Şimdi Ara

Yeni Araba Öğrenen Biri... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam saga sola carpsa yine iyi babam gibi ehliyeti alip direkt her turlu trafige cikarsa 3 seritli yolda direksiyon hakimiyetini kaybbeder tarlaya ucar ordanda fabrika bahcesine girip orada durur.

    Acemi birine vursa kirsada icinin acimayacagi araba vericeksin sahin broadway bu araclar yeni ogrenenler icin ideal parcalari ucuz.İnsan ne kadar yavas kullanirim bir yere surtmem desede surtuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D sınıfıyla yada dikkatli olmakla alakası yok dostum ...
    B sınıfı da sürseniz sürtersiniz. Dikkatli ve temkinli biriyseniz trafikte bi kazaya karşmazsınız belki ama sürtme farklı bi olay,

    aracın boyutlarının ve manevra kabiliyetinin kafada yer etmesi brz zaman alıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen belki surtmezsin,vurmazsinda gelip sana surten vuran biri illaki cikar
  • Aracın D segment olduğundan haberdarsanız sıkıntı yok

    Başlangıçta boş alanlarda biraz daha fazla zaman geçirin, imkanınız varsa park kamerası, olmadı park sensörü edinin. Başlangıç için biraz daha zorlayıcı olabilir ancak sonrasında tüm araçları rahat kullanırsınız. Bir de başlangıcı otomatik ile yaparsanız sonrasında manuele geçişin çok zor olacağını unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inevitable05


    quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    Boyutunu bilmem de bende de aracı kaldırma fobi haline geldi. Kesin stop edecek diye kaldırıyorum sürekli bu yüzden manuel araçlardan soğudum, hatta 4 sene oldu ehliyet alalı uzun yol harici sürmüyorum çok önemli bir şey olmazsa.

    En güzeli otomatik. Arabayı sıfırdan öğrenirken önce düzü adam akıllı öğreniyim sonra otomatiğe geçerim diyordum. Şimdi hiç bulaşmamayı düşünüyorum direk otomatikten devam edicem hayata..

    Kesinlikle hocam ben ilk arabamı alırken bana düz vites aldırdı aile büyükleri sürmeyi öğren sonra otomatik alırsın diye, o zaman da katılmıyordum bu düşünceye, şimdi eşime araba aldım yine katılmadığım için otomatik aldım. Acemi adam istanbul ya da adana trafiğinde sağa sola mı bakacak, makas atanlara mı bakacak, tabelalara mı bakacak, devire mi bakacak, debriyaja mı, vitese mi... Otomatik viteste trafik akışına alışan adam sonradan gerekirse düz de sürer, önemli olan trafiğin akışına dahil olmayı öğrenmek. Geçen yakaladım eşime biri diyordu ki "Düz vites al sonra acil bir durum olursa komşuda aile gezisindeyken ne yapacaksın? Otomatik araç mı arayacaksın" dedim "aman kardeşim bırak, kendisinin otomatik aracı olacak her yere de onla gider, acil durum olursa da onla götürür. He kendi aracı orada yok, kapıda duran araç düz vites, o aracı kullanacak başka biri de yok ve biri hastalanıyorsa Allah'ın işine karışmamak lazım"

    Konuyu açan arkadaşın sorduğuna gelince, hocam dikkatli olunduktan sonra, kısmetsiz de değilse insan birşey olmaz Allah'ın izniyle. Ben trafiğe çıkmaktan en çok korkan insandım belki de, ailem sıfır araç almış düz vites almış hiç bilmiyorum kullanmayı neredeyse, anca kaldırmayı öğrenmiştim daha önceden. Resmen tırsıyordum aman çarpacağım da laf yiyeceğim diye. Allah'a yalvardığımı biliyorum "Allahım ne olursun 1 yıl kaza yapmayım, öğrendiğime kanaat getirsinler de öyle yapayım yapacaksam, acemi adam niye 0 araba aldın demesinler" diye. Sonucunda İstanbulda 40 000 km, Gaziantepte 20 000 km, Adanada 30 000 km yol yaptım, çok şükür kazam belam olmadı. Siz de biraz dikkatle inşallah hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.




  • Kadınsa 2 arabanın geçeceği yerde güneş gözlüklerinin arkasına sığınan kaşlarını çatıp önündeki araçlara kornalar yağdırır. Erkekse birkaç gün tırsak kullanıp sürüyom ben ya triplerine girip vurur bir yere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes anasinin karninda ogrenmiyor.

    Carpa carpa ogrenecek. Birini ezer takla atar ama ogrenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Olur Öyle Şeyler

    Herkes anasinin karninda ogrenmiyor.

    Carpa carpa ogrenecek. Birini ezer takla atar ama ogrenir

    Mutiş gonul ferahlatici konustun :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D sınıfı ile başlamak hata olabilir. Kimse profesyonel bir şekilde direksiyon başına geçmez tabi. Sağa sola sürte sürte vura vura öğrenilir bu işler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.