Şimdi Ara

Yeni Ford Ranger Kulübü (84. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.887
Cevap
20
Favori
364.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sisdağılı kardeş ben kırmızı yandıktan sonra 60km gittim dün, ibre sıfıra yattı...480 km yaptım yinede...sonra opete gittim fulledim, 58 lt mazot aldı depo...ben hiç mazot kalmamıştır diye tahmin ediyordum ama...şimdi bu bizim arabanın deposu 70 litre mazot almıyormu, yoksa benmi yanlış biliyorum...eğer 70 litre mazot alıyorsa benim şamandırada bozuk demektir...kırmızıdan sonra 60 km yaptım ortalama 140 km hızla, 170 e kadar çıktığımda oldu...yaw ben hayal kırıklığı yaşıyorum...bende transporterde var 2008, ondan az yakar dediler, ama gel görki daha fazla yakıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sisdağılı61

    Merhaba arkadaşlar nerelerdesiniz.
    Son günlerde zorunlu yetişmem gereken yer olmadıkca 110 km yi geçmiyorum.Sanırım yakıt fark etti.Önümüzdeki günlerde Ayvalık-İzmir tarafına gideceğim belki benim arabamla giderim işte sonuç o zaman ortaya çıkar.Yinede 100 le giderken birden şaha kalkmak çok güzel değilmi.Arada şahlanmak gerekli ne dersiniz.Helede dibine sokulup sellektör yapana birşey göstermeli.
    Kalın sağlıcakla.

    bu arada 100km ile gidebiliyosan bu arabayla sana helal olsunben bi türlü ayarlayamıyom, o yüzden 5 gün önce 270tl radar cezası yedim...




  • Bu arabanın deposu gercekten kac lıtre bunu bılen varmı kafam karısıyo ıyıce.
    Ama suda var ısık yandıgında km sayıcı 650 km gosterıyor bende ısık yanarak cok fazla seyahat etmıyorum ancak ısık yanınca depoyu dolduruyorum 60 lıtreyı gecmedı hıc herkesın mı samandırası bozuk yaaa

    Bu arada 50 tl mazotla test ettım aracı 230 km ıle 250 km arası yol yapıyor sehır ıcınde.

    Benım anlamadıgım mazot pompası tarafından mı, ford tarafındanmı, samandıra yada ıbre tarafındanmı kandırılıyoruz:)
  • o kadar hızlı gidip yakıta laf demeyin. bütün testler 90 - 100 km ye göre yapılır. 170 le test olmaz. yakar ve hakkıdır.
  • 50 tl / 250 km = 0,20 kr gayet güzel bir yakıtı var. ışık yanınca 10 litre civarı kalması lazım. yolda kalmaktan da korkmayın. mazot biterse paputu açın ve mazot filitresinnin üzerindeki pompadan depoda muhakkak kalan mazotu doldurum rahat 5-10 km götürür. ben çok yaptım öle teset için :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    o kadar hızlı gidip yakıta laf demeyin. bütün testler 90 - 100 km ye göre yapılır. 170 le test olmaz. yakar ve hakkıdır.

    hocam ben hızı demiyorum...bak ışık yandı ortalama 130-140 km ile 60km yol gittim...depoyu fullediğimde depo 58 litre mazot aldı...ben bunun normal olup olmadığını soruyorum...100km den sonra çok mazot yaktığını bende biliyorum...ama şehir içindede 130 la gitmiyoruzya...şehir içi bir depo ile 400km yapabildim geçende...
  • m_ikbal arkadaşım eski sayfaları okursan benim sıkıntımı anlarsın.Eğer arabanın garantisi devam ediyorsa hemen en yakın yetkili servise git ve olayın çözümünü iste.Sana derlerki depoyu fulle bitirene kadar git filan boş ver eğer dediğin gibi ise şamandırayı söktürüp değiştirt.Ben zorlada olsa yapım.70 litrelik depoya hiç okadar koymamıştım.Önceki yazılarımda olayı ayrıntılı olarak anlatmıştım.Kolay gelsin.
  • Cok garıp sankı ınsanlar farklı model ve tıplerde arabalardan bahsedıyo halbukı araclar hep ranger ama yakıtlar arasında ucurm var muhakkak bunda teknık bı problem var.

    Sahsen benım arabam sehırıcınde 400km yı gecmıcek olsa FORD BAYISININ ONUNE GIDER O ARABAYA MAZOT DOKER YAKARIM ORDA.

    Korkunc rakam bu sekılde yakıcaksa ford f350 alırdım en babasından yada blazer k5 haksızmıyım ama yakıttan ck sıkayet eden arkadaslar bence hemen servıse gıtsın.

