Şimdi Ara

YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ (594. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.103
Cevap
88
Favori
871.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkcoskun

    Makyajlandı hocam linkdeki ilan MST'lerin üretimden kalkmadan önceki son hali.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-57-binde-bakimli-kusursuz-512975641/detay

    Evet görünce hatırladım ama ilginç olan bence 2012 makyajlı kasalar bundan çok daha güzel.
  • RenaultMeganeSportTourer R kullanıcısına yanıt
    Benim karter muhafaza da da kırıklar mevcut, Demir ile değiştirsem mükemmel olur,
    Bana linki atabilir misiniz?
    Birde yağ için neden motul veya mobil tercih ediyorsunuz?

    Geçen yıl Ben Castrol aldım 10-40 FST almıştım motor Sesi inanılmaz azalmıştı.
    Ayrıca her yağ değişiminde 10 bin km de bir/yılda ben mazot filtresini de değiştiriyordum ancak ustam bunun 2 yılda bir değiştir dedi. Çünkü kaliteli yakıt aldığımdan boşa masraf yapıyorsun demişti.
    Bu yıl değiştirmeyeceğim.
  • mustrix M kullanıcısına yanıt
    https://www.parcafilosu.com/

    bu siteyi incelemenizi tavsiye ederim...
  • YAZILIM YÜKLETİN, ÇOK FARK EDECEKTİR. ARABAM 2012 MAKYAJ ÖNCESİ KASA 5.000KM. DEN BERİ YAZILIM VE GAZ PEDALI TEPKİ ARTTIRICI DA VAR. 105 BEYGİRLİK ARAÇ 140 BEYGİR VE 290NM TORK VAR, ARAÇ 80.000 KM. DE BUGÜNE KADAR RUTİN BAKIMLAR HARİÇ HİÇBİR ŞEY YAPTIRMADIM. YAZILIM SORUN ÇIKARIR OLAYI SADECE HURAFE. NORMAL MEGAN KULLANIP BENİM ARABAYA BİNENLER BU ARABADA BÜYÜK TURBO MU VAR DİYORLAR. DAHA ÖNCE MEGACİPS DİYE BİR FİRMADAN YAZILIM YÜKLETMİŞTİM AMA MEMNUN KALMADIM ARABA BAZEN KASILIYODU SONRA ŞİMDİ ADINI HATIRLAYAMADIĞIM MASLAK ATATÜRK SANAYİDE BİR FİRMAYA YÜKLETTİM, GERÇEKTEN ÇOK İYİ SONUÇ ALDIM. YOKUŞ ÇIKARKEN VE KALKIŞLARDA BAZEN İPİN UCUNU KAÇIRDIĞIMDA AYAĞIMI GAZDAN ÇEKMEK ZORUNDA KALIYORUM YOKSA OLDUĞU YERDE SAYIYO ARABA, DÜZ YOLDA 2. VİTES DE YAVAŞ YAVAŞ GİDERKEN GAZA BASTIĞIMDA PATİNAJA KALIYOR. BAŞKALARININ 2 İLE ÇIKTIĞI RAMPALARI 3 İLE RAHAT RAHAT ÇIKABİLİYORUM...
    HAA, BU ARADA 1.6 LIĞA DA YAZILIM ATILIRSA 170 BEYGİR VE 360 NM TORK OLUYO BU ARADA...




  • Merhabalar. Ben de 1.6 dci 130 bg 320 tork Privilege Energy var. Aracımı 2015 ocak aynda çooook uzun bir araştırmadan sonra aldım. 1.5 dci 105 bg mst denedim. Ancak kalkışlarda ve ani hızlanmalarda ağır kalınca ibreyi direk 1.6 dci ye çevirdim. Aracımdan çok memnunum. Başta yakıt olmak üzere hiçbir konuda beni üzmedi. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

    Arka koltuk klima havalandırma üflecinden sebep privilege versiyonunu almanı tavsiye ederim. Zira GT Line larda arka üfleç yok.

    Merak ettiğin başka birşey olursa cevalarım :)
  • Merhabalar; Haftaya triger kayışını değiştirmek istiyorum. Triger setinin yanında "V kayışı" ve "Devirdaim" dışında değişmesi gereken yada önerdiğiniz bir işlem var mı? Araç 119.000 km oldu. Kayışlar fabrikanın taktıkları halen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RenaultMeganeSportTourer R kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar km. Triger değişmemiş mi? Eğer öyle ise ihmal etmeyin bir önce değiştirin. Triger ile birlikte yazdıklarınızdan başka değişmesi gereken bir şey yok bildiğim kadarı ile. Ama kasnaklar bilyalar da kontrol edilebilir.

