Şimdi Ara

Yeni 3.18i 1.5 136bg 3 silindir nasil? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
54.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freestyle_


    quote:

    Orijinalden alıntı: akrepyusuf


    quote:

    Orijinalden alıntı: freestyle_

    2016 3.18i kullanıyorum genelde tek kullanıyorum performansından memnunum. Yakıt olarak çok şehir dışında 6-7 litre. Şehir içi 11-12 litre. 7500 km ortalamam ş 9.3 litre. Yakıt olarak beklediğim gibi önceki aracım dizeldi. Çokta aramıyorum çünkü çok yol yapan biri değilim.

    *Aracın boş ağırlığı 68 kg sürücü 7 kg bagaj %90 dolu depo. Ben 70 kiloyum bagaj hep boş depo genelde %50. Yani fabrika verisi ağırlığından 40kg daha hafif dolaşıyorum genelde

    O motor o kasayı çekmez gitmez tarzı yorumlar da var bence Tr yollarında yeterli.

    fabrika verilerine göre araç boş 1500kg bence bu opsiyonlar eklenmemiş ağırlık olabilir. mesela benim aracım 3.18i m joy paket hassas teraziye çıksa tahminim sürücüsüz 1600kg gelir. çukurlardan geçtikçe aracın ağırlığını hissedebiliyorum.

    line siz 3.18i 1500kg olabilir ona iddiam yok.

    yakıta gelirsek katalog ta şehiriçi 7 litre diyor ben daha 12 litrenin altını göremedim. (ortalama hız; 20km/s hep soğuk motor, bol kasisli güzergah, kısa mesafe 2km)

    Donanım olarak ağırlık yapabilecekler jant+lastik ve harmon kardon bana göre. Tampon sensörler vs. kayda değer bir ağırlık yapmaz diye düşünüyorum. Ama 18 jant+lastik 16'lığa göre lastik başına 10 kg toplamda 40 kg civarı farkettirebilir. Mjoy benim aracım. Sunroof dahil mi acaba değilse... hesap iyice karıştı.Kantar görsem çıkmayı düşünüyorum


    sunroof ta yabana atılacak kadar hafif değil rahat 15kg vardır. belkide fazladır.

    tahminim benim araç 1600kg + 100kg ses sistemi geliyor yolda etti sana 1700, 4 kişi de bindirdim mi tamamdır frene basınca disklerden ateş çıksın

    araç yüklüyken fren hareketleri çok değişiyor araç gerçekten durmakta zorlanıyor bunlar tecrübeyle sabit




  • Bu araca recep chip taksak nasıl olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ovrclds kullanıcısına yanıt
    hem racechip hem epc box taktım hikaye :) diğer araçlarla nasıl bilmem ama benim araçta bir işe yaramadı 118i 1.5 136bg benim araçta
  • 118i lci 1.5 aracima geçtiğimiz hafta sonu uzun araştırma sureci ve tavsiyeler sonrasında RSA motorsports da yazilim yuklettim. Tüketimde düşüş 0.2 0.3 mertebelerinde fakat araç 2012 senesinde tanitilan 1.5 177 hp ilk motor ile sanki ayni güç bandi seviyesine cikmiscasina hizlaniyor ve sesi de bahsi gecen motor gibi daha gür ses veriyor. Simdilik sikinti yaşamadim, umarim ileride de problem yasamam. Araci almadan önce n13 motorlu versiyonu arastirmistim fakat stock halde bile kirilan araçlardan haberdar olduktan sonra tercihimi yeni, BMW tarafindan tasarlanan & üretilen ve gelecekte daha yaygin bir bicimde kullanilacagi kesinleşen motordan yana kullandim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaça yaptırdın kardeş birde beyni söküp açıyorlarmı dynoya soktularmı aracı teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyokushin K kullanıcısına yanıt
    1100 TL ye yaptirdim. Sizin de bildiğiniz üzere ilgili işlemde beyin sökülmekte; box gibi uygulamalar beyin müdahalesi gerektirmektedir. Henüz dynoya cikarmadim, fakat önceden sahibi olduğum 208 gti ye çok yakin gittiğini söyleyebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samuel_Etoo

    1100 TL ye yaptirdim. Sizin de bildiğiniz üzere ilgili işlemde beyin sökülmekte; box gibi uygulamalar beyin müdahalesi gerektirmektedir. Henüz dynoya cikarmadim, fakat önceden sahibi olduğum 208 gti ye çok yakin gittiğini söyleyebilirim :)

