Şimdi Ara

Yeni Ehliyet Dönemi - e-Randevu Sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
3.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hekimoglu61 H kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu61

    hocam merhaba birkaç sorum olacak.

    1- Yeni verilen geçici ehliyet belgesi niteliğindeki A4 kağıdında verildiği yer bilgisiyle ilk ehliyetindeki(değiştirmeden önceki) verildği yer bilgisi farklı mı. Yani eğer ilk ehliyeti farklı emniyetten şimdi yenilediğini de başka bir emniyetten alıyorsak son ehliyette hangisi yazacak? Değişecek mi yoksa ilk emniyetten verilen belge no ve verildiği yer bilgisi aynıı mı kalacak. Sizde böyle bir durum olduysa bilgilendireiblir misiniz.
    2- Hangi sınıf ehliyet verildi size.(önceden ehliyet sınıfınız B olduğunu varsayarak) B B1 F M sınıfları mı yoksa D1 sınıfı da eklendi mi ? D1 minibüs için oluyor ve aile hekiminden rapor aldıktan sonra raporun alttaki kısmını da uzman doktor tarafından doldurtunca D1i ancak veriyorlar diye bilgi vermiş bir arkadaş ekşisözlükte(B sınıfı ehliyeti olana.) Dolayısıyla size verilen sınıfları söylerseniz çok iyi olur hocam.
    3-Aile Hekimi herhangi bir teste tabi tutuyor mu sağlık raporu verirken. Göz muayenesi vs.
    4-Emniyetteki işlemler toplam kaç dakika sürüyor

    Teşekkürler hocam.


    1- Yeni ehliyette zaten verildiği yer bilgisi olmayacak diye biliyorum. Resimde de gözükmüyor .
     Yeni Ehliyet Dönemi - e-Randevu Sistemi
    A4 kağıtta Belgeyi veren makam diye bir ibare mevcut, o da geçici belgenin verildiği yeri belirtiyor.

    2-Bende B+A2 vardı. Bana A A1 A2 B B1 D1 F M verildi . Eke koyduğum resme bakarsan hangi ehliyet grubuna hangi ehliyetin verildiğini görebilirisiniz.
     Yeni Ehliyet Dönemi - e-Randevu Sistemi
     Yeni Ehliyet Dönemi - e-Randevu Sistemi
    3- Aile hekimi göz muayenesi yapıyor.
    4- En kritik soru. Herşeyin tam ise, (evrakların vs) ve sistem sıkıntısız çalışıyor ise 6-7 dakika sürüyor. Tabi bu hafta sistem öğleden sonraları hiç çalışmamış mesela. Arkadaşlar 3 gün uğraştılar. Sistem henüz oturmamış. Gelecek hafta için randevu açılmayacakmış diye duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:07:10 >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:04:41 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:00:03 >
  • Arka arkaya cevap gidiyor anlamadım. Admin arkadaş diğer mesajları silebilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:03:01 >
  • Merhaba arkadaşlar, önemli uyarı. Ben randevuya gittim, tam işlemlerim yapılıyor derken, A2 ehliyetimin sistemde işlenmemiş olduğu bilgisi verildi. Oradaki memur arkadaş, ehliyet dosyamın bağlı bulunduğu İlçe Emniyetine mail attı ve işlettirdi. İşlemlerim ertesi güne kaldı. Çok şükür halloldu ama. Geçici belgemi aldım. Ehliyeti bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:03:34 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipercum -- 13 Ocak 2016; 12:04:10 >
  • Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Fakat biraz daha araştırdım ve ehliyetin verildiği yer bilgisi 4c ile belirlenmiş. Milli gazetede bu şekilde belirtilmiş verildiği yer bilgisi diye

    3- Doğum yeri ve tarihi
    4a- Ehliyet düzenlenme tarihi
    4b- Ehliyetin geçerlililk tarihi
    4c- Ehliyetin düzenlendiği makam

    merak ettiğim için iki alman arkadaşıma sordum onlardaki ehliyette de 4c bilgisi de ehliyetin verilidiği makamın bulunduğu ilçeye tekabül ediyormuş.

    tam emin olmak için de sizden isteğim ehliyetiniz gelir gelmez burayı güncelleyebilir misiniz verildiği yer olarak ilk emniyet mi yoksa son başvurduğunuz emniyet mi yazacağıyla ilgili? Yaklaşık 10 gün sonra şehir dışına çıkıcam çünkü verilidği yer bilgisi yazıyorsa ona göre başvurumu başka yerde yapmamak istiyorum.


