Şimdi Ara

Yeni Golf TSI mı TDI mı? Donanım farkı ve Yıllık mesafe.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    1.6 TDI Highline(ekstra donanım yok) = 118.000 TL (indirim dahil)

    1.4 TSI 125 Bg
    *Adaptif Hız Sabitleyici
    *Dinamik Viraj Farlar Çift L
    *14 yöne manuel ayarlanabilir ergoActive sürücü koltuğu,
    *Sunroof

    =114.000 TL fiyat aldım.

    Yıllık en az 22.000 Km ve üzeri yol yapacağımı hesaplıyorum. Arada çok bir fark yok. Ancak donanım konusunda highline %60 lık vergi dilimine girilmemesi için özellikleri opsiyon olarak sunulmuş. Bu opsiyonlar içerisinden herhangi birini TDI'a eklediğimizde %60lık vergi dilimine giriyor aracın fiyatı en az 126.000 Lira oluyor(sunroof ile). TSI 'daki özelliklerin aynını eklediğimizde 135.000 TL civarı sipariş fiyatı çıkıyor TDI'da.

    Sizce mantıklı olan normal 1.6 TDI highline almak mantıklı mıdır? Yoksa az daha dolu donanımla 1.4 TSI mı almak mantıklıdır?



  • 1.6 tdi alin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hocam. arkadaşım istanbul avek ten sunroof dahil full 1.6 tdi dsg higline gölf'e pazarlıkla 120 bin'e aldı. avek ten bir fiyat almanızı öneririm. bu arada kesinlikle dizel alın. ben 1.4 tsi yeni tiguan aldım. ancak param olsa kesinlikle dizel alırdım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1010

    merhaba hocam. arkadaşım istanbul avek ten sunroof dahil full 1.6 tdi dsg higline gölf'e pazarlıkla 120 bin'e aldı. avek ten bir fiyat almanızı öneririm. bu arada kesinlikle dizel alın. ben 1.4 tsi yeni tiguan aldım. ancak param olsa kesinlikle dizel alırdım..

    Yarın bir arayayım bugün 5 6 bayiyi aradım ellerinde sunrooflu 1.6 dizel hiç yok. Gelecek olan araçlarda da yokmuş.
  • Kesinlikle dizel alın. 22 bin km az değil hocam.
  • Yılda 23-24 bin km yol yapıyorum tsi aldım,30 bin km yol yapacak olsam da yine tsi alırım. Td ilei tsi aynı fiyat olsaydı bir ihtimal tdi alırdım 1.6 tdi 120hp ve üstü bir golf alınabilir. 150 tsi motorlu golf varken tdi kullanmak

    105 tdi ile 122 tsi golfu test ettim,bana göre aradaki sürüş kalitesi farkı çok yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tdi leon alınabilir, golf yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • passat olsa dizel düşünürüm (tam bağımsız süspansiyon olacağı için ve passat'ın benzinde fazla yakma durumu olacağı için), ancak golf hafif bir araç olduğu için benzinde de kabul edilebilir sınırlar içinde yakıyor + arkada tam bağımsız süspansiyon yok dizelde. golf alıyorsam konforlu olacak yani.
  • Nakit konusunda sıkıntın yoksa tsi al,ekonomik olsun istersen tdi al
    Yılda 22 bin km az bir rakam değil,kesinlikle tsi üzer...
    Parasından da geçtim,psikolojik olarak üzer

    Not: Tsi 140 hp kullandım.Şuan tdi kullanıyorum...
  • Yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz 1.4 TSI golf. Annem e hediye geldi babadan.



    Benim ceed ile birlikte bol bol binme şansım doğdu. Yakıt konusunda şehir içi ara gazlamalar ile 9 litre altına hiç inmedi. Eskişehir e gidip geldim. Uzun yolda 6 litre civarı gördüm.



    Benim ceed dizel olmasına karşın ( 136 olan versiyon ) aynı kullanım ile 8 litre en fazla. Uzun yol 4 5 litre civarı ki 110 sabit hız. Sabitleyici açık.



    TSI golf kesinlikle seri ve güzel bir araç. Ama basmak istiyor insan. Bu yüzden şehir içi 10 12 lere fırlıyor bir anda. Buda can sıkıyor zamanla.



    Tuzla dan Etiler e gidip gelişim bana 60 -65 liraya mal oluyor. Aynı şekilde ceed ile 35-40 lira. Golf 1.6 TDI ünite ceed den az yakıyor. Bu yüzden çok daha memnun ediyor insanı.



    Ben senelik 20 bin yapan insana TDI öneriyorum. Hem A3 1.4 tsfi hemde golf 1.4 TSI a sahip olmuş biri olarak , benzinin konforu dizelin ekonomisi derim. Param var dersen kesinlikle daha iyidir sürüşü. Velhasıl tasarruf dersen benzinli araçlar üzer. Bakma internette yazan "benzinli Eco motorlar " olayına. Almanya da işler o. Türkiye de : eğim , trafik , bozuk yollar vs vs derken değerler hep artıyor çünkü.


    Not olarak : Leon önermen. Arka alan bence çok basık ve rahatsız. Uzun yolculuklar da kıç ağırtıyor koltuklar. Fr 2016 kasa 1.6 TDI ile Ankara'ya gidip gelmiştik. Bir süre sonra cidden rahatsız etmişti beni. Skoda rapid diye bir araç var mesela. Türkiye de çok takılmadı ama binme şansım oldu. Kırmızı cam tavan dizel otomatik versiyon. Keyifli geldi bana sürüşü ve konforu. Tabi biraz daha zorlayıp A3 de alınabilir. Yada 1 serisi. Belki de a serisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spirituals -- 12 Mayıs 2017; 23:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar yanitlar icin tesekkur ederim. Uzay oto dan 1.6 tdi gelecek olan bir arac icin kaparoyu vermis bulunmaktayim. Haziran sonu gibi insallah gelecek. Geldiginde sizlerleyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.