Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
52
Favori
376.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Herkese merhaba,
    2001 model 115 beygir benzinli otomatik bir Lagunam var... Kısmet olursa uygun fiyatlı bir otomatik Laguna III almak niyetindeyim... Bu sebeple nette yorumları ve teknik özellikleri incelemeye başladım, zaten bu foruma da öyle ulaştım.

    Çok fazla arabalardan anlayan ve bu tür bilgileri araştıran biri değilim, o yüzden bu işten anlayan arkadaşların yorumları benim için çok önemli...

    - Öncelikle benzinli 2.0 ve 115 beygir arabamdan sonra Laguna III 2.0 dci 150 bir aracın performansı bana az gelir mi? Yani araca baktım nerdeyse boş araç 1600 KG.. Performans derken, özellikle şehir içi sollama yaparken, anlık olarak hızlı ivmelenmeler gerekebiliyor... Şu anki aracımdaki ivmelenme beni %90 oranında tatmin ediyr, yeni alacağım araç bundan daha açağı olmamalı, Laguna III 2.0 Dci bu konuda bana yeterli olur mu?

    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?

    - Forumda Laguna III'ün tavanının alçak olduğu söylenmiş... Ben şu anki Laguna I aracımda çoğu zaman arkaya 3 kişi alıyorum ve kimse darlıktan şikayet etmiyor, ne tavandan ne de oturma alanından, Laguna III bu anlamda daha dar bir araç mı?

    - En büyük soru işaretlerimden biri de dizel araç... Dizel aracı kullanmak ve motora zarar vermemek için aşırı bir ihtimam gerekiyor mu? Ne bileyim, çalıştırmadan önce bekle, durmadan önce bekle, gaza uzun süre basma, kötü bir yakıt denk gelirse motorun zarar görmei vb. çok fazladetaylı bakım ve ihtimam göstermeyi seven biri değilim, sizce dizel araçta sorun yaşar mıyım?

    - Dizel aracın sesi çok mu oluyor?

    - Yılda en fazla 15.000 km yol yapıyorum... Laguna III 2.0 benzinli bir model almamı tavsiye eder misiniz, yoksa her şekilde 2.0 dci almamı mı önerirsiniz..

    - Laguna III konusunda her türlü tavsiyeleriniz, uyarılarınız ve tecrübelerinizi duymak isterim...


    Yardımcı olacak, fikir belirtecek, tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...




    Merhaba değişik zamanlarda Laguna 3 dizel otomatik (2.0) aracım ile ilgili yaptığım yorumları sizin için toparladım , faydası olacağını düşünüyorum ,
    Ben açıkcası aracımın sesinden kesinlikle şikayetçi değilim.İzalasyonu sesi içeri alacak kadar kötü değil. Ses çıkarır diye almamak hata olur.
    Benzinli ve LPG'li kullanmak yerine ben dizel'i seçtim. 2.0'ın tek dezavantajı vergi başka hiçbir dezavantajı yok ve Performansıda 2.0 115 BG'lik eski lagunanıza göre bence oldukça iyi kalır,
    sonuçta 340 NM bir torka sahip.

    iyi günler

    Mehmet


    (1)
    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet

    (2)
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    yakıt tüketimi olarak şehir dışı 1 litre, şehir içi 2 litre kadar fark var konusunda söyleyebileceğim tek şey evet ş.dışı kısmında ben 6,5 lt.yi yakaladım ama zorlasam düşüreceğimden 100% eminim.
    ama o kadar kasmaya gerek görmedim.
    şehir içi içinse bugün yeniden fullleyeceğim ve takip etmeye başlayacağım , fikir verebilecek bi noktada size yeniden yazarım.

    Devir konusunu dener denemez cevap veririm.

    Aracım ise 2009 model , 72.400 km.de , standart privilege ve 39.000TL'e aldım , 3 parçasında da boya var ve servis bakımlı.
    Bugün GoodYear UG8 Performance Kış lastiği taktıracağım lastik ebadı 215-50-R17 ve tanesi 350TL.

    Haftaya perşembe bakım için Mais Ankara'dan randevu aldım bakım masraflarınıda ayrıca paylaşırım.

    iyi günler
    Mehmet

    (3)
    Yeniden merhaba arkadaşlar ,

    14.12.2012'de yukarıdada yazdığım gibi Ankara Mais yetkili serviste 74.000km civarında bakımını yaptırdım. Tutar 439 TL (%20 servis kampayalı fiyatı - Başından beri yetkili servis bakımlı olduğu için hali hazırda %20lik indirim hakkım zaten varmış). Kampanya olmasada zaten %20 indirimim olacakmış.Bu aracın orijinal km. kontrolü içinde iyi bir yöntem aklınızda bulunsun.

    Şimdi yeni bir 2.0 dci Privilege otomatik lagunanıcısı , eski Opel Corsa ve Astra (1.3 CDTI) vede VW Golf V GT (1.4 TSI DSG GT 170HP) kullanıcısı olarak laguna hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Önce daha iyi olabilecek yönlerinden bahsedeyim ;

    * Birincisi 2.0 olmasından ötürü vergisi yüksek (Malum vergi ayı :) Daha düşük olsa fena olmazdı ama bu lagunanın değil bu kadar çok vergiyi koyan devletin ayıbı)
    * ikincisi şehiriçi yakıtı 9.0 lt.lerde. Ortalama hız 25-30 km/h'de 400 km yaparsanız eğer. Hafif yokuşlu vede çok kırmızı ışıklı bir mekanda yaşıyorsanız 9 lt.nin altına düşürmeniz zor gözüküyor.Dikkat şehir içinde !Ama düz yolda 100km.de cruise control'de giderken mesela maksimum 5.5 lt.i görebiliyorsunuz. 6 ileri vitesin bunda etkisi çok.
    * Üçüncüsü daha öncede fransız arabalarının plastik kalitesinin düşüklüğü ile ilgili. Şuan kış aylarında olduğumuz için belkide ve bazı noktalardaki montajın çok iyi olmamasından kaynaklı sanırım (mesela ön cam ile göğüsün birleştiği bölgelerden) arç P'de iken titreşimin yüksekliğinden plastik titreşim sesini duyabiliyorsunuz. Tabii bu birazda sizin sese karşı duyarlılığınız ile ilgili. Önceki araçlarım astra ve corsadaki seslere benziyor. Araç ısınınca kesiliyor ama kesinlikle o sesler için göğüsü açtırıp sorun aramak delilik. O kadar sesi bazen takmamak gerekiyor. Ama yine şunu söyleyim kesinlikle iç malzeme kalitesi diğer tüm renault'lardan iyi seviyede.
    * Dördüncüsü ve sonuncusu ise ses sistemi daha iyi olabilirdi. Normal seviyelerde müzik dinleyenler için kesnlikle yeterli ama benim gibi zaman zaman yalnızken sesi açmaktan çkinmeyenler için ise kesinlikle yetersiz. Ses sisteminie el atmak ilk düşündüklerimin arasında