    Hocam birde işlemi yaptırdıktan sonra fiyat ve parça bilgisi yazarsanız sevinirim. Çünkü bende mayıs ayında değiştireceğim Triger setini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkcoskun

    Hocam bu kadar km. Triger değişmemiş mi? Eğer öyle ise ihmal etmeyin bir önce değiştirin. Triger ile birlikte yazdıklarınızdan başka değişmesi gereken bir şey yok bildiğim kadarı ile. Ama kasnaklar bilyalar da kontrol edilebilir.

    Hocam birde işlemi yaptırdıktan sonra fiyat ve parça bilgisi yazarsanız sevinirim. Çünkü bende mayıs ayında değiştireceğim Triger setini.

    Evet daha önce hiç değişmemiş. Tabi ki değişim sonrası fiyat ve parçaları paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Bende yeni aldığım 2012 mst (1.5 110bg E5) gtline ile aranıza katıldım.
    Aracın ilk sahibinden 97binde teslim aldım.Sahibine ustası trigerin 100 bin km değişmesi gerektiğini söyleyerek bu km'ye kadar bekletmiş.Benimde ilk işim triger takımını ve alternatör gergi takımını değiştirmek olacak.
    Parçaları orjinal ve Ankara Şaşmaz sanayiden aldım.

    Triger kayışı ve gergisi ile beraber (renault mais) 140 tl
    Alternatör kayış takımını (takozu hariç) 65 tl ye aldım.
    (Normalde alternator kayış gergi takımını birlikte satıyorlar ve fiyatı 175 tl.ama bana kayışı ve bilyasını ayrı ayrı verdi parçacı sadece içinde takozu yok 65 tl ye gelmiş oldu bilginize.)

    Ankarada olup özelde bakım yaptıran, ustasından memnun olan arkadaşlardan tavsiye ve yardım istiyorum.Trigeri değiştirecek, titiz çalışan, tecrğbeli usta varsa sizden önerilerinizi bekliyorum.
  • manas_1989 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Aracınız. Ankara'da usta konusunda bilgim yok ama parçaları uygun almışsınız.
  • cenkcoskun C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim arkadaşım.Parçaları nerden aldığımı reklam vs yaptığımı düşünmesinler diye ben yazmadım.İsteyen olursa aldığım yeri pm den yazarım.İyi forumlar.
  • Arkadaşlar merhaba uzun süredir okuyordum sağolsun herkes bildiği bulduğu şeylerden bahsediyor bende 150 tl ye ufak bir değişiklik yaptım görsel olarak sizin ile paylaşmak istedim

     YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ

     YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut1001 -- 15 Nisan 2018; 22:22:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aykut1001 A kullanıcısına yanıt
    Yan çıta çok güzel olmuş ancak ön far altı şerit çok hoşuma gitmedi bu şahsi beğenimdir, lütfen yanlış anlamayın. Bende aynaları gri veya parlak siyaha kaplatmayı düşünüyorum Aracım Beyaz renk İstanbulda mı yaptırdınız bu işi?
  • [font="Tahoma"]Arkadaşlar merhaba. Halihazırda MST 1.6 dci Privilege Energy kullanıcısıyım. Forumun da sıkı takipçisiyim. 4 yıldır hiçbir sıkıntı çıkarmayan kocaoğlan yaklaşık 15 gün önce ekli fotoğraflardaki hatayı verdi.

    Olayı şöyle anlatayım:
    Malumunuz MST'ler debriyaj pedalı + düğme veya fren pedalı + düğme kombinasyonu ile çalışmaktadır. Alışkanlıktan olsa gerek ben hep depriyaj + düğme ile aracımı çalıştırdım. Yaklaşık 15 gün önce yine depriyaj + düğme ile arabayı çalıştırmayı nedenim lakin marş hiçbir şekilde basmadı ve fotoğraftaki hatayı verdi. Acaba akü mü bitti diye düşünerek kullanım klavuzunu çıkarıp işaretin anlamına baktım. İşaretin anlamı "HAVA KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYİCİ SİSTEM KONTROLÜ İKAZ IŞIĞI" imiş.