    1100 TL MAKUL AMA VW GIBI OBD SOKETTEN YAPILMADIGINDAN BU BEYIN SOKME ISLEMI VE SONRASINDA LEHIM FALAN SIKINTI OLABILIR RSA FIRMASI NERDE
    208 GTI KAC BEYGIRDI STOKMUYDU
    CEVAP ICIN TESEKKURLER
  • kyokushin K kullanıcısına yanıt
    208 gti da soft yazilim vardi Dr ECU tarafindan yazilan (İddia edilen rakam 220 hp 320 nm tork). Tabi kafa kafaya yürümez ama yakin gittiğini hissettiriyor, sorunsuz motora ve premium imaja sahip olmasi da cabasi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musait bir zamanda video cekip paylasirsaniz benimle bereber 3 silindir 136 lik arac sahiperide bilgilenmis olur zira bu motora chip box vb ile sonuc alinamadigi seklinde yaygin bir kani var
  • Merhaba. Geç cevap verdigim için kusura bakmayin :( Önümüzdeki birkaç hafta video çekme imkanim olmayacak, fakat YouTube da "BMW 118İ Acceleration Remap Ecufast" videosuna çok benzerlik gostermekte. Kaldı ki aracim daha iyi hizlaniyor diyebilirim çünkü ilgili videoda arkadaş manüel kullanım gerçekleştirirken devir kesiciye yakastiginda araç vitesi kendi büyütmekte, dolayisiyla zaman kaybi olmaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samuel_Etoo

    Merhaba. Geç cevap verdigim için kusura bakmayin :( Önümüzdeki birkaç hafta video çekme imkanim olmayacak, fakat YouTube da "BMW 118İ Acceleration Remap Ecufast" videosuna çok benzerlik gostermekte. Kaldı ki aracim daha iyi hizlaniyor diyebilirim çünkü ilgili videoda arkadaş manüel kullanım gerçekleştirirken devir kesiciye yakastiginda araç vitesi kendi büyütmekte, dolayisiyla zaman kaybi olmaktadır.

    Bu motor çok yeni chip ile ilgilede ortada pek uygulama yok o yüzden temkinli olmak gerek sizi takip ederiz artık arada bir bilgilendirseniz seviniriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor 2015 ortasindan beri tr de kullanilmakta. Islem oncesinde epey arastirma yaptim, ornegin n13 lerin atesleme bobinleri ve buji degisimine ragmen kirilan cok aracin oldugunu bizzat sanayide ustalardan ogrendim. Sizin de bildiginiz gibi, tuketicilerin onmli bir kismi aldiklari urunlerin, ozellikle de otomobillerin olumlu yonlerini paylasmakta, olumsuz yonlerini ise ayni olcude servis usta vs disinda disariya cok yansitmamakta. B38 b58 motorun birebir yarisi oldugundan atesleme bobini ve bujisi de dahil olmak uzere birebir ayni, parca kodlarindan bakmistim. Bence bmw de ust vergi dilimine girmeden alinabilecek en iyi motor diyebilirim, tabi ki stock halde degil de guvenilir bir yazilim sonrasi motor 2012 de tanitilan 1.5 motorun gucune eriserek kullanidigi takdirde. Ayrica piyasadaki 418 lerin onemli bir kismi chipli dolasiyor, onlarin da yorumunu merak ediyorum acikcasi. Kendi aracimda arac yazilima alistikca tuketim dusmeye basladi, eco pro mod da eski confort kadar gitmekte ve yaklasik 0.5 lt/100 km az yakmaktadir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Samuel_Etoo S kullanıcısına yanıt
    tesekkurler motor sonucta yeni eski psa motora gore.2 yildir turkiyede ama net te pek uygulama ornegi yok .garantisi bitince yazilim dusunuyorum ancak bana gore hala oturmadi bu motorda yazilim piyasasi mevcut haliyle cok dusuk basincla calisiyor b38 ve sadece basinc artisi ile bile sonuc alinabilir ancak pro birsey istenirse i8 deki parcalar getirtilebilir gerci onda da alt devirler elektrik motorundan guc aliyor ust devirlerde b38 devreye giriyor .neyse o zamana kadar takipteyim ara ara deneyimleri paylasirsaniz seviniriz.
  • Bende 320i ed 2014 model var. Her açıdan memnununm. Şehir içi en fazla 7.8 lt/100 km. Şehirlerarası tüketimle ilgili 2 foto ekliyorum. Yeni 3.18i 1.5 136bg 3 silindir nasil? Yeni 3.18i 1.5 136bg 3 silindir nasil?




