Şimdi Ara

Yeni kullanıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba linuxa merak saldım ve kullanmak denemek istiyorum windows 10dan aslında memnunum ama merak ettim linux nasıl bir deneyim olacak diye
    ilk defa başlayan birisi olarak hangisini kullanmalıyım ve ben çok oyun oynyana bir adamım sürekli ufak indie oyunlar ve 2-3 tane sürekli oynadığım oyun var guild wars 2 lol bdo gibi bunları rahatca oynayabileceğim oyun ve acemi dostu linux hangisidir sürümü nedir bilgi verirmsiniz?



  • linux kullanan var birde linux kullandığını sanan var ! :)

    2 si arasında ciddi fark var ama işte anlamıyorlar ki nasıl anlatacaksın.

    gerçek performans ram üzerinde çalışır.

    ram üzerinde çalışacaksan sadece modüler sisteme geçmen gerekir.

    buda şu anlama gelir sadece bir işe özel özelleştirilebilir birden fazla linux dağıtımı yapabiliyormusunuz !?

    sadece wine ye uyumlu bir ram disk linux yaparsanız. bu sizi uçurur.

    ama standart linux kurulumu yaparsanız.

    aynı hantallıktaki 2 farklı işletim sistemi arasındaki dosya formatı hızının arasındaki hızlarda sürünür gidersiniz.

    ya en iyisi yada hiç biri !

    TCL
  • Yeni başlayan birisi için linux mint, ubuntu gibi kurup kullanması kolay ve kullanıcı desteği yüksek dağıtımları tavsiye ederim. Saygılar.
    https://linuxmint.com/https://ubuntu.com/
  • Harici ekran kartını (AMD) destekleyen bir linux dağıtımı var mıdır?
  • Başlangıç ve linux'un çalışma sistemini çözmek için linux mint, manjaro seçilebilir. Bu dağıtımlardan hangisinin masaüstü hoşuna gidiyorsa onu indirebilirsin. Burada ki masaüstünden kasıt linux'da dağıtım ve masaüstü farklı kavramlar. Yani mint tercih ettin diyelim bunun cin, xfce ve mate masaüstü var. Bunlar performans vs gibi özelliklerle birbirinden ayrılır. Mesela benim sistemim düşük özellikli bir internet pc si olduğu için manjaro nun xfce masaüstünü kullanıyorum. Sende ihtiyaçlarını belirledikten sonra önce dağıtım sonra da masaüstü tercihini yapabilirsin.
  • i3 altı işlemcin ve 2 gb.tan az ram varsa => xfce ya da lxde masaüstü ortamı ile glen bir dağıtım deneyebilirsiniz. xubuntu, lubuntu, linux lite, linux mint xfce olabilir. manjaro olmaz zaten varsayılan olarak 650 mb.tan fazla ram kullanan bir dağıtım hafif sayılmaz.
    i3 üstü işlemci ve 3-4 gb. ram varsa => mate masaüstü ile gelen bir dağıtım ideal olabilir. linux mint mate, ubuntu mate ya da manjaro mate olabilir.
    i3 üstü işlemci ve 4 gb. ram varsa => istediğiniz masaüstünü kurabilirsiniz, cinnamon ya da kde masaüstü ortamı olabilir. elemantary os'ada göz atabilirsin.

    lol oyunu linux tarafında genellikle sorun çıkartıyor. ayrıca anti hile yazılımı kullanan oyunlarda da sorunlar yaşanabiliyor. steam üzerinden younların doğal linux desteği olanlarını kolayca oynayabilirsiniz, dota, cs:go gibi...

    doğal linux desteği olmayan oyunlar için, lutris uygulamasını araştırı ve veri tabanını inceleyin.
    https://lutris.net/games

    başlangıç için linux mint ya da ubuntu tabanlı bir dağıtım kolay destek bulman için önemli olabilir. linuxla hem hal oldukça zaten kendi yolunu kendin çizersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RElS

    Harici ekran kartını (AMD) destekleyen bir linux dağıtımı var mıdır?
    güncel linux dağıtımlarında harici amd ekran kartı kullanılabilir. varsayılan olarak dahili gpu kullanılıyor. harici gpuyu kullanmak istediğin uygulamaları DRI_PRIME=1 komutu ile başlatabiliyorsunuz. örneğin "DRI_PRIME=1 firefox" gibi. harici gpu reverse prime adı verilen bir düzenleme ile varsayılan olarak kullanılabilir ama yeni kullanıcılar için karışık kalabilir. zaten DRI_PRIME ile istediğinizi yapabilirsiniz, laptop için ideali de budur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.