    Genel olarak görüğüm iyileştirmeye açık alanlar bunlar ,

    Şimdi olumlu vede iyikide almışım dediğim noklatara gelecek olursak ,

    * Kesinlikle çok konforlu bir araç. Otomatik vites geçişleri konforlu vede sorunsuz. Yokuşlarda 1 mm bile geri kaydırmıyor. Özellikle eşim bu özelliğine aşık oldu :) sizi kronik şanzuman arızaları ile başbaşa bırakmayacak kadarda kaliteli japon şanzumana sahip. Zaten 1.5 dcilerde bu şanzuman olsa düşünmeden onu alırdım.Sadece 2.0 dcide var otomatik şanzuman.
    * içi gatey geniş , 5 kişi çok rahat sıkışmadan sıkılmadan uzun yolculuk yapabilir.
    * Bagaj hacmi 450 lt ile bence gayet yeterli. Bazı D sınıfı rakiplerine göre bu hacim düşük olcada Sedanlarda olan yükleme zorluğu kesinlikle Lagunada yok. Lagunanın kendisine özgün liftback/notchback kasa yapısı vede yükleme genişliği çok güzel. Ford mondeo kullanıcısı arkadaşım mesela çok beğendi bu özelliğini.
    * Yol tutuşu virajda çizgisinden çıkmayacak , içindeki herşeyin yerini değiştirecek kadar da güzel. Virajlarda gaza basmamak için zor tutuyorsunuz kendinizi :)
    * Kesinlikle yol tutuşu , yola oturuşu ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Tam bir aile aracı.
    * Yüksek otoruş pozisyonu ile görüş açısı sorunsuz.
    * Aracın kartı cebinizdeyken aracı açmanıza vede çalıştırıp gitmenize olanak sağlayan keyless go özelliği çok kullanışlı. Sadece elinizi kapıya uzatın açılsın, binin ve start'a basın gazlayın :) Eve giderkende araçtan 1.5m kadar uzaklaşın ve kapılarını kilitleyip elektrikli aynalarını sizin için kapatsın :)
    * Otomatik yanan farlar, park sensörü , Otomatik kararan iç dikiz aynası , otomatik ve fasılalı silecekler , Cruise control bi araçta olmazsa olmazlar artık zaten bunlarıda çok seviyoruz.
    * Bej iç döşeme ile insanın ruhunu sıkmıyor freah bi havada yolculuk edebiliyorsunuz.
    * Renault olduğu için hemen hemen her şehirde onlarca servisi var ve parçasıda pahalı değil. Bakımı diğer C sınırları ile aynı. Fluence neyse o. Üstelik 2.0 dci'lerde ki Trigerinizin zincirli olması triger masrafını direk ortadan kaldırıyor.

    Bu arada aracıma bagaj havuzu vede kışlık paspas aldım o şekilde kullanıyorum, özellikle bagaj havuzunu kesinikle öneririm.

    Uzuzn oldu ama merak eden arkadaşlarım için iyi kaynak oldu sanırım.
    Sorularınızı 7/24 sorabilirsiniz , iyi günleeeer

    Mehmet

    (4)
    Merhaba bagaj paspasını bagajpaspasi.com'dan almıştım Deniz kauçuk üretimi yerli ,
    PasPaslar içinse en temizi Bauhaus gözünüzle görüp tartıp kalitesine göre birçok modelden seçim yapabilirsiniz ,

    Bagaj havuzu 79 TL Paspas'da yanlış hatırlamıyorsam 65 TL civarı olmalıydı , fakat ben siyahını öneririm kış günü Bej kirlenince güzel gözükmeyebilir ,

    iyi günler

    Mehmet




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: enginkocaman

    merhaba;
    2012 nisanda beri 2009 lag3 2.0 dci privilege'ım var, 125 binde aldım şu an 139400 kmde,
    önceki aracım alfa 156 selespeed idi, alfa 159 alacaktım ancak 2 yaşında çocuk sahibi biri olarak 159 un çok çok dar arkası (o boyutta bi arabanın arka koltuklarının o darlıkta olması beni çok şaşırttı,) ve küçük bagajı vazgeçmeme sebep oldu, galeride tesadüfen laguna3 görüdm ve malzeme kalitesini , donanımını çok beğendim
    aracı ankaradan aldım, bence motorlu taşıtlar vergisi dışında mükemmel, ayrıca 2. el fiyatları çok uygun, aynı model pasatttan 10-15 bin daha ucuza alınabiliyor daha donanımlı ve performanslı...
    yakıt tüketimi makul kullanımda karışık 7.5 lt civarı oluyor, ancak 1.5 dci dan performans olarak çok daha iyidir diye düşünüyorum, özellikle sollamalarda çok rahat hızlanıyor, şanzıman çok konforlu vites değiştiriyor, yol tutuşta gayet iyi,
    başka soru varmı bilemiyorum,


    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler , gerçek bir kullanıcısından bunları duymak çok güzel.
    Söylediğiniz 2.elinin alıcı için uygun olması verdiğiniz paraya karşılık alabileceklerinizin karşılığı oranının yükseliği Lagunayı her zaman ön plana çıkarıyor


    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet




    Arkadaşlar bu arada önemli olabilceğini düşündüğüm bir bilgiyi yine sizle paylaşayım ,

    Yukarda paylaştığım yakıt ortalamalarını yine aynı güzergah dönüşü yeniden denemek istedim ve yine tüm değerleri sıfırladım depomu doldurdum ve yola çıktım.
    Bu kez farklı olarak direkt eve değil Shell'e gittim ve depomu tekrar doldurdum , Sonuç çok şaşırtıcıydı ,

    Yol bilgisayarı tüketilen yakıtı 36,7 lt. gösteriyordu fakat depo 33,6 lt aldı en fazla :)

    Yol bilgisayarı tüketilen gerçek yakıtı yaklaşık %10 fazla gösterdi. Ben buna çok şaşırdım ama birazda sevindim

    Ortalamam 36,7/5,61= 6,54lt /100km 'den 33,6/5,61= 5,98 lt/100km'e düşüverdi bi anda :)

    Bence sizde gerçek yakıt tüketimleriniz için bu yolla bir deneme yapı eğr meak ediyorsanız , Yurtdışındaki bi çok forum siteside bunu öneriyor zaten ,

    iyi günler

    Mehmet




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Herkese merhaba,
    2001 model 115 beygir benzinli otomatik bir Lagunam var... Kısmet olursa uygun fiyatlı bir otomatik Laguna III almak niyetindeyim... Bu sebeple nette yorumları ve teknik özellikleri incelemeye başladım, zaten bu foruma da öyle ulaştım.

    Çok fazla arabalardan anlayan ve bu tür bilgileri araştıran biri değilim, o yüzden bu işten anlayan arkadaşların yorumları benim için çok önemli...

    - Öncelikle benzinli 2.0 ve 115 beygir arabamdan sonra Laguna III 2.0 dci 150 bir aracın performansı bana az gelir mi? Yani araca baktım nerdeyse boş araç 1600 KG.. Performans derken, özellikle şehir içi sollama yaparken, anlık olarak hızlı ivmelenmeler gerekebiliyor... Şu anki aracımdaki ivmelenme beni %90 oranında tatmin ediyr, yeni alacağım araç bundan daha açağı olmamalı, Laguna III 2.0 Dci bu konuda bana yeterli olur mu?

    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?

    - Forumda Laguna III'ün tavanının alçak olduğu söylenmiş... Ben şu anki Laguna I aracımda çoğu zaman arkaya 3 kişi alıyorum ve kimse darlıktan şikayet etmiyor, ne tavandan ne de oturma alanından, Laguna III bu anlamda daha dar bir araç mı?

    - En büyük soru işaretlerimden biri de dizel araç... Dizel aracı kullanmak ve motora zarar vermemek için aşırı bir ihtimam gerekiyor mu? Ne bileyim, çalıştırmadan önce bekle, durmadan önce bekle, gaza uzun süre basma, kötü bir yakıt denk gelirse motorun zarar görmei vb. çok fazladetaylı bakım ve ihtimam göstermeyi seven biri değilim, sizce dizel araçta sorun yaşar mıyım?

    - Dizel aracın sesi çok mu oluyor?

    - Yılda en fazla 15.000 km yol yapıyorum... Laguna III 2.0 benzinli bir model almamı tavsiye eder misiniz, yoksa her şekilde 2.0 dci almamı mı önerirsiniz..

    - Laguna III konusunda her türlü tavsiyeleriniz, uyarılarınız ve tecrübelerinizi duymak isterim...


    Yardımcı olacak, fikir belirtecek, tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...




    Lag III 2.0 Benzinli oneririm, tabiki temizini bulabilirsen Beygir ve bos agirlik orani ve dizelin sesi benzinli secmek icin yeterli bence... Tabiki benzin cok yakar diyeceklerdir ona da cozum Prins LPG... ... Basmaz yani ivmeli kullanmaz isen 20- 30 kurus arasi...

    Öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim...

    - LPG'nin arabanın gücü, performansı, motor sesi vb. gibi konularda sebep olduğu bir sorun var mı?

