Şimdi Ara

Yeni Bir Dil Öğrenmeye Ne Zaman Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Bu sene C dilinin eğitimini gördük. Hackerrank sitesinde sorular çözerek, bilmediğim konuları (Çoğu ödevi yaparken araştırma yapıyordum ama hepsini geçici olarak öğrendiğimi fark ettim ve artık not tutarak çalışmaya başladım) araştırıp öğrenerek bu dilde belirli bir yere geldiğimi düşünüyorum. Tabi eksikliklerim hala çok fazla ve öğrenmem gereken tonla şey var bunun da farkındayım. Bu konuları işledik ve ben de bu konularda araştırma yapıp öğrenmeyi sürdürüyorum:

    quote:


    1-Data Types
    2-Functions
    3-Recursion ( Bunu ayrı olarak yazdım çünkü hala kafamda oturmadı. Boş vakitlerimde oturup recursion problemi çözüyorum )
    4-Structures
    5-Linked List (Data structures içinde şimdilik bunu gördük)
    6-File handling
    7-Pointers (Bunu hep biliyorum sandım ama meğerse hiçbir şey bilmiyormuşum. Quora ve StackOverflow sayesinde bir yere gelebildim)
    8-Loops
    9-Dynamic Memory Allocation
    *Bazı konuları ayrı başlık olarak yazmadım array, string vb


    Bu dilin üst seviyesini bilmediğim için şuan neredeyim bilemiyorum. İnternete baktığımda bir dili tamamen öğrenemezsin diyorlar ki bunu da biliyorum. Peki ben ne zaman bu dili gerçekten biliyorum diyip başka bir dile geçiş yapabilirim?

    Benim aklımda da uzun zamandır mobil oyun yapma fikri var. Çocukluğumdan beri içimde olan bir heves bu. Bu sene ucundan başladım ama derslerin yoğunluğundan dolayı bırakmak zorunda kaldım(Bir de C dilini tam bilmediğimi fark etmiştim o yüzden ağırlığı C'ye kaydırdım.). Quora üzerinde "C dilinden sonra C++ mı C# mı?" sorusuna genel olarak C++ yanıtı verilmiş. Seneye C++ dersim olacak. Eğer C++ seçersem oyun yapımını 1 sene daha erteleyeceğim (Ben Unity ağırlıklı çalışmayı düşünüyorum o yüzden C# zorunlu gibi bir şey ) ama bu sefer de bir sonraki yıl dersimde bana yararı olacak(Hocanın dersleri youtube üzerinde yayınlanıyor onu izleyip çalışacağım + internet).

    Önümde 3 tane seçenek var. Tecrübeli arkadaşlara, büyüklerime sormak istiyorum. Hangisini önerirsiniz veya siz olsaydınız hangisini yapardınız?

    1- Yeni bir dile başlama ve C'ye aban.
    2- C++'a başla ve C için pratik yapmaya devam et.
    3- C#'a başla ve C için pratik yapmaya devam et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manavmuhittin -- 2 Haziran 2020; 16:59:43 >







  • 1- C++'a başla ve pratik yap.
    2- C#'a başla ve pratik yap.
    Öğrenci olarak gördüğüm en büyük fark garbage collector olup olmaması
    Hangisini tavsiye ederim fikrim yok, c++ ile çalışmadım okulda gördük ama pratiğim yok. Memory ye hakim olmak ne kadar zordur bilmiyorum.

