Şimdi Ara

YENİ BMW X1 1.6 BENZİNLİ (296. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.108
Cevap
101
Favori
463.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • volvole V kullanıcısına yanıt
    Park sensörlerinin hoparlörü farkli diye biliyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    bunu bir deneyeyim, ben sadece ana ses ayarlarından baktım sesin açık olup olmadığına

  • Sierre34 kullanıcısına yanıt

    *Geri vitesteyken radyo ses düğmesi ile oynadım ancak sadece müzik sesi artıp azaldı,

    * Yazılımı da güncelledim lakin halen bip sesi yok,


    not: geri viteste park çizgileri görünüyor , ama engel işareti yok, engel işaretini aktifleştireceğim ikon da pasif (silik) görünüyor ve müdahale edilemiyor engel işareti opsiyonel bir ayar mı ki ?

  • volvole V kullanıcısına yanıt

    Engel algılama standart diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Yeni X1 kullanıcılarına bir sorum olacak: iDrive8 üzerinde Klima menüsü içerisinde Remote Engine Start gibi bir seçenek görünüyor kumandadan motor çalıştırmak için. Türkiye'de bu özellik çalışıyor mu acaba? Yoksa yine BTK'nın Connected Drive engeline mi takıldı?

  • Arkadaslar selamlar. X1'in 170bg'lik mild hibrit motorlu olani on siparise acilmis. Ne kadar gercekci bilemeyecegim ama teslimat icin eylul ayi işaret edilmis. Ilgilenenlere duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 2 Şubat 2023; 13:52:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

    Bugün bir sipariş oluşturduk fakat bu sDrive18i ve sDrive20i arasında tam olarak fark nedir. Bu motorlar daha önce hangi modellerde kullanıldı, sorunsuzluğu konusunda fikir sahibi olmak adına soruyorum. Bu konuda bilgisi olan aydınlatabilirse çok memnun olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel67 -- 18 Şubat 2023; 23:42:5 >
  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Iyi pazarlar. 20i olan 3 silindirli motorun mild hybrid modeli. Kisaca 2 tane aku ozellikle ilk kalkislarda ve suzulme esnasında motora destek oluyor. X1 motor seçeneklerine yeni eklenmiş.Yeni 2at'de ilk geldiğinden beri kullanilmakta.Az satılan bir model oldugundan birakin motor ile ilgili sorunlari, araba ile ilgili bile hicbir yorum okumadim.Turkiye'de baska bir modelde (belki mini olabilir) kullanılmıyor diye biliyorum. 18i ise uzun senelerdir kullanılmakta olan 3 silindirli benzinli motor. 1,2,x1,x2 onden cekisli tum modellerinde var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönlümde yatan 2 araba vardı, biri yeni nissan xtrail epower eforce test sürüşü yaptım çok beğendim. Diğeri de X1 daha test sürüşü yapmadım. Biliyorum farklı segmentler fakat fiyat olarak birbirlerinine yakın olması itibari alınabilecekler gözüyle bakıyorum. Hep hafada sorular bu motor yeni diyorsunuz öbürküsü de yeni bir teknoloji japon pazarı dışında. :) Az para olmadığı için insan sonradan üzülmek istemiyor.

  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Bmw'deki, birçok firma gibi emisyonu düşürmek için tercih edilen basit bir sistem. Ariza çıkarsa bile kullanıcıyı üzecek bir tarafı fazla yok. Nissan'daki ise komplike bir sistem. Benzinli motor jenarator görevi görüyor. Şanzıman yok ve tekerlerde elektrik motoru var falan. Epey kafa patlatmış Japonlar. Yeni kasa x-trail bana göre de güzel olmuş. Düşünün bence. X1 için bir dezavantaj da uzun bekleme süresi.En son baktığımda Eylül 23 diye belirtmişlerdi. Uzun bir süre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Dün konfigurasyon oluştururken st nisan mayıs olur dedi çok ilginç. Zaten vazgeçende oluyor o yüzden çok beklemeyebilirsniz dedi. Nissan da nisan diyor ama pek güvenemiyorum 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • angel67 A kullanıcısına yanıt

    Onlar vazgeçen olur diye birkaç ay sonrasını söylüyorlar haberiniz olsun. Vazgeçenlerin renk/donanım istekleri sizi tatmin etmezse bekleme süresi ön sipariştekine benzer oluyor. Hayırlısı olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de ekim ayında bekleme listesine yazılmıştım, sipariş verdiğim konfigürasyon değil ama ona yakın bir aracı 3 hafta önce teslim aldım.


    özellikle x-line paketin dış görünüşünü ve m pakete kıyasla yerden daha yüksek olmasını daha çok beğenmiştim ancak m sport geldi. yine de son zam dalgasına yakalanmadan 2022 fiyatıyla alabildiğim için kendimi şanslı sayıyorum.


    araca gelince, ilk kez bmw kullanıyorum ve hala alışma sürecini tamamlayabilmiş değilim. artılar ve eksiler olarak deneyimlerimi özetliyorum:


    ARTILAR

    + iç hacim çok geniş ve ferah, eski nesillere kıyasla çok büyümüş ve gerçekten x3 gibi hissettiriyor. arka koltuklarda yaşam alanı çok iyi. ayrıca arka koltukların ileri geri hareketi bagaj alanı için çok kullanışlı.

