Şimdi Ara

Yeni aldığım sıfır PSU arızalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım uzun süredir açmaya çalışırken sıkıntı çıkartıyordu, belli bir süre prizde takılı kalmadan açılmıyordu falan fakat son 2 haftadır hiç açılmamaya başladı. Ben de sorunun psu'dan kaynaklanabileceğini düşündüğümden şirketten 300W'lık bir psu'yu denemek için aldım ve benim 600W'lık psu yerine takarak çalıştırmayı denedim, sorunsuz çalıştı. Kapatıp açıyorum söküp takıyorum falan hiç bir sorun olmadan tek seferde çalışıyordu bilgisayar.

    Buna istinaden High Power'ın 750 W'lık 80+ psu'sundan sipariş verdim ve elime ulaştı. Fakat bilgisayara bağladığımda çalıştırmadı. Acaba bu yeni aldığım PSU arızalı mı? yoksa yüksek W'lı olduğu için anakartın kaldırmama gibi bir durum söz konusu mu? Neden kaynaklanıyor olabilir gönderip yenisini istesem de bu tarz bir problemle karşılaşır mıyım?

    Teşekkürler.







  • bildiğim kadarıyla yüksek watt olması anakartın kaldırmaması gibi birşey söz konusu değil.muhtemelen bir bağlantıyı takmayı unutmuş veya yalnış takmışsındır.

    şu linke bir göz at http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 25 Haziran 2012; 9:47:23 >
  • Hocam yanlış takma gibi bir durum söz konusu değil. Mesajımda da belirttiğim gibi zaten 300W'lık psu'yu deneme amaçlı taktım sorunsuz çalıştı. Zaten takılacak iki tane kablo var birisi anakartın oradaki 20pin diğeri işlemcinin oraya 4 pin. Bu ikisini takınca 300W çalışıyor, yeni aldığım 750W çalışmıyor.
  • Arkadaşlar şöyle bir gelişme yaşandı, OnlyLoveMe'nin dediği gibi kısa devre yaptırmadım fakat başka bir bilgisayara takarak denedim ve psu çalıştı. Ben bu işin içinden çıkamıyorum resmen aklım iyice karıştı lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.
  • şunu bi kısa devre yaptır. Çalışırsa power sağlamdır.
    Diğer bilgisayara takıp sistem açıldıysa zaten sorun yok.
    O powerde işlemci güç girişi 4+4 şeklindedir. Yanlış takma şansın yok ama,sen bu girişleri tekrar bir konntrol et.
  • Dün akşam eve tekrardan götürüp denedim ve evde de çalıştı. Şimdilik sorun çözüldü gibi ama neden böyle olduğunu bilemiyorum. Hayırlısı, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.