Şimdi Ara

Yeni Bir Sosyal Paylaşım Platformu: MicroList

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Yeni Bir Sosyal Paylaşım Platformu: MicroList


    MicroList Nedir ?

    MicroList, istediğiniz konular hakkında tercih listeleri oluşturarak arkadaşlarınızla paylaşmanızı ve tercihleriniz vasıtasıyla kendinizi ifade etmenizi sağlayan bir sosyal paylaşım platformudur.

    Tercih listeleri, bir konu başlığı ve birkaç sıralı seçenekten oluşur. Örnek olarak, “Ölmeden önce görmek istediğim şehirler” şeklinde bir konu başlığı seçip, en çok görmek istediğiniz şehirden en az görmek istediğiniz şehire doğru tercihlerinizi sıralarsanız aşağıdaki gibi bir tercih listesi oluşturabilirsiniz:

    Ölmeden önce görmek istediğim şehirler:
    Venedik
    Paris
    Roma
    Barcelona
    Las Vegas

    Benzer şekilde aşağıdaki gibi birçok konu başlığı bulabilirsiniz,
    “En iyi Türkçe rock solistler/gruplar”
    “İstanbul’da en iyi rakı-balık mekanları”
    “En iyi Ahmet Ümit kitapları”
    “Gelmiş geçmiş en iyi filmler”
    “İstanbul’da en iyi canlı müzik mekanları”
    “Avrupa’nın en iyi futbolcusu”

    biraz düşünürseniz eminim yukarıdakiler gibi aklınıza onlarca örnek gelecektir...

    MicroList’te istediğiniz herhangi bir konuda başlık açabilirsiniz fakat bir konu başlığı için en fazla 5, en az 1 tercih girebilirsiniz (Ee adı üstünde “micro” :) ).

    “Peki MicroList’i ne amaçla kullanacağız ?” derseniz;

    MicroList, içeriği tamamen kullanıcıları tarafından oluşturulan ve yine kendi kullanıcıları tarafından kullanılan bir platformdur. MicroList ile kendi tercihlerinizi paylaşmanın yanı sıra;

    1- İstediğiniz konu başlıklarını arayabilir ve o konuyla ilgili Türkiye ve dünya üzerinde en çok nelerin tercih edildiğini görebilirsiniz.
    MicroList’i kararsız kaldığınız konularda yol gösterici olarak kullanabilirsiniz (Bkz: “En iyi Ahmet Ümit kitapları”, “Antalya’nın en iyi otelleri” vb).

    2- Belirli konularda arkadaşlarınızın tercihlerini görebilir ve kendi tercihlerinizle karşılaştırabilirsiniz.

    3- Dünya üzerinde en çok hangi konularda tercihler paylaşılmış görebilirsiniz.

    4- Arkadaşlarınız arasında küçük oylamalar yapabilirsiniz (Bkz: “Cuma akşamı hangi restoranda yiyelim?”, “Hangi filme gidelim ?” vb).

    5- Sizinle benzer tercihleri paylaşan yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

    MicroList şimdilik sadece iOS’ta fakat ilerleyen zamanlarda gelecek talebe göre Android, WindowsPhone ve web üzerinden de ulaşılabilir hale gelecek.

    MicroList’e ait web sitemize ulaşmak içinwww.themicrolist.com
    MicroList iOS uygulamasını indirmek içinhttps://itunes.apple.com/us/app/microlist/id725311729?mt=8

    MicroList hakkında genel bilgi verdikten sonra yazının devamına uygulama ve kullanımı hakkında daha detaylı bilgilerle devam ediyoruz...


    MicroList Kullanımı:

    Hemen hemen tüm sosyal paylaşım uygulamalarında olduğu gibi MicroList’te de paylaşılan tercih listeleri “Timeline” üzerinden takip ediliyor. Kullanıcılar kendilerinin veya arkadaşlarının oluşturdukları tercih listelerini “Timeline” üzerinden eş zamanlı olarak izleyebiliyorlar.


     Yeni Bir Sosyal Paylaşım Platformu: MicroList


    Public Lists vs Direct Lists:

    MicroList’te paylaşılan tercih listeleri “Public” ve “Direct” listeler olmak üzere 2’ye ayrılıyor. Public listeler, adı üzerinde paylaşıldıkları zaman kullanıcının tüm arkadaşları tarafından “Public Timeline” üzerinde görülebiliyorlar.

    “Direct” listelerde ise durum biraz farklı, Direct listeler yaratılırken bu listelerin hangi arkadaşlarınız ile paylaşılacağını siz seçiyorsunuz. Direct listeler paylaşıldığı zaman sadece sizin seçmiş olduğunuz arkadaşlarınızın “Direct Timeline” ı üzerinde görülebiliyor, diğer arkadaşlarınızın bu listelerden haberi dahi olmuyor.

    “Zaten hali hazırda tüm arkadaşlarımı ben seçiyorum, listelerimi de bu arkadaşlarımla paylaşmaktan çekinmem, bu durumda Public liste kullanmak varken Direct listeleri ne yapacağım?” diye düşünüyor olabilirsiniz; eğer öyle ise bir de şu açılardan bakmayı deneyin:
    Cuma gecesi 3-5 arkadaşınızla dışarıda yemek yiyeceksiniz fakat hangi semtte veya hangi restoranda yiyeceğinize karar veremediniz ve MicroList kullanarak aranızda küçük bir oylama yapmak istediniz ("Cuma akşamı hangi restoranda yiyelim?"), tüm arkadaşlarınız tercihlerini sıraladı ve en çok oy alan restorana gitmeyi kararlaştırdınız diyelim, böyle bir durumda paylaştığınız tercihlerinizi arkadaş listenizdeki tüm arkadaşlarınızla paylaşmak istemezsiniz herhalde, yanılıyor muyum ?

    Bu sefer daha farklı bir durum düşünelim; siz tabiki öyle şeyler yapmazsınız ama okulda/iş yerinde eğlence amaçlı, arkadaşlarınız arasında “okulun/şirketin en güzel kızları” şeklinde bir liste oluşturduğunuzu düşünelim, bu gibi bir durumda da listenizi tüm arkadaşlarınızla paylaşmak istemeyeceksinizdir.

    Yukarıdaki gibi çok farklı nedenlerle listelerinizi tüm arkadaşlarınızla paylaşmak yerine sadece arkadaşlarınızın bir kısmı ile paylaşmak isteyebilirsiniz, bu durumda sizin için en uygun olanı Direct liste olacaktır.

     Yeni Bir Sosyal Paylaşım Platformu: MicroList


    Gerek Direct gerekse Public Timeline üzerinden arkadaşlarınızın paylaştığı herhangi bir konu başlığını kopyalayıp aynı konuda kendi tercihlerinizi girerek yeni bir liste paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Timeline’ınızdaki herhangi bir konu başlığı ile ilgili dünya üzerinde en çok hangi seçenekler tercih edilmiş görebilirsiniz.

     Yeni Bir Sosyal Paylaşım Platformu: MicroList


    devamı blog sayfamızda

    http://yazilimvehayat.blogspot.com/2013/11/yeni-bir-sosyal-paylasm-platformu.html?m=1







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.