Şimdi Ara

Yeni doğmuş ve Yavru kedi bakım rehberi -konu sabitlenmeli-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
3
Favori
51.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Evet arkadaşlar interneten bulduğum ve kediyle ilgilenirken keşfettiğim bilgileri sizler için derleyip bir rehber haline getirmeye karar verdim sonuçta böyle bir kedi bulduysanız lütfen bu rehberi okuyunuz o da bir candır-

    !UYARI! hiçbir yavru kediyi annesi olmasına rağmen ayırmayın anne kedi yavruyu dışlamadıkça veya ölmedikçe kediler annelerinin bakımına muhtaçtır yaklaşık 2 aylık olmuş bir kedi anneden ve sütten kesilir. Lütfen mecbur kalmadıkça yavru kedileri annelerinden ayırmayınız!

    Öncelikle yavru kedinin annesinden çıkacak olan ilk sütü emzirmesi onun yaşama ihtimalini yükseltir. Çünkü anne kediden çıkan ilk süt daha sonra salgıladıklarına göre daha fazla vitamin antibiyotik özellikli zımbırtılar içerir.


    Kediler hakkında önemli bilgiler

    !Kedilere inek sütü verilmemelidir. Kediler inek sütünü hazmedemez veya zorlanırlar. İnek sütü içerisinde yüksek oranda laktoz bulunur ve laktoz özellikle yavru kediler için öldürücü olabilir ( Laktoz süt şekeridir kedilerde laktoz toleransı gelişmediği için laktozu daha basit şekerlere ayırmakta zorlanırlar. ) Kedilerin sindirim sisteminide bozabilir. Kedinin ishal olmasına neden olabilir.

    !Yeni doğmuş kediler kendi idrarlarını ve dışkılarını yapamazlar. Çünkü daha kasları yeteri kadar gelişmemiştir. Dolayısıyla onların tuvaletlerini sizler yaptırmalısınız.

    !Yeni doğmuş kedimizin cinsiyetini bir süre anlayamayız çünkü cinsel organ yeteri kadar gelişmemiştir.

    !Yeni doğmuş kediler yıkanmamalıdır. Kediler 2 aylıktan sonra yıkanabilir. ( önerilen ) En erken ise 1 aylıktan sonra yıkanabilir.

    !Kediler 4-5 haftalık olmadan ek gıdaya geçirilmemelidir.


    Yavru Kedide Barınma

    Kullanmadığınız bir ayakkabı kutusuna nefes delikleri açın. Kedi 4 5 günlükten küçükse kapatmaya gerek yoktur. Yeni doğan kedi loş yerde bulunmalıdır. Kediler yumuşak yerleri severler. Kedinin altına küçük bir havlu sermelisiniz. ( Eski bir kıyafet vs. ) Kedicik 4 5 günlük olduğu zaman kutudan çıkabilmeye başlayabilir o yüzden kutuyu kapamalsınız ve yüksek yerlere koymamalısınız.

    ( Ben kedinin çıkabildiğini fark etmemiştim çalışma masamdan atlamış masaya sinmiş miyavlarken buldum Allah'tan kimse üstüne basmamış.)

    Eğer kediciğiniz kutudan çıkabiliyor kapağıda açabilecek duruma da geldiyse başka büyük bir kutuya ihtiyacınız var demektir. Küçük kutuyu büyük kutunun içine koyarsanız kedi çıksa dahi ayak altında gezemez ve büyük kutuda güvenli kalır. büyük kutuyada eski bornoz vs. sermeniz iyi olacaktır kedi dar alandan sıkılıp büyük kutunun içinde uyumak isteyebilir.

    Yeni doğan kedide beslenme

    Başlangıçta söylediğim gibi inek sütü vermeyin. Laktozsuz sütlerde pastorize olduğu için ve kediyi besleyecek kadar besleyici olmadığından kullanmayınız. ( eğer acil bir durumsa laktozsuz süt kullanabilirsiniz. )

    Kediye Kitten Milk Powder adındaki toz mamalardan almalısınız bu mamalar annesiz yavru kediler, güçten düşmüş kediler ve hamile kediler için özel üretilmiştir. Kedi sütünün içerisindeki vitaminlere besleyicilere ve kediyi hasta etmesini önleyecek bir takım antibakteriyel şeylere sahiptir ve laktoz seviyesi özel olarak düşürülmüştür. Nasıl yapıldıkları arkalarında anlatılır ılık suyla karıştırılarak hazılanır.

