Şimdi Ara

YENİ KASA FOCUS NEDEN TUTULMUYOR ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
2
Favori
23.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul içi ortalama hız 25km ile 6,6LT/100 km yakıyor TDCI.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sight


    Ne Focus 2 ne 2,5 ne de 3, hiçbiri Focus 1 gibi olamadı..

    Hiçbiri Escord gibi olmadı.
  • 2000 model focus 1 kullanıyorum sedan kasa, aracın ilk sahibiyim..bagajından oldukça memnunum..pikniğe filan gittiğimde 19lt lik damacana suları dolduruyorum, rahatlıkla 7-8 tane sığıyor.daha da fazla sığar hatta.. içi oldukça ferah , sürüşü de çok keyifli..ve şimdiye dek, hem motorda hem de kasada hiç bir sorunla karşılaşmadım...bir umutla focus 3 ile yenilemeyi düşünmüştüm ama o bagajı ve o dar iç mekanı görünce vazgectim.. marka fanatiği değilim ,ancak fordun hem uygun yedek parcacılarıni hem de işin ehli ustalarını iyi bildiğim için, yine de fordu tercih edebilirim.. bu gidişle focus 4ü bekleyecegiz galiba..
  • o nebiçim kasadır öyle tutmaz tabi bedava verseler almam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aob_hatay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    focus tutulmadıysa benim kullandığım araba için nedenir bilemedim.

    2-3 gün önce kullandım baya inceledim
    arakadaşım aldırtmış çalıştığı firmaya

    kasa kesinlikle güzel , bu kasayı da beğenmeyenler ayrı bir forum açıp orada değişik değiş beğenmemezlikleri tartışabilirler
    bagaj normal yedek lastik ile skandal , bisiklet lastiği koyacaksın ki az aşağı insinde iş görsün

    içi geniş falan da değil , hatta öyle geniş değil ki , geçen hafta trabzonda kiraladığım puntonun ön mekanından geniş dersem günah işlerim
    dizeldi arkadaşdaki marşa bastım biraz gezdim , araç gayet sessiz bu konuda da iyi.

    kullandığım araba km olarak baya yukarılarda olduğundan takipte olduğum bir araçtı
    fakat yine de alteaya tercih edemeyeceğim

    mpv kullandıktan sonra c sınıfı çok sıradan geliyor
    cmax olabilirde focus çok yavan kaldı
    arabanın önü biraz minübüse bağlayacak bunlar bildiğin taksi haliyle


    haklısın mpv kullanınca klasik otomobil biraz yavan kalabiliyor
    bende c-max var ve çok beğeniyorum

    fakat focusun tutulmadığına katılmıyorum neden mi çünkü yollarda hergün en az 2-3 tane görüyorum hem hb hem sedan
    tabi ne kadar güzel ve kullanışlıdır orasına karışmama kullanmadım çünkü fakat satılıyor
    benim yollarda göremediğim ama çok konuşulan araç yeni i30

    evet yeni focusun tutulmamasının bir nedeni tamamen göreceli olmak üzere fiyatı ama bana göre pahalı değil hatta makul, motor ömrü mekanik aksam ve şase bakımından çok sağlam, geçenlerde aracımı park ettim lakin park yaptığım yerde mazgalın asfalta sabitlenen ayağı çıkmış sanırım lastik basıncım az olduğundan lastiğin kenarına takıldı ve havaya kalktı ve aracın alt yan taraf kaportaya çarpı iyide çizdi nerden baksan 50-60 kg lık demir ama inanır mısınız bir santim dahi içine gömülmedi oraya rotüşladım boya ile artık çok dikkatli bakılmadığı sürece anlaşılmıyor. Aynı durumun başka bir italyan, fransız hatta almanın başına geldiğini düşünüyorum da sanırım aracın o kısmı şaseden ayrılırdı, fordlar ağırdır dizelleri görültülü çalışır turboları biraz çabuk bozuluyor olabilir bazı serilerinde 6 seneyi doldurunca felan klasik bilinen elektirik arızası mesela laternatör bozulabilir ama bunlar fordu kötü yapmaz çünkü bunlar o sınıfta o fiyatta devede kulak kalır ayrıca bende yeni focusun sedan ve hb nin arka tasarımını sevmiyorum ama ön orjinal kaliteli ve havalı sadece ford focus sw arka tasarımı hoşuma gidiyor şu an mpv bir araç yani c-max var şimdi bir araç daha alacak olsam düz vites olacak olsa mpvnin genişliğine alışmış ama parası yeni c-maxa yetmeyen biri olsam gider ford focus sw alırım dizel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acar60d