    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu61 -- 13 Ocak 2016; 13:02:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu61

    Hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Fakat biraz daha araştırdım ve ehliyetin verildiği yer bilgisi 4c ile belirlenmiş. Milli gazetede bu şekilde belirtilmiş verildiği yer bilgisi diye

    3- Doğum yeri ve tarihi
    4a- Ehliyet düzenlenme tarihi
    4b- Ehliyetin geçerlililk tarihi
    4c- Ehliyetin düzenlendiği makam

    merak ettiğim için iki alman arkadaşıma sordum onlardaki ehliyette de 4c bilgisi de ehliyetin verilidiği makamın bulunduğu ilçeye tekabül ediyormuş.

    tam emin olmak için de sizden isteğim ehliyetiniz gelir gelmez burayı güncelleyebilir misiniz verildiği yer olarak ilk emniyet mi yoksa son başvurduğunuz emniyet mi yazacağıyla ilgili? Yaklaşık 10 gün sonra şehir dışına çıkıcam çünkü verilidği yer bilgisi yazıyorsa ona göre başvurumu başka yerde yapmamak istiyorum.


    Teşekkürler

    Ben de aynı şeyi merak ediyorum, bana da bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Bu arada şunu belirtmek istiyorum, yılbaşından hemen önce yeni ehliyet aldım.
    Daha önceden B ehliyetim vardı, A2 ekletmek için ehliyetimi yılbaşı öncesi yeniledim.
    B ehliyetimi Adana'dan almıştım, A2 ekletmek için Mersin'de ehliyetimi yeniledim.
    Yeni Aldığım ehliyette verildiği yer halen Adana yazmakta, sadece veriliş tarihi olarak ayrı ayrı B ve A2 ehliyetlerimi aldığım tarihler yazıyor.
    Dolayısı ile çok büyük ihtimalle verildiği yer değişmeyecektir diye düşünüyorum ama bazen teorik ile pratik farklı olabiliyor.




  • yurtdışına çıkmayacak olanlar bence beklesin, hali hazırda kullanılan ehliyetler 5 yıl daha geçerli, yeni ehliyeti aldığınızda b sınıfında 10 yıl, c ve d gibi ağır vasıtalarda 5 yılda bir değişmesi gerekiyor. bu süreyi 15 yıla çıkarmak için son ana kadar beklemek daha mantıklı, dediğim gibi yurtdışına çıkmak gibi bir niyetiniz yoksa. onun dışında bi esprisi yok zaten
  • hocam öğrendim ehliyetin verildiği yer konusunu.

    verildiği yer değişmiyormuş. yani ilk ehliyette ne yazıyorsa aynıları aktarılıyormuş. şurdan takip edebilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_113629095/f_//tm.htm#113639130
  • hekimoglu61 H kullanıcısına yanıt
    tesekkürler
  • Yeni ehliyetler verilmeye güya başlandı ama sistem ne hikmetse işlem başladıktan sonra hala oturma aşamasında. Herkes kafasına göre davranıyor. Klasik Türkiye modeli. Ulan şu işi başlamadan önce düzenlesenize adam gibi.

    Devletin sistemi zaten aptalca, bu bir, ikincisi, özel kurumlar da bu aptallığa ortak olmuşlar.

    Devletin internet sitesinde "anlaşmalı bankalar" diyor, Finansbank'a gittim, yeni ehliyet için para yatıracağım diyorum, bizde yok diyor, sizin şubede mi yok, Finansbank'ta mı yok, Finansbank'ta yok diyor. Resmi internet sitesini gösteriyorum, burada anlaşmalı bankasınız diyorum. Bön bön bakıyor kızcağız, yok diyor bizde yok, başka bişey diyemedi

    İyi dedim, Halkbank buldum yakınlarda, allahtan Cuma saatiydi, bomboştu ortalık, kimseyi beklemeden parayı yatırdım. Ama aptallığa bakar mısınız, başka bi arkadaşım Ziraat'e gidiyor, "biz sadece 13 TL'yi alabiliyoruz" demişler Çıkmış Vakıfbank'a da 2 TL yatırmış. Şaka gibi. Yahu şu işi internet ortamında falan yaptırsanıza? Milleti dalga geçer gibi uğraştırıyorsunuz? Yooook vatandaşın kolayına gelecek bişey olur mu hiç? Bu kadar otomasyon, bu kadar modernizasyon, bu kadar kolaylık bilmemne varken, e-devletten bile yapamıyorsunuz işlemi. Bana 15TL'yi herhangi bir bankaya yatırt, vergi + polis vakfı bilmemnesi diye kendin böl, banane? İşlere bak ya, hala yok polis vakfı bilmemnesi, vergi bilmemnesi diye ayırmışlar, onu da tek bankaya yatıramıyorsunuz Halkbank falan filan olmazsa. Fıkra gibi.

