Şimdi Ara

Yazılım Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Başlıktada sorduğum üzere sürekli duyduğum ama bir türlü anlam veremediğim yazılım nedir ? Yazılım öğrenmek demek atıyorum Rusça gibi farklı bir dili öğrenmeye mi benzer yoksa tamamen farklı mıdır ?
    Arkadaşlar sormamın nedeni bilgisayarda çok fazla ve boş vakit geçiriyor olmam.Bunu yazılım öğrenerek lehime çevirebileceğimi düşündüm.Ancak ön bilgim bile olmayan bir şeyi beceremem o yüzden bilgilerinize başvuruyorum cahilliğimi affedin Yaşım henüz 18 ve Microsoft ' u yazan insanlarda bu işleri anasından doğma bilmiyordu.Elbette öyle büyük bir hedef yersiz ama şöyle düşünüyorum : Bir winamp yazan, gom player yazan ya da herhangi bir program yazan kişiler eminim sadece bu programlarla zenginlemiştir.Yıllar sonra yazılımla ilgili hiçbir şey bilmeyen bu adamın yazmayacağını kimse söyleyemez.Peki bu tür programlar yazmak çok mu zor ?
    Sizi biraz soru bombardımanına tutacağım ama benim yazdığım kadar uzun cevap verin demiyorum sadece lütfen bilgilendiriniz beni.
    SORULARIM
    Şimdi bu yazılım dediğimiz olay örneğin önemli bir programı yazmak onun için gözden çıkaracağınız ücret gibi bir şeyi mi gerektirir yoksa bilgiyi mi ? Yani siz yazmaya başladığınızda karşınıza günlük hayatın ekrana yansıması gibi problemler çıkacak ve siz onları düşünerek, bilgilerinizle yenmeye mi çalışacaksınız yoksa çok fazla zaman ayırdıktan sonra herkesin yapabileceği bir şey mi veya ne biliyim gözden çıkarmanız gerekn bir ücret felan var mı ? Dediğim gibi hiç bilmediğim için soruyorum.Elbette bilgiyle alakalıysa kolaydır demiyorum, kolay olsa herkes onlarca program yazardı.Sadece bir program bile yıllar alabilir belkide.Sadece ne olduğunu öğrenmek istiyor ve bilgilerinize başvuruyorum abilerim, arkadaşlarım...







  • meyethology M kullanıcısına yanıt
    Şirket ve şahıs kavramlarını ayır sen şahıs olarak program yapacaksan şahısların yaptığı programları örnek al.
    Windows için program yazacak ve ileride ilerleteceksen işini Visual Studio 2012-2013 ikisinden birini bulundur.
    İşin profösörü olursan iş bulursan gidersin.
    Bildiğim kadarıyla iki arkadaş bir fabrikanın boya robotları için 1 haftada 100.000'er € alıp gittiler. Bide ayda 2.000TL-3.000TL alanlar var kendini geliştirmene bağlı.
  • ama öğrenmek zor değil araştırarak çok kolay öğrenirsin ey iyi öğretici kaynağın GOOGLE
  • Bu yazılım işleri bilgiyi bir kenara bırak azim sabır gerektirir.Hemen bir işi öğrenemessin yıllarını vermen gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinize teşekkürler cevap için.Konuyuda şimdi okuyacağım.Peki yazılıma hangi türden başlamalıyım sizce ? C++ ' mı Pyhton ' mu yoksa baş bir şeyle mi ? Bir şirkette çalışmak gibi hayalim yok ama boş olduğum zamanlarda kendim yazmak isterim eğer öğrenirsem.Son olarak win 8 kullanıyorum sizce linux yüklemem şart mı yoksa buradanda istediğime ulaşabilir miyim ?
  • C ailesi ile başlamanı öneririm ilk olarak C'yi öğren yani c ailesinin temelini sonra c# c+++ ile devam et.
  • Biraz sabır gerektiren iş. Ayrıca yeni gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmelisin
  • Aslında yazılım bir mühendisliktir. Diğer mühendisliklerde olduğu gibi kıt kaynakları dağıtabilmek, optimize edebilmektir. Bilgisayar donanımını amaca uygun bir biçimde kullanabilmek adına bilgisayara verilen spesifik komutlar silsilesidir. İşletim sistemi de bir yazılımdır, navigasyon sistemi de, buzdolabındaki zamanlayıcı da. Bilgisayar denildiği zaman aklımıza gelen, işlem yapabilen her şey olmalıdır. Hesap makinesi de bir bilgisayardır. Yazılım, elimizdeki donanımı optimum kullanacak şekilde belirli bir problemi çözmek adına bilgisayara verilen komutlardan ibarettir.

    Hobi olarak başlamak için pek çok seçenek vardır. Ancak mesleki anlamda başlayabilmek için belirli temel şeyleri kavramak gerekir. O sebeple durum değişir. Bilgisayar mimarisi, programlama dilleri , network vs vs gibi şeyler bilinmelidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.