    - Motorun ömrünü azaltır mı, ya da şöyle sorayım araca LPG taktırmak, ekstra sorunlara davetiye çıkarır mı? Yani aracım LPG'li diye daha ihtimamlı sürmem ya da bakım yaptırmam gerekir mi? Ya da sürekli dikkat etmem ekstra parametreler çıkar mı karşıma?

    - Bahsettiğiniz prins olayının maliyeti aşağı yukarı nedir?

    Çok soru sorduğumun farkındayım ama zaten kafamda bir sürü soru dolaştığı için burdaki arkadaşlardan destek almak üzere buraya geldim...



    - Diger markalari bilemem ama onceki laguna II de 2007 den beri ( 90 bin km ), Lag III te de 20 bin kilometredir kullanmaktayim. Hicbir kayip sozkonusu degil hatta ucuz diye daha rahat gaza basabiliyorsunuz, bu nedenle performance artiyor bile denebilir
    - Prins enjektorleri 60 bin km garantilidir onceki aracimi arkadasima sattim hala ara sira kullanirim. LPG enjektorleri biraz ses yapmaya basladi ki buda km de 20 kurus fark olsa 90 binde 18 000 tl ederki arac bedavaya geldi Varsin enjektorlerden biraz ses gelsin ama unutmadan sifir dizelden daha az cikar sesi
    - Omur azaltir ama abartildigi kadar degil. Kesin kanitlar veriler yok. hersey tahminidir. Orneklemek gerekirse salliyorum laguna motoru 600 bin km ise omru LPG ile 500 bin olsun. Devede kulaktir buda. Gelismekte olan ulke insanlarini kandirmak icin uydurulmustur. Hesap ortada beyler duyduklariniza degil gorduklerinize inanin... LPG tehlikeliymis, vs vs.. helal olsun medeniyet dedigimiz tek disi kalmis canavar oyle bir etkiliyorki insanlari insanlar LPG li arac kullanmaktan utanir hale getirilmeye calisildi.. Cevre dostu olmak akillarina bile gelmiyor nedense LPG olunca !!! Eldeki petrolu nasil satacaklar insanlara Mazot tukettirmek lazim ne de olsa... Neden elektrikli araclar hala yaygin degil !!!!
    - Extra LPG filteresi degisir 20 binde bir. Birde ben 15 yada 20 bin kmde olmasi gereken rutin bakimlari 10 bide bir yaptiriyorum.
    - Aracimi aldiktan sonra bir sure kullandim. 20 gun kadar. Daha sonra taktirdir. 2750 Tl bol kredi karti taksitli hemde. Simdiden parasinin iki katini kar ettirdi

    Bilgilerinize




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Herkese merhaba,
    2001 model 115 beygir benzinli otomatik bir Lagunam var... Kısmet olursa uygun fiyatlı bir otomatik Laguna III almak niyetindeyim... Bu sebeple nette yorumları ve teknik özellikleri incelemeye başladım, zaten bu foruma da öyle ulaştım.

    Çok fazla arabalardan anlayan ve bu tür bilgileri araştıran biri değilim, o yüzden bu işten anlayan arkadaşların yorumları benim için çok önemli...

    - Öncelikle benzinli 2.0 ve 115 beygir arabamdan sonra Laguna III 2.0 dci 150 bir aracın performansı bana az gelir mi? Yani araca baktım nerdeyse boş araç 1600 KG.. Performans derken, özellikle şehir içi sollama yaparken, anlık olarak hızlı ivmelenmeler gerekebiliyor... Şu anki aracımdaki ivmelenme beni %90 oranında tatmin ediyr, yeni alacağım araç bundan daha açağı olmamalı, Laguna III 2.0 Dci bu konuda bana yeterli olur mu?

    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?

    - Forumda Laguna III'ün tavanının alçak olduğu söylenmiş... Ben şu anki Laguna I aracımda çoğu zaman arkaya 3 kişi alıyorum ve kimse darlıktan şikayet etmiyor, ne tavandan ne de oturma alanından, Laguna III bu anlamda daha dar bir araç mı?

    - En büyük soru işaretlerimden biri de dizel araç... Dizel aracı kullanmak ve motora zarar vermemek için aşırı bir ihtimam gerekiyor mu? Ne bileyim, çalıştırmadan önce bekle, durmadan önce bekle, gaza uzun süre basma, kötü bir yakıt denk gelirse motorun zarar görmei vb. çok fazladetaylı bakım ve ihtimam göstermeyi seven biri değilim, sizce dizel araçta sorun yaşar mıyım?

    - Dizel aracın sesi çok mu oluyor?

    - Yılda en fazla 15.000 km yol yapıyorum... Laguna III 2.0 benzinli bir model almamı tavsiye eder misiniz, yoksa her şekilde 2.0 dci almamı mı önerirsiniz..

    - Laguna III konusunda her türlü tavsiyeleriniz, uyarılarınız ve tecrübelerinizi duymak isterim...


    Yardımcı olacak, fikir belirtecek, tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...




    Lag III 2.0 Benzinli oneririm, tabiki temizini bulabilirsen Beygir ve bos agirlik orani ve dizelin sesi benzinli secmek icin yeterli bence... Tabiki benzin cok yakar diyeceklerdir ona da cozum Prins LPG... ... Basmaz yani ivmeli kullanmaz isen 20- 30 kurus arasi...

    Öncelikle dönüşünüz için çok teşekkür ederim...

    - LPG'nin arabanın gücü, performansı, motor sesi vb. gibi konularda sebep olduğu bir sorun var mı?

    - Motorun ömrünü azaltır mı, ya da şöyle sorayım araca LPG taktırmak, ekstra sorunlara davetiye çıkarır mı? Yani aracım LPG'li diye daha ihtimamlı sürmem ya da bakım yaptırmam gerekir mi? Ya da sürekli dikkat etmem ekstra parametreler çıkar mı karşıma?

    - Bahsettiğiniz prins olayının maliyeti aşağı yukarı nedir?

    Çok soru sorduğumun farkındayım ama zaten kafamda bir sürü soru dolaştığı için burdaki arkadaşlardan destek almak üzere buraya geldim...



    - Diger markalari bilemem ama onceki laguna II de 2007 den beri ( 90 bin km ), Lag III te de 20 bin kilometredir kullanmaktayim. Hicbir kayip sozkonusu degil hatta ucuz diye daha rahat gaza basabiliyorsunuz, bu nedenle performance artiyor bile denebilir
    - Prins enjektorleri 60 bin km garantilidir onceki aracimi arkadasima sattim hala ara sira kullanirim. LPG enjektorleri biraz ses yapmaya basladi ki buda km de 20 kurus fark olsa 90 binde 18 000 tl ederki arac bedavaya geldi Varsin enjektorlerden biraz ses gelsin ama unutmadan sifir dizelden daha az cikar sesi
    - Omur azaltir ama abartildigi kadar degil. Kesin kanitlar veriler yok. hersey tahminidir. Orneklemek gerekirse salliyorum laguna motoru 600 bin km ise omru LPG ile 500 bin olsun. Devede kulaktir buda. Gelismekte olan ulke insanlarini kandirmak icin uydurulmustur. Hesap ortada beyler duyduklariniza degil gorduklerinize inanin... LPG tehlikeliymis, vs vs.. helal olsun medeniyet dedigimiz tek disi kalmis canavar oyle bir etkiliyorki insanlari insanlar LPG li arac kullanmaktan utanir hale getirilmeye calisildi.. Cevre dostu olmak akillarina bile gelmiyor nedense LPG olunca !!! Eldeki petrolu nasil satacaklar insanlara Mazot tukettirmek lazim ne de olsa... Neden elektrikli araclar hala yaygin degil !!!!
    - Extra LPG filteresi degisir 20 binde bir. Birde ben 15 yada 20 bin kmde olmasi gereken rutin bakimlari 10 bide bir yaptiriyorum.
    - Aracimi aldiktan sonra bir sure kullandim. 20 gun kadar. Daha sonra taktirdir. 2750 Tl bol kredi karti taksitli hemde. Simdiden parasinin iki katini kar ettirdi

    Bilgilerinize

    Son derece faydalı oldunuz, gerçekten çok teşekkür ederim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Herkese merhaba,
    2001 model 115 beygir benzinli otomatik bir Lagunam var... Kısmet olursa uygun fiyatlı bir otomatik Laguna III almak niyetindeyim... Bu sebeple nette yorumları ve teknik özellikleri incelemeye başladım, zaten bu foruma da öyle ulaştım.

