Şimdi Ara

YENİ FOCUS CAM FİTİLİ PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Sıfır aldığım , daha 4.000 km deki aracımın ön 2 cam fitillerinden cam kapalıyken inanılmaz gıcırtı gelmekte.
    Camı açtığım zaman ses kesiliyor.

    Ayrıca dışarıdan kapalı kapıyı içeri doğru iteklediğimde bayağı fazla içeri doğru esniyor .

    Aynı problemle karşılaşan var mı?



  • Gıcırtıyı bilemem ama İçeri gitme olayı sorun değil Focuslar öyle...biz onu bu şekilde Çözdük Hemde sesi azalltı (gürültü)


    http://forum.donanimhaber.com/m_31349932/mpage_3/tm.htm
  • Bu gıcırtı sesi anormal bir şey servise gidin gerekirse değiştirirler zaten garantiden..
    Bu kapı esneme olayını arkadaşlar çok güzel çözdüler herkese tavsiye ediliyor..
  • İlginç bir çözüm hakikaten.Vaktim olursa yaparım ancak gıcırtı sesi inanılmaz sinir bozucu

    Würth Sprey varmış İşe yarar mı acaba emin değilim. Servise gitsem daha iyi galiba
  • WÜRTH SPREY GICIRTININ KESİN ÇÖZÜMÜ. ondan tüm fitillere ve pencerenin girdiği yerler ile metal aksama uygulayabilirsiniz. kesinlikle gıcırtıyı önlüyo.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mesgs

    İlginç bir çözüm hakikaten.Vaktim olursa yaparım ancak gıcırtı sesi inanılmaz sinir bozucu

    Würth Sprey varmış İşe yarar mı acaba emin değilim. Servise gitsem daha iyi galiba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhan38

    WÜRTH SPREY GICIRTININ KESİN ÇÖZÜMÜ. ondan tüm fitillere ve pencerenin girdiği yerler ile metal aksama uygulayabilirsiniz. kesinlikle gıcırtıyı önlüyo.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mesgs

    İlginç bir çözüm hakikaten.Vaktim olursa yaparım ancak gıcırtı sesi inanılmaz sinir bozucu

    Würth Sprey varmış İşe yarar mı acaba emin değilim. Servise gitsem daha iyi galiba






    teşekkürler

    peki ne kadar sürede bir yenilemek gerekiyor???
  • ses yaptıkca sıkarsınız. normalinde 4-5 ay idare ediyo. ama tozlu ortamda bulunması ve kullanıma göre değişir tabiiki
  • İlk önce servise gidiniz diğer arabalarda yokken sizde olması normal bir şey değil sonuçda, başka tür seçenekler her zaman risklidir sonuçda garanti denilen bir şey var..
  • cam fitillerin ters dönmüştür. fazla beklemeden tamir ettir yoksa fitiller dönmüş halde kalabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesgs

    Arkadaşlar merhaba
    Sıfır aldığım , daha 4.000 km deki aracımın ön 2 cam fitillerinden cam kapalıyken inanılmaz gıcırtı gelmekte.
    Camı açtığım zaman ses kesiliyor.

    Ayrıca dışarıdan kapalı kapıyı içeri doğru iteklediğimde bayağı fazla içeri doğru esniyor .

    Aynı problemle karşılaşan var mı?




    birebir aynı sorundan bende şikayetçiyim.bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım bu topiç gözüme çarpmadı çünkü pardon arkadaşlar..işte bendeki sorun aşağıda detaylı bir şekilde yazılı;

    arkadaşlar 2009 focus comfort sahibiyim.ilk etapta kapılardan gıcırdamalar başladı bi süre önce servise götürdüm plastik aksamdan yapar dediler kapı fitillerine gummy sprey sıktılar düzeldi,bende bu spryeden aldım ve bikaç ayda bir kendimde uyguladım problem yoktu.fakat şu anda camın girip çıktığı bölgeden yolda giderken hafifi bozuk yolda yada kasislerde acayip bir gıcırdama geliyo.cam tam kapalıyken çok yoğun fakat çok az camı indirince ses kesiliyor.cam tam kapalı iken elimle cama hafif abanınca da bu sesi duyuyorum tuhaf bir gıcırtı yapıyo.camın inip çıktığı ve temas ettiği kadifemsi fıtıllerden geliyo sanırsam bu ses çünkü kapı fitilleri spreylenince yağlanıyo ve ses kesiliyo olması lazım diye düşünüyurum.ne yaptıysam bu sesi kesemedim acaba cam fitillerine bişeymi sürmek yada sıkmak gerek?bu ses yüzünden arabadan soğudum..