    Fiyatları 20 tl ile 50 tl civarıdır. Petshop'ın söylediğine göre serbest piyasa olduğu için fiyatlar yüksek olabilirmiş. Yani bir yerde gördünüz çok pahalı geldi vs. Başka petshoplarada bakın. Genel olarak Menşei'si türkiye olan mamalar avrupa'da üretilenlere göre daha ucuzdur. Petshoplarda ve veterinerlerde bulunur.

    ( Lütfen bir şey olmaz diyip normal süt vermeyin siz yeni doğmuş bir bebeğe nasıl inek sütü vermiyorsanız mama vs. alıyorsanız kedininde bir bebek olduğunu biliniz. Eee biri insan biri hayvan diyenleri duyar gibiyim biyolojik olarak insanlarında hayvan olduğunu unutmayın. )

    DİYELİM Kİ MAMA BULAMADINIZ Bu durumda mama bulana kadar bire bir oranda sütü suyla karıştırarak veriniz. ( Bir kaşık suya bir kaşık süt gibi )

    Nette süte yok bilmemne koyun vs. diye bir tarif var fakat ben itibar etmedim çünkü içerisine margarin koyun diyordu. ( Margarin labratuarda doymamış yağların doyurularak üretilmesiyle oluşur. Doymamış yağlar bitkisel (sıvı)doymuş yağlar hayvansaldır (katı). Margarin kimyasal bir üründür yemeklerinizde pek kullanmamaya çalışınız. )

    Bazı petshoplar yavru kediye mama yerine aptamil doğumdan sonra sütü verebilirsiniz diyorlar. Veterinere sorduğumda o mamaların normal sütten daha zararlı olduğunu duydum 5 10 tl'dan kaçayım derken hayvanı canından etmeyin.

    Yavru kediyi besleme metodları

    ŞIRINGA: Şırınga ile besleme tekniği zordur çünkü kedi sert plastiği ağzına almak istemez ve kıpraştıkça ağzından taşar. eliniz kayarsa hayvanı boğadabilirsiniz. Biberon alana kadar bunla idare edebilirsiniz.

    BİBERON: En basit yöntemdir kediler için özel üretilmiş minik biberonlardır fiyatları 10 tl civarıdır.

    ELDİVEN: Eldiven uçları delinerek emzirmekte kullanabilir. ( denemedim zor olacağını düşünüyorum )

    Kondom: Bu şekilde beslemeyi internette okudum denemeyiniz. Ben denemedim size de önermiyorum içerisinde geciktirici vs. gibi krem varsa hayvan zehirlenebilir. Ayrıca amacı dışında kullanmayın lan.

    Beslerken Dikkat edilecekler

    Kedi yerde dururken emzirin. Ele alarak emzirdiğinizde genzine kaçabilir yemekten sonra zırt pırt hapşırma sebebi bu olabilir.

    Ara sıra duraksayın nefes alsın.

    Ağzını çekiyorsa doymuştur veya çişi kakası vardır yaptırın tekrar beslemeyi deneyin.

    İlk hafta 2 saatte bir besleyin. Daha sonra ( 2. hafta ) 3 saat, 6 saat ( 4 ve sonrası ) vs. gibi azaltabilirsiniz
    ilk hafta 2 cc ( 5 10 ml yeterlidir ) ikinci hafta 15 ml çıkartabilirsiniz.

    3. 4. haftaya kadar ek su gerekmez. yinede veterinere danışın. Yeteri kadar sıvı almazlarsa dehidrasyon sebebiyle ölebilirler.

    Yeni doğan kedide tuvalet bakımı

    İdrar: Nemli ıslak pamukla genital bölgeden anüse doğru silin idrarını yapacaktır. Üzerinize bir şey sermeyi unutmayın. Beslendikten 15 dakika sonra yaptırmalısınız.

    Gaz çıkarma: Dışkısı yoksa sırtını ve karnını pamukla okşadığınızda yapar. Kendi kendine hareketlenirkende yapıyor olabilir. Eğer kedinizin karnı şiş balon gibiyse dışkısı ve gazı olabilir.