    Sahsı dusuncem bu aracın 0.20 ıle 0.30 kurus aralıgında yakmasının cok fazla oldugunu dusunmuyorum cunku 143 adet aygır beslıyoruz bence gayet ıyı helekı nerdeyse 2 ton ve 2.5cc motora gore.

    Umarım herkes kesesıne zarar vermeden gezer tozar.




  • Merhaba arkadaşlar,
    Tüm İslam aleminin kandillerinikutlar,kandillerin ülkemize huzur getirmesini dilerim.
  • Selam

    Şu motorsilk işi nedir bilen aydınlatsın lütfen. İşe yarıyor mu?
  • Benim hi-rider 2008 model. 26.000 km oldu. martda 2. muayeneye gideceğim. arka fullbox kapalı, ruhsata işli, ilk muayenede arka camlar filmli diye hafif kusur yazdılar. tekrar muayenede sorun oluyor mu? bilen var mı?.
  • hocam motorsilk harika birşey :) yakıttan tasarruf edersiniz ama en güzeli performans. benim arac 2000 km de. 10000 km olu ca2 adet koyacağım sabırsızlıkla bekliyorum. kuzenin 2009a koyduk 22000 de müklemmel oldu. tek kötü tarafı hararet yükselmiyor sürtünme olmadığından şiddetle tavsiye ederim. yanlız taklit falan kullanmayın 75-80 lira civarında.
  • Selamün aleyküm arkadaşlar forumunuz şen olsun.Rangerlerin ikinci el fiyatları 2008-2009 modeller için temiz ve orjinal olanları hangi aralıktadır?Ayrıca 6 aylık mtv(motorlu taşıtlar vergisi )ne kadar?Parça fiyatları,malzeme kalitesi,sağlamlığı ve ikinci el satış durumu gibi etkenler açasından değerlendirme yaparsanız sınıfındaki rakipleri Toyota Hilüx,Mitsubishi L200,Mazda bt serisine göre nasıldır?Akrabamızda 2006 xlt vardı 4x2 2.5 TDCI motor at gibi şahlanıyordu tork gücü çok hoşuma gidiyor arkasına 1 ton yük koyduk önünde sedan otomobil gitmiyordu rampada hayran kaldım çekişine.
  • Merhaba arkadaşlar,Hundai Starek sahibi biryle tanışmıştım Kartal oto pazarında oda arabasını satıyordu ve hundai servisinde motor ustasıymış.Starek lerin yakıtı malu baya bir fazla bu arkadaş bu işi öyle bir çömüşki çabucak işi bitiriyor ve parayı alıyor.
    Sonuç yakıt baya bir fark ederken arabanın performansı artıyor.Ben arabamın garantisinin bitmesini bekliyorum bakalım buna birşey bulurmu.
    Artık günümüzde robot teknolojisi var doğru da o robotatalimat veren kim.İşte ayar yapılırken bir sıkıntı olmuş tamamı aynı çıkmış ta yeni H1 ler çıkana kadar. Bizde de benzer birşey olabilir.Zaten her firmaya birçok malzemeyi parçayı hep aynı fabrikalar yapıyor.
    Kalın sağlıcakla.
  • Vatan gazetesi.....

    PICK-UP'ların ticaret yerine lüks SUV gibi kullanıldığını gören Maliye, sessiz sedasız vergi artışına gitti. Bu tip araçların tanımı yenilenirken, ÖTV yüzde 4'ten yüzde 84'e yükseldi. Yeni düzenlemeyle 40 bin liralık pick-up'ın fiyatı 70 bin liraya çıktıYüksek vergiler nedeniyle dünyanın en pahalı otomobilini ve benzinini kullanan Türk halkına bir vergi darbesi daha geldi. Maliye Bakanlığı, sessiz sedasız pick-up segmentindeki araçların vergisini yükseltti. Maliye, Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesi içinde hem insan hem de yük taşıyabilen araçlarda tip tanımını yeniledi. 6 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları, Motorlu Kara Taşıtları ile ilgili kısımda G.T.İ.P. 87.03 tanımı değiştirildi. Yapılan bu değişiklikle, ÖTV oranı yüzde 4 olan pick-up'ların vergisi yüzde 84'e çıkarıldı. Maliye'nin gerçekleştirdiği yeni düzenleme ile bundan sonra pick-up'ın vergisini, bu aracın aks aralığının yarısı ile yük taşıma bölümü arasındaki fark belirliyor.

