Şimdi Ara

<<<<YENİ CLİO 4 PAYLAŞIM PLATFORMU ANA KONU>>>> (782. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.963
Cevap
182
Favori
1.168.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt
    hocam 1.2 almayın araba cidden gitmiyor uzun yolda üzülürsünüz
    0.9lar nerdeyse 1.5 dci kadar gidiyor öneririm lpg uyumu da var
  • ruşenamcanınoğlusedat kullanıcısına yanıt
    hocam 2 ay olmuş ama yazayım
    çekiş sıkıntısı yok lpg uyumu var sıkıntı olmuyor 15bin kmdir lpgli olarak kullanıyorum yakıtı çok makul oluyor vergisi de 1.5dci kıyasla baya az
    tavsiye ederim
  • korsan58 K kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam cevap için. geçen ay çok temiz 2013 model 1,2 buldum lpg'li onu aldım
  • otomobilsever O kullanıcısına yanıt
    Hocam, yaşadıklarınız ve memnuniyetsizliğiniz için üzüldüm. Ben megane 4 kullanıyorum, ayrıca bir de clio aracım var dizel joy.
    Öncelikle bir çok konuda haklısınız, özellikle araçların bizim ülkemizdeki fiyatları ve insanların bu ürünlere ulaşabilme güçlüğü büyük sıkıntı, fakat bu sadece kullandığınız araç için geçerli değil hemen her marka için geçerli.
    Bence genel olarak tüketici bazında yaptığımız en büyük hata beklentilerimizi yüksek tutmak fakat imkanlarımız nispetinde sahip olduğumuz şeylerin bu beklentileri karşılamaması. Şu anda bana göre hiç bir araç verdiğimiz parayı hak etmiyor, fiyatlar çok yüksek.
    Ülke şartlarında (sizin ekonomik durumunuzu bilemiyorum) sahip olduğumuz alım gücü ile beklentilerimiz örtüşmüyor maalesef ya da yine ülke şartlarından dolayı beklentilerimizi karşılayacak araçları alamıyor, kullanamıyoruz. Örneğin üst seviye bir araç alıp, yok egzos sesi, yok niye çift ekzos, yok camlar çok koyu film mi var tarzında saçmalıklar, yine motor gücü yüksek ver bakalım araba parası kadar vergi v.b. nedenlerden bir çok konuda her kullanıcı muzdarip olabiliyor.
    Sizin aracınız clio, vasat bir araba (yanlış anlamayın bende de var) bu anlamda bu araçtan bekledikleriniz ve alabilecekleriniz kısıtlıdır. Bunu hepimiz biliyoruz. Fren konusu kişisel olarak yaşadığınız bir sorun olabilir, zira ben de önceki araçlarımda lastikten dolayı çok sıkıntı yaşadım, hep suçu frenlere buldum.
    Genel olarak anlatımlarınızdan size 4x4 Subaru tarzında bir aracın daha uygun olabileceği düşüncesindeyim. Bir tane edinebilirseniz düşünmeyin alın bakın keyfinize, kazasız belasız, hayırlı sürüşler dilerim.
    Hayırlı günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruşenamcanınoğlusedat

    sağolun hocam cevap için. geçen ay çok temiz 2013 model 1,2 buldum lpg'li onu aldım
    hayırlı olsun hocam biraz hantaldır ama işinizi görür
  • sağolun hocam. çok bi performansı yok aracın dediğiniz gibi ama işimizi görüyor şehir içinde. iki yıl kullanıp satma düşüncemiz var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: btrvysl

