Şimdi Ara

yeni aldığım pc anakart ısı değeri çok fazla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeni aldığım pc nin ısı değerini ölçmek için bir kaç proğram indirdim bütün değerler normal ama anakart degeri 113 gösteriyor

    pc nin çalışmasında performansında hiç bir anormallik yok .gayet iyi .ancak bu ısı kafama takıldı bilgi alayım sizlerden dedim.

    not: aceba fahrenayt deger olabilirmi ?

    aşagıya resimlerini atayım. bide bios resmini atayım bios ta

    yeni aldığım pc  anakart ısı değeri çok fazla


    yeni aldığım pc  anakart ısı değeri çok fazla


    yeni aldığım pc  anakart ısı değeri çok fazla

    45 c /113 f yazıyor








  • yazılım alğılama hatasımı mı öyleyse c değeri degeri veriyor.

    yeni aldığım pc  anakart ısı değeri çok fazla

    bu değerler nedir peki 112 .118.112.117.118 gibi ısı değerleri hakkında bilgi almak istedim

  • Anakartta sorun yok sorun yazılımlarda. Bıos üzerinden gördüğünüz değerler en doğru değerlerdir. Speecy falan takmayın kafanıza anakart 35 yazıyor bıosda sorun yok. Aynısı eski bir anakartta görmüştüm kuzey köprüsü ısındığında derece artacağına azalıyordu aksine. Sonradan farkettiğim şu oldu bıosda normal gözüküyordu derece ama bu programlar üzerinden hatalı gösteriyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 2 Mart 2023; 2:53:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim bu değerler ister istemez kafama takılıyordu çünkü ilk defa başıma böyle bir değer gelince korktum anakarta zarar verir mi diye.bilgilendirdiğin için teşekkür ederim çok sağol

  • ahmet200 kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir durumda olabilir mesela anakartta sıcaklığı denilen şey genel manada kuzey ve güney köprülerinin sıcaklığıdır. Yeni nesil diye tabir edilen kartlarda bilindiği üzere kuzey köprüsü bulunmuyor direk işlemcilerin içinde bulunuyor kuzey köprüsü. Şimdi programda 10 adet noktanın sıcaklıklarını belirtmiş bazısı 30 35 civarlarında diğerleri çok yüksek 100 küsür derecelerde bulunuyor benim fikrim bu 100 derece civarlarındaki ısılar belkide mosfetlerin vs sıcaklığıda olabilir ama emin değilim. Bıosdan bakıldığında anakart sıcaklığı sadece güney köprüsünü, varsa kuzey köprüsünün sıcaklığını verir. Programda ise diğer bileşenlerin sıcaklığınıda belirtiyor olabilir internette araştırınca doğru düzgün bir bilgi yok maalesef. Size önerim anakart çalışırken yani bu 100 dereceler gözüküyorken programda anakart üzerinde işlemci etrafındaki işlemciyi besleyen mosfetleri dokunarak bir bakın derim eğer elinizi yakacak kadar bir sıcaklık varsa bu 100 dereceler doğrudur ama ben pek doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü 100 dereceye çıkan bir elektronik bileşen sorunsuz çalışması pek mümkün değil. Eğer overclock yaptıysanız fabrika ayarlarına dönerek sıcaklıkları tekrar bir kontrol edin derim. Yani bu 100 dereceler doğru ise bu derelecer mosfetler olabilir ethernet çipi olabilir ses çipinin sıcaklığı olabilir emin değilim yani anlamanın en basit yoku ilkel yöntem olan parmakla ısı kontrolü :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 2 Mart 2023; 15:50:13 >




  • ben pc yi teknobiyotikten aldım donanım ve windows kurulu geldi .onlar eğer yaptıysa bilmiyorum normalda benim işlemcim i3 10100f 3600 hızı . biiosta böyle gösteriyor..

    yeni aldığım pc  anakart ısı değeri çok fazla
  • arkadaşlar konu hakkında bilgi vereyim dedim. pc 1 ay sonra bozuldu yani hiç açılmadı anakart yanmış ..almış olduğum firmaya gönderdim teknik servis beni arıyor işlemci üstündeki fanın bir bacağı oturmamış senmi oynadın diyor. bende 1 ay oldu ben pc yi alalı hiç oynamadım dedim .sonuç birebir anakart değişimi yaptılar ilgilendiler sağolsunlar. şimdi ısı değerleri 30 ilaa 45 arası gayet iyi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.