Şimdi Ara

Yazın Fransa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yazın Fransa'ya gidip 3 hafta ile 2 ay arası kalmak istiyorum. Amacım hem dilimi geliştirmek hem gezmek hem de oranın yaşantısında biraz bulunmak. Yeşil pasaportum var Fransa'nın vize istemiyor olması lazım. Dil kursları çok pahalı , gezi turları da kısa süreli yorucu ve açıkçası bence lüks. Birsürü para verip 5 gün sonra dönmek istemem. Zaten çok az harcama yapsam dahi kur farkından ötürü bütün günlük harcamalarım ciddi bi maliyet olacak bu yüzden diğer her şeyi mümkün olduğunca ucuza getirmem lazım.

    - En ucuza nasıl uçak bileti bulabilirim? En ucuz uçak bileti sitelerini biliyorum lakin yine çok pahalılar. Kampanyalı bir şeyler ya da ulaşımın daha ucuz bi yolunu bulmak mümkün müdür ? Nasıl araştırılır nasıl kovalanır fikriniz varsa öğrenmek isterim.
    - Kalacak yeri en ucuza nasıl getirebilirim? Bir ailenin ya da birilerinin yanında kalmak istemiyorum. Tek kişilik oda çok çok iyi olur. Bir arkadaşımı kafalayabilirsem 2 kişilik seçenekleri de düşünebilirim. Ayrıca tuvalet-banyonun ortak olduğu yerleri istemiyorum. Sanırım en ucuzu tercih etmeyeceğim ve farkı ödemeye razı olduğum tek konu bu. Öğrenci yurtları varmış diye duydum ama bir okula eğitime gitmediğim için ve dönemlik ya da yıllık insanlara kıyasla kısa kalacağımdan bana çıkacağını düşünmüyorum , yoksa bayağı iyiymiş fiyatları.
    - Günlük harcamalarımı minimuma indirecek ufak tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
    - Çalışma izni almam mümkün mü? Eğer mümkün değilse sigortasız olarak çalışabileceğim işler mevcut mu? Uzun saatler süren sigortayı ödememek adına işi illegal olarak veren düşük maaşlı işlerden bahsetmiyorum. Ufak bir gelir elde edebileceğim belki iş diye bile bakılmayacak basit part time işlerden bahsediyorum. Biraz bile olsa euroyla kazanmak o 1-2 ayımı ciddi rahatlatır. En azından içtiğim suyu , yediğim yemeği saymam.

    Orta seviye ingilizcem ve orta seviye fransızcam var. Takır takır konuşamıyorum ama işlerimi halledebilecek kadar iletişim kurabileceğimi düşünüyorum.

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi şehire gideceksin? Gideceğin şehire göre uçak bileti, konaklama masrafları çok değişir.

    Kısa süreli gittiğin için çalışma izni alamazsın. Çalışma izni almak aylar alıyor. Ancak tanıdığın varsa kaçak çalışırsın. Kaçak işçi çalıştırmak riskli. O yüzden çalışma seçeneğin olmaz.

    Hostellerde kalırsan çok ucuza mal edersin. Başka türlü en ucuza kalamazsın.

    Birilerinin yanında kalmak istemiyorsun, tuvalet banyo paylaşmak istemiyorsun. Hem de en ucuza kalmak istiyorsun. O istediğin maalesef olmaz.

    Günlük harcamalarını minimuma indirmek yemeğini kendin hazırlarsan olur. Başka türlü olmaz.
  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Montpellier ya da nice düşünüyorum. Pahalılık nasıldır bilemiyorum daha ucuz olacaksa lyon da tercih edebilirim. Hostel fiyatları nasıldır ? Tek kişilik oda bulmak mümkün mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ireneo

    Montpellier ya da nice düşünüyorum. Pahalılık nasıldır bilemiyorum daha ucuz olacaksa lyon da tercih edebilirim. Hostel fiyatları nasıldır ? Tek kişilik oda bulmak mümkün mü ?
    "Hostel fiyatları nasıldır" diye bir soru garip değil mi? İnternette arama yapıp fiyatlarına ve şartlarına baksanıza.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.