    Dışkı: İdrarı yaptırırken yaptıklarımızın aynısını yapıyoruz. İdrarını bitirmek üzereyken dışkısını yapmaya başlayacaktır. Anüsün çevresini pamukla silerekte yaptırabilirsiniz. ( DİKKAT: Anüsü sildiğiniz pamuğu tekrar genital bölgeye deydirmeyiniz. ) İlk dışkılarını yaptıktan sonra hergün bir defa periyodik olarak yaparlar

    İlk dışkıları siyah ve sert olacaktır kedi yapmakta zorlanabilir. İlk dışkısını yapması 3-4 günü bulabilir.
    Kediniz dışkısını 3 günden uzun süre yapmazsa ( 3. günden sonra yani yapmazsa ) zehirlenmeye başlar böyle bir durumda veterinere gidiniz.

    Yeni doğan kedide göz iltihabı

    Benim zavallı kediciğimde de oldu sonuç olarak bir veteriner görmeden size ilaç önermek pek mantıklıca olmasada genta adlı damlayı kullanarak pamukla silerek çapakları halledebilirsiniz. ( Genta sayesinde gözleri çok kötü olan kedim iyileşti ayrıca kedisi olan bir arkadaşım ve forumdan birisi önermişti bence güvenebilirsiniz ) Genta'yı çok sık kullanmayınız.

    Yeni doğan kedide ısınma

    Yeni doğan kedi üşüyebilir. Yanına sokulabilmesi için bir peluş oyuncak koymak mantıklıca olacaktır.
    Hava soğuk olduğu zaman veya klima vs. çalışıyorsa üşüyebilir bir şişenin içine kaynar su koyup havluyla sarıp yanına koyup kontrol ederek ısısını korumaya yardımcı olabilirsiniz. Yeni doğmuş olan kedinin kendini ısıtacak kadar tüyü yoktur ve üşüyebilir.

    Yeni doğan kedi temizleme ve rahatlatma

    Hafif ılık suyla ıslatılmış pamukla vücudunun narince ama ıslatmayacak şekilde silerek temizleyebilirsiniz. Bu onu annesi tarafından yalanıyormuş gibi hissetireceği için rahatlamasını sağlar.

    Kediniz yeni doyurmuş tuvaletini yaptırmış olmasına rağmen acıyla miyavlıyor mu ? annesini özlemiş olabilir bu yüzden onu kucağınıza koyup biraz sevin parmağınızı yaklaştırın cuk cuk emecektir tok olsa dahi bunu yapmayı severler ve rahatlarlar fakat çok sık yapmayın yoksa sürekli isteyip duruyorlar :D Onu kalbiniz hizasına getirmekte iyi bir davranıştır kedi böylece kalbinizin sesini dinleyerek yanlız olmadığını anlar ve üzülmez.


    Arkadaşlar şimdilik aklıma gelen konular bunlar rehber tamamlanmıştır. Kedili forumlar dilerim.

    Not: Eğer eksik kısımlar farkederseniz uyarın bende hatırladıkça düzenlerim. Ek bilgi isterseniz aşağıdan sorabilirsiniz.

    YETKİLİLERDEN İSTEĞİM: Bu konunun sabitlendirilmesi çünkü bu konu yavru kedi bulmuş birine yarar sağlayacaktır hem böylelikle gereksiz konu açılmasınıda önlemiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 7 Aralık 2014; 21:17:58 >







  • Catdullah!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    Catdullah!
    Sokaktan alınan bir kedi zorunlu olarak aşılanması gerekir mi yoksa aşılamasakta olurmu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    Sokaktan alınan bir kedi zorunlu olarak aşılanması gerekir mi yoksa aşılamasakta olurmu ?

    Sokaktan alınan kedinin ve sizin sağlığınız için aşılar önemlidir. Yapılması şiddetle tavsiye edilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    Sokaktan alınan bir kedi zorunlu olarak aşılanması gerekir mi yoksa aşılamasakta olurmu ?

    Sokaktan alınan kedinin ve sizin sağlığınız için aşılar önemlidir. Yapılması şiddetle tavsiye edilir.

    Peki bir annenin yanından yavru alsak olur mu ? ve birde yavru ne kadarlıkken aşılayacağız.

    Hocam birde kediyi aldık diyelim ve kafes yok veterinere nasıl göütürücez ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhysCopat -- 29 Ağustos 2014; 10:23:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    Sokaktan alınan bir kedi zorunlu olarak aşılanması gerekir mi yoksa aşılamasakta olurmu ?

    Sokaktan alınan kedinin ve sizin sağlığınız için aşılar önemlidir. Yapılması şiddetle tavsiye edilir.

    Peki bir annenin yanından yavru alsak olur mu ? ve birde yavru ne kadarlıkken aşılayacağız.

    Hocam birde kediyi aldık diyelim ve kafes yok veterinere nasıl göütürücez ?