    Oyun için ikisinde de motor bulabilirsin nette vardır
    Örneğin unreal engine veya unity
    OOP, data structures ve algorithms i de dilden bağımsız öğrenirsin zaten, seneye bunları c++ ile gösteeceklerdir ama dile bağımlı şeyler değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ikinci sene başka bir dile geçmeyecekmisiniz? Her sene aynı dersleri görecek değilsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 2 Haziran 2020; 17:30:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K110

    Zaten ikinci sene başka bir dile geçmeyecekmisiniz? Her sene aynı dersleri görecek değilsiniz.
    Dediğim gibi ikinci sene C++ olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimmm78

    1- C++'a başla ve pratik yap.
    2- C#'a başla ve pratik yap.
    Öğrenci olarak gördüğüm en büyük fark garbage collector olup olmaması
    Hangisini tavsiye ederim fikrim yok, c++ ile çalışmadım okulda gördük ama pratiğim yok. Memory ye hakim olmak ne kadar zordur bilmiyorum.

    Oyun için ikisinde de motor bulabilirsin nette vardır
    Örneğin unreal engine veya unity
    OOP, data structures ve algorithms i de dilden bağımsız öğrenirsin zaten, seneye bunları c++ ile gösteeceklerdir ama dile bağımlı şeyler değil
    O zaman C++ daha mantıklı olur. Bir taşla iki kuş vurmuş olurum. C++ ile çalışan oyun motorlarına bakmam lazım tabi :D
  • İlk ve tek oyunumu fi tarihinde DirectX kullanarak C++ ile yapmıştım :)

    Okulda C++98 yani klasik C++ öğretilir. 2011'den itibaren C++ cok gelişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bilgisayar mühendisliği öğrencisine diyorum:
    "Hocalarına sorsaydın keşke. Onlara soru sorup aldıkları ücretlere binaen meşgul etmek yerine, burada bedavadan başkalarını meşgul ediyorsunuz."
  • Ihtiyacın olduğunda. Ömrümde statik dillerle işim olmadı (c, c++, c#, pascal vs). Sonra bir gün. bizim sistemin websocket sunucusu yetmeyince oturup golang örğrendim.

    Daha sonra bir gün LPG ayar cihazı yapmam gerekti. o zaman da oturup c++ öğrendim. Yaptıklarımı tekrar hatırlamam için en az 1 ay uğraşmam lazım.

    Bir dili tamamen bilmek olmaz, hakim olmak olur. Oda zamanla olur, öyle hede öğrendim hödö öğrendim. yalan o işler. Lakin matematiksel kavramları içselleştirebiliyorsan mükemmel olur.

    Sen önce bir konuda aradığın şeyi bulmalısın veya programlamada bir şey nasıl tanımlanır onu bulmalısın.

    en basiti bir array da nasıl gezilir.

    Herhangibir dil için how to iterate an array at flalanyumdili

    demen gerektiğini biliyorsan zaten yarısını öğrendin demektir. 0 dan düzgün algoritma kurabilmen için, sadece dili değil yaptığın şeyin kullandığın dataya göre ne gibi bir yan etkisi olacağını bilmen lazım.

    Geçen değişik bir sql tablo yapısı kurdum. Bir query yaptım 16 gb temp dosyası yapıp mysql çatlattı. Sonra aynı yapıp başka query ile çözdüm. Ki ben sql den aman aman anlamam (yani bakınca bir tasarım update anomaly yaparmı yapamazmı bilemem, öyle bir sql okur yazarlığım yok).

    Bazı işeyler tecrübe ile olur. Onuda yaparak çatlatarak öğrenirsin. Udemy de verilen aslında biraz çaba ve ingilizce ile sağdan soldan toplanacak bilgilerdir.

    Istediğin kadar hızlı ve öfkeli seyret, tecrübe direksyon başına geçince oluyor, 70 bg şahin altından kaymaya başlaıp, bariyere yapışınca öğreniyorsun.

    Dil öğrenmenin temeli basit, bir şeyler yap. ihtiyacını gören bir şeyler yap. Ben dil öğrenmeye, şirketin Şikago emita borsasındaki mısır fiyatlarını çekme işi için öğrendim mesela, sonra devamı geldi...




  • Bir şey üret, çalışlan bir amaca hizmet eden. Sonra başak bir tane daha. Yoksa herşey soyut kalır
  • naptınız hocam merak ettim ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.