Şimdi Ara

Yeni çıkan kanuna göre bakaya kalmak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
17
Favori
200.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Offf offf askerlik işi

    Yüksek lisans güz dönemine kayıt yaptırabilir miyim acaba?
    Benim de memlekete yazı gitmiş bakaya kaldığıma dair... Askerlik şubesine gidip sormaya korkuyorum "madem geldin, dur gitme seni askere alalım" diyecekler diye
  • mayısta gidersen muayeneye yollarlar direk daha önce konuştuğun personelide bulamaman söz konusu. ayrıca şuanki ortamda sadece senindeğil personel dahil vatandaşında aklı karışık. bu nedenle seninle birlikte 1 milyondan fazla kişi bekliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliizm

    Az önce askerlik şubesinden geldim.

    Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. Atama sonuçlari malum ağustos sonu. Sordum artık temmuzun son günû rapor alıp da celp erteleyemiyorsunuz dedi. Hastane sevk işlemini de onlar yapıyormuş rapor için artık.

    Ağustos celbinden sonraki ilk celp dönemi kasım celbi. Yedek subay olursam sözleşmeli personel olacam aynı zamanda ağustosta atamam nasıl olacak?

    Bakaya kalınca atanabilir miyim? Bana biz de bilmıyoruz siz en iyisi mayısın son haftası gelin dedi. Bu nasıl ış ya?

    Bir bilgısi olan var mı çıldıracam.

    Şubendeki Cahil Memurlara selamımı söyle önce adam gibi kanunu yönetmelikleri okuyup da konuşsunlar.Raporla ertelemenin kalkması sözkonusu bile değildir.tek belirsiz durum raporun süresidir.Oda sınavın kalkıcak olmasını gerekçe olarak gösterme uyanıklıklarıdır.
    AL SANA KANUN SELAM SÖYLE O MEMURA DA
    YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARI

    CEZAİ İŞLEMLER

    1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 47’nci maddesinde;
    “Askere sevk için çağrıldıkları halde;

    a) Kendisinin tutukluluğu veya hükümlülüğü ya da herhangi bir resmi sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

    b) Ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun resmi sağlık kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını gösteren hastalığı,

    c) Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ölümü,

    d) Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi veya ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin evlenmesi,

    e) Sevkten önceki veya sonraki iki ay içinde çocuğunun doğması,

    nedeniyle askerlik şubesine gelemeyecek olanlar, bu mazeretlerini kanıtlayan belgeleri askerlik şubesinde bulundururlar. Bunlar hakkında bakaya işlemi yapılmaz. Bu mazeretler dışındaki nedenlerle sevkin son gününe kadar askerlik şubesine gelmeyenler ile gelip de sevk evrakını alanlardan, kendilerine verilen yol süresi sonunda birliğine katılmayanlar, bakaya olarak kabul edilirler.” hükümlerine yer verilmiştir.

    Bu kapsamda; sevke tabi yedek subay aday adayları yukarıdaki Kanun maddesinde belirtilen mazeretlerine ait belgeleri sevk esnasında veya sevkten sonra askerlik şubesi başkanlıklarında bulundururlar. Herhangi bir şekilde yasal mazereti olmayanlar hakkında 1111/89‘uncu madde kapsamında bakaya işlemi yapılır. İlk defa yoklama kaçağı/bakaya kalmak suçunu işleyenlerin suç evrakları idari para cezası teklifi yapılmak üzere il/ilçe idare kurullarına gönderilir.

    İdari para cezası kesinleştikten sonra bu suçlardan herhangi birini tekrar işleyenler ile bu eylemleri seferberlik ve savaş halinde işleyenler hakkında askerlik şubelerince suç dosyaları hazırlanarak yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer Cumhuriyet başsavcılığına gönderilir.

    DÜZ ER VE ERBAŞ 15 AY ASKERLİK YAPACAK OLANLARIN YÖNETMELİĞİ

    SAĞLIK SEBEBİYLE ERTELEME

    Askerlik Kanununun 35 nci maddesinin A ve B fıkraları gereğince; vücutları askerlik yapacak derecede gelişmemiş olduğu veya tedaviyle geçecek geçici hastalık ve arızaları olduğu askerlik şubesi geçici sağlık kurulları veya asker hastanesi sağlık kurullarınca tespit edilenler ertesi yıla bırakılırlar. Ancak bu ertelemeler en fazla beşinci yıl sonunda son bulur.