    Çok fazla arabalardan anlayan ve bu tür bilgileri araştıran biri değilim, o yüzden bu işten anlayan arkadaşların yorumları benim için çok önemli...

    - Öncelikle benzinli 2.0 ve 115 beygir arabamdan sonra Laguna III 2.0 dci 150 bir aracın performansı bana az gelir mi? Yani araca baktım nerdeyse boş araç 1600 KG.. Performans derken, özellikle şehir içi sollama yaparken, anlık olarak hızlı ivmelenmeler gerekebiliyor... Şu anki aracımdaki ivmelenme beni %90 oranında tatmin ediyr, yeni alacağım araç bundan daha açağı olmamalı, Laguna III 2.0 Dci bu konuda bana yeterli olur mu?

    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?

    - Forumda Laguna III'ün tavanının alçak olduğu söylenmiş... Ben şu anki Laguna I aracımda çoğu zaman arkaya 3 kişi alıyorum ve kimse darlıktan şikayet etmiyor, ne tavandan ne de oturma alanından, Laguna III bu anlamda daha dar bir araç mı?

    - En büyük soru işaretlerimden biri de dizel araç... Dizel aracı kullanmak ve motora zarar vermemek için aşırı bir ihtimam gerekiyor mu? Ne bileyim, çalıştırmadan önce bekle, durmadan önce bekle, gaza uzun süre basma, kötü bir yakıt denk gelirse motorun zarar görmei vb. çok fazladetaylı bakım ve ihtimam göstermeyi seven biri değilim, sizce dizel araçta sorun yaşar mıyım?

    - Dizel aracın sesi çok mu oluyor?

    - Yılda en fazla 15.000 km yol yapıyorum... Laguna III 2.0 benzinli bir model almamı tavsiye eder misiniz, yoksa her şekilde 2.0 dci almamı mı önerirsiniz..

    - Laguna III konusunda her türlü tavsiyeleriniz, uyarılarınız ve tecrübelerinizi duymak isterim...


    Yardımcı olacak, fikir belirtecek, tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...




    Merhaba değişik zamanlarda Laguna 3 dizel otomatik (2.0) aracım ile ilgili yaptığım yorumları sizin için toparladım , faydası olacağını düşünüyorum ,
    Ben açıkcası aracımın sesinden kesinlikle şikayetçi değilim.İzalasyonu sesi içeri alacak kadar kötü değil. Ses çıkarır diye almamak hata olur.
    Benzinli ve LPG'li kullanmak yerine ben dizel'i seçtim. 2.0'ın tek dezavantajı vergi başka hiçbir dezavantajı yok ve Performansıda 2.0 115 BG'lik eski lagunanıza göre bence oldukça iyi kalır,
    sonuçta 340 NM bir torka sahip.

    iyi günler

    Mehmet


    (1)
    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet

    (2)
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    yakıt tüketimi olarak şehir dışı 1 litre, şehir içi 2 litre kadar fark var konusunda söyleyebileceğim tek şey evet ş.dışı kısmında ben 6,5 lt.yi yakaladım ama zorlasam düşüreceğimden 100% eminim.
    ama o kadar kasmaya gerek görmedim.
    şehir içi içinse bugün yeniden fullleyeceğim ve takip etmeye başlayacağım , fikir verebilecek bi noktada size yeniden yazarım.

    Devir konusunu dener denemez cevap veririm.

    Aracım ise 2009 model , 72.400 km.de , standart privilege ve 39.000TL'e aldım , 3 parçasında da boya var ve servis bakımlı.
    Bugün GoodYear UG8 Performance Kış lastiği taktıracağım lastik ebadı 215-50-R17 ve tanesi 350TL.

    Haftaya perşembe bakım için Mais Ankara'dan randevu aldım bakım masraflarınıda ayrıca paylaşırım.

    iyi günler
    Mehmet

    (3)
    Yeniden merhaba arkadaşlar ,

    14.12.2012'de yukarıdada yazdığım gibi Ankara Mais yetkili serviste 74.000km civarında bakımını yaptırdım. Tutar 439 TL (%20 servis kampayalı fiyatı - Başından beri yetkili servis bakımlı olduğu için hali hazırda %20lik indirim hakkım zaten varmış). Kampanya olmasada zaten %20 indirimim olacakmış.Bu aracın orijinal km. kontrolü içinde iyi bir yöntem aklınızda bulunsun.

    Şimdi yeni bir 2.0 dci Privilege otomatik lagunanıcısı , eski Opel Corsa ve Astra (1.3 CDTI) vede VW Golf V GT (1.4 TSI DSG GT 170HP) kullanıcısı olarak laguna hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Önce daha iyi olabilecek yönlerinden bahsedeyim ;

    * Birincisi 2.0 olmasından ötürü vergisi yüksek (Malum vergi ayı :) Daha düşük olsa fena olmazdı ama bu lagunanın değil bu kadar çok vergiyi koyan devletin ayıbı)
    * ikincisi şehiriçi yakıtı 9.0 lt.lerde. Ortalama hız 25-30 km/h'de 400 km yaparsanız eğer. Hafif yokuşlu vede çok kırmızı ışıklı bir mekanda yaşıyorsanız 9 lt.nin altına düşürmeniz zor gözüküyor.Dikkat şehir içinde !Ama düz yolda 100km.de cruise control'de giderken mesela maksimum 5.5 lt.i görebiliyorsunuz. 6 ileri vitesin bunda etkisi çok.
    * Üçüncüsü daha öncede fransız arabalarının plastik kalitesinin düşüklüğü ile ilgili. Şuan kış aylarında olduğumuz için belkide ve bazı noktalardaki montajın çok iyi olmamasından kaynaklı sanırım (mesela ön cam ile göğüsün birleştiği bölgelerden) arç P'de iken titreşimin yüksekliğinden plastik titreşim sesini duyabiliyorsunuz. Tabii bu birazda sizin sese karşı duyarlılığınız ile ilgili. Önceki araçlarım astra ve corsadaki seslere benziyor. Araç ısınınca kesiliyor ama kesinlikle o sesler için göğüsü açtırıp sorun aramak delilik. O kadar sesi bazen takmamak gerekiyor. Ama yine şunu söyleyim kesinlikle iç malzeme kalitesi diğer tüm renault'lardan iyi seviyede.
    * Dördüncüsü ve sonuncusu ise ses sistemi daha iyi olabilirdi. Normal seviyelerde müzik dinleyenler için kesnlikle yeterli ama benim gibi zaman zaman yalnızken sesi açmaktan çkinmeyenler için ise kesinlikle yetersiz. Ses sisteminie el atmak ilk düşündüklerimin arasında

