Şimdi Ara

Yeni alınmış Freedos bilgisayara Windows 7 yüklemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.hepsiburada.com/asus-k401uq-fa177d-intel-core-i5-7200u-4gb-750gb-gt940mx-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000080453?magaza=Alisverisim&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=CjwKCAjw3_HOBRBaEiwAvLBbogVi7xBMgRvy3svHoje_vJ-kL2n9lGRHiFdCUfctw15AiEQlmt4nPBoCv7UQAvD_BwE

    Linux'a alışana kadar işimi görmesi için Windows 7 kurmayı düşünüyordum, ama çıkan driver DVDsinde ve internet sitesinde Windows 7 için driver yok. Windows 10 daha önce hiç kullanmadığım ve Windows'u bırakmak istediğim için boşu boşuna Windows 10 yüklemek istemiyorum. Windows 7'ye driverları nasıl yükleyebilirim?

    Onun dışında Linux'ta da driver kurmam gerekecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siradisidark -- 10 Ekim 2017; 19:12:35 >







  • Öncelikle Windows 10 a alışırsanız bir daha bırakmazsınız. Özellikle böyle güncel bilgisayarlar için yağ gibi akıyor. 2300TL ye de güzel bilgisayar almışsınız :) .



    İlla ki windows 7 kuracağım diyorsanız galiba işlemciniz desteklemiyor. Microsoft yeni nesil işlemcileri windowas10 ile kullanmaya zorluyor. Tabi ki bu engeli de aşanlar var. İki link atıyorum. Bir inceleyin derim.



    http://www.pcworld.com.tr/genel/yeni-islemcilerde-windows-7-ve-8-guncellemeleri-alamayacak/



    http://www.webtekno.com/yeni-nesil-islemcilere-gelen-guncellemeleri-windows-7-ve-8-1-de-yukleminizi-saglayan-muhtesem-yama-h28047.html



    Tüm bunları bilerek yine de windows 7 kuracağım diyorsanız ilk önce bios unuzun legacy boot desteği var mı bakın. Eğer yoksa windows 7 yi uefi olarak kurmak zorundasınız ki normalden biraz karışık bir işlem.



    Yine kurmadan önce laptopunuzda olan donanımların üretici sitesine bakıp windows 7 desteği var mı öğrenin. Örneğin ekran kartı için nviida nın sitesine girip bakabilirsiniz. Diğer önemli donanım ise wifi kartınızın sürücüsü. Wifi kartınızın modelini öğrenip onu da üreticisinin sitesinde sürücüsünü bulabilirsiniz(windows 7 destekliyorsa tabi).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.