Şimdi Ara

Yeni Forum Düzeni Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi sabahlar,

    Başlığı illa ki bir alt başlığa açmak zorunda olduğum ve de en kalabalığı Samsung kullanıcıları olduğu için Samsung alt başlığında açtım. Herkes görse daha iyi olurdu tabi ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.

    Forum düzeni ile ilgili ne demek istediğime geleyim; birkaç fikir var aklımda. Benim haddime değil ancak sizin de fikirlerinizi almak istedim. Beğenilirse yönetime taşırız. Madde madde sıralamaya çalışayım;

    1) "alıntı" düğmesi yerini sadece "cevapla" düğmesine bıraksın. Bir yazıya cevap olarak yazılmış başka bir yazının %90'ı alıntı olmasın. Eskiyi görmek isteyen cevap yazısının içindeki "şu mesaja yanıt olarak yazıldı" tipi ibareye tıklasın görsün. Alıntı kavramından vazgeçmemiz lazım.

    2) XDA'dan gördüğüm bir örnek; sayfa başına yazı sayısı daha düşük olsun. 10-20 arası bir değer seçilsin, böylece "sorunun cevabı geçen sayfada cevaplandı" gibi bir yazıyı görünce göz ucuyla bile bulmak mümkün olsun ki tekrarlamalar azalsın.

    3) Belli başlı yaygın cihazların kendi ana başlıkları var ancak oradan dönen sohbetler de kategorilere ayrılabilecek cinsten olduğu için insanlar kalabalıkta soruları güme gitmesin diye genellikle yeni başlıklar açabiliyorlar. Yine XDA modeli olarak (bu arada XDA, mobil yazılımların en çok incelendiği, en çok estetik ameliyatı geçirdiği, dünyanın en seçkin yazılımcılarının bir araya gelip paylaşım yaptığı bir site) bu belli başlı cihazların kendilerine ait "genel", "donanım/aksesuar ve modifiyeler", "yazılım (ROM & kernel)", "soru & cevap" gibi alt başlıkları olsun.

    4) "Cihaz tavsiyeleri" bence doğrudan bir havuz gibi bir araya toplansın, onlar tek bir başlık olsun. Bir kullanıcı -atıyorum- "Xperia SP'mi GMD mi" yazacağı zaman önce benzer bir karşılaştırma başlığının açıldığını görsün ve oradan devam etsin.

    5) "Yararlı Bilgiler" tipi bir başlık grubu daha oluşturulabilir. Bu, büyük bir tek grup da olabilir ya da yukarıda bahsettiğim her cihazın kendine has grubunda bir alt başlık olabilir. Örneğin şu an Nexus 4 kullanıyorum, uzun zamandır gerek Android'in genel yapısı gerekse Nexus 4 ile ilgili bir kaç bilgi niteliğinde paylaşım yapmak istiyorum ancak zaman bulamadım henüz, çünkü yazarsam sayfalarca tutacak. İlk örnek "Nexus 4'ün neden genel olarak benchmarklarda eş donanımlı kardeşlerinden düşük aldığı ancak gerek kullanımda akıcı olduğu ve bunun Dalvik ile alakası, açık kaynaklı Dalvik ile optimize edilmiş Dalvik'in farkları" tipinde bir detaylı açıklama yapmak istiyorum. "Bu çok teknik, bunu hiç yazma" () derseniz de güncelleme bekleyenlerin erken güncelleme alabilmek için Google Servislerinin verilerini temizlemelerinin zararları hakkında bir yazı yazmayı kesin istiyorum. Nexus 4 ana başlığında bunu bir kaç defa yazdım ancak uzun sayfalar ve birbirinden bağımsız sayısız konu hakkında kaynayıp gittiği için herkesin görme şansı olmadı ve bugün gelen 4.4.2 güncellemesini erken almak için yine aynı hatayı tekrarlayanlar var. Bu arkadaşlar da yarın, öbürgün "Cihazımın şarjı çok az gidiyor", "e-postalarım geç geliyor/gelmiyor" gibi başlıklar açacaklar. Oysa "Nexus 4 kullanıcıları için yararlı ön bilgiler" başlığının altındaki alt başlıklara göz gezdirirlerse kolayca bu detaya ulaşabilirler ve bu hatalı davranışın yayılması engellenir.

    6) Yine belli cihazlara ait ana başlıkların ilk sayfalarında bu şekilde yararlı ve ön bilgiler belirtilmiş durumda ancak bunlar genellikle çok uzun ve farklı düzeyde teknik bilgiler içeriyorlar. Bu sayede acemi kullanıcıdan tutun, meraklı kullanıcıya kadar bir çok kesime, kategorilendirmeden hitap etmeye çalışıyor. Yukarıda bahsettiğim "Yararlı Bilgiler" tek bir alt başlık olup, ilk sayfasında sürekli güncellenen ve "sadece tıkladığınızda açılan/büyüyen/uzayan" açıklamalar olabilir. Bu başlık altındaki diğer yorumlar da ilk sayfaya eklenmesinin yararlı olacağı görüşünde olunan yorumlar olur.

    7) Bir de en başta bir "Android Sözlüğü" tadında, her cihaz için aşağı yukarı geçerli olan genel bilgilerin paylaşılabileceği bir başlık da eklenebilir. Örneğin "neden task killer kullanmamalıyız" konusu burada detaylıca tanıtılır. Veya "Android Dalvik adlı bir kod çevirici üzerinden bazı uygulamalarını başlatmaktadır ancak Dalvik bir emulatör değildir, dolayısıyla da Android sanal makine üzerinden çalışan bir sistem değildir" adlı bir başlık hazırlanıp ön yargılar kırılabilir ..

    Bunlar benim aklıma gelenler, sizin de fikirlerinizle birleşince uygulamaya değer bir şeyler çıkacağına eminim. Eğer mevcut düzenden daha başarılı olacağını da düşünürsek böyle bir düzenleme talep edebiliriz.

    Tekrar iyi sabahlar herkese.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.