    Alıntıları Göster
    Hocam Kediyi annesinden ayırmayın öncelikle kedi en az 2 aylık olmalıdır inanın uğraşılacak iş değil ve yaşama olasılığı çok düşük küçüklerken. Annesi kadar iyi bakamazsınız kedi anneden ayrıldığında 2 aylık olduğunda alıp veterinere götürün aşılar vs. 6. haftada başlıyor ama dediğim gibi 2 aylık olmadan kediyi almayın. Annesi gibi bakamazsınız kendi başına tuvaletini yapamaz. en azından 2 aylık olmasını bekleyin.

    Bir kutuyla götürebilirsiniz. kucağınızda da götürebilirsiniz ama pek rahat durmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 29 Ağustos 2014; 11:20:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    Hocam Kediyi annesinden ayırmayın öncelikle kedi en az 2 aylık olmalıdır inanın uğraşılacak iş değil ve yaşama olasılığı çok düşük küçüklerken. Annesi kadar iyi bakamazsınız kedi anneden ayrıldığında 2 aylık olduğunda alıp veterinere götürün aşılar vs. 6. haftada başlıyor ama dediğim gibi 2 aylık olmadan kediyi almayın. Annesi gibi bakamazsınız kendi başına tuvaletini yapamaz. en azından 2 aylık olmasını bekleyin.

    Bir kutuyla götürebilirsiniz. kucağınızda da götürebilirsiniz ama pek rahat durmaz.

    Hocam tahminen 2 aylıktan büyüktür bi arkadaşın bahçesine yavrulamışlar ama baya koşuyorlarmış 2 aydan büyük olduğunu nasıl öğrenebilirim ki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    Hocam Kediyi annesinden ayırmayın öncelikle kedi en az 2 aylık olmalıdır inanın uğraşılacak iş değil ve yaşama olasılığı çok düşük küçüklerken. Annesi kadar iyi bakamazsınız kedi anneden ayrıldığında 2 aylık olduğunda alıp veterinere götürün aşılar vs. 6. haftada başlıyor ama dediğim gibi 2 aylık olmadan kediyi almayın. Annesi gibi bakamazsınız kendi başına tuvaletini yapamaz. en azından 2 aylık olmasını bekleyin.

    Bir kutuyla götürebilirsiniz. kucağınızda da götürebilirsiniz ama pek rahat durmaz.

    Hocam tahminen 2 aylıktan büyüktür bi arkadaşın bahçesine yavrulamışlar ama baya koşuyorlarmış 2 aydan büyük olduğunu nasıl öğrenebilirim ki ?

    hocam fotoğrafını çekin bakarak anlaşılır zaten. tahminimce 1.5 aylık falandırlar. Anneleri onlarla ilgileniyor mu yoksa annelerinden ayrılar mı arkadaşın yiyecek bir şeyler verince yemişler mi ? Ayrılarsa ve anneleri ilgilenmiyorsa 2 aylıktırlar ilgileniyorsa daha küçüktürler yiyecek vs. yiyorlarsa bence tahmini olarak 1 aylık en fazla 1.5 turlar. bir süre daha bekleyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: PhysCopat

    quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    Hocam Kediyi annesinden ayırmayın öncelikle kedi en az 2 aylık olmalıdır inanın uğraşılacak iş değil ve yaşama olasılığı çok düşük küçüklerken. Annesi kadar iyi bakamazsınız kedi anneden ayrıldığında 2 aylık olduğunda alıp veterinere götürün aşılar vs. 6. haftada başlıyor ama dediğim gibi 2 aylık olmadan kediyi almayın. Annesi gibi bakamazsınız kendi başına tuvaletini yapamaz. en azından 2 aylık olmasını bekleyin.

    Bir kutuyla götürebilirsiniz. kucağınızda da götürebilirsiniz ama pek rahat durmaz.

    Hocam tahminen 2 aylıktan büyüktür bi arkadaşın bahçesine yavrulamışlar ama baya koşuyorlarmış 2 aydan büyük olduğunu nasıl öğrenebilirim ki ?

    hocam fotoğrafını çekin bakarak anlaşılır zaten. tahminimce 1.5 aylık falandırlar. Anneleri onlarla ilgileniyor mu yoksa annelerinden ayrılar mı arkadaşın yiyecek bir şeyler verince yemişler mi ? Ayrılarsa ve anneleri ilgilenmiyorsa 2 aylıktırlar ilgileniyorsa daha küçüktürler yiyecek vs. yiyorlarsa bence tahmini olarak 1 aylık en fazla 1.5 turlar. bir süre daha bekleyin.

