Şimdi Ara

Yeni Jazz Lpg Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bende jazz 2012 sahibi oldum. Bu konuda birkaç soru ile görüşlerinizi ve bilgilerinizi rica ederim.
    Yardımlarını esirgemeyen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. LPG kiti seçimi konusunda Prins(yağlamalı/yağlamasız sistem) mi BRC mi? Prins'in yağlamalı sistem olması nedeniyle servisi bunu tavsiye etti. Ancak BRC'den de bir sıkıntı duymadım şimdiye kadar ve Honda BRC ile anlaştı yeni Civic lerde. Bu konuda görüşleriniz önerileriniz nelerdir? Bir de BRC nin turbo lu olanı var sanırım. Bundan takılsa faydası olur mu? Fiyat/performans vb şekilde yorumlarınız.
    2. Firma + Usta ismi verebilir misiniz?

    Şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba ;

    Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11 dir. BRC Turbo kit yüksek beygirli araçlar için üretilmiş bir üründür. Turbo kit montajı aracınıza uygun değildir. BRC MY11 ile aracınızın elektirik tesisatı kesilmez , honda'ya özel tesisat aparatı ile benzin enjeksiyon kablolarına lehim yapılmaz.

    BRC MY11 ile Lpg parçalarının motor bölümünde takılacağı yerler belirlenmiş ve bu yerlere için özel bağlantı aparatları dizayn edilmiştir. Honda'nın tercihi olan BRC'yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
  • ozenclerotogaz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ozenclerotogaz ilginiz için. Ankara da olsanız size yaptırmaak isterdim dönüşümü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lforumcull

    Çok teşekkürler ozenclerotogaz ilginiz için. Ankara da olsanız size yaptırmaak isterdim dönüşümü.

    Ankara'da da işini layıkıyla yapan bayi arkadaşlarımız mevcut.Şimdiden hayırlı olsun. Aklınıza takılan tüm konularda bize yazabilirsiniz...
  • Aramıza hoşgeldiniz...Aracınız hayırlı olsun.Jazzcı Kardeşler diye aratırsanız birinci elden sağlıklı bilgiye ulaşırsınız.
    Size naçizane tavsiyem benim yaptığım gibi aracın montajı esnasında aracın başında bulunun aklınıza takılan herşeyi ustasına sorup montaj sürecini fotoğraflayın.
    Kendine güvenen ve işçiliğine %100 güvene bir servis buna izin verebilir.Eğer BRC taktıracak olursanız eski spiralli sistem yerine Civiclerde kullanılan kit içinde bulunan termoplastik hortum kullanmalarını söyleyin.Yaklaşık 40.000 km dir BRC kullanıyorum çok memnunum servise sadece düzenli yenilenmesi gereken filtrelerimi değiştirmeye gidiyorum.
  • yarimpower kullanıcısına yanıt
    Hoşbuldum=) Valla jazz seçmekle çok doğru bir karar vermişiz. Diğer araçlardan soğutacak gibi beni. Şu an sehir içi(Sürekli dur kalk yapılmıyor Ankara da karma sayılır) ortalama 5.5lt/100km gibi bir ortalama yapıyor yol bilgisayarı verilerine göre. Dikkatli kullnılsa daha da düşecek gibi ortalama. Kararımı ben de BRC den yana kullanacağım. spiralli sistem yerine yeni kit öneriniz için çok teşekkürler. Bunu kesinlikle isteyeceğim ben de. LPG dönüşümünden sonra yakıt ne kadar tüketim oluyor hocam? Hesaplayabildiniz mi hiç? Bir de bu LPG den sonra benzin ibresi şaşırıp benzinde gidiyor gibi düşüp belli bir süre sonra toparlıyormuş. Sizde de bu durum var mı?
    Jazzcı kardeşlere üye oldum fakat hala onaylanmadı üyeliğim onu bekliyorum.
  • Şu an yol bilgisayarm 6.1 gösteriyor.Eskişehir'in sıkışık sokaklarında ancak bu kadar düşürebildim.Eskişehir-Antalya-Eskişehir azami dikkat ederek yol bilgisayarında 5.0 ortalama ile gitmişliğim vardır.Bunda daha ince yağ kullanmam,hava filtremin her 500 km. de bir temizlenmesi,lpg bujisi kullanmam,lastik ebatlarını değiştirmem ve sürekli dikkat ederek kullanmamın etkisi büyük.Ankara şehiriçinde yazın 5.6 ortalama ile kullanıyordum.
    Aracıma lpg takıldıktan sonra benzin göstergesinden hiçbir sıkıntı olmadı.Sorn olan araçta şamandıra sıkıntısı olabilir.
  • yarimpower kullanıcısına yanıt
    Hocam LPG de ne kadar kar ediyor. Yüzdesel olarak ya da km de kaç kuruş yakıyor LPG li?

    Teşekküler
  • jazzın otomatik cvt ise muayeneden geçmeyebilir.zira lpg ile azami yüklü ağırlığı 12 kg geçiyorsun.iyice sor öğren .sonra çıkartmak zorunda kalabilirsin.bazı tüvtürtkler sorun çıkartabilir.ben 2012 de yaptırdım sorun çıkmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lforumcull

    Hocam LPG de ne kadar kar ediyor. Yüzdesel olarak ya da km de kaç kuruş yakıyor LPG li?

    Teşekküler

    Benzinde çok kısa bir süre kullandığım için tam rakam veremem.Şu anda tamamı şehiriçi olmak üzere yol bilgisayarının gösterdiği değer 6.1 litre; 20 kuruş civarı yaktığını tahmin ediyorum.Uzun yolda yazın 15 kuruşun altını çok sakin kullanımla görmüştüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.