Şimdi Ara

Yeni aldığım laptopla evde internete bağlanmıyor & Yeni Modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde kullandığım mevcut kablosuz US Robotics ADSL modemi 9 hatta muhtemelen 10 yıldır kullanıyorum. Evdeki smart tv, android cep telefonum ve Ipad ile bu modemin internetini kullanabiliyorum yani modem çalışıyor. Haftasonu yeni bir laptop aldım, ancak defalarca denememe rağmen bağlanmayı başaramadım. Bu arada bu laptop'tan cep telefonumun ve starbucks'ın kablosuz internetine bağlandım, bugünde işyerine getirdim, işyerinin kablosuz internetine sorunsuz bağlandım bu durumda laptopta da bir sıkıntı gözükmüyor.
    Uzmanı olmamakla birlikte tahminimce modem eski olduğu için sorun oluyor, driverıyla falan alakalı olabilir. Bildiğim kadarıyla modemde yıllar öncesinden kalan son güncel driver zaten var.

    1) Birinci sorum bu modemle laptoptan internete bağlanmak için yapabileceğim bir şey var mı? Yoksa Airties air 5342 modem alayım diyorum, Çok fazla bir beklentim yok, kurulumu da kolay olsun.
    2) Air 5342'yi tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 21 Mart 2016; 15:45:36 >







  • Air-5342 sakın alma 5343 aynı fiyatta vatanda ama imkan varsa 5442 tavsiye ederim
  • modeminizin arayüzünde bulunan kablosuz kısmındaki kanal ayarını değiştirip tekrar bir denemenizi tavsiye ediyorum.
    daha önce böyle bir problemim olmuştu bu şekilde sorunu çözmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kereliğine modemin yanındayken bağlanmayı deneyin daha sonra @renat27'nin dediği gibi kablosuz ayarlarından kanal kısmına bakın. eğer auto da ise yinede 3,8 ve 13 deneyin değilse bu kanalları deneyin
  • Cevap verenlere teşekkürler,
    Dün kanalları değiştirerek denedim yine olmadı. Sıcak fırsatlarda gördüm, Media Markt'tan ZYXEL P1302-T10D (49.90TL + Kargo Bedava ) siparişini verdim. Sağolsun evdeki 2 yaşındaki canavar oğlumuz sayesinde eski modemin anteni falan yok zaten, tamamen kırıldı. Modeme bağlanan kablolarda yolundu, adaptörünün de yere atılmaktan prize sokulan 2 çıkıntısı yamuldu. Bunu artık emekli edip oğlumuz yenisine zarar vermesin diye dua edeceğiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.