    Alıntıları Göster
    Güzel konu, yazarız cevap sorun bakalım :)




  • Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz

    Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?

    Hocam kediyi aldıysanız o zaten 2 aylıktır 2 aylık olmadan sütten kesilmezler çünkü.

    1) Kediye süt vermeyin. inek sütünün içerisinde laktoz olduğu için zarar verir. sütün ishal yapma ihtimalide var. normal bebek maması vermeyin. Kemik kılçık kıkırdak vs. vermeyin bağırsaklarını kesebilir. Çikolata ve kafeinli şeyler. Eğer et vs. verecekseniz tuzlamadan yağsız falan verin. Mantar verilmemesi gerekiyormuş. Çiğ et vermeyin kist olabilir. Şekerli ürünler ve mayalı hamur hocam mayalı hamur çok tehlikeliymiş gaz vs. yapıyormuş.

    2-Kuru mama verirseniz bol bol su vermelisiniz. Kuru mamanın uzun süre verilmesi kilo almalarına neden olabilir. Bir çoğu kuru mamanın içinde tahıl bol bulunduğu için kedilerin doğal beslenme şekillerine aykırı. O yüzden mama alırken içerisindeki tahıl miktarına dikkat edin.

    3) hiç bir fikrim yok :D kedim daha 2.5 haftalık kadar. Büyük olasılıkla bu alışkanlığı devam etmez diş kaşındığı için ısırıyor olabilir. Arasıra benim ki de parmağımı falan emerken ısırıyor ama dişleri daha çıkmadığından :d çimdikliyor gibi hissettiriyor.

    Bu arada tırnakları sizi rahatsız ederse veterinere kestirmeniz daha iyi olur kendiniz keserseniz yanlış kesip mazAllah kanamadan hayvancağızı öldürebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 31 Ağustos 2014; 17:31:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz

    Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?

    Hocam kediyi aldıysanız o zaten 2 aylıktır 2 aylık olmadan sütten kesilmezler çünkü.

    1) Kediye süt vermeyin. inek sütünün içerisinde laktoz olduğu için zarar verir. sütün ishal yapma ihtimalide var. normal bebek maması vermeyin. Kemik kılçık kıkırdak vs. vermeyin bağırsaklarını kesebilir. Çikolata ve kafeinli şeyler. Eğer et vs. verecekseniz tuzlamadan yağsız falan verin. Mantar verilmemesi gerekiyormuş. Çiğ et vermeyin kist olabilir. Şekerli ürünler ve mayalı hamur hocam mayalı hamur çok tehlikeliymiş gaz vs. yapıyormuş.

    2-Kuru mama verirseniz bol bol su vermelisiniz. Kuru mamanın uzun süre verilmesi kilo almalarına neden olabilir. Bir çoğu kuru mamanın içinde tahıl bol bulunduğu için kedilerin doğal beslenme şekillerine aykırı. O yüzden mama alırken içerisindeki tahıl miktarına dikkat edin.

    3) hiç bir fikrim yok :D kedim daha 2.5 haftalık kadar. Büyük olasılıkla bu alışkanlığı devam etmez diş kaşındığı için ısırıyor olabilir. Arasıra benim ki de parmağımı falan emerken ısırıyor ama dişleri daha çıkmadığından :d çimdikliyor gibi hissettiriyor.

