Şimdi Ara

Yeni KIA Picanto

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Yeni kasa Picanto paylaşımları için bu başlığı açmaya karar verdim. Daha önceleri hiç yanaşmadığım Kia markasıyla bağımız eşime bir araba almak isteğimle hasıl oldu.
    Eşimin ögrenmesi için 2006-2007 model picantolara çok baktım ,hatta 4 ay araba aradım.Ama malesef satıcının birşey yok demesine karşın ya kaza,ya arıza (bakımsızlıktan kaynaklanan) durumlarla karşılaştım. Kartaldaki Kia ya gidip ellerinde temiz bir ikinci el varmı diye sormaya gittim ,o sırada yeni Kia picantoyu gördüm.Fiyatı ve yeni araç olması bana çok cazip gelmediği için fazla yanaşmadım ama eşim çok beğenince hadi bir test sürüşü yapalım en azından dedim. Bu arada Kia ya bakarken Fiat Panda,Citroen C2, Peugeot 107 gibi tüm araçlara baktım ve fiyat / kalite / servis üçgeninde en cazip picantolar geldi. Test sürüşüne çıktıgımda ilk olarak aracın yürürünün üst segmentteki diğer araçları aratmıycak kadar iyi olmasıydı.Motor çok sessiz ve tatminkar bir çekişi vardı,ve arkada oturacak kişilere yeterli hacmi sağlıyordu.O segmentteki en geniş bagaj hacmine sahipti.aracın aksesuarlarını saymıyorum bile (Gerci kullandığım araç özel olarak tanıtım için getirilen bir araçtı.) Sunroof,elektirikli ayna,ısıtmalı koltuklar,ısıtmalı direksiyon,Strat Stop otomatiği,Anahtarsız giriş,otomatik ve ledli farlar,Digital Klima, Bluetooth ,vs... Baktım adamlar aşmışlar bu segmette bu tadı veren daha başka araş hiç görmedim. Dedim yok alacagım bu arabayı,motorumu sattım üstüne elimdeki parayı ekledim birtane o gelen özel seriden bulup aldım. Hali hazırda 5000km yi bulmak üzereyim.Maşşalah hiçbir sıkıtısı olmadı (yeni araç alanlar genelde ufak tefek sıkıntı yaşarlar) Sehir içi tüketimi 1000kmlerde 7.0 lt civarındayken şimdilerde 6 ltye düştü. Şehir Istanbul ve sabahları işe gidip geliyorum (Bu arada arabayı artık sürekli kullanır oldum) Benzin İstasyonu PO . Kısacası herkese tavsiye edebilirim.Birde geçenlerde bir dergide menzilinin kısa oldugunu yazmışlardı. Deposu 35 ltr olan bir aracın şehir içinde 450-500 km görmesi bence oldukça olağan bir durum.







  • Herkes gibi bende bir kullanıcıyım.İş ilişkileri açısından sürekli koreye giden biri olarak özelliklede orda çok tutulan bir araç olduğunu söyleyebilirim,halen eski kasaları bile sorunsuz kullanılıyor.

    Korede bu segmentteki 10 araçtan 6si picanto diyenilirim. Bir sokakta 4 tane piconta gormeniz olasi. Orada kucuk araclarin vergisi haricinde yol, köpru.gecisleri %25 daha iciz ve daha bircok avantaj sagliyor hukumetleri. O nedenle bu segment araclar cok tutuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erceerce -- 26 Şubat 2017; 18:54:8 >
  • Ben de Temmuz ayında otomatik vites olanını hanıma aldım. İşçilik, malzeme kalitesi o kapılardaki tokluk hissi, tasarımı hoşumuza gitti, şu an sorunsuz kullanıyoruz.
  • Valla gördüğüm zaman şaşırmıştım,kullanınca bi okadar şaşırdım ,kullandıkça daha çok şaşırıyorum.. Hakikaten biraz pahalı olsada çok iyi bir araç olduğunu söyleyebilirim.Peugeotta servis müdürlüğü yapan arkadaşım inceledi aracı ve söylediği 'hakikaten evladiyeli bir araç yapmışlar' oldu.. Kafanıza koydugunuz aracı almadan önce muhahakkak bir test edin derim.. Nissan micradan dönüp aldım bu aracı..




  • Şimdi herkes reklam filan yapıyor sanacak ,forumda senden başka kimse yok niye yazıyorsun diye Belki merak edip okuyanlar olur..

    Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum Picantoyu,servise 1 kez ugradım arka emniyet kemerinin biri arızalı olduğu için Onuda spariş geçtiler sanırım 1 hafta içerisinde gelecek. Manual vitesli olan aracımın ortalama şehir içi tüketimi Dikkatli kullanımla 5.7 lt kadar düşürebildim. Ama pek sakin bir kullanıcı olmadığım için 6.3 lt lerde geziyorum.
    Geçenlerde fieasta titanyum otomatiğinin fiyatını 47.000 tl olarak görünce gerçekten eğer fiyatlar buysa picanto fiyatı için çok şeyler sunan bir araç.Distiribütörün en büyük hatası Doların yükselmesiyle araclarını ilk zamlayan firmalardan biriydi. Diğer firmaların elinde stokları olduğu için kademe kademe fiyatları yükselttiler. Bu arada işim nedeniyle Kore ye çok sık seyahat eden biri olarak orda en çok tutulan küçük sınıf araç olduğunu söyleyebilirim... (7000 km)




  • Arkadaşlar özel donanım 2011 lansman aracı 33 000 tl özellikler müthiş fiyatta iyi bence özel donanımlı araç hakkında bilgisi olan var mı? Tavsiye eder misinz?
  • Bu arada kia picanto dan bahsediyorum yazmayı unutmuşum almayı düşünüyorum da biraz kararsızım özellikler çok iyi bu fiyata bayıldım resmen kullananlar genelde memuniyetlerini dile getirmişler ama tam karar veremedim bi türlü ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antidepresann

    ŞU İKİ ARAÇ arasındaki fiyat farkıyla ilgili görüşlerinizi de merak ediyorum arkadaşlar

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2011-kia-picanto-1-25-ex-1700-km-ozel-donanim-70737079/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahibinden-hatasiz-2011-picanto-ozel-donanim-5-500-km-57428108/detay


    DoMerhaba,

    Siyah olana daha önce ben niyetlenmiştim fakat o araç 1.0 sahipleri 1.25 diye satmaya çalışıyorlar. Aslında üzerindeki 1.0 motor şuanki hyundai i10 motoru kötü değil,ama 1,25 motor çok sessiz ve yeterli performans ve tüketimi var.yukarıda yazdım.

    Eğer lansman aracını bulduysan al sakın kaçırma. Böyle bir araç piyasada yok. Ben kullanıyorum lansman aracı gerçekten mükemmel!




  • Yeni picantomla güzel bir tüketim değerine imza attım diyebilirim. Picantonun deposu 35 lt ve 1 depo benzinle 610 km yol yaptım. Tekrar Fullediğimizde 33 lt aldı.
    Yani 5,4 lt tüketime imza atmış olduk. Parkurum Istanbul,Canakkale,Assos,küçükkuyu,Balıkkesir,Bursa istanbul.. Genelde ara yollarda kullanıldıkOrtalama 90-110 km hızlarda.
  • yeni picanto gayet güzel olmuş....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altrea

    Otomatik kullanan var mı?arabam.com test sayfasında ortalama otomatik vites tüketim için 7lt\100km vermiş ve değerin yüksek olduğunu yazmış.Bence tam otomatik vites için tüketim değeri gerçekten çok başarılı.Kullanıcı yorumlarını almak daha iyi olur.
    Ayrıca manuel vites oranları nasıl acaba.Ben 2005 1.2 16V Clio HB kullanmıştım onun 1.2.ve3. vites yolları çok kısa idi,Şehir içi sürekli vites değiştirmek baya zor geliyordu.Bu nedenle bu segmentte otomatik vites daha fazla tercih konusu olur diyorum.Ama tüketim verilerini de merak etmiyor değilim..


    Verilen değerler yüksek, Suzuki Swift ile karşılaştırdırılığında. (fabrika verilerine göre. swift fabrika verisine uyan olarak bir teste görmüştüm sapma yok yani)
  • Bu basligi acali tam 5 yil olmuş, araci halen kullaniyoruz 35000kmde henuz. Servis harici hiçbir ariza cikartmadi ve servise gitmek zorunda kalmadik. Kaldiki genel olarak sehir icinde kullaniyoruz, gercekten cok memnunuz. Polen filtresi istanbulda 5000kmde doluyor sadece, hava okadar pis ki servis araliklarini karsilayamiyor. 3000kmde bir söküp hava tutuyorum. Koltuk dosemeleri biraz daha kaliteli secilebilirdi, su damlasa leke olabiliyor, köpük tarzi temizleyicilerle piril piril oluyor merak etmeyin. Herkese gercekten tavsiye ederim. Manual 1.25 motor icin 6.5lt sehir ici tuketimi mevcut, kesin bilgi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Ben sıfır km alıp beş yıl kullandıktan sonra sattım. Kullandığımız sürece hiç bir sıkıntı yaşatmadı bize. Sadece arka cama su atan, cam suyu butonu bozuldu. (Direksiyon yanındaki sağ kol üzerindeki)
    Beşinci yılda bozulan bu kolu servis garanti kapsamında değişti.
    1.25 motor olmasına rağmen çekişi çok iyiydi.
    Otomatikti ve şehir içi yakıt tüketimi sayın erceerce'nin yazdığı gibi 6.5 litreyi geçmedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 26 Şubat 2017; 20:6:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.