Şimdi Ara

Yeni Fiat Scudo-İzlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
14.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce bu forumlarda çok dolaştım, sorular sordum, sonunda 2008 Haziranında Fiat Scudo Executive 2.0 aldım. Aradan bir yıldan fazla zaman geçti, bana bu konularda bilgi veren arkadaşlarıma gönül borcu olarak, araçla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca sorular gelirse memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

    Araç 8+1 minibüs ruhsatlı, yaklaşık iki ton, 120bg, 300nm, sürücü arkadasında iki sıra koltuğu var, yeterince bagaj alanı var. Kliması otomatik, arkadan da üflüyor, arka kontrol bağımsız. 6 ileri vites, cruise kontrolu var.

    Genel olarak tutumlu olduğu söylenebilir, 9.1 ve 6.3 olarak verilmiş tüketim değerleri. Örneğin bir keresinde 90-100 km hızla Ankara-İzmit arasında 5.7 yaktı ama dönerken hızlı geldim, 7 litre yaktı. Şehir içi ve dışı karışık kullanıyorum, 6.5-6-7 arasında yakıyorum ortalama. Bu değerler şehirdışında da biraz hızlı gidince çok az düşüyor(90-120 km/s).

    Motor gücünden bir şikayetim olmuyor, istendiğinde hız yapabiliyor ama maksimum hızını denemedim. Böyle bir araçtan beklentileriniz arasında da hız pek olmaz. Ama aceleniz varsa, otoban dışında bile 110-120 km ortalama hız yapmanız mümkün. Sanırım 90 bg olan motoru olsa yetmezmiş.

    ESP ve ASR var. Ama sadece ön yolcular için ön hava yastığı sunuyor. Yan hava yastığı opsiyon olarak bile yok.

    Klima aracın genelini güzel soğutuyor. Ne yolcular ne öndekiler şikayet etmiyor.

    Çift kayar kapı kullanışlı. Ben sağ kayar kapı önündeki tekli katlanır koltuğu çıkardım, öyle kullanıyorum. Bagaj alanı oldukça büyük, tüm yolcular için makul bir alan sunuyor. Arka kapılarda önden kontrollü çocuk kilidi var, çocuklu aileler için olmazsa olmaz.

    Mp3 çalmıyor, büyük eksiklik. Bu fiyattaki bir arabadan beklenmeyecek bir şey. Ön koltuğun şoför tarafındakinin arkasından bir tepsi çıksa güzel olurmuş. Uzun yolculuklarda konforu arttırıyor(eski Grand Saloon arabamdan biliyorum). Bir de kolçak olsa iyi olurmuş. Uzun yolda yormuyor.

    Arabanın her tekerleğinde bir tane şifreli bijon kilidi bulunuyor. Bu da lastiklerin çalınmasını engellemek için. Ancak, size araçla birlikte verilen dandik bijon anahtarı ile o şifreli bijonları sökmeniz mümkün değil. Ama lastikçilerdeki o havalı aletlerle sorun olmuyor. Siz uğraştığınızda ise yalama oluyorlar ve istepnenizi değiştiremiyorsunuz. Başıma geldi. Bunun bir tasarım hatası olduğunu düşünüyorum. Fiat'a fırsat bulduğumda ileteceğim. Onun dışında bu şifreli bijonları normal bijonlarla değiştirdim hemen. Herkese tavsiye ederim.

    Lastik ebatları sorunlu. 215/60 R16. Bu ebatta kar lastiği bulmakta çok güçlük çektim. Yazlık lastikte de aynı sorunla karşılaşacağımı tahmin ediyorum. Servisten soracağım artık başka hangi ebatın takılabileceğini.

    Aracın istepnesi dışarda ama dışarıdan açılmıyor, çalmak biraz zaman alır. Caravelle sahibi bir komşum iki kere istepne çaldırdığından bahsetmişti.

    Bugüne kadar başıma lastikteki şifreli bijon olayı dışında bir sorun gelmedi. Bir kez cam motoru değişti, garantiden karşılandı. İlk 10.000 km sonrasında yağ eksiltmişti, tamamladım. Servis sorun olmadığını söyledi. Bakımları 20.000km'de bir, servis aralıklarının uzun olması güzel.

    Arka koltukları yatıyor ve dört koltukta isofix var. Yolcuların arkada otursalar da bir şikayeti olmuyor konforla ilgili. Ben hiç arkada oturmadığım için bu konuda bir fikrim yok :) Artı olarak koltuklar yatıp yatak olabilselerdi güzel olurdu. Orta koltukların ortasındaki kolduğun sırtında ve kenarlarda yeterince bardaklık var.

    Arabanın yüksekliği normal, kötü yollarda bile altını sürtmeden gittim.

    Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. İyi günler dileklerimle...

    Ertegece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertegece -- 5 Ekim 2009; 10:39:54 >







  • teşekkürler..bu izlenimler forumun amacına ulaşmasında son derece önemli..

    bir kaç resim bende tüm forum kullanıcılarına ve sevipte kavuşamayanlara gelsin..

     Yeni Fiat Scudo-İzlenimler


     Yeni Fiat Scudo-İzlenimler


     Yeni Fiat Scudo-İzlenimler




  • Unutmuşum yazmayı, 20.000km bakımı 240TL tuttu.