    Yetkili servisteki arkadaşımı arayıp durumu yukarıda anlattığım gibi anlattım. Hocam akü bitmiş olmasın dedi. Ben de arabın tüm elektronik aksamının çalıştığını ve akü işaretinin yanmadığını anlattım. İşaretin fotoğrafını çekip gönderdim. Hocam çekici ile arabayı servise çektir ayrıntılı bakalım dedi.

    Daha sonra özel servisi olan bir arkadaşımı arayıp durumu anlattım, ikaz lambasının fotoğrafını çekip kendisine gönderdim. Hocam yarım saat sonra geleyim bakayım dedi ve geldi. Arabaya bilgisayarı bağlayıp kontrol etti. Arabada hiçbir hata yok dedi. Daha sonra fren pedalı + düğme ile arabayı çalıştırdı. ( Bu arada araba boşta iken ikaz lambası yanıyor ve hiçbir şekilde debriyaj + düğme kombinasyonu ile çalışmıyordu. Bununla birlikte araba viteste iken debriyaj + düğme kombinasyonu arabayı çalıştırıyor.)

    Hocam debriyaj sigortası ya da debriyaj müşüründe sıkıntı var dedi. Servise bir götür yüksek fiyat isterlerse bana gel benim tanıdık usta var ona götüreyim dedi.

    Ben ertesi gün arabayı ( fren pedalı + düğme kombinasyonu hiç sıkıntısız arabayı çalıştırıyor.) yetkili servise götürdüm. Ordaki ustama durumu anlattım. Usta hocam debriyajda sigorta yok müşür var. Muhtemelen onlarda sıkıntı var dedi. Arabaya bilgisayarı bağlayıp kontrol etti ve arabada yine hata çıkmadı. Müşürleri kontrol etti ve eskimiş dedi.

    Ne yapalım dediğimde; "Hocan eninde sonunda müşürleri değiştireceksin. Şimdilik idare eder, seni masrafa sokmayalım dedi." Ben sıkıntı olacaksa değiştir, yolda belde kalmayalım dediğimde hiç birşey olmaz dedi.Ben de müşürleri değiştirmeden servisten ayrıldım.

    Arkadaşlar aranızda başına daha önce buna benzer bir olay gelen var mı? Ne yapmamı önerirsiniz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

     YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ YENİ MEGANE SPORT TOURER SAHİPLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uçtakiadam -- 26 Nisan 2018; 14:20:17 >




  • uçtakiadam kullanıcısına yanıt
    O ikaz hep yanıyor, araç çalışınca sönüyor, arıza ile ilgisi yok. Aynı sorun bende de oldu, akü voltajını ölçtür, akü ölmek üzereykende yapabiliyor. Aküyü değiştirince düzelmişti, bu aralar tekrar başladı.
  • Merhabalar,

    3 senedir severek kullandığım arabamı, hanımdan dolayı otomatik vitese geçmek için satmak istiyorum ancak fiyatı konusunda çok kararsız kaldım. Araca titiz bakarım. 250 bin'de triger değişimine kadar bir eksiği veya sıkıntısı yok. Aşağıdaki özelliklerdeki bir MST ne kadar eder?

    2011 Model Privilige Paket
    224000 Km.
    Manuel
    Ek olarak;
    Adaptif Far
    Sunroof
    Navigasyon
    Geçen kış başında park halinde çarpmadan dolayı bagaj kapağı değişti. Arka çamurluklarda boya var. Bundan dolayı 9694 TL ve benden önce 2896 TL hasar kaydı var.

    Teşekkürler şimdiden.
  • uçtakiadam kullanıcısına yanıt
    Lambda sensörü veya katalizatör arızası olabilir. Her ikiside eksoz sistemi üzerinde. Bazı arabalar da iki adet lambda sensörü vardır, biri katalizatörün girişin de biri çıkışın da... Hava kirliliği önleyici sistem bunlardır zalen, biri ölçüm yapar çıkan gazları algılar biri içinden gecen gazları filitre eder...
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için teşekkürler.
    İkaz lambasının yanmasında sıkıntı yok. İkaz lambası yanıyor ve sönmüyor. Sönmediği için de marş, debriyaj + düğme kombinasyonunda basmıyor.
  • uçtakiadam kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Çalıştıktan sonra da yanmaya devam ediyor yani. Motor çalışınca sönmesi gerekiyor.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Fren pedalı + düğme ile arabayı çalıştırınca ikaz lambası sönüyor. Sıkıntı debriyaj pedalı + düğme ile arabanın çalışmaması.
  • 
Sayfa: önceki 592593594595596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.