    Genel olarak görüğüm iyileştirmeye açık alanlar bunlar ,

    Şimdi olumlu vede iyikide almışım dediğim noklatara gelecek olursak ,

    * Kesinlikle çok konforlu bir araç. Otomatik vites geçişleri konforlu vede sorunsuz. Yokuşlarda 1 mm bile geri kaydırmıyor. Özellikle eşim bu özelliğine aşık oldu :) sizi kronik şanzuman arızaları ile başbaşa bırakmayacak kadarda kaliteli japon şanzumana sahip. Zaten 1.5 dcilerde bu şanzuman olsa düşünmeden onu alırdım.Sadece 2.0 dcide var otomatik şanzuman.
    * içi gatey geniş , 5 kişi çok rahat sıkışmadan sıkılmadan uzun yolculuk yapabilir.
    * Bagaj hacmi 450 lt ile bence gayet yeterli. Bazı D sınıfı rakiplerine göre bu hacim düşük olcada Sedanlarda olan yükleme zorluğu kesinlikle Lagunada yok. Lagunanın kendisine özgün liftback/notchback kasa yapısı vede yükleme genişliği çok güzel. Ford mondeo kullanıcısı arkadaşım mesela çok beğendi bu özelliğini.
    * Yol tutuşu virajda çizgisinden çıkmayacak , içindeki herşeyin yerini değiştirecek kadar da güzel. Virajlarda gaza basmamak için zor tutuyorsunuz kendinizi :)
    * Kesinlikle yol tutuşu , yola oturuşu ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Tam bir aile aracı.
    * Yüksek otoruş pozisyonu ile görüş açısı sorunsuz.
    * Aracın kartı cebinizdeyken aracı açmanıza vede çalıştırıp gitmenize olanak sağlayan keyless go özelliği çok kullanışlı. Sadece elinizi kapıya uzatın açılsın, binin ve start'a basın gazlayın :) Eve giderkende araçtan 1.5m kadar uzaklaşın ve kapılarını kilitleyip elektrikli aynalarını sizin için kapatsın :)
    * Otomatik yanan farlar, park sensörü , Otomatik kararan iç dikiz aynası , otomatik ve fasılalı silecekler , Cruise control bi araçta olmazsa olmazlar artık zaten bunlarıda çok seviyoruz.
    * Bej iç döşeme ile insanın ruhunu sıkmıyor freah bi havada yolculuk edebiliyorsunuz.
    * Renault olduğu için hemen hemen her şehirde onlarca servisi var ve parçasıda pahalı değil. Bakımı diğer C sınırları ile aynı. Fluence neyse o. Üstelik 2.0 dci'lerde ki Trigerinizin zincirli olması triger masrafını direk ortadan kaldırıyor.

    Bu arada aracıma bagaj havuzu vede kışlık paspas aldım o şekilde kullanıyorum, özellikle bagaj havuzunu kesinikle öneririm.

    Uzuzn oldu ama merak eden arkadaşlarım için iyi kaynak oldu sanırım.
    Sorularınızı 7/24 sorabilirsiniz , iyi günleeeer

    Mehmet

    (4)
    Merhaba bagaj paspasını bagajpaspasi.com'dan almıştım Deniz kauçuk üretimi yerli ,
    PasPaslar içinse en temizi Bauhaus gözünüzle görüp tartıp kalitesine göre birçok modelden seçim yapabilirsiniz ,

    Bagaj havuzu 79 TL Paspas'da yanlış hatırlamıyorsam 65 TL civarı olmalıydı , fakat ben siyahını öneririm kış günü Bej kirlenince güzel gözükmeyebilir ,

    iyi günler

    Mehmet

    Gerçekten çok teşekkürler, zahmet edip mesajlarınızı toparlamışsınız... Son derece faydalı oldu...

    Yalnız şu konu hakkında bir yorumunuz olacak mı?

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Özellikle şu taşıma kapasitesi nedir bilen var mı? Bu değerler doğru mu?

    Yani Laguan III'e 5 kişi binip, bagajı da doldurunca, araba kapasite aşımına girebilir mi? Mevcut 2001 aracımda böyle bir sorun yok, zaten mevcut aracım için bulduğum değer Laguna 250 kilo kadar fazla... Araçların gücüne bakıldığında bunun tam tersi olması beklenirdi gibime geliyor, kaçırdığım bir nokta mı var acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Herkese merhaba,
    2001 model 115 beygir benzinli otomatik bir Lagunam var... Kısmet olursa uygun fiyatlı bir otomatik Laguna III almak niyetindeyim... Bu sebeple nette yorumları ve teknik özellikleri incelemeye başladım, zaten bu foruma da öyle ulaştım.

    Çok fazla arabalardan anlayan ve bu tür bilgileri araştıran biri değilim, o yüzden bu işten anlayan arkadaşların yorumları benim için çok önemli...

    - Öncelikle benzinli 2.0 ve 115 beygir arabamdan sonra Laguna III 2.0 dci 150 bir aracın performansı bana az gelir mi? Yani araca baktım nerdeyse boş araç 1600 KG.. Performans derken, özellikle şehir içi sollama yaparken, anlık olarak hızlı ivmelenmeler gerekebiliyor... Şu anki aracımdaki ivmelenme beni %90 oranında tatmin ediyr, yeni alacağım araç bundan daha açağı olmamalı, Laguna III 2.0 Dci bu konuda bana yeterli olur mu?

    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?

    - Forumda Laguna III'ün tavanının alçak olduğu söylenmiş... Ben şu anki Laguna I aracımda çoğu zaman arkaya 3 kişi alıyorum ve kimse darlıktan şikayet etmiyor, ne tavandan ne de oturma alanından, Laguna III bu anlamda daha dar bir araç mı?

    - En büyük soru işaretlerimden biri de dizel araç... Dizel aracı kullanmak ve motora zarar vermemek için aşırı bir ihtimam gerekiyor mu? Ne bileyim, çalıştırmadan önce bekle, durmadan önce bekle, gaza uzun süre basma, kötü bir yakıt denk gelirse motorun zarar görmei vb. çok fazladetaylı bakım ve ihtimam göstermeyi seven biri değilim, sizce dizel araçta sorun yaşar mıyım?

    - Dizel aracın sesi çok mu oluyor?

    - Yılda en fazla 15.000 km yol yapıyorum... Laguna III 2.0 benzinli bir model almamı tavsiye eder misiniz, yoksa her şekilde 2.0 dci almamı mı önerirsiniz..

    - Laguna III konusunda her türlü tavsiyeleriniz, uyarılarınız ve tecrübelerinizi duymak isterim...


    Yardımcı olacak, fikir belirtecek, tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...




    Merhaba değişik zamanlarda Laguna 3 dizel otomatik (2.0) aracım ile ilgili yaptığım yorumları sizin için toparladım , faydası olacağını düşünüyorum ,
    Ben açıkcası aracımın sesinden kesinlikle şikayetçi değilim.İzalasyonu sesi içeri alacak kadar kötü değil. Ses çıkarır diye almamak hata olur.
    Benzinli ve LPG'li kullanmak yerine ben dizel'i seçtim. 2.0'ın tek dezavantajı vergi başka hiçbir dezavantajı yok ve Performansıda 2.0 115 BG'lik eski lagunanıza göre bence oldukça iyi kalır,
    sonuçta 340 NM bir torka sahip.

    iyi günler

    Mehmet


    (1)
    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet

    (2)
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    yakıt tüketimi olarak şehir dışı 1 litre, şehir içi 2 litre kadar fark var konusunda söyleyebileceğim tek şey evet ş.dışı kısmında ben 6,5 lt.yi yakaladım ama zorlasam düşüreceğimden 100% eminim.
    ama o kadar kasmaya gerek görmedim.
    şehir içi içinse bugün yeniden fullleyeceğim ve takip etmeye başlayacağım , fikir verebilecek bi noktada size yeniden yazarım.

    Devir konusunu dener denemez cevap veririm.

    Aracım ise 2009 model , 72.400 km.de , standart privilege ve 39.000TL'e aldım , 3 parçasında da boya var ve servis bakımlı.
    Bugün GoodYear UG8 Performance Kış lastiği taktıracağım lastik ebadı 215-50-R17 ve tanesi 350TL.

    Haftaya perşembe bakım için Mais Ankara'dan randevu aldım bakım masraflarınıda ayrıca paylaşırım.

    iyi günler
    Mehmet

    (3)
    Yeniden merhaba arkadaşlar ,

    14.12.2012'de yukarıdada yazdığım gibi Ankara Mais yetkili serviste 74.000km civarında bakımını yaptırdım. Tutar 439 TL (%20 servis kampayalı fiyatı - Başından beri yetkili servis bakımlı olduğu için hali hazırda %20lik indirim hakkım zaten varmış). Kampanya olmasada zaten %20 indirimim olacakmış.Bu aracın orijinal km. kontrolü içinde iyi bir yöntem aklınızda bulunsun.