    2000 model focus 1 kullanıyorum sedan kasa, aracın ilk sahibiyim..bagajından oldukça memnunum..pikniğe filan gittiğimde 19lt lik damacana suları dolduruyorum, rahatlıkla 7-8 tane sığıyor.daha da fazla sığar hatta.. içi oldukça ferah , sürüşü de çok keyifli..ve şimdiye dek, hem motorda hem de kasada hiç bir sorunla karşılaşmadım...bir umutla focus 3 ile yenilemeyi düşünmüştüm ama o bagajı ve o dar iç mekanı görünce vazgectim.. marka fanatiği değilim ,ancak fordun hem uygun yedek parcacılarıni hem de işin ehli ustalarını iyi bildiğim için, yine de fordu tercih edebilirim.. bu gidişle focus 4ü bekleyecegiz galiba..

    7-8 tane 19 litrelik damacana suyu ne yapıyorsunuz hocam?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokak Serserisi

    o nebiçim kasadır öyle tutmaz tabi bedava verseler almam

    bunu söyleyen honda accordda mı biniyor yoksa honda crv ye mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

    Şirket arabası=Jetta.

    Hangi şirket Jetta veriyormuş iş başvurusu yapacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sokak Serserisi

    o nebiçim kasadır öyle tutmaz tabi bedava verseler almam

    bunu söyleyen honda accordda mı biniyor yoksa honda crv ye mi

    şahin
  • Sinifinda otomatik park sistemi,otomatik frenleme sistemi gibi hala cogu arabada olmayan ozellikleri ilk olarak focus getirdi ustelik 1 yildan fazla oldu getireli. Tutmamasinin sebebine gelince insanlar artik ekonomi istiyor. Focusun benzinli fiyatina diger firmalardan dizel araba almak mumkun. Kampanya ve reklami yapildigi surece satar bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhannnn_taz

    Sinifinda otomatik park sistemi,otomatik frenleme sistemi gibi hala cogu arabada olmayan ozellikleri ilk olarak focus getirdi ustelik 1 yildan fazla oldu getireli. Tutmamasinin sebebine gelince insanlar artik ekonomi istiyor. Focusun benzinli fiyatina diger firmalardan dizel araba almak mumkun. Kampanya ve reklami yapildigi surece satar bence

    Otomatik park sistemi Ford'dan önce geldi vw getirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 300 km kullandım içerisi jetta veya fluence'ye göre dar. dizel+manuel kombinasyonu mantıklı bir seçenek, yol tutuşu direksiyon tepkileri çok hoşuma gitti güven veriyor fakat iç kısımın darlığı-basıklığı hoşuma gitmedi. (ben 1.86'yım kardeşim 2.02 ön yolcu koltuğunda otururken arkada oturan 2 arkadaş biraz kıvrandılar)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smtcglr

    quote:

    Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

    Şirket arabası=Jetta.

