Şimdi Ara

YENİ AMIGA DUYURULDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sefer iş ciddi. AmigaOS4 ü geliştiren Hyperion firması hardware olayına da el attı.

    AmigaOne X1000 yeni çıkacak Amiga'ya koydukları isim. Amiga1000 ilk çıktığında bilgisayar anlayışını nasıl değiştirdiyse X1000 'in de aynı şeyi başarması umuluyor.

    Sistemin AmigaOS4.2 ile birlikte geleceği tahmin ediliyor.

    Duruma göre değişebilecek özellikler şöyle:

    AmigaOne X1000 Specs

    * ATX Formfactor
    * Dual-core PowerISA™ v2.04+ CPU
    * "Xena" XMOS XS1-L1 128 SDS
    * 7.1 channel HD audio
    * 4x DDR2 RAM slots
    * 10x USB 2.0
    * 1x Gigabit Ethernet
    * 2x PCIe x16 slots (1x16 or 2x8)
    * 2x PCIe x1 slots
    * 1x Xorro slot
    * 2x PCI legacy slots
    * 2x RS232
    * 4x SATA 2 connectors
    * 1x IDE connector
    * JTAG connector
    * 1x Compact Flash


    Anakartın adı Nemo. İlk olarak Amiga1000 le dünyaya duyurulan custom çip teknolojisi bir süre sonra PC'lerde de benzer bir şekilde kopyalanmaya başlanmıştı. Grafik, ses, IO işlemleri için de ayrı custom çipler barındıran Amiga düşük CPU hızlarına rağmen yıllarca eşine benzerine rastlanmamış şeyler başardı ve PC'lerin aynı teknolojiye ulaşması 10 yıldan fazla sürdü.

    Artık custom çip teknolojisi hayatımızın bir parçası. Hepimizin PC'sinde yüksek performanslı grafik kartı, ses kartı, vb gibi custom chipler mevcut. AmigaOne X1000 bunu da bir adım öteye taşıyarak "computer" kavramını "transputer" kavramının da ötesine taşımaya hazırlanıyor.

    Anakartta Xena adı verilen bir çip bulunuyor. (Eski klasik Amiga'larda bütün çiplerin bunun gibi kız isimleri vardır) Bu çip üç versiyonu bulunan bir XMOS çipi. 400MIPS performansında 8 gerçek zamanlı işkemi gerçekleştiren çip bir yardımcı işlemci ve onun ne için kullanılacağı tamamen kullanıcıya bağlı kalıyor. 400MIPS az diyebilirsiniz hazır olun! :)

    Xorro adı verilen bir genişleme yuvasına teoride sınırsız Xena çipi takılabiliyor. 400MIPS olan modeli 9$ civarı 1600MIPS olan modeli de 20$civarı olan bu minik çiplerden dilediğiniz kadar takıp 50 100 256 1000 ya da ne kadar dilerseniz o kadar core'lu bir yardımcı işlemci birliğiniz oluyor. Her birine farklı görevler verilerek ana işlemci hiç yük altında kalmadan işinize devam edebiliyorsunuz. Şu anda 256 tanesinin bir arada bulunduğu bir örnek mevcut.


    AmigaOne X1000 'in Amiga1000 piyasaya ilk çıktığında olduğundan biraz daha ucuza satışa çıkacağı biliniyor. (Amiga1000 ilk çıktığında $1300 idi) AmigaOne X1000 ve AmigaOS4 (ve ardından büyük ihtimalle AmigaOS5) ile hiç bir şey için beklemediğimiz günlere geri dönebilecek miyiz göreceğiz. AmigaOS4 için Mozilla Firefox port edilmiş durumda ve yakında şu an kullanılmakta olan AmigaOne türevi bilgisayarlar için kullanıma hazır olacak.







  • Bir Amiga fan olarak ilk kez duyuyorum bu haberi teşekkürler. Custom olayi tabiki tartışılır, Amiganın çöküşündeki en büyük etki PC yani personal computer standartlarına uyumlu yüzlerce donanım üreticisinin çok hızlı bir şekilde üretime geçmeleri (Amiga'ya göre) ve heryerde bulunabilir olmasıydı. Amiga için donanim alternatifi hem pahalı,hem zahmetli hemde bulunması zordu, vs vs bu şekilde sebepler var. Diyeceğim o ki gene aynı sebepler olacak mı, AmigaOS'u insanlar neden sececek ve fiyat-performans ve ilerleme nasıl olacak.
  • Cocuklugum aklima geldi birden. Demo (scene) ve render tasarimlari icin ne zamanlar harcardik makinanin basinda. Worms oyunu olmazsa olmazlardan biriydi bizim icin. Belese cok tost yemisimdir bu oyun yuzunden. Amiga tutkusu cidden bambaska. Kullananlar ne demek istedigimi daha iyi anlayacaktir.