    Şimdi yeni bir 2.0 dci Privilege otomatik lagunanıcısı , eski Opel Corsa ve Astra (1.3 CDTI) vede VW Golf V GT (1.4 TSI DSG GT 170HP) kullanıcısı olarak laguna hakkındaki görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Önce daha iyi olabilecek yönlerinden bahsedeyim ;

    * Birincisi 2.0 olmasından ötürü vergisi yüksek (Malum vergi ayı :) Daha düşük olsa fena olmazdı ama bu lagunanın değil bu kadar çok vergiyi koyan devletin ayıbı)
    * ikincisi şehiriçi yakıtı 9.0 lt.lerde. Ortalama hız 25-30 km/h'de 400 km yaparsanız eğer. Hafif yokuşlu vede çok kırmızı ışıklı bir mekanda yaşıyorsanız 9 lt.nin altına düşürmeniz zor gözüküyor.Dikkat şehir içinde !Ama düz yolda 100km.de cruise control'de giderken mesela maksimum 5.5 lt.i görebiliyorsunuz. 6 ileri vitesin bunda etkisi çok.
    * Üçüncüsü daha öncede fransız arabalarının plastik kalitesinin düşüklüğü ile ilgili. Şuan kış aylarında olduğumuz için belkide ve bazı noktalardaki montajın çok iyi olmamasından kaynaklı sanırım (mesela ön cam ile göğüsün birleştiği bölgelerden) arç P'de iken titreşimin yüksekliğinden plastik titreşim sesini duyabiliyorsunuz. Tabii bu birazda sizin sese karşı duyarlılığınız ile ilgili. Önceki araçlarım astra ve corsadaki seslere benziyor. Araç ısınınca kesiliyor ama kesinlikle o sesler için göğüsü açtırıp sorun aramak delilik. O kadar sesi bazen takmamak gerekiyor. Ama yine şunu söyleyim kesinlikle iç malzeme kalitesi diğer tüm renault'lardan iyi seviyede.
    * Dördüncüsü ve sonuncusu ise ses sistemi daha iyi olabilirdi. Normal seviyelerde müzik dinleyenler için kesnlikle yeterli ama benim gibi zaman zaman yalnızken sesi açmaktan çkinmeyenler için ise kesinlikle yetersiz. Ses sisteminie el atmak ilk düşündüklerimin arasında

    Genel olarak görüğüm iyileştirmeye açık alanlar bunlar ,

    Şimdi olumlu vede iyikide almışım dediğim noklatara gelecek olursak ,

    * Kesinlikle çok konforlu bir araç. Otomatik vites geçişleri konforlu vede sorunsuz. Yokuşlarda 1 mm bile geri kaydırmıyor. Özellikle eşim bu özelliğine aşık oldu :) sizi kronik şanzuman arızaları ile başbaşa bırakmayacak kadarda kaliteli japon şanzumana sahip. Zaten 1.5 dcilerde bu şanzuman olsa düşünmeden onu alırdım.Sadece 2.0 dcide var otomatik şanzuman.
    * içi gatey geniş , 5 kişi çok rahat sıkışmadan sıkılmadan uzun yolculuk yapabilir.
    * Bagaj hacmi 450 lt ile bence gayet yeterli. Bazı D sınıfı rakiplerine göre bu hacim düşük olcada Sedanlarda olan yükleme zorluğu kesinlikle Lagunada yok. Lagunanın kendisine özgün liftback/notchback kasa yapısı vede yükleme genişliği çok güzel. Ford mondeo kullanıcısı arkadaşım mesela çok beğendi bu özelliğini.
    * Yol tutuşu virajda çizgisinden çıkmayacak , içindeki herşeyin yerini değiştirecek kadar da güzel. Virajlarda gaza basmamak için zor tutuyorsunuz kendinizi :)
    * Kesinlikle yol tutuşu , yola oturuşu ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor. Tam bir aile aracı.
    * Yüksek otoruş pozisyonu ile görüş açısı sorunsuz.
    * Aracın kartı cebinizdeyken aracı açmanıza vede çalıştırıp gitmenize olanak sağlayan keyless go özelliği çok kullanışlı. Sadece elinizi kapıya uzatın açılsın, binin ve start'a basın gazlayın :) Eve giderkende araçtan 1.5m kadar uzaklaşın ve kapılarını kilitleyip elektrikli aynalarını sizin için kapatsın :)
    * Otomatik yanan farlar, park sensörü , Otomatik kararan iç dikiz aynası , otomatik ve fasılalı silecekler , Cruise control bi araçta olmazsa olmazlar artık zaten bunlarıda çok seviyoruz.
    * Bej iç döşeme ile insanın ruhunu sıkmıyor freah bi havada yolculuk edebiliyorsunuz.
    * Renault olduğu için hemen hemen her şehirde onlarca servisi var ve parçasıda pahalı değil. Bakımı diğer C sınırları ile aynı. Fluence neyse o. Üstelik 2.0 dci'lerde ki Trigerinizin zincirli olması triger masrafını direk ortadan kaldırıyor.

    Bu arada aracıma bagaj havuzu vede kışlık paspas aldım o şekilde kullanıyorum, özellikle bagaj havuzunu kesinikle öneririm.

    Uzuzn oldu ama merak eden arkadaşlarım için iyi kaynak oldu sanırım.
    Sorularınızı 7/24 sorabilirsiniz , iyi günleeeer

    Mehmet

    (4)
    Merhaba bagaj paspasını bagajpaspasi.com'dan almıştım Deniz kauçuk üretimi yerli ,
    PasPaslar içinse en temizi Bauhaus gözünüzle görüp tartıp kalitesine göre birçok modelden seçim yapabilirsiniz ,

    Bagaj havuzu 79 TL Paspas'da yanlış hatırlamıyorsam 65 TL civarı olmalıydı , fakat ben siyahını öneririm kış günü Bej kirlenince güzel gözükmeyebilir ,

    iyi günler

    Mehmet

    Gerçekten çok teşekkürler, zahmet edip mesajlarınızı toparlamışsınız... Son derece faydalı oldu...

    Yalnız şu konu hakkında bir yorumunuz olacak mı?

    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    - Teknik verileri incelerken Laguna III'ün taşıma kapasitesi için 495 kg gibi bir değer gördüm, oysa benim 2001 aracım için bir yerde 745 kg taşıma kapasitesi yazıyor... Yani açıkcası Laguna III daha güçlü gibi görünürken bu kadar kapasitesinin düşük olmasına inanamadım, bu değerler doğru mu? Biz kalabalık bir aileyiz, mesela 2001 aracımla araçta 5 kişi varken, bagaj da nerdeyse full doluyken 170-180 km hızları çok zorlanmadan buluyordum.. Laguna III 2.0 dci boğulma yapar mı, bu taşıma kapasitesi nedir?
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    Özellikle şu taşıma kapasitesi nedir bilen var mı? Bu değerler doğru mu?

    Yani Laguan III'e 5 kişi binip, bagajı da doldurunca, araba kapasite aşımına girebilir mi? Mevcut 2001 aracımda böyle bir sorun yok, zaten mevcut aracım için bulduğum değer Laguna 250 kilo kadar fazla... Araçların gücüne bakıldığında bunun tam tersi olması beklenirdi gibime geliyor, kaçırdığım bir nokta mı var acaba?



