Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.681
Cevap
102
Favori
478.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler.. Bir balkona gitmeden gece gündüz ayarı kaldı. Onuda coolomar dan bilgileri alırsam olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolomar arkadaş bir sorum olacak.. Kombi

    24 derece ayarlı iken dış ortam sensörü 25 26 dereceleri görürse kombi Kazan sıcaklığı kaç derece ayarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cre4456 C kullanıcısına yanıt
    U00 degeriniz (yaz kış geçiş sıcaklığı) kaç ise, dış sıcaklık o degeri gecince kombi duruyor, altına düşünce tekrar calisiyor. Sanal oda sicakligina gelince: hiç denemedim ama çalışacağını sanmıyorum gardaş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cre4456 C kullanıcısına yanıt
    Emin ol kombinin tek eksik yanı bu gardaş. Gece ve gündüz ayarıda olsa yeme yanında yat olurmuş. :) ama ben u00 ı 19 yaptım. Bahar gunlerinde gunduzleri calismiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • summer40 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ot kullaniminda (kombisi balkonda olanlar ve ev yalıtımı iyi olmayanlar için) kombi kapaninca tesisattaki su oldukca soguyor. Kazan yanmaya baslayinca ilk 15 20 dakkada (rakamlar afaki) yuksek alevde yandigi icin, ot li ve ot siz kullanimfarki nerdeyae kayboluyor. Alt ust komsusu kombi kullanan evide guzel yalitimli olanlar elbette ot ile tasarruf saglarlar. Myctapha kardesimden biliyoruz bunu. Bu arada tesekkur ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Ben ot ve Dhs ile oldukça memnunum ayarları oturttum kombinin yanına hiç gitmiyorum. Suyun soğuması olayına gelirsek netatmo ve honeywell de ki algoritmayla su sogumuyor santek te hasan hocam çalışmalar yapıyor ve artık su sogumayacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    Hocam suyun sogumamasi için modülasyonlu termostat olması gerekmiyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myurttav M kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım On off termostatlarda bulunan algoritmayla(öğrenme modu da deniyor) çokta güzel oluyor birde Dhs ile inanın Modülasyonlu ot den ötesi oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myurttav M kullanıcısına yanıt
    Hasan hoca on off termostadin kombiyi belli araliklar ile calistirarak suyu sogutmamasi icin yeni yazilim uzerine calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Rev24kablolu kullanıyorum dhs henüz denemedim öğrenme modu var ama örnek verdiğiniz ot'lerin sistemiyle aynı mi bilmiyorum. Sırf petekler soğuyor diye değiştirmeyi düşünüyordum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekostu E kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah başarılı bir sonuca ulaşır, bukadar kabul görmüş bir termostat daha da gelişirse kesinlikle kullanıcı grubuna katılırım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • myurttav M kullanıcısına yanıt
    Insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modülasyonlu ot + dhs de çok verimli.. mot zaten kazan suyu sıcaklığını kendi belirliyordu. Mot, Dhs den gelen dış sıcaklık bilgisini de değerlendirmesine katinca hem ısıtma konforu hem de tasarrufu arttıran duruma geldi.



    Servise ilk kombi kurulum yapıldığı zaman termostat ve dhs için ne yapalım diye sorduğumda, ne gerek var yak 35 de gitsin termostatin da dhs nin de ekstra olumlu katkisi olmaz demişti.



    Onların söylediği şekilde 2 aylık kullanımdan sonra önce mot, sonra mot+dhs lı kullanımları da görüp net olarak şunu söylüyorum.



    Daikin müthiş bir kombi. Hele de mot + dhs ile opentherm üzerinden yaptığı haberleşme sonrası çalışma takdire şayan. Coolemar in da dediği gibi "adamlar yapmislar"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oda termostadı evin en soğuk bölümünemi yerleştirilmeli yoksa hangi yere konumlandırılmalı ben oturduğum odaya koyduğum zaman yatak odadı ısınmıyor bi yer tutturamadım sizce nereye koymalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Termostad olarak ne kullaniyorsunuz.diyelim hedef sicakliginiz 22.5 olsun.sicaklikta dalgalanma yasiyormusunuz? Ortam sicakligi 22.8 oluyormu? Yoksa 22.5 ile 22.4 arasinda geziniyormu sicaklik bilgi verirseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostu -- 10 Ocak 2019; 0:3:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rodfayder R kullanıcısına yanıt
    Oturma odası iyidir Hocam kapılar açık kullanıyorsunuz, oturma odasındaki petek vanalardan kısılarak geç ısınması ve diğer alanların istenilen ısıya ulaşması sağlanabilir ya da termostatik vana yardımıyla sicaklik set değere ulaşmadan petek kapatılır ve diğer alanların sıcaklığı dengeleyerek termostatı kapat konumuna alması sağlanabilir. Ben ikinci yöntemi uyguluyorum gayet başarılı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekostu E kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Honeywell Y87RF2008+RFG100 kullanıyorum. Hedef sıcaklık 22 ve 24 saat bu değerde.. Isı dalgalanması yok. Zaten olayın özelliği de burası. Ne yapıp edip, set sıcaklığı sabit tutmayı başarıyor.

    Bendeki özelde mot + dhs nin durumu böyle.. Evin ısı yalıtımı, petek metrajı gibi durumlar da önemli aslında. Isı konfor ve tasarruf,tek başına kombi + mot + dhs ile sağlanabilecek husus değil tabii ki, bunu buradaki bütün üstatlar defaatle belirti..

