Şimdi Ara

YENİ FORD KUGA SÜRÜŞ İZLENİMİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
13.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim New York- Washington DC- Buffalo(Niagara şelaleri)- Boston- New York güzergahlı yaklaşık 3000 km’lik seyahatimde Avrupa’da 2013 yılı ilkbaharında satışa sunulması beklenen yeni Ford Kuga’yı (Escape) kullanma fırsatı yakaladım.

    Aracın 2.0 Ecoboost 240 hp’lik motoru , 6 ileri tam otomatik şanzıman ve akıllı 4x4 sistemi vasıtasıyla gücünü hem ön-arka, hem sağ-sol olarak 4 tekere sürekli olarak farklı oranlarda iletebiliyor.

    235-50-18 4 mevsim lastikler, deri-ısıtmalı koltuklar, 8 inçlik ford sync sistemine sahip araç donanım olarak tatmin edici seviyedeydi.
    Dış tasarım tümüyle subjektif bir şey olduğundan hakkında pek bir şey yazmak istemiyorum ama bana göre eskisi daha güzeldi...

    Aracın focus ailesinden tanıdığımız iç mekanı eski kugaya göre büyük bir adım. Yüksek oturma pozisyonu ve ön camın uzaklığı sayesinde focusta insanın üstüne üstüne gelen iç mekan tasarımı bu araçla çok daha iyi uyum sağlamış. Piano black ve metal görünümlü kaplamaların yumuşak plastik ağırlıklı malzemelere eşlik ettiği iç mekan göze hoş geliyor. Araçta belirgin işçilik kusurlarına veya herhangi bir trim sesine rastlamadım. Bu aracın Amerika pazarı için Amerika’da üretildiği düşünülürse Avrupa versiyonunun bu bakımdan daha da iyi olacağı düşünülebilir. Kol dayamanın sürgülü olmaması ve direksiyonun far konrollerini tamamen perdelemesi ergonomik açıdan büyük bir yanlış, zaten bana göre bu alman ekolü far kontrollerindeki ısrar bir inadın eseri... Kapı kolları,saklama cepleri ve ayak bölgesinde kullanılan mavi renkli led ambiyans ışıklarının kapılar açılınca kırmızıya dönmesi güzel düşünülmüş bir ayrıntı. Aracın ekranından araç bilgilerinin yanı sıra isteğe göre klima, müzik sistemi ve telefon kontrol edilebiliyor, klima ve müzik sistemi için ayrıca klasik kontroller de mevcut. Ekranın çözünürlüğü güzel olmakla beraber kapasitif bir ekran kullanılmamış olması büyük bir eksi.

    İç hacmi bir cr-v kadar olmasa da bu sınıfın beklentileri karşılayacak düzeyde. 4 çeker olmasına rağmen şaft tünelinin oldukça küçük olması arkadaki yolcular açısından o çok olumlu, arka havalandırma kanalları da ihmal edilmemiş. Bagaj 1 büyük 2 orta boy valiz yanı sıra kaç parça eşya daha alabildi. Koltuklar oldukça rahattı, tek molayla yapılan 800 km sonunda dahi en ufak bir yorgunluk hissetmedim. Arka görüş küçük arka cam ve büyük c sütunları yüzünden sıkıntılı. Büyük yan aynalar tek açılı fakat üstlerinde ayrıca kör noktayı gösteren bir küçük ayna daha mevcut, benim alışkın olmadığım ve kullanmakta zorlandığım bir model. Avrupa versiyonunda bu aynaları kullanmayacaklardır.

    Aracın motoru son derece performanslı bir makine. 100 km civarı hızlarda gaza dokunulduğu anda bir kaç saniye içinde 150-160ları görüyor. Arkadan gelenlere yol vermek için hızlanıp sağa geçmeye çalıştığımda çoğu zaman arkamdaki aynada küçülmüş oluyordu. Bunun karşılığında 120 km sabit hızda dahi 9 litre civarı tüketiyor.İçindekilerle beraber 2100 kglik 4x4 otomatik bir araç için iyi mi kötü mü karar veremedim. Şehir içinde 15 km civarı ortalama hızla 16-17 litre tüketimi var. 93 oktan yerine daha yüksek oktanlı benzin kullansaydım bu değerler değişir miydi bilmiyorum. Vites geçişleri gayet seri, kick downlarda yığılmanın az olması olumlu. Geri vitese takınca gaz vermeden hareket etmemesi bana enteresan geldi.