    Hangi şirket Jetta veriyormuş iş başvurusu yapacam

    pricewaterhousecoopers Civic,Jetta ve focus veriyor.
  • 3 kasayı da almış biri olarak şunu rahatlıkla söylebilirim ki focus 1deki zevk focus 2.5 ta, focus 2.5taki kullanım zevki focus 3 te yok. Neredeyse her açıdan kaybediyor. Bugün bile hala en mantıklı seçenek 1.6TDCI 109luk collection Focus 2.5 HB. Kolay kolay değer kaybetmez bir önceki kasa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kl_emre_1905


    quote:

    Orijinalden alıntı: voq

    Focus 1 dönemine göre güzel bir araçtı ki aynı şekilde Focus 2 'de, hatta 2 makyajıyla sürekli tutulan bir araç oldu. Ama bence sorun 2 döneminde başladı, 2011 'de sıfır aldığım Focus başlarda güzel gelse de zaman içinde Astra ve Jetta kullanınca onlara göre yol tutuşu, içeri ses alma ve konfor konularında geride kaldığını farkettim. Bu arada 90 'lık 1.6 TDCI Collection donanımıydı benimki, 8 ay sonra 90 'lık versiyon yerine 109 'luk satmaya başladılar ve işin bence üzücü tarafı iki motor arasında yazılım dışında hiçbir fark yoktu bu satış stratejileri bence yanlıştı. Sonuç olarak aracı 11 ay sonra sattım. Focus 3 ise tasarım anlamında bence çok vasat. Özellikle şu hatchback modeli bence içler acısı. Şu an bu sınıfta araba alsam fiyatını bile sormam. Bu arada son olarak bu devirde boş versiyonu bile 50000 seviyesinde olan araçta arka camların otomatik olmaması da çok komik, Ford boş versiyonunda otomatik cam koymayarak maliyet anlamında ne kazanıyor bilmem ama prestij anlamında bence yerlerde. Sanırım şu Focus'taki başarısızlığı Mondeo'da telafi edecekler ama Focus'a yazık oldu:)

    İçeri ses almayı ve konforu kabul ederim ama yol tutuşunu kesinlikle etmem.Eski kasa Jetta yol tutuş olarak focus 2 nin yanından geçemez.

    Yol tutuşu konusunda benim araçta ESP yoktu belki ondandır diyeceğim ama Jetta'dan ziyade ben yol tutuşu konusunda Astra'yı tutmuştum. Astra ile Sinop Kastamonu arasında aşırı virajlı yolda tecrübem olmuştu ve bu sınıfta bir araca göre beni etkilemişti.

    Bu arada Focus 3 ün tasarımını vasatlaştıran birazda otomobil tasarımlarının artık marka gözetmeksizin (Tabi 3-5 marka hariç) sınıf atlamış olması. Artık tüm markalar yeni ve başarılı tasarımlar geliştiriyor.

    Yinede Focus özellikle şirketler açısından geçmiş referansı olmasa bu kadar satamazdı gibi geliyor.

    Başarısız bagaj hacmi ve özellikle bana biraz Chevrolet konsolunu çağrıştıran insanın üzerine üzerine gelen konsolu ile:)




  • Focus 3 un her şeyi elestirilebilir fakat yol tutus ve sürüş dinamikleri hayır. Haksızlık olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben yeni kasa focus hb e hastayım tasarımına almalı mıyım acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz pahali

    Motor secenegi yok yeteri kadar

    Aracin icinde 40 tane dugme var

    Bagaji kucuk

    On tamponun altindaki o ucgen seyleri tasarlayan kisiyi bulup beyin pesindesin diye sormak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bagaj hacmi çok küçük. 5 kapınınki 316 litre. üstelik arabanın boyutları da hiç küçük sayılmaz. ama bagaj b sınıfı gibi.

    4 kapınınki 420 litre. yeni golf bile 380 litre hem de hatchback. jetta fluence vs.nin yanında bagaj acınası boyutta.

    türkiyede bagaj önemlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilyus

    gereksiz pahali
    motor şanzıman secenekleri kısıtlı .

    Aynen o fiyata Passat varken kimse almaz bunu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.