Şimdi Ara

Yeni aldığım Lenovo Y510P ile ilgili sorun. Yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

    Dün Vatan Bilgisayar' dan Lenovo Y510P Laptop aldım. Gerçekten özellikleri çok iyi olan (fiyatına göre) bir makina. Linki şöyle (Vatan' ın sitesinde ürün olmadığı için başka bir link veriyorum). (Hafta sonu ben aldığımda fiyatı 2,300 TL idi.).

    http://www.istanbulbili...book-fiyati,103825.html

    Bilgisayarın kurulumunu (maalesef) orada yaptırmadım. Eve gelip cihazı açtığımda hata verdi ve açılmadı. Recovery ekranı çıktı. Ekranda çıkan hata kodu 0xc000001 . One key Recovery yaptım düzelmedi. Sabah Vatan' a götürdüm. Onlar da önce One key Recovery yaptılar düzelmedi. Daha sonra arka odaya götürdüler. Getirdiklerinde cihaz düzelmiş ve açılmıştı. BIOS' tan bir şeyi düzelttiklerini, donanımsal bir sorun olmadığını ve sorun yazılımsal olduğu için cihazı değiştiremeyeceklerini söylediler. Israrım üstüne şu anda cihaza harddisk - ekran kartı - 3D ve ram' la ilgili kapsamlı bir test yapacaklarını söylediler ve cihazı şu anda Vatan' a bıraktım akşam alacağım. Testlerde sorun çıkarsa cihazı değiştireceklerini söylediler.

    Sizce sorun neden kaynaklanmıştır. Donanımsal olma ihtimali var mı? Donanımsal olsa BIOS' tan bir müdahaleyle de olsa açılır mıydı?

    Bir de bu makinenin harddiskini SSD ile değiştirmek istiyorum. Değiştirmem durumunda cihazın Garantiden çıkıp çıkmayacağı ile ilgili Vatan' dan bilgi aldım. Size sormak istediğim; SSD harddiski takıp One Key Recovery yaparsam otomatik olarak kurulum yapar mı? Yani kurulum dosyaları cihazın mevcut harddiskin de mi yoksa başka bir birimde mi depolanıyor? Bir de SSD ile değiştirirsem verimde artış olur değil mi?

    Şimdiden teşekkürler..







  • Kimse cevap vermemiş ama merak edenler ya da başına benzer bir durum gelebilecekler için durumu söyliyim; cihazın RAM' inde problem çıktı. Bunun yanında DVD romda da arıza çıktı. Cihazı Vatan yenisiyle değiştirdi.

    Bu cihazda SSD harddiskle değişimde performans artışı olup olmayacağı ile ilgili görüşlerinizi halen bekliyorum..
  • baykutsal B kullanıcısına yanıt
    sen hardiski bir ssd ile değiştirirsen performansla gözle görülür bi artış kesinlikle hissedersin tepki süreleri 10 kat kısalacağından hiçbir kasılma gibi birşey olmaz ama oyunlarda ise sadece oyunlara daha hızlı girme gibi işe yarar yani eğer oyun dışında bi performans istiyorsan ssd olmazsa olmazdır bana sorarsan. Ama 250gb bile 450 tl olunca..
  • Ssd alırsan bilgisayarda her türlü performans artışı olur , bütün işlerin hızlı olur , ama bu oyunlardan çok daha iyi bir performans alıcağın anlamına gelmiyo tabi , sadece loading ekranları çabuk geçer.
  • Teşekkürler. Elimde bir 250 GB SSD var zaten. Onu takacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.