans (Acer Vs MSI)







  • Arkadaşınızın bilgisayarinin ekran çözünürlüğü nedir? Daha da onemlisi oyunu hangi çözünürlükte oynuyor? Sizin ayarlarinizda MSAA, gölgeler gibi sistemi fazlaca zorlayacak ayarlar açık kalmış olabilir. Ayrica gorev yöneticisinden bilgisayari meşgul edecek bir uygulama çalışıyor mu kontrol edin. Unity sorunlu bir oyundu arkadaşınızdaki surum daha sorunsuz bir surum olabilir o yüzden oyun surumlerini de kontrol etmenizi oneririm. Bilgisayar bileşenlerinin sicakligida önemli. Isi arttıkça sistem performansini düşürecektir.


    Bios olayinda ise ilk attığınız resim bir masaustu bilgisayara ait uefi bios. Muhtemelen msi laptoplarda eski tarz bios kullanmayi seçmiş.
    Ayrica SSD disk sizi yaniltmasin. SSDlerin oyunlarda FPS değerinde bir etkisi yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 30 Ağustos 2016; 21:25:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Ben BIOS örnek olsun diye google'a BIOS yazıp yolladım fotoğraflar benden değil yani. Pc BIOS'undan farklı olarak sadece seçeneklerin az olduğunu düşünün yeterli. Çözünürlükte sıkıntı yok hocam ben oyuna girmeden önce ayarları düşürdüm ve öyle girdim. o hiç bir şey yapmamıştı, multiplayer oynadığımız için sürüm falan sondu.. Benim sahip olduğum BIOS eski bir sürüm çok yüksek ihtimalle bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • karantinas5657 K kullanıcısına yanıt
    Güncel bir bilgisayarda biosta ayarlari kendiniz dusurmediyseniz performansa gozle gorulecek kadar etki etmesi mumkun degil. Cok buyuk olasalikla grafik ayarlarini duzgun ayarlamadiginizdan kaynaklaniyor. Ayrica ekran karti driverini guncellemeyi deneyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, ben 30 alırken onun 60 fps alması üstelik benden düşük sistem özellikleriyle bir garip.
  • karantinas5657 K kullanıcısına yanıt
    İmkanınız varsa iki sistemde de oyunun detaylı grafik ayarlarını, grafik sürücüsünün sürümüyle beraber paylaşabilirseniz ona göre tekrar yorum yapabiliriz. Şu an söylediklerinizden başka çıkarım yapmak pek mümkün değil sanırım.
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Yok hocam kontrol edildi sıkıntı yok herşey normal aynı düzeyde.. Benim BIOS'u güncellemem gerekiyor sanırım eğer anlıyorsan TW üzerinden paslaşırsak çok makbule geçer..
  • karantinas5657 K kullanıcısına yanıt
    Biosu windows acikken guncelleyemezsiniz. Guncelleme dosyasini usb diske yazdırıp bios uzerinden guncelleme secenegine tiklamali veya usbden boot etmek suretiyle guncellemeniz gerek. Fakat eger islemciye bir downclock islemi uygulanmadi ise aradiginiz cozumu bios guncellemesinde bulamayacaksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    sitesinde ki linklerde falan laga luga yapmış hep düzgün indirme linkini bulamadim yani .. Sitesinde bu modele verdiği linki indirip güncelledim BIOSU ancak olmadı sıkıntıyı bi türlü anlamadım sanalmarketim.com müşteri hizmetlerini arasam yardımcı olurlar mı acab




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.