    Daikin den önce senelerce hermetik kombi kullandım. Daha önce oda termostatı ve dhs tecrübemde olmamıştı. Deneyince ne kadar ihtiyaç olduğunu gördüm. Bir şekilde bu cihaz destekleri olmadan kombi çalışması (hele de yoğuşmalı olursa) çok yavan oluyormuş..

    Zaten sanıyorum konu On - Off oda termostatı + DHS ile de aynı sonuca gidiyor, Bu şekilde kullanan arkadaşlarda sistemlerindeki verimden bahsetti.

    Verimlilikte bazı standart gerçekler var. Hele de, ısı konfor ve tasarruf konusu konuşulacak ise,

    1. Doğru ekipman
    2. Doğru konumlandırma
    3. Doğru kullanım şekli
    4. Doğru yan etkenler

    Forumdaki paylaşımlar da gereken bilgileri sağlayınca, mutluluk ve memnuniyet kaçınılmaz




  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Daha önce Honeywell Y87RF2008+RFG100 kullanan biri olarak sıcaklığın sabit kalması normal çünkü yazılımsal olarak sanki istenen sıcaklıkta tutmaya çalışıyor(örn. ot 23 gösteriyorken set değeri 23,5 ayarlıyorum 2dk sonra ot 23,5 gösteriyor tekrar 23 e alıyorum 2dk içinde yine 23 oluyor.) Zaten honeywellin algılaması yavaş.Honeywellde dalgalanmayı görmek için 0,1 hassasiyetli bir termometre ile yanyana koyarak ölçebilirsiniz, ben santek ile karşılaştırdığımda 0,5 dereceyi geçen dalgalanmalara şahit oldum ama honeywelle baksam dalgalanma 0.
    Sadece bilin istedim.
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    İyi günler dilerim benim evim 320m2 3katlı yalıtımsız dört tarafı açık yer İzmir Güzelbahçe
    Kombi DAİKİN PREMİX YOĞUŞMALI 35KW oda termostatı ht400 oda termostatını devre dışı bıraksam kombiyi düşük sıcaklıklara alsam tasarruf edermiyim
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MeraklıForumcu M kullanıcısına yanıt
    gardaş araştırma ve tecrübelerimle cevap versemde en makulü sizin bunu test etmeniz olur.
    bana kalırsa ot kullanmazdım. ot ile tüketimizin ot siz tüketimle kayda değer bi fark olacağını sanmıyorum.
    şöyleki; ot set değeriniz 22 olsun, kazan 50 de olmalı ki odayı 22 yapabilsin (rakamlara takılmayın) oda 22 olunca alev kesilecek, evin yalıtım durumuna göre termostat yarım saat sonra devreye girecek. ama bu esnada tesisattaki su soğuduğu için (35 dereceye düştüğünü varsayalım) kombi o suyu tekrar 50 yapabilmek için full alevle çalışacak (5 dakika diyelim). 50 ye yaklaştıkça alevi yavaş yavaş kısacak ve 25 dakika sonra (ot 22 olunca) alev kesilecek. ilk 5 dakikada 0,3 m3, sonraki 25 dakikada 0,2 tüketse toplamda 1 saatte 0,5 m3 tüketir. toplamda 24 saatte 12 m3 tüketim olur. (tekrarlıyorum; rakamlar afaki).

    ama ot siz sabit 50 derecede çalışsa, hep en düşük alevde yanacağı için saatte 0,4 m3 tüketse, 24 saatte 9,6 m3 tüketim olur.
    (benim kombi 24 lük, bende aralıksız çalışmada saatte 0,3 tüketiyor sizinkini bilmediğim için sadece yorumladım)

    ama sabit 50 derece kazan sıcaklığı bazı günler yetecektir bazı günler yetmeyecektir. bunun önüne geçmek için dhs kullanmanızı öneririm. termostatsız sabit kazan sıcaklığına göre 0,5 yada 1 m3 fazla tüketirsiniz soğuk günlerde belki ama en azından kombiye git kazan sıcaklığı artır vs. uğraşmazsınız. ha bu arada ot yi de uyumadan kapatıp uyanmadan açacak şekilde ayarlarsanız (ki u06 değeri 19 olsun) o farkta kalmaz. ot yi sadece gece kapatıp gündüz açacak şekilde programlamınızı öneririm. haricinde 30 dereceye ayarlayın, kombi sürekli çalışsın. dhs ve kendi modülasyonu gayet sağlıklı ve tasarruflu ısıtacaktır.

    oda termostatı, yalıtımı iyi olan evlerde, alt ve üst komşusu kombi kullanan evlerde, ılıman havalarda kesinlikle tasarruf sağlar.

    aykırı fikirleri, deneyimleri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. yanlış tecrübeye sahibimdir belki.
    ben paylaştığım bilgileri başkalarının tüketim değerlerine göre değil, geçen kış kendi evimde denediğim çalıştırma şekillerine göre anlatıyorum. ev aynı, petek uzunluğu, yalıtım vs. herşey aynı. sadece hava şartları gün günü tutmadığı zaman oldu ama o kadar çok denedimki her seferinde ot siz kullanımın daha tasarruflu ve konforlu ısıttığından eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 10 Ocak 2019; 14:1:33 >




  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.