    Bu sınıfta tiguan, qasqai, eski-yeni cr-v, captiva gibi önde gelen modelleri kullanmış biri olarak bu aracın bana göre bu sınıftaki tüm araçlara fark attığı nokta aracı sürüş dinamikleri. Hayatımda ilk defa geçtiğim yollarda kimi zaman karlı-buzlu yüzeylerde sürekli 120-130 km hızlarla 7 gün içinde 3000 km civarı yol yaptım ve ne ben ne yanımdakiler bir an olsun tedirginlik yaşamadık. Düz gidiş istikrarı, virajlardaki gövde kontrolü, gücü yere her koşulda son derece istikrarlı aktarması, hisli fakat insanı yormayan direksiyonu ile sürücüsüne her daim güven veriyor. Ayrıca bunu yaparken 18 inçlik jantlarına rağmen konfordan feragat etmemeyi de başarıyor. Bu sınıfta şu ana kadar bu açıdan tiguan haricinde vasatın üstüne çıkan bir araca rastlamamışken bu aracın mükemmele yakın performansı beni açıkcası çok şaşırttı. Saniyede 60 kez 4 teker arasında tork dağıtımı yapabilen çekiş sisteminin bu başarıdaki payı ne kadardır bilemiyorum ama ciddi derecede karlı-buzlu-ıslak zeminlerde ne en ufak bir kontrol kaybı, ne direksiyona yansıyan patinaj, ne de karlı zeminde kalkışda bir zorluk hissettirmedi. Ford bu sınıf standartları için oldukça sofistike bir sistem kullanmış.
    Şehiriçinde de manevra kabiliyeti ve başlayıp bittiği yerin kestiriminin rahatlığı itibariyle kullanımı kolay bir araç.

    Araba yol ve motor sesi izolasyonu açısından Ford’dan beklenmeyecek düzeyde iyi , rüzgar sesi de güçlü yan rüzgarların a sütununda yarattığı uğultu dışında hemen hemen yok gibi.

    Özetle bu tip benzinli bir araç almayı düşünenler 1.6 ecoboost ile gelecek olan yeni Kuga’yı mutlaka incelemeliler.

    Son olarak ABD'de araç kiralamak içinwww.drive-usa.de sitesini öneririm. Firmaların kendi sitelerine veya popüler booking sitelerine kıyasla yaklaşık %30-40 daha ucuza araç kiralamak mümkün.


     YENİ FORD KUGA SÜRÜŞ İZLENİMİM

     YENİ FORD KUGA SÜRÜŞ İZLENİMİM

     YENİ FORD KUGA SÜRÜŞ İZLENİMİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Ocak 2013; 20:18:41 >







  • Güzel bir inceleme olmuş elinize,emeğinize sağlık...

    Bu arada oldukça da keyifli bir seyehat olmuş sanırım
  • Bu Kuga'nın (Escape) ABD'de şu an 1.6 ecoboost 180hp + Otomatik vites seçeneği var.

    TR'de de olursa SUV sınıfında çok iyi bir seçenek olur.

    Bu arada çok güzel inceleme .
  • elinize sağlık.İnşallah verhi sistemimizde değişirde bizde 2.0 araçlara rahatça bineriz.
  • içi güzelmiş.
  • Güzel incelemen için teşekkür ederim adaşım. Yazının sonunda verdiğin tavsiye için de ayrıca teşekkürler
  • incelemeniz için teşekkürler.
    eski kasadaki spor duruş yitirilmiş bence, kasanın uzaması mı yoksa arka büyük ve uzun kelebek cam mı anlayamadım buna neden , beğenmedim ... 'eskisine göre'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 10 Ocak 2013; 21:24:38 >
  • tam otomatik, powershift değil demek oluyor, değil mi? Ford ABD de risk almamış diyebiliriz bu durumda.
  • orjinal navigasyon yokmu araçta , o şey çok abets olmuş
  • Güzel bir gezi ve inceleme olmuş teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir inceleme olmuş. ABD yollarında arabayı kontrolden çıkarmak için aşırı dikkatsiz olmak gerekiyor yahu. Yollar inanılmaz pürüzsüz. Yolların kenarı uyumamak için aralıklı olarak kazılmış araba girdiğinde titremeye başlıyor.
    Kuga'ya gelince ülkemizde maalesef çok yüksek fiyata satılıyor. Kuga'yı tercih edene kadar pek çok model var...
  • Çok güzel bir anlatım dili kullanmışsın, bir an aracın içinde hissettim kendimi. Tüketim ABD ye göre normal gibi ama bizde çok müsrif. Eline sağlık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konuya ilgi olmamış ya,yazık gerçekten...Forumda 50 tane testi var sanki.

    İzlenim ve bilgi amaçlı konular,düzgün üslup,seviyeli bir yazı artık ilgi görmüyor net ortaya çıktı.Tartışma,VW,japon mu alman mı atışması,benim arabam seninkini döver mesajları yoksa kaybolup gidiyor konu.
  • inceleme için teşekkürler boyut olarak oldukça büyümüş kuga siz ne dersiniz
  • araba hoş duruyor...önü nasıl acaba???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_daniel's

    Şu konuya ilgi olmamış ya,yazık gerçekten...Forumda 50 tane testi var sanki.

    İzlenim ve bilgi amaçlı konular,düzgün üslup,seviyeli bir yazı artık ilgi görmüyor net ortaya çıktı.Tartışma,VW,japon mu alman mı atışması,benim arabam seninkini döver mesajları yoksa kaybolup gidiyor konu.

    Hocam aynen katılıyorum. Ciddi ve bilgilendirici konular talep görmüyor. Tıpkı reyting alan tv programları gibi. Konu sahibi arkadasla ters düşüp zitlastigim olmuştu ama konusuna comak sokmak yerine taktir etmek daha uygun davranış olur diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme için teşekkürler,

    8inçlik ekrana rağmen direksiyonun hemen önündeki ek nvigasyonu anlamadım ???
  • İnceleme için teşekkürler.Bence de eski kasası daha şıktı, buna bakınca eklıma evoque geliyor nedense.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.