    Tasıma kapasitesi aracın dingil sayısı ve boş ağırlığı ile ilgili. Önceki aracınız hafif olduğu için tasıma kapasitesi fazla görünüyor. 2.0 benzinin de dizel de 115lik lagunadan cok daha güçlü cok daha atak emin olabilirsiniz. Benzinli biraz daha güçlü, biraz daha iyi ivmeleniyor. Bu da benim ikinci lagunam, dizel almak istedim ama bulduğum benzinli temizliğinde dizel bulamadım ayrıca bulsam da bayağı fiyat farkı olacaktı ve bunun kadar atak olmayacaktı. Kullanımı cok zevkli ama laguna 1 den sonra suspansiyon biraz sert gelebilir ama yoltutusu harikadir, ici de biraz daha dar gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laguna Aracımda 215 50 17 95W Michelin lastikler var.Ben aracımda yeni jant almak istiyorum 16 jant alsam aracımda herhangi bir problem olur mu ? Hangi jant ve lastik tavsiyeedersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmtaltn

    quote:

    Orijinalden alıntı: enginkocaman

    merhaba;
    2012 nisanda beri 2009 lag3 2.0 dci privilege'ım var, 125 binde aldım şu an 139400 kmde,
    önceki aracım alfa 156 selespeed idi, alfa 159 alacaktım ancak 2 yaşında çocuk sahibi biri olarak 159 un çok çok dar arkası (o boyutta bi arabanın arka koltuklarının o darlıkta olması beni çok şaşırttı,) ve küçük bagajı vazgeçmeme sebep oldu, galeride tesadüfen laguna3 görüdm ve malzeme kalitesini , donanımını çok beğendim
    aracı ankaradan aldım, bence motorlu taşıtlar vergisi dışında mükemmel, ayrıca 2. el fiyatları çok uygun, aynı model pasatttan 10-15 bin daha ucuza alınabiliyor daha donanımlı ve performanslı...
    yakıt tüketimi makul kullanımda karışık 7.5 lt civarı oluyor, ancak 1.5 dci dan performans olarak çok daha iyidir diye düşünüyorum, özellikle sollamalarda çok rahat hızlanıyor, şanzıman çok konforlu vites değiştiriyor, yol tutuşta gayet iyi,
    başka soru varmı bilemiyorum,


    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler , gerçek bir kullanıcısından bunları duymak çok güzel.
    Söylediğiniz 2.elinin alıcı için uygun olması verdiğiniz paraya karşılık alabileceklerinizin karşılığı oranının yükseliği Lagunayı her zaman ön plana çıkarıyor


    Merhaba Geçtiğimiz cuma günü sonunda aracıma kavuştum. İkinci memlektim olan izmir'den aldım 2.0 dci otomatik prv. lagunamı.
    Ankara'ya gelirken daha önceleride o çok merak ettiğim ve acaba pişman olurmuyum tüketiminden diye zaman zaman kendime sorduğum sorunun cevabı belli oldu.

    Önce Depomu fullledim sonrada yol bilgisayarını resetledim çıktım yola. Sonuçlar aşağıda.

    Çoğunlukla 100km-130km arası Cruise control'de geldim zaman zamanda sollama performansını test için yüklendim.
    Hızlanması çok güzel , yol tutuşu arabanın içinde hareket eden herşeyin yerini değiştirtecek, ama kendisi çizgiden çıkmayacak kadar harika.
    Genel olarak anlatılan o kötü yollardaki amartisör sesini hemen hemen hiç duymadım , motor sesi ise arabanın içinde nerdeyse duyulmuyordu.
    Genel olarak 2000cc aldığım için çok mennunum. Bu araçla ilgili sorusu olan tüm arkadaşlar bana yazabilir.

    Mehmet




    Arkadaşlar bu arada önemli olabilceğini düşündüğüm bir bilgiyi yine sizle paylaşayım ,

    Yukarda paylaştığım yakıt ortalamalarını yine aynı güzergah dönüşü yeniden denemek istedim ve yine tüm değerleri sıfırladım depomu doldurdum ve yola çıktım.
    Bu kez farklı olarak direkt eve değil Shell'e gittim ve depomu tekrar doldurdum , Sonuç çok şaşırtıcıydı ,

    Yol bilgisayarı tüketilen yakıtı 36,7 lt. gösteriyordu fakat depo 33,6 lt aldı en fazla :)

    Yol bilgisayarı tüketilen gerçek yakıtı yaklaşık %10 fazla gösterdi. Ben buna çok şaşırdım ama birazda sevindim

    Ortalamam 36,7/5,61= 6,54lt /100km 'den 33,6/5,61= 5,98 lt/100km'e düşüverdi bi anda :)

    Bence sizde gerçek yakıt tüketimleriniz için bu yolla bir deneme yapı eğr meak ediyorsanız , Yurtdışındaki bi çok forum siteside bunu öneriyor zaten ,

    iyi günler

    Mehmet

    aynı konudan daha önceki mesajlarımda ben de bahsetmiştim. ben her mazot aldığımda yol bilgisayarı verilerini sıfırlıyorum ve ondan sonra tekrar yakıt ışığı yanana kadar kullanıyorum. benim hesaplamalarım genelde yol bilgisayarı verilerinden daha düşük çıkıyor. mesela benim son 600 km 'deki hesaplamam 6.7 litre/100 km iken , yol bilgisayarına baktığımda 7.1 litre/100 km gösteriyordu. yani yol bilgisayarı bence %5-6 civarında daha yüksek gösteriyor. genelde hep bunun tersini söylerler ama benim araçta durum bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasans

    Laguna Aracımda 215 50 17 95W Michelin lastikler var.Ben aracımda yeni jant almak istiyorum 16 jant alsam aracımda herhangi bir problem olur mu ? Hangi jant ve lastik tavsiyeedersiniz ?

    Olmaz hocam bence öyle şey, sakın yapma derim. Arabanın bütün dinamiğini bozar bence. Adamlar 17 yapmışsa vardır bildikleri.
  • Orijinalden alıntı: ___Murat___



    Tasıma kapasitesi aracın dingil sayısı ve boş ağırlığı ile ilgili. Önceki aracınız hafif olduğu için tasıma kapasitesi fazla görünüyor. 2.0 benzinin de dizel de 115lik lagunadan cok daha güçlü cok daha atak emin olabilirsiniz. Benzinli biraz daha güçlü, biraz daha iyi ivmeleniyor. Bu da benim ikinci lagunam, dizel almak istedim ama bulduğum benzinli temizliğinde dizel bulamadım ayrıca bulsam da bayağı fiyat farkı olacaktı ve bunun kadar atak olmayacaktı. Kullanımı cok zevkli ama laguna 1 den sonra suspansiyon biraz sert gelebilir ama yoltutusu harikadir, ici de biraz daha dar gibi.

    Çok teşekkürler, gerçekten çok faydalandım buradaki arkadaşların tecrübelerinden...

    Herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler diliyorum...
  • Laguna III hakkında 2 sorum daha olacak...

    Versiyon farklılıkları hangi özellikleri değiştiriyor?

    1 ) Laguna III 2.0 dCi modelindeki Privilege ve Dynamique versiyonları arasındaki farklar neler olyor, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim...

    2) Hemen hemen aynı kilometredeki 2.el Laguna III 2.0 dci araçlarda, bu versiyon olayındaki farkın (iki araç da başka hiçbir ek paket almamış diye farzedersek), araç fiyatında kaç TL fark etmesini makul karşılamalıyız?

    Yoksa hiç farkettirmemeli mi?


    Herkese hayırlı işler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Laguna III hakkında 2 sorum daha olacak...

    Versiyon farklılıkları hangi özellikleri değiştiriyor?

    1 ) Laguna III 2.0 dCi modelindeki Privilege ve Dynamique versiyonları arasındaki farklar neler olyor, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim...

    2) Hemen hemen aynı kilometredeki 2.el Laguna III 2.0 dci araçlarda, bu versiyon olayındaki farkın (iki araç da başka hiçbir ek paket almamış diye farzedersek), araç fiyatında kaç TL fark etmesini makul karşılamalıyız?

    Yoksa hiç farkettirmemeli mi?


    Herkese hayırlı işler...




    1-) Privilige ile dynamic arasındaki tek fark iç dizayn rengi, privilige bej ağırlıklı iken dynamic siyah rankte.
    2-) 0 TL :))

    şuradaki pdf'ten donanımları görebilirsin:

    http://www.yenilaguna.com/teknik-fiyat.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Laguna III hakkında 2 sorum daha olacak...

    Versiyon farklılıkları hangi özellikleri değiştiriyor?

    1 ) Laguna III 2.0 dCi modelindeki Privilege ve Dynamique versiyonları arasındaki farklar neler olyor, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim...

    2) Hemen hemen aynı kilometredeki 2.el Laguna III 2.0 dci araçlarda, bu versiyon olayındaki farkın (iki araç da başka hiçbir ek paket almamış diye farzedersek), araç fiyatında kaç TL fark etmesini makul karşılamalıyız?

