Şimdi Ara

Yeni alınan araçta sonradan plaka değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım araçta plaka ayırtmadığım için sıradan bir plaka geldi ve ben gelen plakayı sevmedim, değiştirmek istiyorum.


    birine satıp tekrar alırsam ve bu işlemlerde plaka değiştirmek istiyorum diye belirtirsem olabiliyormuş anladığım kadarıyla. Ama kasko sigorta falan da iptal edilip tekrar yaptırılması lazım sanırım uğraştıracak muhtemelen. daha yeni yaptırdım zaten.


    Bunun dışında bir yol var mı? Plakalarımı kaybettim dersem işlem nasıl oluyor. tekrar aynı numarayı mı veriyorlar değişiyor mu? bilen var mıdır




  • İl dışından birine satacaksınız. Aynı ilde plaka değişikliği isteğe bağlı yapıyorlardı bir kaç yıl önce, kaldırdılar. Tekrar satın almadan evvel emniyete gidip, plakasına göre değişen miktarda bağış yaparak araç şasi nosuna seçtiğiniz plakayı tanımlatacaksanız.


    Trafik sigortası iptal edilip tekrar yapılacak. Kaskoyu zeyil yaparak halledebilirsiniz, iptale gerek yok. Uğraştıracak bir tarafı yok bunların.


    Plaka kayıptan değiştirme kolay/girilecek işler değil.

  • Kayıptan değişmen daha rahat olacaktır. Ama istediğin plakayı alabilirimisin onu bilemem. Noter size sıradaki seriden bir plaka veriyor. Plakamı kayıp/çalıntı diye karakoldan tutanak tutup notere gidip onaylatıyorsunuz ve noterden plaka basmanız için kağıt ve yeni ruhsatınızı alıp şoförler odasından plakanızı bastırıyorsunuz.


    Ben 2 ay önce Trabzon'dan özel plaka aldım Normalde İstanbul'da ikamet ediyorum bunun için ikameti Trabzon'a aldım ama ikameti aldıktan 30 gün içinde plaka değişikliğine başvurmanız gerek yoksa al sat yaparak değişebilirsiniz veya aynı ilde ikametinizi yenilemeniz lazım.


    Kasko sigorta işi en basiti, nereden yaptırdıysanız oraya bilgi veriyorsunuz değiştirip iletiyorlar size. Benim 5 dakikamı aldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 6 Temmuz 2023; 10:8:7 >
  • Glastron kullanıcısına yanıt
    Plaka kayıptan değiştirmek beden girilecek iş değil hocam, emniyete gidip ifade vermek dışımda başka bir dezavantajı var mı ? Bilmediğim için soruyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Engynew E kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız sebepten hocam. Emniyete gidip yalan ifade vermek; doğru gelmiyor bana.

  • 2.el araba aldım.trafik tescile gidip ücreti mukabilinde yeni plaka aldım ve emniyet genel müdürlüğünün ibanına parayı gönderdim.Bu işlemi iptal edip parayı geri alma imkanım var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.