    Amiga 500, 500 Plus, 1000, 1200 ve 2000 modellerini kullandim. Bu model ciksin almazsam adim Bethrezen degil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Bir Amiga fan olarak ilk kez duyuyorum bu haberi teşekkürler. Custom olayi tabiki tartışılır, Amiganın çöküşündeki en büyük etki PC yani personal computer standartlarına uyumlu yüzlerce donanım üreticisinin çok hızlı bir şekilde üretime geçmeleri (Amiga'ya göre) ve heryerde bulunabilir olmasıydı. Amiga için donanim alternatifi hem pahalı,hem zahmetli hemde bulunması zordu, vs vs bu şekilde sebepler var. Diyeceğim o ki gene aynı sebepler olacak mı, AmigaOS'u insanlar neden sececek ve fiyat-performans ve ilerleme nasıl olacak.


    Fark ettiğiniz üzeri anakartın üzerindeki genişleme yuvalarının CPU ve Xorro hariç tamamı PC anakartlarıyla aynı. Bu demek oluyor ki dilerseniz Crossfire ATI ekran kartı kullanabileceksiniz. Xorro ise sizi bir adım öteye götürecek. Onu dilediğiniz gibi programlayabilecek, Ordan dilediğiniz çıkışları alabileceksiniz. Gerçekten olanaklarınız sınırsız olacak. Aklınıza gelen her şeye dönüştürebileceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancalimon -- 7 Ocak 2010; 3:36:31 >




  • Anilar anilar
    Simdi gözümde canlandilar

    ilk oyunum FA/18 di şimdi yüzüne bakmazsın
    aa videosuda varmış





  • yazılım desteği olmadan hepsi boş..piyasa tamamen wintel ,bu saatten sonra çok zor..
  •  YENİ AMIGA DUYURULDU


    Heyhat yaşlandık.

    Save yapabilceğim bir genesia oynamak istiyorum tadı damağımda kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 19 Ocak 2010; 5:33:15 >
  • Güzel günlerdi, çook güzel.
    Efsanenin adını bile duymak güzel.
    Ama piyasada taşlar böylesine yerine oturmuşken, hatta tekellerin elinde yerine yapışmışken bu haber sadece eski topraklara hoş bir sada olur.

    Amigayı bu âleme dâvûd gibi sal
    bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş.
  • way be hocam amiga he hakıkaten ne gunlerdı ya aynen cocuklugumuz gozumun onunde canlandı .. bende de amiga 500 plus vardı ve ınanırmsınız halen evımde durur :) kenarda :) yanlıs hatırlamıyorsam kullananlar bilir ram takardık 3,5mb oyle bı se şimdi ddr3 leri 4gb 6ları begenmıouz utanalım bea:D:D
  • Kardeş kaynak verebilir misin merak ettim de?
  • ooooo amigaaa.....
  • Vay be nerde kaldı o amiga lı günler. Yeniden dirilse bile işi çok zor; piyasa eskisi gibi boş değil.
  • Bu abandon games sitelerinden bazen nostalji olsun diye bakiyorum da... Ayni yillara ait pc ve amiga oyunlarinda daglar kadar fark var gerek grafik gerek ses ve gerek oynanabilirlik bakimindan. Bazen keske Amiga 1200 AGA mi satmasaydim diyorum...
  • hoş bi fake haber
  • Puhahaha ! ' multeci ' super yormussun olayi "hoş bi fake haber"
    -
    http://a-eon.com/6.html
    -

    -
    http://a-eon.com/6.html
    -
    Bu kadar yorma kendini 'multeci'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Ocak 2010; 23:45:58 >




  • Aaah Amiga ahhh....Scart kablosuyla TV'ye baglar, günlerimi gecelerimi başında geçirirdim. Karayiplerde korsanlık yaptıgımız "Pirates", körfez savaşında Irak'ı bombalayıp, kalktıgımız uçak gemisine düzgün inebilmek için kastıgımız "F-18", 2.dünya savaşında Pasifik'te denizaltımızla Japon gemilerini avladıgımız "Silent Service", bir dönem tamamen kafayı bozdugum ve beni esir alan UFO-Enemy Unknown...vs. İspanyolca "kız arkadaş" anlamına gelen Amiga toyluk dönemlerimde benim de bir nevi kız arkadaşımdı. Yaşıtlarım kızlarla vakit geçirirken ben Amiga'yla kafayı bozmuştum. Artık kullanmasam da halen çalışır bir vaziyette evimde duruyor. UFO-Enemy Unknown'un disketleri de hala duruyor. Arada bir çıkarıp tekrar oynayayım diyorum ama vazgeçiyorum çünkü arşivimde oynanmayı bekleyen birsürü PC oyunu var, yenileri de devamlı geliyor. Hayatımın bir dönemini kimselere ihtiyaç duymadan acayip keyifli bir şekilde geçirmemi saglamış sonra da bayragı PC'ye devretmiştir.

    Bahsedilen yeni Amiga'nın nasıl birşey olacagını dogrusu merak ediyorum. Çıksa da bir-iki incelemesini okusak.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat guler -- 22 Ocak 2010; 1:52:10 >




  • Şimdi Nokia telefonlar için Amiga emülatörü var, S60 v3 telefonlarda tüm amiga oyunlarını oynayabilirsiniz.
    .
    http://forum.donanimhaber.com/m_37672031/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37694434
    .
    Bilginize...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.