    Bir de klasik devlet dairesi kafası, dekont götürmek yetmiyor, illa üzerinde "tahsil edilmiştir" damgası ve imza olacakmış. Yahu hasta mısınız? Ben sahte dekont mu basıcam, tahsil edilmeden hangi banka dekont verir? Dekont zaten tahsil edilip edilmediğini gösterir belgedir. İmza kaşe olunca ne olacakmış, çok mu güvenilir oluyor, tahsil edilmeden bankada bi arkadaşıma da yaptırırım bunu, bu kadar basit yani

    Herneyse para yatırma işini sorunsuz hallettim. Aile hekimine gittim. Sağlık Bakanlığı'nın resmi yazısı var, aile hekimi verebilir diyor. Emin olamadığı, karar veremediği durumlarda uzman hekim görüşü isteyebilir diyor. Aile hekimine gittim, göz doktorundan rapor getirmeniz lazım diyor. Öyle bişey lazım değil siz verebiliyorsunuz dedim. Yok diyor, ben göz konusunda emin olamam, burada muayene edemiyoruz ondan diyor. E dedim benim kolum bacağım sakat belki, sağlam görünüyorum ama ona bakıyor musunuz dedim. Eeee, üüüü, tabi ki araç kullanmaya engel bilmemne olursa olmaz diye kem küm yapıyor. Ama muayene yapmıyorsunuz dedim. Eh diyor kafa hareketiyle... En azından göz kısmını kurtarayım diyor kendince, sakatlık vb için gözle görülür bişey olması lazım diye bakıyor olaya. Kimi aile hekimleri zırt diye sorgusuz sualsiz verirken, kimisi de daha muayene bile etmeden "göz raporu al gel" diyor. Arkadaş, o zaman komple diğer branşlar için de havale et sıkıysa? İş keyiflerine kalmış yani kısaca.

    Özel hastaneye soruyorum, 110 TL diyor göz muayenesi için. Eee hani 15 TL'ye değiştiriyorduk, astarı yüzünden pahalıya gelecek. Ben o parayı vermem arkadaş dedim. Kızılay Altıntepe'ye gideyim dedim, İstanbul'dayım. Bir arkadaşım oradan raporu almış 50 TL'ye falan. Telefon açtım, dedim böyle böyle rapor alacağım, biz rapor veremiyoruz diyor. E dedim arkadaşım almış, evet bikaç gün öncesine kadar veriyorduk ama artık veremiyoruz. Yahu niye? Bilmiyoruz, bilgimiz yok maalesef ama kaldırıldı. Allah allaaaaaaaaaaah?! Hasta mısınız lan siz?

    Doktor arkadaş vardı devlet hastanesinde çalışan, aradım, abi dedim Allah aşkına bi yardım et, birisini kesip doğrayacam sonunda Ya dedim bi devlet hastanesinde doktor bul, arkadaşını bul, bana raporu verebilecek bi adam bul, faks çeksin, yollasın, gitmeden halletsin bişey yapsın, gözünü seveyim, ya da kolayca verecek biri varsa ona yönlendir gideyim, bişey yapayım. Dur dedi, bi numara yolladı, Kadıköy'de Can Polikliniği varmış eskiden, bi sor buraya dedi. Orayı aradım onlar da cilt bakım, dermatoloji, estetik bilmemne işine girmişler, haa dedim o zaman olmayacak heralde, ne için aramıştınız kapamayın dedi, ehliyet için sağlık raporu dedim. Tamam veriyoruz, o yüzden sordum, gelin verelim dedi. Nasıl yani dedim, veriyoruz veriyoruz dedi telefondaki vatandaş... Lan dedim içimden, merdiven altı mı veriyosunuz ne yapıyosunuz Peki ne kadar dedim, şimdi abuk subuk fiyat söyleyecekler diye düşünüyorum, 50 TL dedi. Tamam dedim, yarın geliyorum. Bugün gideceğim kısmetse



    Bunu geçtim, dün bir de YDS başvurusu için okulun birine gittim. Okula girdim kimse yok, birini buldum, ÖSYM başvuru merkezi nerede.... Burada yok diyor. Nasıl ya dedim, listede varsınız? ÖSYM daha dün duyurdu? Ya evet listede varız ama bizi yetkilendirmediler bu yıl diyor kızcağız. Allah allaaaah dedim, güya bana yakın okuldu, kalktım Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsüne gidip öyle hallettim. Hay dedim sizin yapacağınız işi....

    Babam ne zaman devletle iş yapsa, devlet dairesine gitse küfürlerle geri çıkardı. Aynı ona benzettim kendimi.

    Sene 2016, ama devlet iş yapma biçimi 1974. Kafa kalmış orada...

    Ama halledeceğim, koydum kafaya




  • GEREKSİZ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipercum

    Sıkıntı olmadı. Ehliyeti bekliyorum.

    Hayırlı olsun. Ehliyet geldimi ? Biraz geç geliyormuş ve verdikleri geçici ehliyetin geçerliliği 2 hafta. Bunun süresi dolup geçiyor ve sonradan ehliyetler geliyormuş. Bekleyen çok yani. Bende 8 Şubat'ta müracaat ettim ve geçici ehliyet 22 Şubat tarihine kadar geçerli. O zamana kadar geleceğini sanmıyorum. Sizin ehliyet geldimi ve ne zaman başvurup ehliyeti ne zaman teslim aldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.