Şimdi Ara

yeni megane sedan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,sonunda benimde bi meganım oldu.1.6 16v.
    sorularım şu.
    1-kapılardan tıkırtı şeklinde ses var.bu giderilirmi
    2-eski arabamdan çıkma 240v pionner ve 80v jbl hoperlor var.bunlar takılsa teybi kaldırırmı.ses ,fark edermi,sigorta kapsam dışına çıkmış olurmuyum.
    3- rodaj gerekirmi.
    4-angel eye hastasıyım.nerde ve kaca taktırabilirim.garanti kapsamından çıkarmı.
    5-kılavuzda kart mesafesi diye bişi var.o alan içindeyken kapı kolarına dokunmak surettiyle kapı açılıyo yazıyor.aslı varmı.
    teşekkürler.



  • öncelikle hayırlı olsun

    elimden geldiği kadarıyla cevap vereyim

    1- Servisinize / aldığınız bayiye danışın, giderilebilmesi gerek.
    2- Sigorta kapsam dışına çıkmazsınız ancak bu parçaları ek bir poliçe düzenletmek suretiyle sigortanıza ekletmezseni hırsızlık durumunda parasını alamazsını.
    3- Kılavuzunuza bakın, ilk 1.000 kmde uyulması gerkene kuralları anlatıyorlar
    4- garanti dışı kalabilir, servisinize danışın
    5- Eğer aracınızın donanım paketi bu özelliği destekliyorsa kılavuzda tarif edildiği gibi uygulama yaparak bu özelliği kullanabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetsan

    merhabalar,sonunda benimde bi meganım oldu.1.6 16v.
    sorularım şu.
    1-kapılardan tıkırtı şeklinde ses var.bu giderilirmi
    2-eski arabamdan çıkma 240v pionner ve 80v jbl hoperlor var.bunlar takılsa teybi kaldırırmı.ses ,fark edermi,sigorta kapsam dışına çıkmış olurmuyum.
    3- rodaj gerekirmi.
    4-angel eye hastasıyım.nerde ve kaca taktırabilirim.garanti kapsamından çıkarmı.
    5-kılavuzda kart mesafesi diye bişi var.o alan içindeyken kapı kolarına dokunmak surettiyle kapı açılıyo yazıyor.aslı varmı.
    teşekkürler.




  • hayirli olsun,
    ilk hevesle sordugun sorular, nasil bir heyecan icinde oldugunu yansitiyor..
  • sorma,heyacan serviste başladı.arada benzin yok dediler.gittimaldım 50 ytllik.geldim.allam araba göstermez.ne mesafe ne litre be baska bişi.allah dedim.daha servizten çıkmadan başladı dedim.zaten renault grubu arabalada bi önyargım var.neyse tekrar calıştırdık.biraz gittik düzeldi.bazen şehir içindede anlık yakıtı göstermiyor.şimdilik görmezden geliyorum.genel itibariyle memnunum.fiatda iyiydi.umarım bozmaz
    cevaplar için ayrıca teşekkürler.
    bide ne aksesuarı önerirsiniz ?
  • bu arada kitabını iyi oku,anlık yakıt 25km.lik hıza ulaştıkdan sonra göstermeye başlar.
  • Hayırlı olsun kazsız belasız günlerde kullanmanı dilerim
    Bu arada klüp renault a bekliyoruz seni
  • kardeş hayırlı olsun,kazasız belasız binersin inşallah.Bende de 2004 sedan dinamik var. Sana diyeceğim şu ki rodaja kesinlikle dikkat et,bizim forumda da bazı arkadaşlar bas gidi bas diyor millete ama ben sana başımdan geçeni anlatayım.Aracı 17 şubat 2004 günü teslim aldım:) bizim akıllılara uyup ilk km den itibaren devirli kullanmaya başladım araba her ne kadar nazlansada.. herneyse 2gün sonra arabam 286km de iken arıza çıkardı,hemen aradım servisi gelip götürdüler,görsen adanada çarşının içinde rezil oldum,hani o aralar da sedan yeni çıktı havası var:),arabayı çekiciye yükletirken yoldan geçen 2 meraklı bana gülüyolar,inan çekicinin üstünden çocukların üstüne atladım direk(adanalıyız bunun etkisi büyük:D),arkadaşlar ayırdı. diyeceğim o ki benim durumuma düşme,ilk 1500km 3000-3500 deviri ve 130 km yi geçme.Servisin koyduğu teşhis de şuydu: motor krank mili kılepe yapmış,raporda aynen böyle yazıyordu,motor üst bloğu komple değişti garantiden.. bu olaydan sonra tek korkum yakıtı fazla yakmasıydı ki korktuğum başıma gelmedi şükür tekrar hayırlı olsun aramıza hoşgeldin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xradiancex -- 31 Aralık 2006; 15:40:01 >




