Şimdi Ara

Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
3
Favori
46.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
204 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    5 yıldızlı ve teste girdiği dönemde B segmentin en güvenlisi ödülü alan tekerlekli tabut (!)
    https://www.youtube.com/watch?v=vatlgud7TnM&feature=youtu.be
    Heyt beee donanımhaber mühendisleri formunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanNoyan4134 F kullanıcısına yanıt
    sağolun
  • Tam filo arabası olmuş. Bireysel kullanımda bu kadar parayı bu donanıma veren gitsin tedavi olsun. Daha geçen ay mı ne clio 4 joy donanımı 80 civarına sattılar. Sırf önü değişik diye o kadar farkı verende akıl yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antares -- 16 Şubat 2020; 23:31:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    Burada net aktarılamamış birkaç bilgi var. Asgari ücret (veya yasal minimum verilebilecek brüt maaş) saat üzerinden hesaplanır. 2020 yılı içinde bu değer 9,35 eurodur. Görmüş olduğunuz aylık asgari ücretler bu değer ve haftalık 40 saat (tam zamanlı) çalışma ortalamasına göre alınıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, saatlik minimum maaş limiti olsa bile haftalık minimum çalışma saati limiti yok. Sadece maksimum saat limitleri var.

    Kalifiye gerektirmeyen işlerde, özellikle taşeronun taşeronu tarzı işlerde tam zamanlı iş kontratınız olmuyor. Kontakta olduğunuz kişi “şu gün şu kadar iş var” diye sizi arıyor ve gidip çalışıyorsunuz. Siz saatlik 15 euro bile alsanız aya vurduğunuzda 1000 euro veya altı gelir elde etmeniz olası ve bu tamamen yasal. Ona görede tabi çok düşük bazen sıfır vergi kesiliyor. Ve bu süreçte asgari ücretin üzerinde çalışmış sayılıyorsunuz. Çünkü saatlik ücret baz alınıyor. Bu kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla ve zaman içerisinde arttı. Tekrar söylüyorum, tamamen yasal ve aylık 1000 euro bile kazansanız asgari ücretin üzerine çalışmış oluyorsunuz saat baz alındığı için. Sağ partilerin oylarının yükselmesindeki sebeplerden biri buna çözüm vaatlerinin olması. Otomobil başlığında daha fazla detaya gerek yok sanırım.
    Şimdi alamanların bile neden dacia sandero ,tipo (egea hb) ,clio ya,yada 10 yaşındaki araçlara bindiği

    hatta klimasız,2 cam otomatikli manuel ayna ayarlı poloya bindikleri anlaşılıyor teşekkürler.

    Demekki gösterişi sevmezler gezerler boş lakırdısı değilmiş sebep..

    Birde Mayıs 2013 gezi olayları öncesi dolar euro kuru ,faiz oranları ve araba fiyatlarını yazacak var mı sonuçta 2013 mevcut iktidarın 10.yılıydı..

    Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl

    Almanya da satılan 14400 avroluk 9 birim asgari ücretle alabilecekleri muhteşem alman arabası, hayır adamlar o kadar zengin ama vatandaşlarına niye böyle 14400 Euro ya manuel camlı manuel ayna ayarlı arabaları layık görüyorlar ve bu tip araçları hangi 12 birimle çok daha lükslerini alabilecek almanlar alıyor ???

    Tabiikide durumları bizden iyi, adamlar 1945 de roket atarken sen hala buğdayla uğraşıyordun farkı kapatmak kolay değil ama durumumuz 80 leri görmüş 90 ları yaşamış biri olarak oldukça iyi daha da iyi olacak...

    alman tenekesi vw polo 2 cam oto,aynalar manuel ,müzik çalar bile yok ,klima yok,teneke jantlar alman teneke efsanesi,14485Euro ,alman halkı bunlara layık ,almanlar hep teneke boş araç yapıyor

    Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl

    Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    - Aylık net gelirin 5-6 katından fazlasını, gereklilikler yoksa bir arabaya vermek israftır. 5k kazanan biri için bile 20 euro değerli paradır.
    - Almanya’da da araba ve prestij bağlantılıdır. Fakat üst düzey yöneticinin veya kendi işini yapan birisinin gelirinin yarısıyla aldığı arabaya binmesi normal karşılanabilirken, düz çalışanın net gelirinin 20-30 katını arabaya vermesi prestij değil ultra keriz imajı oluşturur. Maaşlar arasında uçurum olmadığı için kimin ne kazandığını tahmin etmek zor değil. Ha tabi kimse yüze vurmaz bunu ama arkasından çok gülerler.
    - Sıfır araç pek tercih edilmez, onun yerine donanımı/ekstraları kendisi için yeterli seviyede olan fiyatı uygun ikinci el tercih edilir. Yıllık araç kiralayanlar da bolca var. Onlar da olmasa ikinci el piyasası güncel araç göremeyecek zaten.
    - Keyfi araç güncelleme çok yaygın değil. Bunun için yıllık araç kiralayanlar var. Çoğu kişi aldığı aracı uzun süreler kullanır.
    - Konuda bahsi geçen aracın (bahsedilen donanımlarla) sıfırına 13k parayı heba edicek kadar zengin veya clio fantezisi olan kimseyi tanımıyorum. Olurda bir şekilde ikinci ele düşerse belki temizine 3-5k veren çıkar.
    - Mesajda gözüken donanım(?) paketini gerçek hayatta bir kişide gördüm ve böyle bir opsiyonun varlığından dolayı bile VW’ya inanılmaz önyargılıyım. Bu kişi “VW olsun, sıfır olsun, benim olsun” diyen, gelirinin büyük kısmını bu arabaya gömen bir Türktü. İkinci el araç aradığım vakitlerde böyle bir paketle satılan arabaya denk gelseydim satıcının çaresizliğine baya üzülürdüm. Donanım her şey demek olmasada Almanlar için önemlidir.
    - Almak ile alabilmek çok farklı. Foruma kalsa 5k gelir ile 120k araba da alınabilir. Evet alınabilir. Satıcının bile dayanamayıp “Pardon siz keriz misiniz?” deme ihtimali var ama.
    İyiki sizin gibi objektif, oradaki yaşantıyı yazanlar var teşekkürler biz söyleyince almanya bizi kısganıyor gibi boş yapıyorlar ama bunu bilinçli olarak sosyal medyada çokça kullanıyorlar her konuda var ister araç ister buzdolabı ister telefon..

    Bir alman tanıdığımıza ironi yaparak yaw orada sıfır mercedes bmw varken niye dacia gibi araçlar bile çok satılıyor diye sorduğumda almanların bile %90 ı sıfır km 5 serisi, mercedes e serisi araç alamaz demişti..

    Yinede kendimizi ekonomide almanlar ile karşılaştıramayız bizden çok öndeler ama artık fark kapanıyor eskiden sürekli açılırdı..




  • Konuya dönersek sarı sayfalara şimdiden sıfırndan pahalı fiyatlara düşmeye başlamış ,sanırım forumda sadece bir kaç maaşlı klavyeci fakir herkes hala araba alıyor

    1.0 TCE x-tronic icon çok satacaktır tam fiyat /performans olmuş.135K ya alınabiliyor herşey standart

    Asıl bomba bu aracın 1.0 TCE LPG li geldiğinde olacaktır.

    1.0 motor lpg uyumlu ,1.33 e lpg uygulanır ama pahalı kit ister.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Bizdeki gibi adamların alım gücü hooop diye %100 düşmüyor ki :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ajinton

    Renault.de almanya sitesinden aldım. Bu aracın fiyatı 13.000 €
    Almanya'da 2020 asgari ücret: 1.584 €

    Yani, 13.000 € / 1584 € = 8 Ay Asgari Ücretle bu araç alınıyor. Yazıklar olsun.



    Niyetim daha da sinirlendirmek değil ama bizlere 'bakan' sıfatıyla bakan bürokratların durumu bu. Üstelik bu makas daha da açıldı haber tarihi itibariyle 2 yıldan fazla geçtiği için.

    https://www.birgun.net/haber/bakan-hesapladi-42-ay-yemeyin-icmeyin-arac-satin-alabilirsiniz-198191

    Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2. eli başlamış

    Sıfırı kredili 135000 denilen araç 147000 lere satışta ..