  • Hocam memnunum yaklaşık 5000 km yol yaptim. Uzun sureli araci sıkıştıran biri değilim tüketimin yaklaşık 1 lt düştüğünü söyleyebilirim kutu içi kn filtre ile birlikte. Siz de biliyorsunuz ayni motor 2012 yilinda 177 hp olarak test edildi fakat emisyon kaygisi nedeniyle gücü kisma ihtiyaci hissettiler. Geçenlerde internette yaziyordu tam hatirlamiyorum fakat BMW m departanindan üst düzey biri 300 hp civari güçleri ayni bloktan alinabiligini söylüyordu; tabi bu ifade biz de 300 hp yapalim anlamina gelmiyo :) Acikcasi asiri yüklenmemiş 170 hp civari b38 in çok sert kullanilmadigi takdirde sorun cikaracagini düşünmüyorum. Bir de gözlemlediğim kadariyla BMW mercedes ve bazi japon firmalarinin kendi geliştirdiği motorlar haricinde tune edilen araçlarda sorun cikmama olasiligi yok gibi bir şey; durumu da firmaların motor tasariminda maliyet etkin çözüm üretme düşüncesinden hareketle over safe motor tasarlamalarina bagliyorum.



    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Herkes herşeyi sormuş,açıklamış ancak bir allahın kulu sormamış ve ben soruyorum,2014 Model 3.20i ED ve ya 2015 3.18'lerin hangisinde Bluetooth'tan Spotify müzik dinleyebiliyoruz,bu sistem Audi A1'de bile varken bu kasalarda neden yok (ya da varmı) ve Spotify olan arkadaşlar bu sorunu kablosuz nasıl çözdüler,vereceğniz cevap aracımı değiştirmekte büyük bir etken olacak

    Ve son olarak yukarıdaki iki araç arasında kaldım,2.el fiyatların 5-10.000 farkla aynı,yaşım 43,performans değil konfor odaklı olsun istiyorum ama final yapamıyorum bir türlü..

    Teşekkürler :)
  • BMW ne mantıkla bu 3 silindir olayına girdi emin değilim. Ancak egzos emisyon, yakıt tüketimi vs gibi konulardan girmiş olabilir. Güç ve verim açısından girmediği aşikar.

    4 silindirli motorlarda tam çevrimin iş çevrimin tamamlanması gereken 720 derecelik

    çalışma döngüsünde hiç bir pistonun güç üretmediği küçük bir açısal değer vardır ki bu boşluk volanda biriken kinetik enerji ile hissetirilmez. 6 silndirli motorlarda ise bunun aksine 720

    derecelik 1 iş döngüsünde 2 pistonun aynı anda güç ürettiği bir açısal zaman aralığı vardır ki burada güç bindirmesi olur volan burda da güç bindirmesini yumuşatır dolayısyla 6 silndirli

    motorlarlar dehş-ül vahşet olurlar Dolaysıyla 4 silindir ve üstü motorlar daha sessiz ve sıkıntısız olurlar.

    4 zamanlı çevrimde 3 silindir beni cezbetmiyor. 3 silindirli motor kullanmadım ancak daha titreşimli ve ani güç isteklerinde daha performansız olacağını düşünüyorum. Uzun vadedede bu motorları

    gözlemlemek lazım daha yeniler. Şahsen ben 3 silindirden uzak dururum ve efsane motor olarak N13 kodlu 3.20 i ed lerde bulunana 170 HP lik motoru görüyorum. Şu an yenisini üretmiyorlar ama 2.

    elde altın olacak. Çünkü düşük hacimde o gücü ve yakıt tüketimini sunan motor yok. Tam bir F/P.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 16 Temmuz 2017; 6:57:58 >




  • peki sizce neden üretimi durdurdular gerçekten mükemmel bir güç 170 beygir 1.6 motor düşük tüketim? gerçekten merak ediyorum.
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Ticari olduğunu düşünüyorum. Yeni kasa G30 5.20i lerde kullanılacak motor 1600 cc 170 HP 250 NM Twin Power Turbo motor sanırım.

    Üretim durmamış olabilir.

    3 lere düşük hacimli yüksek güç vermeyip ticari uyanıklık yaparak bunu isteyenlerin daha fazla para vererek yüksek hacimli

    3 serisi yada düşük hacim yüksek güçlü 5 serisi aldırmak istiyorlar. Başka bir şey akla gelmiyor. 170 HP lik motor çıkalı

    4 yıldan fazla oldu ve millet yardıra yardıra geziyor ve kronik tek bir problem okumadım. 3 silindirli 1/2 yani yarım

    herkülleri göreceğiz yakında aynı başarıyı gösterecekler mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 18 Temmuz 2017; 12:44:31 >
  • 1 serisi ve 3 serisinde uretimi bitmis olan N13 kodlu motor verimli olmasina ragmen sorunsuzluk olarak malesef premium markaya yakismayacak bicimde kullanicisina problem yasatmakta. Bildigim sey prince motorun sozlesmesi bittigi icin artik BMW lerde kullanilmayacagi; sayet olumlu geri donusler olsa sozlesmeyi uzatma yoluna gidebilirlerdi. Diger taraftan 520 lerde kullanilan N20... Kodlu BMW motorlari markanin premium imajina yarasir bicimde genel anlamda sorunsuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.