    Bu arada, gönderdiğiniz fotoğrafta kolçak var, benim arabada yok.

    Bir de zaman zaman kötü yollarda koltukların birinden gıcırtı geliyor ama hangisi anlayamadım. Hepsinde var mıdır yoksa sadece benim arabanın sorunu mu bilmiyorum. Servise sormak da aklıma gelmedi açıkçası.
  • Bende ikinci el almayı düşünüyorum aile arabası için

    ne dersiniz

    taksimi alayım
    minibüsmü
    yoksa scudomu


    http://www.sahibinden.com/aciliyetden_fiyat_dusmustur_yasina_gore_temizdir_-00WQQaXQQ16661673WQQpXQQdisplayitem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favoritti -- 26 Eylül 2009; 13:25:07 >
  • güle güle kullanın
  • İzlenimlerinizi çok güzel yazmışsınız. Scudo'nun 2.0 200 BG modeli olduğunu bilmezdim. Acaba PSA motoru'mu?
  • Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız
  • Fiat'ın sitesinde 2.0 120hp güç ve 300nm tork gözüküyor.
  • görüşlerinizi yazdığınız için teşekkürler Allah kaza bela vermesin

    resimden gördüğüm kadarıyla aracın teybi ve klima kontrolleri ortaklığa istinaden PSA grubundan alınmış


    ama kafama takılan 200 hp lik motor oldu bi hata var sanırım
  • 120 hp olucaktı sanıyorum yanlış yazılmış...
  • Çok teşekkürler dilekleriniz için.

    Haklısınız, araç 120bg, yanlışlıkla 200 yazmışım :), düzelttim.

    Bu arada, bu haliyle bile ön tekerlekler oldukça hızlı aşınıyor, 200bg olsa yılda bir ön lastikleri değiştirmek gerekirdi herhalde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertegece -- 5 Ekim 2009; 10:36:38 >
  • kazasiz belasiz insallah
    hayirli olsun

    anahtar teslimi kac para?
    kaskosu?

    ben de begenirim ama 4x4 degil sizinki
  • ya bir de bu vites kolu cok itici geliyo bana hep...

    ne dersiniz?
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.

    Ben 51.000 TL'ye almıştım. Sonra kriz ve indirim olaylarında sanırım 44-45 civarına kadar düştü. En son servise gittiğimde sormuştum 49 demişlerdi, sitede şu anda 51,890TL diyor.

    Kaskosunu 750 civarında bir paraya yaptırmıştım, tam hatırlamıyorum. Ama alırkenki kaskosu 1000TL'nin üzerindeydi.

    4x4 minibüs benim de hoşuma giderdi ama Türkiye'de sadece 170bg Caravelle var 4x4 olan bildiğim kadarıyla o da uçuk bir fiyat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertegece

    Teşekkür ederim arkadaşlar.

    Ben 51.000 TL'ye almıştım. Sonra kriz ve indirim olaylarında sanırım 44-45 civarına kadar düştü. En son servise gittiğimde sormuştum 49 demişlerdi, sitede şu anda 51,890TL diyor.

    Kaskosunu 750 civarında bir paraya yaptırmıştım, tam hatırlamıyorum. Ama alırkenki kaskosu 1000TL'nin üzerindeydi.

    4x4 minibüs benim de hoşuma giderdi ama Türkiye'de sadece 170bg Caravelle var 4x4 olan bildiğim kadarıyla o da uçuk bir fiyat...


    4X4 Cravelle hayatımda kullandığım en keyifli araçlardan biriydi.Sadece keyif için alacağım bir araç olsaydı düşünmeden alırdım.Ticari düşünenler için zararlı tabi :)
  • Sadece 2. elde baya zarar edeceğinizi söylerim yoksa araç fena değil.
  • hayırlı olsun
  • Bende Scudo Executive 2,0 almayı planlıyorum. Ama O km alıp bir sürü vergi ödemek istemiyorum. Fiat Scudo, Peugeot Expert ve Citroen Jumpy, bunların üçüde aynı dediğiniz gibi PSA araçları. Ama içleirnde en donanımlısı Scuda Executive 2,0. İkinci el düzgün bir şey bulabilirsem alacağım. Paylaşım için teşekkürler.
  • ikinci el fiyatları hesaplı gerçekten. bakın aşağıda 22000km, 34500TL
    http://www.araba.com.tr/2359287.html

    Ayrıca, ikinci elde neden düşük bu kadar anlayamıyorum. Transporter bu kadar düşmüyor, transit hiç düşmüyor(ya da bana öyle geliyor). Bir bilen anlatabilir mi?

    Gerçi bir iki sene sonra aracı satmayı düşünmüyorum, sorun çıkartmazsa. Uzun vadede bir kaç bin lira da çok önemli değil...
  • Evet 2. elde fiyat ucuzluyor. Ben zaten bir kere aldım mı bir daha uzun yıllar değiştirmeyi düşünmüyorum. Şu an için aynı özelliklerde Transporter a yalandan yere dünya para d avermek istemiyorum. Fiat Scudo 2,0 alınca da far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü, cruise control ve dijital klima gibi donanımları serviste taktırıp kendim Executive donanım yapmak istiyorum. Bakalım nasıl olacak?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.