    Bana biraz fazla abartmışsınız veya beklentinizi çok üstlerde tutmuşsunuz gibi geldi artık durumun en doğru yanıtı sizdedir bişey diyemem. Şuanda hali hazırda üretimde olan çoğu marka elektrohidrolik direksiyonu bırakıp tamamen elektrikli yani cliodaki gibi pamuk gibi hafif direksiyon sistemine geçtiler. Aracın nereden kaydığı veya kayıp kaymadığı bu sisteme geçen bütün firmalar için geçerli bir durum. Elbetteki kullandığınız önceki araçlarınızın çoğunun direksiyon sistemi bu şekilde değildi hisliydi onlardan buna geçince size çok boş gelmiş olabilir. Ben 80 90la sert virajlara dalıp aracı oversteer durumuna getirip gayette net ve hisli bir şekilde direksiyonla toparlayabiliyorum(abs-esp-asr sigortası kutudan sökülü halde) nereden kaydığını direksiyondan değil koltukla bütünleşip vücudumdan aldığım tepkiye göre kararını veriyorum. Motor konusunda bişey diyemeyeceğim bende benzinli model var ancak 90lık dizelden çok bir performans beklememek lazım evin diğer aracı 90lık corollanında tepkisi çok farklı değil biraz geç geliyor kökleyince o yüzden en az 110 bg altı dizel hantal kalıyor. Frenlere gelirsekte nırmal modelleri geçtim insanlar polo gti ibiza cupra gibi spor modeller alıyorlar buna rağmen normal kullanımlarında bile frenlerinden şikayetçiler 150 160la giderken aniden bişey çıkınca fren yapmaktan korkuyorlar o spor modellerde. Ben hergün okuluma 150 160la gidiyorum önüme bi anda sollamaya fırlayan araç tır çıkabiliyor veya zevkine dönüşe geldiğimde sert bir frenle durmayı tercih ediyorum çok kezde beni kazadan kurtardığıda oldu ama hiçbir zaman frenlerde ne bir korku ne bir zayıf tutuş hissetmedim aksine diğer araçlara göre fren pedalım çok daha tok bir yapıda kendisini çok iyi hissettiriyor. Aracım 2017 model benimde deneyimlediklerim bunlar fanboyluk yaptığımı düşünmeyin kendi aracımda sizin durumunuza göre kendi deneyimlediklerimi yazdım.
    Herkesin fikri farklıdır tabi, sizinkini değiştirmek gibi bir hedefim yok. Sadece Polo GTI ve Ibiza Cupra ile fren yapmaya korkma kısmı ilginç geldi bana. Leon Cupra'nın frenleri muhteşemdi, hatta aracın en iyi tarafı frenleriydi diyebilirim. Polo GTI ve Ibiza Cupra kullanmadım ama şaşırtıcı geldi, pek inanamadım açıkçası. Çok eskiden Cupra olmayan bir İbiza kullanmıştım ve o araçta en beğendiğim şey frenleriydi diye hatırlıyorum.

    Daha önceden söylediğim gibi, aracımın diski ve balataları değişti. Yetkili servis tarafından da talebim üzerine frenler kontrol edildi ve normal bulundu. Ancak maalesef bana göre normal hiçbir tarafı yok. 12 yıldan daha yaşlı (sanırım) olan diğer aracımız Megane 2'nin frenleri (~vasat olmasına rağmen) Clio'dan çok çok daha iyi kesinlikle. Suzuki Swift kullandım uzun sayılabilecek bir süre. Onun da çok iyi sayılmazdı frenleri ama bunun gibi de değildi. Çok daha iyi bir arabaydı kesinlikle.

    Clio dışı düzel, içi çirkin bir kadın gibi benim gözümde. Aracımı değiştirmek için bütçemi ayarlamaya çalışıyorum. Çünkü hemen her gün yüksek hızlara çıkmak durumundayım ve Clio ile can güvenliğimden edişe ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 2 Mayıs 2019; 14:41:16 >