    Eğer pick-up'ın aks aralığının yarısı yük taşıma bölümünden kısa ise ticari araç olmaya devam ediyor. Ancak tam tersi durumda binek araç sınıfına giriyor ve vergisini yüzde 84'e yükseltiyor. Artık “87.03 G.T.İ.P” tanımına giren pick-up modelleri binek otomobil vergisi ile fiyatlandırılacak.

    Yapılan bu değişiklik Ford'un Ranger modeli ve Mitsubishi'nin L200 modelinin ÖTV oranını etkilemezken, Nissan, Toyota, Isuzu, SsangYong'ın pick-up'larının fiyatının iki kattan daha fazla artmasına neden olacak. Düzenlemeden önce yaklaşık 40 bin lira olan 4x2 bir pick-up'ın fiyatı 70 bin lira olacak. Bir başka deyişle, bu tip araçların fiyatı lüks SUV'leri yakalayacak. Satış etiketlerinin yüzde 75 oranında zamlanması, satışları da vuracak. 2010'da 15 bin adede ulaşması beklenen pick-up pazarının yarı yarıya düşeceği belirtiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.M.K. -- 4 Mart 2010; 9:08:02 >




  • Selam
    Geçen hafta Ranger'a ikinci muayenesini yaptırdım. 125 tl muayene parası tuttu. İlk muayene de olduğu gibi arka camlar film kaplı diye, yine hafif kusur yazdılar. Egzos pulunun bitmesine 5 gün vardı, yenile de demediler. Sorun çıkmadı kısaca
  • Merhaba arkadaşlar,nerelerdesiniz,arayı açmayın.
    Arkadaşımız yakıttan bahsediyorken biz devlet dairelerine kiralama yapıyoruz şukadar yakıyoruz diyor vede ben arabayı agresif kullanırım makasa girerim diyor.
    1=Kiralık araçlar hiç bir kurumda özenilerek kullanılmaz (eğer araç sahibi kullanmıyorsa ve yakıt araç< sahibine ait değilse)bizde kiralık araç kullandık.Hani bir laf vardır el elin eşeğini ıslık çalarak arar aynen öyle.Yakıt masraf adamın umurunda değildir hani nerde trak orda bırak hesabı.
    2=Buradaki araba kullanan arkadaşların hepsi o arkadaşımız kadar araba kullanmayı bilirler.Yok agresif yok makas atarım.Bırakın bunları sen eğer makas atıyorsan zaten şoför değil sürücüsün.İkisi arasında çok fark var.
    3=Kişinin nasıl araba kullandığına kendisi değil başkaları karar versin.Vites değiştiriyorken arabadaki yolcu bunu hissediyorsa hiç birşey değilsin.Hani bazı otobüs sürücüleri vites değiştiriyorken uyuyan tüm yolcuları uyandırır işte öyle.
    4=Kimse kimseye şoförlük öğretmeye kalkmasın.
    Evet bizim arabalarımızın ve emsallerinin yakıtı fazla buna hiç kimse itiraz etmiyor.Herkes arabasını güle güle kulansın.
    Kalın sağlıcakla.




  • Yaklaşık bir ay önce Ranger'ımı teslim aldığımda arka koruma barına park sensörü taktırdım ve şu anda çok verimli bir şekilde kullanıyorum. Başarılı olması, sanırım montajı yapan ustanın bilgi ve yeteneği ile ilgili...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydemiy

    Yaklaşık bir ay önce Ranger'ımı teslim aldığımda arka koruma barına park sensörü taktırdım ve şu anda çok verimli bir şekilde kullanıyorum. Başarılı olması, sanırım montajı yapan ustanın bilgi ve yeteneği ile ilgili...


    Selam

    Arka koruma barına, gözler tam oturmuyor (bar bombeli olduğu için) ve bar metal olduğu için, park sensörü yanlış sinyal veriyor deniyordu.

    Bu sorunlar oluşmadımı?
  • Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Yapan usta, montajda yalıtıma özen göstermek gerektiğini ve sonucunda bir sorun yaşanmayacağını söylemişti. Sonuçta, büyük bir park kolaylığı sağlıyor. Yapılmamış olsaydı oldukça sıkıntı çekerdim park ederken. Ayrıca çeki demirim de var. Montajda buna da dikkat edilmesi gerek. Her şey ustada bitiyor diye düşünüyorum. Kendine ve işine saygılı ustada. Kabini, çeki demirini ve park sensörünü Ankara' da PickArt firmasında yaptırdım. Verdikleri hizmetten çok memnun kaldım ve sonucunda sektörle ilgili olumsuz düşüncelerim olumluya dönüştü...Hoşçakalınız...
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.