    Sağlık sebebiyle “Ertesi Yıla Bırakma” kararlı raporların geçerlilik süresi; rapor tarihini takip eden 31 Aralık tarihine kadardır. Bu durumdakiler, rapor bitimini müteakip işleme tabi oldukları doğumların silahaltına alınacağı ilk genel celp ve sevk tarihinin bitiminden önce askerlik şubelerine müracaat ederek askerlik şubesi geçici sağlık kurulları veya asker hastanelerinde yeniden muayene edilir ve hakkında verilecek karara göre işlem yapılır.

    SAĞLIK SEBEBİYLE SEVK TEHİRİ :

    Sevkleri sırasında rahatsızlığını beyan ederek asker hastanesine sevk edilenlerden, sevkin son gününü (hariç) takip eden otuz gün ve daha uzun süreyi kapsayan rapor alanların sevki raporlarının süresine göre müteakip celplere bırakılır.

    Yapılan muayeneleri sonucunda 30 günden az süreli rapor alanlar, raporlarının bitimini takip eden ilk gün sevk edilirler.

    Yoklama kaçağı ve bakayalardan rapor alanlar, rapor süresi ne olursa olsun raporlarının bitimini takip eden ilk gün birliklerine sevk edilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliizm

    Az önce askerlik şubesinden geldim.

    Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. Atama sonuçlari malum ağustos sonu. Sordum artık temmuzun son günû rapor alıp da celp erteleyemiyorsunuz dedi. Hastane sevk işlemini de onlar yapıyormuş rapor için artık.

    Ağustos celbinden sonraki ilk celp dönemi kasım celbi. Yedek subay olursam sözleşmeli personel olacam aynı zamanda ağustosta atamam nasıl olacak?

    Bakaya kalınca atanabilir miyim? Bana biz de bilmıyoruz siz en iyisi mayısın son haftası gelin dedi. Bu nasıl ış ya?

    Bir bilgısi olan var mı çıldıracam.

    Kardeş bu kadar panik olma. Önünde birkaç seçenek mevcut:

    1. Sen ağustosta askere gidersin. Sen askerdeyken öğretmenlik başvurusu başlar, başvurunu yaparsın ve atanırsın. Göreve ise askerden dönünce başlarsın. Böyle bir hakkın var.

    2. Eğer rapor olayı kalkmazsa -ki kalkmaz gibi görünüyor- ağustos'ta raporunu alırsın, MEB başvurunda da tecilli gösterirsin.

    3. Eğer bakaya isen MEB başvurunda bakaya seçeneğini işaretlersin. Göreve başlayınca 100 TL cezanı ödersin ve stajyer memur olacağın için askerliğini tecil ederler.

    İstersen özelden ulaş sana numaramı vereyim konuşalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: artemisak

    quote:

    Orijinalden alıntı: ferityigit

    Askerlik kanununda yapılan son değişiklikler sonrasında üniversite mezunlarının bakaya kalma ve tecil işlemlerine ilişkin acil olarak yardıma ihtiyacım var.

    2011 yılı Haziran ayında üniversiteden mezun oldum, şu an özel sektörde çalışıyorum, mezuniyet sonrası aldığım tecil belgesinde "muhtemel sevk tarihi: 31.07.2013 , erteleme bitim tarihi: 16.06.2013 ve celp dönemi: Ağustos 2013" görünüyor. Benim merak ettiğim sorular şunlar:

    1-2013 yılı nisan-mayıs aylarında y.lisans'a kayıt yaptırıcam fakat eğitim-öğretim eylül ayında başlayacağı için ancak eylül ayı içerisinde öğrenci belgesi alabiliyorum. Bakaya kalmam sonrasında götüreceğim öğrenci belgesi ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Aksi durumda bakaya kalma ihtimalinde nelerle karşılaşırım?

    2- Yedek subay adaylarının celp dönemlerinde bir değişiklik var mı?

    3- Yapılan değişiklik sonrasında muayene olma, askere alınma işlemlerinde ne gibi değişiklikler oldu?