    Bu arada tırnakları sizi rahatsız ederse veterinere kestirmeniz daha iyi olur kendiniz keserseniz yanlış kesip mazAllah kanamadan hayvancağızı öldürebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Benimde bir dişi kedim var küçük bizim evin etrafında bir hafta bir yavru sesi hiç durmadı. Bende kontrol edince bir kedi yavrusu gördüm. Annesi terk etmişti çok acıkmıştı hayvancağız. Hemen aldım yavrunun üzerinde karıncalar vardı hayvanı istila etmişlerdi güzel bir sossiz ve süt ziyafeti çekinnce biraz kendine geldi üzerindeki böcekleri temizledim bir hafta içinde kendine geldi bir dişi kediydi neyse bu büyüdü 9 aylık olunca bizim mahhallenin dominant erkeği büyük bir erkek kedi hergün bunun gelip malum yerini koklamaya başladı. Olmamış diye yoluna devam etti. Günün birinde benim kediyi bahcedeki barakaya götürmüş arkadaş kediyi daha elinden alamıyorum hayvanın kedimle gurup yapıyorlar yok böyle olmaz diye kediyi bizim evin kullanmadığımız odasına kilitledim birde ne göreyim hayvan camdaki bir açıkdan sinekliği yırtarak (orayı nasıl genişleti meçhul ) erkek kedilerin yanına kaçmış gene gurup aynen devam ondan sonra töbe ettim bir daha dişi kedi beslememeye neyse bunun ilk yavruları oldu ama doğumdan sonra yavrular öldü kritik zamanı atlatamadılar şimdi yine 2 yavrusu var ama gene bahcede sanırım gene öldüler çünkü artık miyavlamıyorlar. Ama şu var insanın içinde o hayvan ile bir bağ oluyor kesinlikle balkona gelip miyavlayınca hemen yemeğini veriyorum yoksa insan açmı kaldı diye düşünüyor. Bir şey daha ilk defa bir kedi baktım ve bu konuda bir şey öğrendim kesinlikle bir hayvanın doğasına mudahale etmemeliyiz o en iyi yolu bilir. Son olarak kediler benim için çok özel yaratılar onların cevikliğine uyanıklığına fırsatcılığına hayranım muhteşem hayvanlar yavrularını korumak için ölüme bile atılırlar ve kesinlikle kediler bir şeyleri yakalaması kaçması tırmanması atlaması için tasarlanmış olağan üstü varlıklar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz

    Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?

    Hocam kediyi aldıysanız o zaten 2 aylıktır 2 aylık olmadan sütten kesilmezler çünkü.

    1) Kediye süt vermeyin. inek sütünün içerisinde laktoz olduğu için zarar verir. sütün ishal yapma ihtimalide var. normal bebek maması vermeyin. Kemik kılçık kıkırdak vs. vermeyin bağırsaklarını kesebilir. Çikolata ve kafeinli şeyler. Eğer et vs. verecekseniz tuzlamadan yağsız falan verin. Mantar verilmemesi gerekiyormuş. Çiğ et vermeyin kist olabilir. Şekerli ürünler ve mayalı hamur hocam mayalı hamur çok tehlikeliymiş gaz vs. yapıyormuş.

    2-Kuru mama verirseniz bol bol su vermelisiniz. Kuru mamanın uzun süre verilmesi kilo almalarına neden olabilir. Bir çoğu kuru mamanın içinde tahıl bol bulunduğu için kedilerin doğal beslenme şekillerine aykırı. O yüzden mama alırken içerisindeki tahıl miktarına dikkat edin.

    3) hiç bir fikrim yok :D kedim daha 2.5 haftalık kadar. Büyük olasılıkla bu alışkanlığı devam etmez diş kaşındığı için ısırıyor olabilir. Arasıra benim ki de parmağımı falan emerken ısırıyor ama dişleri daha çıkmadığından :d çimdikliyor gibi hissettiriyor.

    Bu arada tırnakları sizi rahatsız ederse veterinere kestirmeniz daha iyi olur kendiniz keserseniz yanlış kesip mazAllah kanamadan hayvancağızı öldürebilirsiniz.

    Yardimlariniz icin sagolun hocam :)

    Peki meyve sebze versek zarari olur mu??

    Yavru kediye pismis ciger zarar verir mi:) ?

    Ek olarak oyuncak kum mama falan alacagim.Onerebileceginiz marka veya kriter var mi??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz


    quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz

    Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?

    Hocam kediyi aldıysanız o zaten 2 aylıktır 2 aylık olmadan sütten kesilmezler çünkü.

    1) Kediye süt vermeyin. inek sütünün içerisinde laktoz olduğu için zarar verir. sütün ishal yapma ihtimalide var. normal bebek maması vermeyin. Kemik kılçık kıkırdak vs. vermeyin bağırsaklarını kesebilir. Çikolata ve kafeinli şeyler. Eğer et vs. verecekseniz tuzlamadan yağsız falan verin. Mantar verilmemesi gerekiyormuş. Çiğ et vermeyin kist olabilir. Şekerli ürünler ve mayalı hamur hocam mayalı hamur çok tehlikeliymiş gaz vs. yapıyormuş.

    2-Kuru mama verirseniz bol bol su vermelisiniz. Kuru mamanın uzun süre verilmesi kilo almalarına neden olabilir. Bir çoğu kuru mamanın içinde tahıl bol bulunduğu için kedilerin doğal beslenme şekillerine aykırı. O yüzden mama alırken içerisindeki tahıl miktarına dikkat edin.