    s




  • bugün serivse götürdüm aracımı,yetkili ford servisine.1 yıldır bu probleme istinaden götürdüm getirdim her defasında aynı uygulama,fitillere sık spreyi yolla.her defasında dedim bu problem bu yntemle giderilecek gibi değil diye ustalara.ilgisizlik alakasızlık deseniz diz boyu,güya ford servisi dersiniz.bi işlem yapınca dünya işçilik yazmasını biliyolar ama ne hikmetse.neyse binildi araca bakıldı ben derdimi anlattım onlar dinledi,yine cam aralarına sprey sıkıldı ama problem düzelmedi.çalşan bi arkadaşım orda servis elemanı,merkeze mail atıp kapı fitili göndermelerini isticem dedi ama aracımın garantısı biteli henuz 2 ay olmuştu,ben yinede şikayetini yazım belki kabul olur dedi ama gelen cevap olumsuz du.bu durumda 4 kapı fitiline toplam 700 tl para istendi ben iyice dellendim tabi.eve döndüm tekrar aradım bu kez servis müdürüne tekrar derdimi anlattım,nereye başvurim dedim yani nereye şikayet edim dedim bu servisçilik anlayışını.madem çözülemeyen bi problem vardı da neden aracım garantideyken bu fitiller değişmedi peki dedim,servis müdürüde bana hak verdi.yarın sabah aracınızı getirin gün boyu bizzat kendim ilgilineip bu problemi gidermeye çalışçam elimden geleni yapıp cebinizden para çıkmamamsı için uğraşçam dedi,inşallah dedim bende.gerekirse sıfır araçtan fitil sökülüp ilk başta şöfor kapısı olmak üzere deneyecem dedi,fayda ederse kademeli olarak değişim yaptırcam dedi.umarım yarın bu iğrenç gıcırdamalar ortadan kalkar fitillerin değişmesi ile.inanın forda çok sinir oldum şu son bir senedir,müşteri memnuniyeti bu olmamamlı diye yüzlerine beraber söyledim.mantık şu olmamalı bana göre;''aracınızın garantisi bitti ama 2 senelik bir aracın kapı ve cam fitilleri değişmeli,aracınızın kalitesi budur'' ben bunu anlıyorum bu yaklaşımlardan.ortada bir problem var ve 2 senelik kapalı garajda muhafaza edip gözüm gibi baktığım aracımdan bu derece gacırtılar gelmesi hiçmi hiç normal değil bana göre...




  • serv,s,ten aracımı teslim aldım ve ilginçtir gıcırtı diye birşey kalmamış :) arkadaşımın demesine göre usta kapı ayarlarını yapmış ve kapı ayarlarının bozuk olduğunu söylemiş.aynı bölümde çalışan bir usta gene cam fitillerinin değiştirmem gerektiğiini söylemişti,herkez usta değil demekki..çok sinir olmuştum bu mevzuya allahtan halloldu.inşallah birdaha tekrarlamaz..
  • bu problemden bende muzdaripim.. henüz 5500 km de sfır gibi araçta fitil problemini çok sık yaşıyorum.. kapı gıcırtıları falan kapılar ayarlanınca geçiyor ama fitil gıcırtı problemi belli bi süre sonra tekrarlıyor... sprey sıkılınca geçiyor araba yıkanıp sprey falan kalmayınca tekrarlıyor.. bu sebeptan kalıcı çözüm bulmak gerektiğini düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teomanonur

    bu problemden bende muzdaripim.. henüz 5500 km de sfır gibi araçta fitil problemini çok sık yaşıyorum.. kapı gıcırtıları falan kapılar ayarlanınca geçiyor ama fitil gıcırtı problemi belli bi süre sonra tekrarlıyor... sprey sıkılınca geçiyor araba yıkanıp sprey falan kalmayınca tekrarlıyor.. bu sebeptan kalıcı çözüm bulmak gerektiğini düşünüyorum..


    öneri bekliyorum ozamansa sizlerden :)
  • valla kelin ilacı olsa başına sürer gacır gucur devam edeceğiz heralde..:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.