  • kardeş hayırlısı olsun öncelikle megeane bazıların da kapı tıkırtısı varmış bunu bnde duydum servise bi göster bi de hoparlor konusunda arabanın teybi çok güzel blaupunkt yani boru deil kaldırır hem diğer teyipler sırıtıyo bu arada bn bi şey sorcam bnde 2006 megane sedan var bn xenon taktırmAYIdüşünüyorum sizce iyi olur mu
    [8D
  • selam...benim megane 2005!!!nisan2005ten beri xenon takık benimkine!!bence hiç vakit kaybetme al hemen!!texon 8000kelvin benimkinin markası!!


     yeni megane sedan
  • karar verdim bu arabaya park sensörü şartmış.arabanın arkası görülmüyor.serviste ne kadar veya modacar veya cyclone marka sensörler var.baya caf caflılar.fiyatı serviste 300 diye duydum dediklerim fiatları 60 - 560 arası değişiyor.takan varmı.servistemi yoksa dışardanmı taktıralım.selamlar
    (şimdiden 600 km yaptım.züperr ucak havası veriyo )
  • bide xenon far 07 lere gerekmiyor.mercekli felam.idare eder oldukça beyaz ışık veriyor.ben angel eye takılırmı onu düşünüyom.renkli cam sordum.sıradanın fiatı 60 garantili olana 100 dediler.pek profesyonel gelmedi şimdilik erteledim.bide şöle bi sorun var.araç rölantide beklerken ısıtma fanı 4 ken uzun ışıklar yanarken gaza basmakla farın gücünde bi alçalma yükselme oluyor.servise gösterdim bişi olmaz dediler.dizel başka bi arabada olmuyor.allah allah neyse şimdilik böyle olsun bakalım
  • dtahmet bn orjinal megane II xeonon taktırmayı düşünüyorum hani full ünde var ya ondan ama zamanla zayıflıyomuş doğru mu bi de fiyatını bilen vaarsa sölesin xenon far+far yıkama sistemi bize ne kadara mal olur orjinal servisten taktırırsak
  • ben geçenlerde çıkmacıdan sadece mercekli farları aldım ikisi 250 milyon!!takmaya çalıştık ama soketi uymuyor benimkine!biraz zaman geçsin,sınavları atlatayım bakcaz!
    servise git sor deli para söylüyorlar!orjinali gibi olmuyor ama hiçbir zaman!!fullerde 4 lastikte de denge bilmem neyi varmış araba yamuldukça merceklerde aşagı yukarı oynuyormuş!!!!!!bunların dışında xenon sistemi alınacak+far motoru+yıkama sistemi içinde parçalar alınacak!!1500 ytl gibi bişey tutuyor hepsi!!yanyana geldiğimde benim xenonlar full megane2 lerden daha ii aydınlatıyor!!orjinalleri 4500kelvinmiş galiba!!bence ver 500 ytl al benim gibi xenon!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmetsan

    karar verdim bu arabaya park sensörü şartmış.arabanın arkası görülmüyor.serviste ne kadar veya modacar veya cyclone marka sensörler var.baya caf caflılar.fiyatı serviste 300 diye duydum dediklerim fiatları 60 - 560 arası değişiyor.takan varmı.servistemi yoksa dışardanmı taktıralım.selamlar
    (şimdiden 600 km yaptım.züperr ucak havası veriyo )



    yaklaşık bir ay önce renault fix paket kampanyasında park sensörü de vardı. o zaman 145 ytlye taktırmıştık.
    bunun 105 ini parça 40 ınida işçilik parası olarak alıyorlar.

    garanti kapsamında olan arabayı yetkili servisten başkasına (elektrik ve motor aksamını) dokundurursan garanti biter. seçim senin.




  • dtahmet yardımın için çok teşekkür ederim gerçekten bi fikir sahibi olmamı sağladı tekrar teşekkürler
  • quote:

    selam...benim megane 2005!!!nisan2005ten beri xenon takık benimkine!!bence hiç vakit kaybetme al hemen!!texon 8000kelvin benimkinin markası!!




    Ekteki dosya (1)


    xenon farlarda bu şekil resim çekmeni tavsiye etmem çünkü xenon farlar fotoğraf makine zarar verir.Fotoğraf makinene yazık olur.
  • dediğin doğru!!hep çekmiyorum zaten!!bir iki tane şimdiye kadar çektim!!teşekkür yine de
  • ya arkadaşlar bn acemiyim nasıl yeni konu aççaz hemen cevap atarsanız çook sevinirim
  • slm .arkadaşlar.ben de megane sedan var 2005 model dizel.xenon olarak ta arkadaşa katılıyom.hiç düşün me taktır çok memnunum ben .park sensörüne gelince cms shop ta 80 ytl+40 ytl işçilik var yani 120 ye bitiyo.emsalsiz megane var bende
  • arkadaslar suna cevap alamadım
    arac rölantide ve fanlar acıkken uzun kısa yapınca gaza basmakla arac içi ışıklarda ve arabanın farlarında alçalma yükselme oluyor.baska bi meganeda denedik (dizel) onda yoktu. sitede alternatör arızası diye bişiler okudum aslı varmı.
    bide yeni duydum. esp ile ebv aynımı.bizde esp yokmu.?
    thx
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.