Şimdi Ara

Yeni ev satın aldım kiracıyı çıkartamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar size bir şey danışacağım ben beş ay önce yeni bir ev aldım içinde kiracı vardı kiracı iki ay içerisinde çıkacağını söyleyip bu zamana kadar beni oyaladı bu süreçte ihtar çekmem gerekiyordu çekmedim çok pişmanım o yüzden şimdi ben bu kiracı nasıl çıkartabilirim kirada oturuyorum başka evim yok bununla ilgili bilgili arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Dava açarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    İhtar çekmelimiyim önceside yoksa direk davamı edeyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu yaptığım bir suç teşkil etmezmi dahada zorlaştırmazmı işi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sonra TCK123'den ceza yesin, üstüne bir de kiracı dava açsın maddi manevi tazminat davası ödemek zorunda kalsın ki bu konuda emsal davalar var.

  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    Ben öyle düşünmüştüm , arkadaşın dediği şekilde daha kötü olur sizin önerebileceğiniz birşey varmıdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uras0034 U kullanıcısına yanıt

    Kira sözleşmesi sonunda öncesinden ihtar çekerek çıkarabilirsiniz, başka türlü çıkaramazsınız, ilk ay içinde ihtar çekmeniz gerekiyordu, süreyi kaçırmışsınız.

  • Kira sözleşmesi belirli süreli bir sözleşme ise taşınmazı edindiğiniz tarihten sonraki bir ay içerisinde ihtar çekmemiş iseniz sözleşmeyi sonlardırma hakkınızı sözleşmenin bitiminden itibaren 1 ay içinde de kullanabilirsiniz. Bu hakkınızı dava yoluyla kullanmak ve açılan davada gereksinimi ispat etmek zorundasınız

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Evet belirli süreli bir sözleşme 01.09 .2022 sözleşme tarihi hala dava açabilirmiyim ihtar felan çekmedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uras0034 U kullanıcısına yanıt

    Evet. Taşınmazı edinme tarihinden bir aylık süre içerisinde ihtar çekmiş olsaydınız, 6 ay sonra açacağınız dava ile tahliye talep edebilecektiniz. Ancak ihtar çekmediğiniz için artık kira sözleşmesinin bitiminden itibaren bir ay içerisinde bu hakkınızı dava yoluyla kullanabilirsiniz.


    Bu yolla tahliye için öncesinde ihtara gerek yoktur. Ama henüz dava açılmadan evvel yazılı olarak ihtar yapılırsa dava açma süreniz uzayacağından sizin açınızdan faydalı olacaktır. Kira sözleşmesinin bitimine yakın, örneğin temmuz ağustos ayında ihtar çekerek 01.09.2022 tarihinden sonra taşınmazı gereksinim nedeniyle tahliye etmeniz, yoksa tahliye davası açılacağını ihtar edin. Bu sürenin bitiminden itibaren ihtar önceden çekilmişse bir yıl içinde dava açabilirsiniz. İhtar çekilmemiş ise ancak 1 aylık sürede açabilirsiniz. İhtarın tek faydası budur. Siz çekin, zararlı çıkmazsınız. Olur da bu bir aylık süre vs. kaçar bir sene daha beklemeyin.


    Edit:Tarihe dikkat etmemişim. Şimdi sözleşme eğer bir yıllık ise 01.09.2022 tarihinde aynı şartlarda bir yıl uzatılmış sayılacağından bahsettiğim tarih 01.09.2023 tarihidir. Siz en erken 01.09.2023 tarihinden itibaren bir aylık sürede, ihtar çekilmiş ise yine 01.09.2023 tarihinden sonra bir yıl içinde bu davayı açabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 8 Kasım 2022; 9:11:13 >




  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler , şuan ihtar çekmek istıyorum elimde belge olsun , sözleşmeye. 1 ay kala tekrar ihtar çekersem sorun olmaz değilmi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elbette sorun olmaz yalnızca gereksiz masraf olur. Bugün bir ihtar ortalama 400 TL tutuyor, yılbaşından sonra en az 600 TL tutar. Yerinizde olsam iki üç ay kalana kadar çekerim. Dediğim gibi ihtarın tek avantajı bir aylık süreyi uzatmaktan ibaret.

  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam öyle yaparım artık , teşekkür ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.