  • Selamlar arkadaşlar. 2016 joy paket benzinli 1.2 Clio aldım geçen hafta.. Araç 56 bin km'de.. Servis ile konuştum en son 20bin de servise bakıma girmiş..
    --60 bin bakımını yaptırmak için yetkili servis ile konuştum 1600 lira civarı fiyat dediler.triger seti, 4 buji vs değişir dendi..
    --Dışarıda yaptirsam eminim daha az maliyetle çıkarım. Ancak aracın garantisi için gitsem mi servise sizce?
    Garanti 100 bin km'de bitecekmis. Sizlerin fikri nedir?
    Birde arkadaşla karşılaştım bugün, onun aracı 2013 joy, onun araçta bagajda bir parça var alt kısımda bende yok.. Bu normal mi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle araciniz hayirli olsun.
    Sizi yaniltmak istemem ama eğer araç 40 bin bakimina girmemiş yada bakim özel serviste yapilmişsa zaten garantiden çikmiş oluyor diye biliyorum. Siz bu konuyu yetkile servise danişin tekrardan isterseniz.
    Bu arada garantiyi eğer uzatmazsaniz standart garanti 100 bin km veya 3 yildir. Araciniz 2016 model olduğuna göre bu yil içinde garantisi dolacaktir zaten.
    Benim aracim dizel, triger kayişi 80 bin bakiminda değişmişti. Sizde neden 60 bin dediler onu anlamadim.
    Bu arada şahsi fikrim bakimlarinizi yetkili serviste yaptirmaniz.
  • duayen2 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Bende servise gitme niyetindeyim her zaman ama malum ekonomik şartlar.. Servisin 1600 lira dediği bu bakımı iyi bir yerde çok çok aşağı bir fiyata yaptırmak mümkün, herkesin bildiği gibi. Başka bir yetkili servisi arayıp soracağım 80.bin mi 60bin mi triger değişimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, clio icon full paketler 80bin tl civarında 2017 model 1.5 edc dizel ve otomatik vitesli. Şehiriçinde yakıt tüketimi nedir? Tavsiye edermisiniz? Biraz daha zorlayıp polo 2017 model dsg 1.0tsi da alabilirim ama tasarım ve görünüş açısından polo daha iyi. Clioda ise özellikler fazla mesela geri görüş kamerası,navigasyon, anahtarsız çalıştırma sistemi vs. Karar veremedim doğrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    hava yastığı, dizel motoru ve daha bir sürü özelliği ile clio.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimi şehir içinde otomatik vitesle 1.5 dci nasıl peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    kişiye ve yere göre değişir. ancak polo benzinli ile kuruş olarak %40 fark olacaktır. yani 30 kuruş yerine 50 kuruş ödemeniz gerekir.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Peki masrafı fazla olmuyor mu dizel motorlarda? Peryodik bakım ücretleri ne kadar oluyor genellikle clioda?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 civari yakıyor sehir ici ancak henuz uzun sure denemedim. Istanbul ayvalik arasini 100 110 civari 3.9 la geldim. Demekki az yaksin diye ugrassam 3.5 falan gorebilirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilsever

    Disk 2. bakımda değişti (gayet anormal olduğunu düşünüyorum bunun da, ayrı bir konu), 2 kere balata değişti; değişen bir şey yok. Zeperfs'e göre 38.1 çıkmış; ancak onun da bir kıymeti yok. Bu performansı zorlanınca da verebiliyor olması önemli. Her seferinde verebiliyor olması önemli. Verdiği his, dozajının ayarlanabiliyor olması, tekerleklerin ne durumda olduğunu bize biraz iletebiliyor olması önemli. Sadece kağıt üstündeki değerler çok anlam ifade etmiyor. Kıyasladığım araçlar yorumumda detaylı yazılıdır, benim tecrübe ettiklerim sonucu fikrim budur. Siz yine de çok güvenmeyin o frenlere, ben yanılıyor olsam da bir zararı olmaz size.
    Maalesef B sinifi araclarin cogunda arkalar kampanaya döndü. Bağımsız suspansiyon da 1 2 tanedir her halde.
    Frenler benim de hosuma gitmedi. Dozlama olayi hic yok. Pedalin yuzde 80 i boşa basılıyor kalan yuzde 20 de tum fren gucu ayarlaniyor. Cok cabuk kayma egilimine giriyor. Henuz performansli kullanmadim ust uste fren pek yapmadim. Ancak suana kadar pek tat vermedi. Genelde sehir icinde kullanacagim icin beni idare eder ancak surekli uzun yol gitsem 4 disk adam gibi frenler isterdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    polo 0-30 yağ kullanıyor. clio 5-30. en az 100 tl clio avantajlı. gerisiniz de siz araştırın artık.
  • Jimmy90 J kullanıcısına yanıt
    Silivri de ikamet ediyorum
  • fren hidroliği değiştiren oldu mu hangi yağı kullanmalıyım bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.