Şimdi Ara

Yeni başlayacak biri için sorunsuz 3D printer önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Alikuscu4004 A kullanıcısına yanıt

    pm gönderildi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 13 Eylül 2023; 22:58:46 >
  • Hocam telegram link atarmısınız
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam davet linki atsbilir misiniz

  • flexnacht kullanıcısına yanıt

    gönderilmiştir

  • Kesinlikle ama kesinlikle KARTEZYEN tip dediğimiz alt tablası ileri geri hareket eden yazıcıları almayın!


    Kartezyen tip yazıcılar yeni başlayanlar için başa beladır. Ucuza üretilirler. Zamanınızın büyük kısmını dert çözmek, sorunun ne olduğunu anlamakla geçireceğiniz, yardım dileneceğiniz bir duruma düşersiniz. Ucuz olması için diğer parçaların kalitesinden ödün verir. Kaliteli parçalar kullanarak fiyatı artıran modeller için ise bir garabet vardır, az bir masrafla farklı tipte yazıcı tipine çevirip satabilirler aslında. Harcayacağınız parayı %50 artırın ve farklı tip bir yazıcı seçin.


    Öncelikle, sorunsuz yazıcı diye bir ürün piyasada yok. Bazı kritereler ile yeni başlayanların dertlerini en aza indirecek yazıcılar bulabilirsiniz.


    1. Core XY veya Delta tipi bir yazıcı seçin. Alt tabla sadece aşağı yukarı hareket etsin yoksa canınız sıkılır. Büyük baskılar almak istediğinizde ortalık karışır.
    2. Klipper firmare ile çalışan bir yazıcı bulun
    3. Tabla yüksekliğini oto ayarlayan autoleveling özelliği arayın. Basınç sensörlü, ısıdan etkilenmeyen hx711 li versiyonlar şahane, lidar olanlar mükemmel. BLTouch var diyorsa plastik kafalı olanlar birkaç baskı sonra işlevsiz olacaktır. Metal uçlu BLTouch arayın. Basınç sensörlü olanlarda nozul değiştirdikten sonra bile yeniden baskı yüksekliği ayarı yapmanıza gerek kalmıyor. Yazıcı tabla yüksekliğini ayar yapmadan ayarlıyor. Bu yüzden en iyisi hx711 li basınç sensörlü olanlar. Lidar lı versiyonlarda baskı kalitesini otomatik ayarlama var.
    4. Çift dişli ile filamenti kavrayan extruder kafası olması, extruder kafasının ısıtıcı nozulun hemen üzerinde olması büyük avantaj
    5. Filament bittiğinde otomatik durması için filament sensörü olmalı
    6. Sakız PLA filament yerine daha dayanıklı filamentler basmayı planlıyorsanız kapaklı bir yazıcı alın. İç ortam sıcaklığı önemli. Yazıcı içini ısıtan ve soğutan sistemi olsun.
    7. Mıknatıslı tabla arayın. Parçaları baskı sonrası sökmesi kolay olduğundan yazıcıyı bozma ihtimaliniz azlır.
    8. Yüksek torklu, yüksek hızlı step motorları olan yazıcı arayın. Şu anda yazdırma hızı limiti 2000mm/s civarında, piyasadaki çoğu dandik yazıcı 50mm/s ile basıyor. 40 kat hız farkı büyük değişikliktir. 48 saat sürecek bir baskıyı 2-3 saatte almak demektir. neden 1 saat değil diye düşünüyorsunuzdur, her an 2000 hızında olamaz.
    9. Nozul ısıtıcısı olarak indüksiyonlu ısıtma veya uzun dirençli fişek ısıtıcı var mı bakın. Ne kadar hızlı ısıtma varsa o kadar hız yapabilme ve problemsiz baskı demek olacak.
    10. Değişiklik yapabilir miyim, farklı parçalarla yazıcıyı güncelleyebilir miyim sorusunu sorun. Motorları güçlendirmek, motor sürücülerini güçlendirmek, extruder değiştirerek plastik akışını hızlandırabilir miyim gibi soruları sorun.

    Henüz piyasada olmayan ama özel tasarımlarda filament akış hızı kontrolü, filamanetin extruderdan sürülürken oluşan basıncı ölçerek gerçekten istediğimiz miktarda plastik çıkıyor mu ölçen, filament çapı değişimini takip ederek plastik akışını ayarlayan yapılar var. Kusursuz baskı için hatalı üretim filamentlerin derdini ortadan kaldırıyor. Sorunsuz yazıcı istiyorsanız kendiniz yapmalısınız. Yeni başlayan biri olacağınız için bu seçenek deneyim kazanıncaya kadar olasılık dışı. Mühendis iseniz ve mekatronik alanına dokunduysanız ancak o zaman mümkün. Komple kitleri verseler, yapım videolarını izleseniz bile olasılık dışı. Eğer elim yatkındır, ben yaparım diyorsanız VORON veya RATRIG gibi açık kaynak geliştirme gruplarının yazıcılarından yapın kendinize. Biraz araştırma yaparak geliştirmelerin hepsini dahil edin ve keyfinize bakın.


    Bambu Lab X1 Carbon, Creality K1, FLSUN S1 şu anda piyasanın en sorunsuz ve en üst seviye 3 yazıcısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 27 Kasım 2023; 10:37:28 >




  • ender 3 pro kullanıyorum memnunum öneririm

  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    önerdiğin yazıcılar 60.000 tl hocam çok uçuk creality ender 3 s1 pro alsak iş görürmü acaba

  • Telegram kanalını bana da atabilirmisiniz

  • merhaba Arçeligin 3d yazıcısını almayı Düşünüyorum özelliklerinden pek anlamadım Yardımcı olabilirmisiniz

    ?





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.