    + iç malzeme kalitesi çok iyi, yeni kavisli ekranları kullanması keyifli. türkiye'ye getirilen paketler ağzına kadar dolu, bu da insanı teknoloji olarak tatmin ediyor. (harman kardon, koltuk ısıtma, park asistanı, kablosuz car play ve şarj, deri koltuklar, 360 kamera vb...)

    + otonom sürüş gayet başarılı çalışıyor. maruz kaldığım 2 saat sıkışık istanbul trafiğinin neredeyse yarısında araç kendi kendini kullandığı için yorgunluğum yarıya düşmüş oldu.

    + güvenlik ekipmanlarından da çok memnunum. daha bugün geri geri çıkarken ters yönden gelen bir motorsiklete çarpmaktan kurtardı beni

    + süspansiyon m sport'ta daha sert demişlerdi ama ben x-line'a göre çok fark göremedim. genel olarak karakteri yumuşak olmasa da konforu olumsuz etkilemiyor


    EKSİLER

    - 3 silindir ve 135 beygir meselesi maalesef can sıkıyor. ancak sport moda alıp, vitesi de s'e aldığımda tepkiler biraz tatmin edici. keşke en başta mild hibrit motoru getirselerdi. özellikle ilk kalkışta gazı çok geç alıyor.

    - elektronik yardımcılar çok iyi olsa da fazla müdahaleci olmaları rahatsız edebiliyor bazen. dar bir park yerine milimetrik girmeye çalışmak çok zor örneğin. araç ilerlemeyi reddediyor çoğu zaman.

    - neredeyse tüm fiziksel tuşları kaldırmışlar ve bu hiç hoşuma gitmedi. idrive tuşu kalsaymış çok kullanışlı olacakmış kesinlikle. klima ayarlamak bile çok zor. klimayı ayağa ya da başa yönlendirme ayarı yok. kafasına göre dengeli ve dinamik denilen iki ayarla üflüyor. kışın çok hızlı ısındığını da söyleyemem.

    - karlı zeminde büyük rezalet çıkıyor. gayet düz bir yolda ufacık bir çukurdan esp yüzünden çıkamadı maalesef, ittirmek zorunda kaldık millete rezil olduk. patinaja düşmemek için gaz almıyor ve kilitlenip kalıyor. traction asisstant falan hiçbir işe yaramıyor. esp de kapanmıyor anladığım kadarıyla. şahinler yanımdan basıp giderken büyük hayal kırıklığı yaşadım.

    - kapıların alt kısımları çok fazla toz ve çamur topluyor. her inişte binişte paçalar fena şekilde kirleniyor

    - start stop baş belası. menülerin derinliklerinde bir yerde "sadece tek seferlik" devre dışı bırakma tuşu var ama ara ki bulasın. özellikle yoğun trafikte büyük sorun. 3 silindirli olduğu için de titreşim yapıyor her startta.

    - btk engellemesinden sonra connected drive'ın hala olmaması aracın keyfini ve potansiyelini çok düşürüyor. dahili navigasyon işlevsiz kalıyor, öyle olunca sesli asistan, head up display vb. şeyler de anlamını yitiriyor. normalde iPhone ile kilit açmak, aracı çalıştırmak, ısıtma & soğutma gibi işlemleri yapabilecekken hepsi engelli. ayrıca güvenlik için kaza durumunda otomatik yer bildirme ve acil durum hattını arama işlevi gerçekleşemiyor.


    şimdilik izlenimlerim böyle. istenilen paralara karşılık yukarıda sıraladığım eksilerin hiçbirini yaşamamak isterdim ancak bizim için lüks olan araçlar avrupalının giriş seviyesi arabası olduğu için bir şey diyemiyorum.





  • siftinius S kullanıcısına yanıt

    Arabanızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Fikirlerinizin büyük kısmı benimkiyle paralel. Bir kaç hususta tavsiye vermek isterim.

    - Klima sayfasından otomatik modu kapatırsanız istediğiniz yöne havayı yönlendirebilirsiniz.

    - İnsallah gerek olmaz ama manuel 112'yi arayabiliyormuşsunuz.

    Selametler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW nin ilginç bir fiyat politikası var gerçekten. 2 milyon fiyatı olan bir aracın 136 ile 170 bg lik iki modeli arasında 30 bin TL gibi bir fark var. Buradaki satış stratejisi nedir anlayamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Yeni hybrid motor ilk defa kullanıldığı için alıcı tarafında çekince yaratıyor olabilir. 136bg’lik motor performans olarak daha düşük olsa da uzun süredir sorunsuz kullanılıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • siftinius S kullanıcısına yanıt
    Aracın ilerlemeyi reddetmesi Autohold aktif olduğu için olabilir. Autohold deaktif ederseniz sıkıntı yaşamazsınız sanıyorum. Start stop deaktif etmek için de yine kolçaktaki kısa yol tuşundan erişebilirsiniz. Ya da menüde basılı tuttuğunuzda kısayola ekleyip işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kâmil Eryılmaz UNPCW K kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Kolçaktaki hangi tuş start stop'u kapatıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    My modes ile autohold arasında araba ve 3 yatay çizgiden oluşan bir görsel var. Ona bastığınızda direk start stop ekranına götürüyor. Sonra dokunmatik ekrandan kapayabiliyorsunuz.




    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 294295296297298
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.