    Yoksa hiç farkettirmemeli mi?


    Herkese hayırlı işler...




    1-) Privilige ile dynamic arasındaki tek fark iç dizayn rengi, privilige bej ağırlıklı iken dynamic siyah rankte.
    2-) 0 TL :))

    şuradaki pdf'ten donanımları görebilirsin:

    http://www.yenilaguna.com/teknik-fiyat.pdf


    Gayet kısa, öz ve net cevaplar olmuş, teşekkürler... Ben de uğraşıp "afilli" versiyon isimleri bulduklarını görünce, bu versiyonlar arsında dişe dokunur farklılıklar koydular sanmıştım


    Peki, "Laguna III modelleri içinde şu paketi, ya da şu özelliği de bulunan araçlar daha ön plana çıkabilir" diyebileceğiniz, paket ya da özellik(ler) var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uluburak -- 15 Mart 2013; 17:32:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Laguna III hakkında 2 sorum daha olacak...

    Versiyon farklılıkları hangi özellikleri değiştiriyor?

    1 ) Laguna III 2.0 dCi modelindeki Privilege ve Dynamique versiyonları arasındaki farklar neler olyor, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim...

    2) Hemen hemen aynı kilometredeki 2.el Laguna III 2.0 dci araçlarda, bu versiyon olayındaki farkın (iki araç da başka hiçbir ek paket almamış diye farzedersek), araç fiyatında kaç TL fark etmesini makul karşılamalıyız?

    Yoksa hiç farkettirmemeli mi?


    Herkese hayırlı işler...




    1-) Privilige ile dynamic arasındaki tek fark iç dizayn rengi, privilige bej ağırlıklı iken dynamic siyah rankte.
    2-) 0 TL :))

    şuradaki pdf'ten donanımları görebilirsin:

    http://www.yenilaguna.com/teknik-fiyat.pdf


    Gayet kısa, öz ve net cevaplar olmuş, teşekkürler... Ben de uğraşıp "afilli" versiyon isimleri bulduklarını görünce, bu versiyonlar arsında dişe dokunur farklılıklar koydular sanmıştım


    Peki, "Laguna III modelleri içinde şu paketi, ya da şu özelliği de bulunan araçlar daha ön plana çıkabilir" diyebileceğiniz, paket ya da özellik(ler) var mı?

    Dynamic ve privilige için Premium Paket (Xenon far vs.), expression içinde Trend Paket.

    Ama asıl olay temiz laguna bulmaktır, mesela ben ille de privilige + PP + BP istedim ama temizini bulamadım temiz dynamic + PP bulunca aldım.




  • Renault yetkili servislerinde 6 Nisan'a kadar 4 yaş ve üzeri araçlarda kampanya.

    Renault Fix paketlerde %30 indirim ve 12 taksit imkanı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ___Murat___

    quote:

    Orijinalden alıntı: uluburak

    Laguna III hakkında 2 sorum daha olacak...

    Versiyon farklılıkları hangi özellikleri değiştiriyor?

    1 ) Laguna III 2.0 dCi modelindeki Privilege ve Dynamique versiyonları arasındaki farklar neler olyor, bilenler yardımcı olursa çok sevinirim...

    2) Hemen hemen aynı kilometredeki 2.el Laguna III 2.0 dci araçlarda, bu versiyon olayındaki farkın (iki araç da başka hiçbir ek paket almamış diye farzedersek), araç fiyatında kaç TL fark etmesini makul karşılamalıyız?

    Yoksa hiç farkettirmemeli mi?


    Herkese hayırlı işler...




    1-) Privilige ile dynamic arasındaki tek fark iç dizayn rengi, privilige bej ağırlıklı iken dynamic siyah rankte.
    2-) 0 TL :))

    şuradaki pdf'ten donanımları görebilirsin:

    http://www.yenilaguna.com/teknik-fiyat.pdf


    Gayet kısa, öz ve net cevaplar olmuş, teşekkürler... Ben de uğraşıp "afilli" versiyon isimleri bulduklarını görünce, bu versiyonlar arsında dişe dokunur farklılıklar koydular sanmıştım


    Peki, "Laguna III modelleri içinde şu paketi, ya da şu özelliği de bulunan araçlar daha ön plana çıkabilir" diyebileceğiniz, paket ya da özellik(ler) var mı?

    Dynamic ve privilige için Premium Paket (Xenon far vs.), expression içinde Trend Paket.

    Ama asıl olay temiz laguna bulmaktır, mesela ben ille de privilige + PP + BP istedim ama temizini bulamadım temiz dynamic + PP bulunca aldım.

    Araçlar aşağı yukarı aynıysa, bir araçta bulunan PP paket için, ne kadar daha gözden çıkarırsam mantıklı bir iş yapmış olurum sizce? Yani PP paketi de olan araç için +kaç TL daha ödemeyi düşünmeli?

    Aynı soru BP paket için de geçerli olabilir?




  • Arkadaslar,

    Benim 2009 Laguna nin tavan port bagaj kanalini kapatan uzun kapak/plastik parcasinin birisi yok. Servis 600 tl gibi bir rakam telafuz ediyor bu plastik parca icin. Sizden ricam parcaci veya cikmacilardan gozunuze carparsa bana bilgi vermeniz.

    Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasans

    Laguna Aracımda 215 50 17 95W Michelin lastikler var.Ben aracımda yeni jant almak istiyorum 16 jant alsam aracımda herhangi bir problem olur mu ? Hangi jant ve lastik tavsiyeedersiniz ?

    Olmaz hocam bence öyle şey, sakın yapma derim. Arabanın bütün dinamiğini bozar bence. Adamlar 17 yapmışsa vardır bildikleri.



    Dostum Laguna 3 expression modellerde 16 jant kullanılıyor. Privilige ve dynamik modelde 17 " kullanılıyor. Sonuçta sadece konfor açısından farklar var diye düşünüyorrum.Kasa aynı motor aynı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihbilgisayar

    ohayyam hocam geçen hafta bizim orada 2009 model 2.0T camtavan ve elektrikli deri ısıtmalı koltuğu olan bir Laguna vardı. 3.700 km de idi. Sahibi 80 yaşında bir amca. Arabayı hiç kullanmamış. Tamponunda bile çizik yoktu. 1 saat içinde satıldı araç.(39000 TL ye). Dersten çıktım. Hemen gittim. Ama satılmış.

    Valla kotu kacirmissin (( Nasip iste... Ama her iste bir hayir vardir unutmamak lazim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasans

    quote:

    Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasans

    Laguna Aracımda 215 50 17 95W Michelin lastikler var.Ben aracımda yeni jant almak istiyorum 16 jant alsam aracımda herhangi bir problem olur mu ? Hangi jant ve lastik tavsiyeedersiniz ?

    Olmaz hocam bence öyle şey, sakın yapma derim. Arabanın bütün dinamiğini bozar bence. Adamlar 17 yapmışsa vardır bildikleri.



    Dostum Laguna 3 expression modellerde 16 jant kullanılıyor. Privilige ve dynamik modelde 17 " kullanılıyor. Sonuçta sadece konfor açısından farklar var diye düşünüyorrum.Kasa aynı motor aynı ?

    Tekerlek dis cap kuculdukce son surat hiziniz duser. Ama gaza bastiginizdaki sizi koltuga yapistiran kuvvet artar ve arac daha cabuk hizlanir :) Diger taraftan tekerlek capi buyudukce aracin torku degismeyeceginden dolayi sizi koltuga yapistiran kuvvet azalir ama son suratiniz artar Ha birde kucuk capli lastik ile asfaltlari daha kolay kaziyabilirsiniz ve aracinizin agirlik merkezi yere daha yakin olacagindan dolayi daha emniyetli olursunuz. Savrulmalar vs buyuk capa gore daha guvenlidir. 16 17 veya 18 inc jant secimi tamamen size kalmistir... Onemli olan ureticinin onerdiklerini bilincli olarak secip, kullanabilmekte...




  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.