Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için(plazma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TX-P42GT20E PANASONIC PLAZMA TV aldım ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum?????????????????
    nasıl ayarlanmalı,neler yapılmalı ve herşeyden önemlisi nelere dikkat etmeliyim?? Eminim benim gibi bir çok arkadaşım vardır. Alınacaksa hangi tür kablolar alınmalı,pc bağlantısı vb.konularda tüm ustalardan yardım bekliyorum
    Saygılar



  • neyi merak ediyorsuuz? gerçi her sorunun cevabı kullanım kılavuzunda var, ama yardımcı olabilirim.

    en çok dikkat etmeniz gereken şey ilk 200 saat düşük ayarlarla seyretmek (normal, kontrast-renk 30, parlaklık 0, netlik 5, renk balansı soğuk, canlı renkler kapalı, p-nr minimum, ifc kapalı, süper çözünürlük orta)

    bağlantınız tercihen hdmi olsun (uydu-pc-nmt-dvd/bluray v.s.) 3d bluray kullanacaksanız hdmi versiyonu 1.4 olan kablo satın alın.

    parlak veya çok canlı logosu olan bir kanalı veya ps3 v.s. konsolu 30 dk'dan uzun süre ekranda tutmayın.

    sinemaskop film (alt-üst'te siyah boşluk olan filmler) seyrederseniz sonrasında yarım saat full ekran başka birşey izleyin.

    tv kanallarını sağ-sol boş kalacak şekilde (4:3) seyretmeyin, ekrana tam otursun, isterseniz zoom 2 veya zoom 3 modunda seyredebilirsiniz

    ya hd uydu, ya da teledünya (conax modül veya set top bıox) kullanmanızı tavsiye ederim. dandik bir uydu alıcısı ile scarttan bağlayıp izlerseniz tv'ye yazık edersiniz.

    3d seyretme işine girecekseniz orijinal 3d bluray destekli bir player edinerek bluray film veya SBS mkv film edinerek pc-nmt'den seyretmeniz gerekecek. Astra veya hotbird uydusunda 3d yayın yapan kanal seyrettiğini söyleyenler var, ancak bildiğim kadarı ile bu kanallar şifreli.

    3d için gözlük gerekecek, alırken gözlük kampanyalı almadıysanız tanesi yaklaşık 300 tl. ama çinliler çalışıyor, uyumlu gözlükleri daha ucuz fiyatlarla uzakdoğudan temin etmek mümkünmüş.




  • Söylemeyi unuttum, bir de tv'lerimizde dahili hd uydu alıcı var. uydu yerine çanaktan gelen kabloyu direkt tv'ye takıp dvb s menüsünden uydu yayınları receiver'a gerek kalmadan izleyebilirsiniz. bağlantı v.s. olmadığı için görüntü daha net olur, ancak biss şifreleme veya card sharing yapamazsınız.
  • çok teşekkürlerrr bekliyoruz plazmamızıı
  • Duvara monte ettireceksen dikkatli ol, bizimkini yamuk monte ettiler de..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.