    3) hiç bir fikrim yok :D kedim daha 2.5 haftalık kadar. Büyük olasılıkla bu alışkanlığı devam etmez diş kaşındığı için ısırıyor olabilir. Arasıra benim ki de parmağımı falan emerken ısırıyor ama dişleri daha çıkmadığından :d çimdikliyor gibi hissettiriyor.

    Bu arada tırnakları sizi rahatsız ederse veterinere kestirmeniz daha iyi olur kendiniz keserseniz yanlış kesip mazAllah kanamadan hayvancağızı öldürebilirsiniz.

    Yardimlariniz icin sagolun hocam :)

    Peki meyve sebze versek zarari olur mu??

    Yavru kediye pismis ciger zarar verir mi:) ?

    Ek olarak oyuncak kum mama falan alacagim.Onerebileceginiz marka veya kriter var mi??

    o kadarını bilmiyorum hocam :D benim kedicik daha sadece kitten milk içiyor. çişini kakasını falan ben yaptırıyorum :D 17 günlük.

    hocam bunları Rindaman'a sormanızı öneririm kediler hakkında baya bilgili gibi.

    ---------------------------
    Akhenaton Hahahahah hocam hikayeye baya güldüm :D grup yapıyorlar falan kısırlaştırsaydınız keşke. Yada eve alın yavrulara evde baksın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz


    quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwedxz

    Bir kedi aldim.Kac aylik bilmiyorum ama abim en fazla 2 aylik diyor.sorularima gelirsek;

    1)Kediye neler vermem gerekir.Yararli-Zararli seyler nelerdir?
    2)Sadece kuru mama ile beslemek iyimidir yoksa herseyden tatmasi gerekir mi?
    3)Oyun oynarken cok isiriyor.Galiba disi yeni ciktigindan dolayi ama iz yapiyor disleri.acaba buyuyunce bu aliskanligi devam eder mi?

    Hocam kediyi aldıysanız o zaten 2 aylıktır 2 aylık olmadan sütten kesilmezler çünkü.

    1) Kediye süt vermeyin. inek sütünün içerisinde laktoz olduğu için zarar verir. sütün ishal yapma ihtimalide var. normal bebek maması vermeyin. Kemik kılçık kıkırdak vs. vermeyin bağırsaklarını kesebilir. Çikolata ve kafeinli şeyler. Eğer et vs. verecekseniz tuzlamadan yağsız falan verin. Mantar verilmemesi gerekiyormuş. Çiğ et vermeyin kist olabilir. Şekerli ürünler ve mayalı hamur hocam mayalı hamur çok tehlikeliymiş gaz vs. yapıyormuş.

    2-Kuru mama verirseniz bol bol su vermelisiniz. Kuru mamanın uzun süre verilmesi kilo almalarına neden olabilir. Bir çoğu kuru mamanın içinde tahıl bol bulunduğu için kedilerin doğal beslenme şekillerine aykırı. O yüzden mama alırken içerisindeki tahıl miktarına dikkat edin.

    3) hiç bir fikrim yok :D kedim daha 2.5 haftalık kadar. Büyük olasılıkla bu alışkanlığı devam etmez diş kaşındığı için ısırıyor olabilir. Arasıra benim ki de parmağımı falan emerken ısırıyor ama dişleri daha çıkmadığından :d çimdikliyor gibi hissettiriyor.

    Bu arada tırnakları sizi rahatsız ederse veterinere kestirmeniz daha iyi olur kendiniz keserseniz yanlış kesip mazAllah kanamadan hayvancağızı öldürebilirsiniz.

    Yardimlariniz icin sagolun hocam :)

    Peki meyve sebze versek zarari olur mu??

    Yavru kediye pismis ciger zarar verir mi:) ?

    Ek olarak oyuncak kum mama falan alacagim.Onerebileceginiz marka veya kriter var mi??

    o kadarını bilmiyorum hocam :D benim kedicik daha sadece kitten milk içiyor. çişini kakasını falan ben yaptırıyorum :D 17 günlük.

    hocam bunları Rindaman'a sormanızı öneririm kediler hakkında baya bilgili gibi.

    ---------------------------
    Akhenaton Hahahahah hocam hikayeye baya güldüm :D grup yapıyorlar falan kısırlaştırsaydınız keşke. Yada eve alın yavrulara evde baksın.
    catdullah!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    catdullah!