    Şimdiden ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

    ben de öğretmenim benzer durumdayım en az bir celp dönemi erteletmek istiyorum cevapları bekliyorum

    +1




  • sağlıkta nasıl oluyor acaba temmuz 30 a kadar erteledim ama rapor alıp 1 dönem daha gitmek istemiyorum bakaya mı neyse onada kalırım ama 3 ay flan daha gitmek istemiyorum ..
    100 tl veririm ceza flan sıkıntı yok ama uzun döneme gidince işsiz olarak geri dönecem rezillik...
  • 1 aylık heyet raporu aldığımız zaman bir sonraki celbe atıyor fakat ben eylülde yüksek lisansa kaydolmak istiyorum askerlikten alınacak "bir sonraki celbe tabiidir" belgesini üniversite askerlik durum belgesi olarak kabul eder mi, kaydolup tecil hakkı elde eder miyim?
  • Merhaba arkadaşlar.
    İnanın kaç gündür yatamıyorum, lütfen bana yardım edin. Askerlik şubeyi arıyorum, MEB i arıyorum, beni gönderecek kurumu arıyorum, kimse bir şey bilmiyor. Askerlik şubedekiler hep tersliyor, kötü davranıyor.

    Durumum şu; Lisans mezunuyum. 2011 de mezun oldum ve 31.07.2013 tarihine kadar tecilli görünüyorum.
    Ulusal Ajans (T.C AB bakanlığına bağlı bir kurum) ın yaptığı bir programla 10 ay yurt dışına gideceğim (Asistan öğretmen olarak çalışacağım). Yurt dışına çıkışımı Agustos sonunda yapacağım sanırım.

    Soru 1: Bu program sayesinde tecilim gerçekleşir mi? NASIL olur?
    Soru 2: Bakaya kalırsam, yurt dışına çıkabilir miyim? Yani 31 Temmuzdan sonra bakaya kalacağım sanırım, 1 ay içinde benim için karar vs çıkar mı? Bir sorun olur mu?
    Soru 3: Eğer sınırda sorun yaşarsam, beni alıp askere götüremezler çünkü celp-sevk dönemi değil. Sanırım savcı karşına çıkarım, en kötü ihtimalle para cezamı öderim. Sonra mecburen Aralık dönemine kadar Tecilim yapılır ve yurt dışına yine çıkabilir miyim?
    Soru 4: Hiç sınırda sıkıntı yaşamamak için, Ağustos sonunda gitsem; ben gelemedim, çünkü ailevi vs sorunlar desem, para cezamı ödesem, Aralık'a kadar tecilim olsa, sonra yurt dışına çıksam olur mu?
    Soru 5: Yeni askerlik sistemine göre Rapor alıp, Agustos döneminden Aralık dönemine atlayabilir miyim?

    Her türlü fikir, yorum yeterli olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pentagramet

    1 aylık heyet raporu aldığımız zaman bir sonraki celbe atıyor fakat ben eylülde yüksek lisansa kaydolmak istiyorum askerlikten alınacak "bir sonraki celbe tabiidir" belgesini üniversite askerlik durum belgesi olarak kabul eder mi, kaydolup tecil hakkı elde eder miyim?

    +1 işte ben de bu durumu öğrenmek istiyorum.
  • askerlik bitti ama pislik işleri bitmedi .Elimde terhis belgesi olmasına rağmen adamlar askere sevkimi yaptırmadığımdan şu kdr süre yoklama kaçağı kaldığından 600 tl para cezasına çaptırıldıgıma dair karar yazısı göndermişler ..Askerlik şubesini aradım kardeşim sizin kafanızmı güzel ben askerliğimi bitireli 1 sene oldu diyorum.Geç katılmışsındır para cezasını öde makbuzu bize yolla dert edilcek bişey yok diyor.Cahil adamları memur yapmışlar saçma salak cevaplar veriyorlar.Cezayı ödeyip mahkemeye itiraz edip ödediğim parayı faiziyle geri almayı düşünüyorum.ama biryandanda kim mahkemeyle ugraşıcak diyorum.
  • Askerlik kanununda yapılan son değişiklikler sonrasında üniversite mezunlarının bakaya kalma ve tecil işlemlerine ilişkin acil olarak yardıma ihtiyacım var.

