Şimdi Ara

<<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>> (824. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.963
Cevap
182
Favori
1.168.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boostr B kullanıcısına yanıt
    5w40,
    4,1 litre
  • boostr B kullanıcısına yanıt
    1.400 km de 0.9 tce aracım var, 6.5 litre yaktırıyorum, istanbul içi, max tork aralığı olan 2200-2500 devirde kullanıyorum, siz sanırım biraz agresif kullanıyorsunuz, 8 çok geldi bana...
  • boostr B kullanıcısına yanıt
    Tüm araçlarıma olduğu gibi 2020 model 0.9 tce clio aracıma da shell v-power alıyorum, ilk depo hariç, onu bayinin yanındaki tek istasyon olması sebebiyle Opetten fulledim. Psikolojik midir bilmem sanki performans ve menzil olarak bir tık daha iyi gibi geldi, şu an aklımda opet ile flört ediyorum, her an geçebilirim.
  • Çokmuş hocam ya, yağ, filtreler den başla bir değişim falan var mı? Bu dediklerim 2016 model benzinli corolla da 500 lira civarı tutuyordu kendi servisinde.
  • vulpius1905 kullanıcısına yanıt

    Ben detaylı veri tutuyorum Opet aldıktan sonra daha almadım. En verimli total oldu sonra Shelli deneyeceğim. Benim ev yokuşlu ama. Ortalama 7,4 civarı 8 de yakıyor maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araç 8-8.5 litreleri görüyor. İlçede oturuyorum ve çok fazla dur kalk yapıyorum. Bir de manuel vitese alışkın değilim ilk aracım otomatikti..
    Burada 6.5 litreleri görünce moral bozdu :)
  • Aracı sıfır almıştım şuan 1300 kmlerde. İlk aldığımda su seviyesi dikkatimi çekmemişti bugun kontrol ettiğimde minimuma yakın olduğunu farkettim. Su eksiltme durumu varsa minimum çizgisine kadar bekleyip servise mi götüreyim antifriz ekletmek için? Herhangi bi ücret talep edilir mi?
  • debriyaj takılı kaldı. hidrolik debriyaj hortumu patlamış. usta 700 tl fiyat çekti normal mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leadwell -- 22 Aralık 2020; 23:1:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JAX

    Servis bakımı yaptıran oldu mu bu yakınlarda? Fiyatları nedir?

    1.5dci indirimli halde 1500 lira ödedim. İkinci bakımı ilk bakımla arasında fark yok ama geçen sene 900 lira civarı ödemiştim. Seneye garantisi bitecek diye geçirmek istediler bir daha götürmem diye heralde. Dışarıda 500 liraya yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BES-

    Aracı sıfır almıştım şuan 1300 kmlerde. İlk aldığımda su seviyesi dikkatimi çekmemişti bugun kontrol ettiğimde minimuma yakın olduğunu farkettim. Su eksiltme durumu varsa minimum çizgisine kadar bekleyip servise mi götüreyim antifriz ekletmek için? Herhangi bi ücret talep edilir mi?
    İstediğiniz zaman servise uğrayabilirsiniz, ücret almadan seviyeyi tamamlarlar...

    İlk aldığınızdaki seviyeyi hatırlamıyorsanız, takip edin minimum a düştüğünde servise tamamlatın, servisin bilgisi dahilinde olması iyidir... baktınız kronik eksiltme var, ona göre conta, termostat vs. ilgili parçayı değiştirirler...

    0.9 motorda oldukça fazla su eksiltme şikayeti var, yetkili servisler umarım bu duruma kayıtsız kalmazlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11111 km de araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boostr

    11111 km de araç
    nereye gidiyor bu kadar su?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leadwell

    debriyaj takılı kaldı. hidrolik debriyaj hortumu patlamış. usta 700 tl fiyat çekti normal mi?

    500 civarı parça kalan kısımda işçilik, normal...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • websosyal kullanıcısına yanıt

    Merhabalar konuyla ilgili Ankara Maise gittim bu sorunun bir defa olduğunu ve her zaman olmadığını belirttiler -24 antrifriz su eklediklerini ve ücret almadıklarını söylediler. Aynı konuda ilk önce Renault Ankara Cihanı aradım 100 TL istedi Renault’a şikayet ettim. Şasi numarasını verdiğim halde ve garanti devam etmesine rağmen bu ücreti istedikleri için. Sonuç olarak şu anda sorun çözülmüş gibi diyebilirim, aracı takip edeceğim.

    detaylı yakıt analizi tutmaya devam ediyorum aynı mesafelerde ve aynı yerlerde totalin araçta en verimli yakıt olduğunu düşündüğümü söyleyerek herkese iyi günler diliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boostr B kullanıcısına yanıt
    Bu seviyeye kadar indi ve araç bi uyarı vermedi mi hocam? Sanırım yukarılarda biri seviye minimumun altına indiğinde uyarı vereceğini yazmıştı.

    Bir de hararet vs. bir zararı olmadi mi araca?
  • -BES- kullanıcısına yanıt

    Hiç bir uyarı vermedi ve hararet benzeri bir sorunda olmadı. Araç gayet gidiyordu. Servisi aradığımda şu gözükmüyorsa çalıştırmamam gerektiği söylendi sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostr -- 25 Aralık 2020; 21:8:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde bu yaz başıma geldi. 2019 model 0.9 tce motor. Toplamda 1800 km yol yapacaktım. Yola çıkmadan suyunu ve yağını kontrol edeyim dedim. Su minimum seviyede. Servise götürdüm hemen. Sarı antifriz kalmamış onun yerine çeşme suyu ilave edicez herhangi bir problem olmaz dediler. Bende hemen yola çıkacağım için üzerinde durmadım. Normal su koymanın bi zararı var mıdır ?

    Şuanda da araç soğukken, orta seviyede su.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorleoneFamily

    Benimde bu yaz başıma geldi. 2019 model 0.9 tce motor. Toplamda 1800 km yol yapacaktım. Yola çıkmadan suyunu ve yağını kontrol edeyim dedim. Su minimum seviyede. Servise götürdüm hemen. Sarı antifriz kalmamış onun yerine çeşme suyu ilave edicez herhangi bir problem olmaz dediler. Bende hemen yola çıkacağım için üzerinde durmadım. Normal su koymanın bi zararı var mıdır ?

    Şuanda da araç soğukken, orta seviyede su.
    Çeşme suyu + antifirizsiz kullanım = tortu, yosun, çamurlaşma yapıyor ve motor içi su kanallarını tıkıyor, araba hararete yatkın oluyor, kalorifer hattını tıkıyor; ısıtmıyor vs.

    Komple değişim mutlaka Saf su + Antifiriz olmalı... Az bi eksilme varsa sizdeki gibi sadece antifiriz ya da saf su ile olması gereken seviyeye tamamlamalı... (benzinliklerde, sanayi de vs. rahatlıkla bulunabiliyor) Tüm dünyada kabul gören doğru uygulama budur...

    İşin garip yani evet, yetkili servislerde çeşme suyu kullandıklarına ben de şahidim... O kadar para alıp, yanlış uygulama yapmaları da düşündürücü...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tianshang

    Clio 4 aracım için kislik lastik alacam ne önerirsiniz doğu bölgesinde yaşıyorum çok aktif kullanmicam?

    Geçen yıl 1300'e Bridgestone Blizzak aldım. Ertesi gün uludağ'a trımandım. Bu sene 2. kışları. Aynı memnuniyetle devam ediyorum..

  • Arkadaşlar
    0.9 TCE için ilk bakım fiyatı alan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.