Şimdi Ara

Yeni bilgisayarda anlamsız kasılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Daha 2 gün önce kurduğum bilgisayardan bir türlü randıman alamıyorum. Öncelikle bu bilgisayarı salondaki 4KHD TV'ye bağlayarak adam akıllı internet deneyimi elde etmek için aldım. Bilgisayarı kurdum tüm sürücüleri yükledim vs.vs.vs. ilk basta görüntü çıkışını 4k yaptım ama tarayıcıda değil 4k değil HD 720p lerde bile aşırı bir takılma - kesik kesik görüntü gelme sorunu yasadım. Çıkış çözünürlüğünü küçülttüm vs. pek bir şey değişmedi. Sonra nasıl olduysa kendi kendine hd videolara akıcılık geldi. Bu arada çıkış çözünürlüğünü tekrar 4K 24Hz olarak ayarladım eğer takılacaksa adam akıllı takılsın bari diye düşünerek. Neyse birde 4k video indirip çalıştırmayı denedim takılma falan bir şey yok. Demek ki bilgisayar kaldırıyor. Lakin ne microsoft edge den ne google chrome dan randıman alamıyorum. Ayrıca video çözünürlüğü ne olursa olsun ilk tam ekran yapıldığında ses geliyor ama görüntü yaklaşık 15-20 saniye kilitli kalıyor ! Atladığım, gözden kaçırdığım şey nedir ? Lütfen yardımcı olun çıldırmak üzereyim.

    Sistem;

    G4400 (evet vasat ama 4k desteği var hakkını verir diye düşünerek aldım-_- )
    4gb 2133Mhz ram
    msi h110m anakart







  • ekran kartın nerde ?
  • Yok hocam hd 510 işte :) ama bu kadar da vasat olacağını sanmıyorum. İş yerimdeki bilgisayarda da sadece işlemci var. Hemde çok daha eski bir işlemci var. Ama tıkır tıkır tam ekran yapıp indirebiliyorum videoları.
  • şimdi kasarken görev yöneticisini açıp baktınız mı cpu hdd vs. kullanımlarına ? yani öncelikle bilgisayar mı kasıyor yoksa görüntü mü kasıyor onu öğrenelim.



    görüntü aktarımlarında hdmi kablosu çok kaliteli olmazsa fps düşüklüğü yaşanabilir ve bence sizin sorununuz bu "kesik kesik görüntü gelme" demenizden anladım, hdmi kablonuzu değiştirin ya da dvi gibi çıkışları varsa onu denerseniz daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görev yöneticisine göre yaklaşık %80 işlemci kullanımı oluyor. Bana da hdmi kablosu gibi gelmişti ama çıkış çözünürlüğünü 1080p yapınca bir değişim olmuyor. Ayrıca görüntü aktarım sorunu var ise eğer kabloda o zaman her an kesik kesik görüntüye sebep olmaz mı ? Sadece tarayıcı üzerinden video açılınca sorunlar oluşuyor. Ayrıca özellikle tarayıcılarda videolar ilk tam ekran yapıldığında görüntü kilitlenip kalıyor -_-
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fieldyturbo19

    Görev yöneticisine göre yaklaşık %80 işlemci kullanımı oluyor. Bana da hdmi kablosu gibi gelmişti ama çıkış çözünürlüğünü 1080p yapınca bir değişim olmuyor. Ayrıca görüntü aktarım sorunu var ise eğer kabloda o zaman her an kesik kesik görüntüye sebep olmaz mı ? Sadece tarayıcı üzerinden video açılınca sorunlar oluşuyor. Ayrıca özellikle tarayıcılarda videolar ilk tam ekran yapıldığında görüntü kilitlenip kalıyor -_-

    farklı monitörde denediniz mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı ekranda deneyemedim zira 4k ekran yok başka ama full hd olan ekran var onda bir denerim. Ancak bu neyi test etmiş olacak ? Yani kablo ile ilgili bir sorun olup olmadığını mı yoksa çözünürlük ile ilgili bir sorun olup olmadığını mı ? Ya bana donanımsal değilde başka türlü bir sorun varmış gibi geliyor. Çünkü bilgisayara indirmiş olduğum 4k videolarda falan sorun olmuyor. Akıcı ve bilgisayar kendi klasörlerinde epey hızlı. Sadece tarayıcılar üzerinden açılan videolarda, videolar ilk tam ekran yapıldığında takılıyor. Başka bir sorun yok şuan bilgisayarda. Bu arada ilgilendiğin için teşekkür ederim ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.