    2011 yılı Haziran ayında üniversiteden mezun oldum, şu an özel sektörde çalışıyorum, mezuniyet sonrası aldığım tecil belgesinde "muhtemel sevk tarihi: 31.07.2013 , erteleme bitim tarihi: 16.06.2013 ve celp dönemi: Ağustos 2013" görünüyor. Benim merak ettiğim soru şu:

    2013 yılı nisan-mayıs aylarında y.lisans'a kayıt yaptırıcam fakat eğitim-öğretim eylül ayında başlayacağı için ancak eylül ayı içerisinde öğrenci belgesi alabiliyorum. Bakaya kalmam sonrasında götüreceğim öğrenci belgesi ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Aksi durumda bakaya kalma ihtimalinde nelerle karşılaşırım?



    Şimdiden ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyurtseven -- 1 Mayıs 2013; 22:47:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanyurtseven

    Askerlik kanununda yapılan son değişiklikler sonrasında üniversite mezunlarının bakaya kalma ve tecil işlemlerine ilişkin acil olarak yardıma ihtiyacım var.

    2011 yılı Haziran ayında üniversiteden mezun oldum, şu an özel sektörde çalışıyorum, mezuniyet sonrası aldığım tecil belgesinde "muhtemel sevk tarihi: 31.07.2013 , erteleme bitim tarihi: 16.06.2013 ve celp dönemi: Ağustos 2013" görünüyor. Benim merak ettiğim soru şu:

    2013 yılı nisan-mayıs aylarında y.lisans'a kayıt yaptırıcam fakat eğitim-öğretim eylül ayında başlayacağı için ancak eylül ayı içerisinde öğrenci belgesi alabiliyorum. Bakaya kalmam sonrasında götüreceğim öğrenci belgesi ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Aksi durumda bakaya kalma ihtimalinde nelerle karşılaşırım?



    Şimdiden ilgilenen ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

    Merhaba ,

    Ağustos dönemi için haziranda başvurmayıp bakaya kalırsak ne gibi bir zararı var ? sadece sıkıntısı 100 tl lik para cezası mı ? Ben kasımda askere gitmek istiyorum. Ağustosta gitmeyi düşünmüyorum. Tecilim 31.07.2013 de bitiyor. Bakaya kalmayı göze aldım sizce sıkıntılı bir durum mudur ?




  • hiç bir sıkıntısı yok sadece para cezası ödersin.haziran ayında şubeye uğramazsın ve bakaya kalırsın..


    (01-30 Haziran 2013 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerinizi yaptırmamanız halinde sınıflandırmaya dahil edilmeyerek bakaya işlemine tabi tutulacaksınız. )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 353dönem

    hiç bir sıkıntısı yok sadece para cezası ödersin.haziran ayında şubeye uğramazsın ve bakaya kalırsın..


    (01-30 Haziran 2013 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerinizi yaptırmamanız halinde sınıflandırmaya dahil edilmeyerek bakaya işlemine tabi tutulacaksınız. )

    Peki ağustosta askeri şubeye gitsem başvuru yapmak için beni kolumdan tutup askere alırlar mı hemen yoksa kasımda mı gel derler ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gork1905

    quote:

    Orijinalden alıntı: 353dönem

    hiç bir sıkıntısı yok sadece para cezası ödersin.haziran ayında şubeye uğramazsın ve bakaya kalırsın..


    (01-30 Haziran 2013 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerinizi yaptırmamanız halinde sınıflandırmaya dahil edilmeyerek bakaya işlemine tabi tutulacaksınız. )

    Peki ağustosta askeri şubeye gitsem başvuru yapmak için beni kolumdan tutup askere alırlar mı hemen yoksa kasımda mı gel derler ?

    koldan tutup askere almalar mazide kaldı rahat ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaanF

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliizm

    Az önce askerlik şubesinden geldim.

    Sosyal Bilgiler öğretmeniyim. Atama sonuçlari malum ağustos sonu. Sordum artık temmuzun son günû rapor alıp da celp erteleyemiyorsunuz dedi. Hastane sevk işlemini de onlar yapıyormuş rapor için artık.

    Ağustos celbinden sonraki ilk celp dönemi kasım celbi. Yedek subay olursam sözleşmeli personel olacam aynı zamanda ağustosta atamam nasıl olacak?

    Bakaya kalınca atanabilir miyim? Bana biz de bilmıyoruz siz en iyisi mayısın son haftası gelin dedi. Bu nasıl ış ya?

    Bir bilgısi olan var mı çıldıracam.