    Alıntıları Göster
    şunu eklemen lazım insanlar marketten sokak kedisine laktozsuz süt alabilir. Öyle spesifik sütler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    şunu eklemen lazım insanlar marketten sokak kedisine laktozsuz süt alabilir. Öyle spesifik sütler var.

    laktozsus süt verebilirsiniz ama mamasından verseniz daha iyi diye yazıyordu konuda diye hatırlıyorum. Bunu sabitleseler güzel olur.

    Ha bir de sen bu işleri biliyorsun amazondan kedi maması kumu falan alsam gümrüğe takılır mı? Burada her şey pahalı annem gidipte kristal kum filan almış hayvan oraya mıçacağını çözemedi hala ayrıca buradaki kalite mamalarda pahalı.

    Bu Amazon dışında türkiyede ucuz ama kaliteli alabileceğim mamalar var mı pek pahalı olmasın lütfen. Durumumuz o kadarda iyi sayılmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    şunu eklemen lazım insanlar marketten sokak kedisine laktozsuz süt alabilir. Öyle spesifik sütler var.

    laktozsus süt verebilirsiniz ama mamasından verseniz daha iyi diye yazıyordu konuda diye hatırlıyorum. Bunu sabitleseler güzel olur.

    Ha bir de sen bu işleri biliyorsun amazondan kedi maması kumu falan alsam gümrüğe takılır mı? Burada her şey pahalı annem gidipte kristal kum filan almış hayvan oraya mıçacağını çözemedi hala ayrıca buradaki kalite mamalarda pahalı.

    Bu Amazon dışında türkiyede ucuz ama kaliteli alabileceğim mamalar var mı pek pahalı olmasın lütfen. Durumumuz o kadarda iyi sayılmaz.

    Alıntıları Göster
    Kaliteli mama derken, en iyileri şu an acana orijen, bunlara para yetmez

    ardından

    purina'nın proplan var kilosu 20 lira.
    royal canin fit 32 yine 20 lira.
    hills tavuklu var 17 lira.

    temizmama.com var 5 kilo'luk ambalajlarda 30 liraya felan gayet iyi bonacibo mama var. Kumu da oradan alabilirsin. 20 kilo kum ucuza geliyor kargo zaten 15 kilo üstü bedava..
    micho bunların 1-2 tık altında kaliteli diye düşünüyorum. Çünkü tadlarına baktım.

    Bonacibo gönül rahatlığı ile verilebilir.

    Kum pisipisi yada dediğim gibi temizmama.com'dan temin edilirse amelelik çekmezsin. Mama ile beraber sipariş et. Burada 7-8 kedi yiyor valla.

    Yaş mama istersen yine 14 liraya 6'lı konserve mama var. Bu adamlar gerçekten yerli ve iyi bir marka.

    Tavsiyem yukarıda bahsettiğim bentonit kumlar, o kristallerin ben eskiden iyisine denk gelirdim, şimdi 3.7 litresi 8 liraya sinansonik silica kumlar var...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Kaliteli mama derken, en iyileri şu an acana orijen, bunlara para yetmez

    ardından

    purina'nın proplan var kilosu 20 lira.
    royal canin fit 32 yine 20 lira.
    hills tavuklu var 17 lira.

    temizmama.com var 5 kilo'luk ambalajlarda 30 liraya felan gayet iyi bonacibo mama var. Kumu da oradan alabilirsin. 20 kilo kum ucuza geliyor kargo zaten 15 kilo üstü bedava..
    micho bunların 1-2 tık altında kaliteli diye düşünüyorum. Çünkü tadlarına baktım.

    Bonacibo gönül rahatlığı ile verilebilir.

    Kum pisipisi yada dediğim gibi temizmama.com'dan temin edilirse amelelik çekmezsin. Mama ile beraber sipariş et. Burada 7-8 kedi yiyor valla.

    Yaş mama istersen yine 14 liraya 6'lı konserve mama var. Bu adamlar gerçekten yerli ve iyi bir marka.

    Tavsiyem yukarıda bahsettiğim bentonit kumlar, o kristallerin ben eskiden iyisine denk gelirdim, şimdi 3.7 litresi 8 liraya sinansonik silica kumlar var...

    Ouvv Allah razı olsun kardeş beni amazon derdinden kurtardın. Teşekkürler. Zaten bende betonit topaklaşan kullanıyordum. ve kedi maması mı yedin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceDluffy -- 7 Aralık 2014; 22:06:44 >




  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    hepsini denedim, hepsini!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.