Şimdi Ara

Yeni aldığım laptopdaki yavaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir kaç gün olmadı laptopu alalı genel bi ağırlık var. Oyunlarda falan kasıyor(pubg) acaba ramini artırsam düzelir mi yoksa işlemci mi çok kötü anlamadım
    özellikler şöyle:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scola -- 3 Şubat 2019; 15:47:11 >



  • Aldığınız leptop bence oyunlar için yetersiz özelliklerde. İntelin oyunları işte. Aynı işlemciyi senelerdir ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor. Bilgisayarınızın ekran kartı da bellek olarak çok az. O bilgisayar ile oyunlarda pek performans beklemeyin.

    Ek olarak ise Pubg oyununda genel olarak performans sıkıntılarının mevcut olduğunu duymuştum. Yani her bilgisayarda adam gibi çalışmıyor. Bu tabi oyundan kaynaklanan bir sıkıntı ileride gelen güncellemeler ile sorunun önüne geçerler heralde.

    Ama dediğim gibi. Aldığınız bilgisayar işlemci ve ekran kartı olarak oyunlar için yetersiz durumda. Oyun bilgisayarları ise dolar ve vergiler yüzünden baya pahalı olduğu için herkes alamıyor. O yüzden fiyatları daha düşük leptoplara yöneliyorlar.

    Sizin bilgisayarınıza bir tane ssd alıp, windowsu ssd'ye kursanız ve 1tb'lık hdd'ye de oyunları ve programlarınızı kurarsanız, bilgisayarınız biraz daha hızlanır. Ssd, hdd'ye nazaran daha yüksek okuma ve yazma hızlarına(5 kat kadar) sahip olduğu için programların ve oyunların açılış hızlarında ve oyun içi performansa olumlu yönde etki edecektir. Ama tabi oyunlarda aşırı bir performans artışı beklemeyin. Netice de oyunların performansları işlemci ve ekran kartı ikilisi ile doğrudan alakalı.

    Kolay gelsin.




  • Tesekkurler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Driver'larınızın hepsi güncel mi?Değilse güncellemeği deneyin.PUBG biraz optimizasyon bakımından sorunlu bir oyundur.Başka oyunlarda deneyin iyi performans verirse sorun oyundadır.Fakat 4 GB RAM anlık takılmalara sebep olabilir.Oyunlar için yeteri kadar güçlü değil bilgisayarınız maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du892 -- 1 Şubat 2018; 15:48:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.