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-yeni-clio-icon-1.0-tce-x-tronic-100-bg-son-fiyat-147bin-tl-790625520/detay


    Yeni clio ss li, manuel cam, kampana fren ve muhtesem 70 beygir motor. Sadece 113 bin tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 17 Şubat 2020; 0:14:7 >




  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Bu da yeni moda çıktı.
    2008 de passat tada aynı mevzu. Bayide sıfır araç yok.
    Galeriler eş dost dedesi üstüne araçları alıp 10-20 koyup satıyor..
    Büyüklerimiz de hala derin uykuda(!)...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OturanKuş

    bazı arkadaşlar renault'a kızmış tepki göstermiş :)

    Beyler adamlar ben arabayı zaten 60-70 bine sunuyorum 115e cıkaran devletiniz diyo. Markaya niye kızıyorsunuz. Reno 10 bine sunsa bu yine 115 bin Tr fiyati :D
    Aslında 60-70 bine de sunmuyor. Ortalama 11.000 Euroya sunuyor (%19 vergili Almanya fiyatı 13k kabul ediyorum). Sizin para biriminiz dandikse ve değersizse 70k lira civarına geliyor. Yetmiyor üzerine yarısı kadar vergi koyuyorsunuz bre insafsızlar diyor Renault abi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackal78

    Yeni 208 başlangıç fiyatı ve donanımı nasıl olacak bakalım. Yaklaşık fiyata daha iyi donanım verirse kimse yüzüne bakmaz clionun.
    Şu an tam otomatik ve Tekno Paketli Elegance paket 1.4 Rio var 120 bin. Clio gidip kumda oynasın diyorum manuel camlarıyla. Param olsa kaçırmayacağım bir araç Rio :(

    Yeni 208 sorunları ile birlikte (tıpkı Clio 5 gibi) yüksek fiyattan gelir (150 civarı bence) ve son çeyrekten önce getirmiyor bayiler. Bulunmaz hint kumaşı Pejo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Şubat 2020; 0:25:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    17 bin lira maaş 2 sene once... Ne diyim diyecek bir sey bulamıyorum yüzsüzlük fazlasiyla normalleşti bunlarda ciddi ciddi dalga geciyor adam. Yatacak yerleri yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 143'e 1.0 otomatik RS versiyonunu aldım, 1 sene kullanır 155-160 a satarım. Nasılsa keriz çok
  • 205 bin liraya 2015 model E250 CGI aldım full+full. Sıfır araba alan beynini yemiştir kısaca. Gerçi ben arabayı aldıktan 1.5 ay önce aldım şuan en ucuzu 340 bin lira.
  • Arkadaşlar sadece Joy paket ile değerledirmeyin

    Clio 1.0 X-Tronic hiçbir bayide kalmamış, satılmış ve bitmiş.

    Mayıs ayındaki arabalara ise Kapora almıyorlar.

    Araç bulabilen var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio = Yakıt Tasarrufu

    Gerisine takılmayacaksın :)

    Zaten bu araçlar şirketler için üretiliyor diyebiliriz.
  • Arkadaşlar bayilerde Mayıs’a kadar Clio kalmamış

    Bulabilen var mı ?

    Ayrıca bu araç Joy donanımından ibaret değil Icon donanımı B sınıfının lideri

    Euro N Çap 5 yıldız ile sınıfın lideri

    Satış rakamı ile sınıf lideri

    Icon donanımında 4 fren disk
    Icon donanımında 9,3” geniş ekran VAR

    KEYLEESS GO
    Elektrikli El Freni VAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkee

    insanlar ciddi ciddi kendilerini almanya ile ingiltere ile kıyaslıyor. şaka gibi. burası ortadoğu, yıllardır üst üste seçimini yaptı nasıl bir ülke istediğine karar verdi. yok öyle üretmeden tüketmek. hukuk yok eğitim yok üretim yok gelir dağılımı eşitliği yok bilim yok inovasyon yok. hıyar domates satıp, ülkelerinin kıyılarına tecavüz edip turizm diye satıp sonra cliolara teneke demek yok. hakettiğiniz clio bile değil. toggu bekleyin ona binersiniz. yakında çıkıyormuş zaten. biraz sabır.
    Türkiye için söylediklerin büyük oranda doğru ama terazinin öteki kefesine bakmazsak adil bir sonuca varamayız. İngiltere, Fransa , ABD gibi ülkeler Ortadoğuda trilyon dolarlık donanma ve hava gücüyle ne arıyorlar, Fransa Afrika'da ne yapıyor. Geçmişi kan , göz yaşı , sömürü ,savaş, yıkım ve işgal ile dolu , bugünkü refahını ve zenginliğini buralardan ülkesine Köle getirip çalıştırarak sermaya birikimi yapmış , Tabiatı en çok kirleten ve zarar veren tarihi insanlık suçuyla dolu olduğunu da unutmayalım.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.