    Kardeş bu kadar panik olma. Önünde birkaç seçenek mevcut:

    1. Sen ağustosta askere gidersin. Sen askerdeyken öğretmenlik başvurusu başlar, başvurunu yaparsın ve atanırsın. Göreve ise askerden dönünce başlarsın. Böyle bir hakkın var.

    2. Eğer rapor olayı kalkmazsa -ki kalkmaz gibi görünüyor- ağustos'ta raporunu alırsın, MEB başvurunda da tecilli gösterirsin.

    3. Eğer bakaya isen MEB başvurunda bakaya seçeneğini işaretlersin. Göreve başlayınca 100 TL cezanı ödersin ve stajyer memur olacağın için askerliğini tecil ederler.

    İstersen özelden ulaş sana numaramı vereyim konuşalım.


    Arkadasim bana 1-30 Haziran arasinda askerlik subesinde bulunmam icin subemden mektup geldi. Askere gidebilecek durumda degilim Agustos'ta. Simdi ben nasil bir yol izlemeliyim ? En erken gidebilecegim tarih 2015. Bu zamana kadar nasil kacarim. Para cezasi odemeye raziyim.[DHTUBE=]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaslar ben haziran 2011 de üni den mezun oldum 30.07.2013e kadar tecilliyim ama eş durumu tayini yaptırabilmem için kasım 2013 e kadar askere gitmemem lazım.hiç askerlik şubesine uğramayıp bakaya kalsam herhengi bir sıkıntı yaşarmıyım devlet memuru olduğum için? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zmbrtı

    arkadaslar ben haziran 2011 de üni den mezun oldum 30.07.2013e kadar tecilliyim ama eş durumu tayini yaptırabilmem için kasım 2013 e kadar askere gitmemem lazım.hiç askerlik şubesine uğramayıp bakaya kalsam herhengi bir sıkıntı yaşarmıyım devlet memuru olduğum için? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

    ilk kez bakaya kaldığın için hakkında herhangi bir mahkeme süreci olmayacağı için doğrudan 100 tl ceza ödersin sorun olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpcan14

    quote:

    Orijinalden alıntı: zmbrtı

    arkadaslar ben haziran 2011 de üni den mezun oldum 30.07.2013e kadar tecilliyim ama eş durumu tayini yaptırabilmem için kasım 2013 e kadar askere gitmemem lazım.hiç askerlik şubesine uğramayıp bakaya kalsam herhengi bir sıkıntı yaşarmıyım devlet memuru olduğum için? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

    ilk kez bakaya kaldığın için hakkında herhangi bir mahkeme süreci olmayacağı için doğrudan 100 tl ceza ödersin sorun olmaz

    Arkadasim, bir ustte ki benim mesaji da cevaplar misin ? Bir de her donemde bakaya kalip, bu 100 liralari odesem olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disci1980
    Arkadasim bana 1-30 Haziran arasinda askerlik subesinde bulunmam icin subemden mektup geldi. Askere gidebilecek durumda degilim Agustos'ta. Simdi ben nasil bir yol izlemeliyim ? En erken gidebilecegim tarih 2015. Bu zamana kadar nasil kacarim. Para cezasi odemeye raziyim.[DHTUBE=]

    Para cezası konusu aşağıdaki gibi, ama işleyişi tam bilmiyorum...

    "2013 ağustos ayından itibaren yedek subay test mülakat ve sınavları kaldırılacak.yeni celp dönemleri şubat mayıs ağustos ve kasım olacak.Bununla beraber Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaldıktan sonra ilk bir yıl içerisinde kendiliğinden veya yakalanarak müracaat edenler 100 Türk lirası, bir yıldan sonraki ilk dört ay içerisinde kendiliğinden gelenler 250, yakalananlar 1.000, dört ay ile bir yıl arasında kendiliğinden gelenler 500, yakalananlar 2.000, bir yıldan sonra kendiliğinden gelenler 750, yakalananlar 3.000, ikinci yıldan sonraki tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler +1.000, yakalananlar +2.000 Türk Lirası ilave para cezası ile cezalandırılacaktır.

    Sen Bir Yıl Askerlik Şubesine uğramadığın takdirde 100 tl ceza ödeyeceksin.tabi cezalar giderek 1 yıldan itibaren artacak.
    "




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.