Şimdi Ara

Yazılım dili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır isteğim var başlamaya lakin bir türlü fırsat bulamadım.Nereden başlamalıyım?Matematik ve ingilizcem gayet iyidir.Bir yol gösterir misiniz?



  • Şöyle söyleyeyim ben programlamaya basic ile başladım. QBASIC ile basit programlar yaptım önce. Daha sonra Vbasic, Processing, Python şeklinde devam etti.
    Sana bu dilleri açıklayayım.

    QBASIC : Tamamen basit ingilizce ve ek söz dizimi (syntax) dan oluşan bir dil. Türkçe kaynak var.

    VisualBasic : QBASIC kodlarının biraz farklılaşmış hali, ayrıca form tasarlamak sana çok zevkli gelecektir. Bu dil sana windowsta pek çok şeyi yapmanda yardımcı olacaktır. Tr kaynak var.

    Processing: C dilini ve Java'yı duymuşsundur. C'nin kullanışlı söz dizimi (syntax) + Java'nın esnekliği bir arada. Bu dilde de form oluşturabilirsin ama herşeyi tek tek piksellerle yada özel çizim kodlarıyla yapmalısın. VB gibi buton vs eklenemiyor ama çok güzel 3d çalışmalar çıkarılabilir. Malesef türkçe kaynak yok. Ancak sitelerindewww.processing.org gayet sade bir ingilizce ile anlatılmış güzel dersleri var. (İmzamdaki sitede bir arkadaşımla ben processing derslerini çevirmeye çalışıyoruz. Arada ziyaret etmende fayda var.

    Python: Henüz ramazanın başında öğrenmeye başlamama rağmen (ki yoğun çalışmıyorum) çok kolay kapılabilen, windows, linux, mac ve chromium os destekli oldukça pratik bir dil. Türkçe kaynak var. (istihza.com)

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Programlama öğrenmek isteyenlere yardımcı olmak isterim çünkü kendim hiç yönlendirilmeden bunları öğrendiğim için başlarda zorlandım. Umarım başarılı bir programcı olma yolunda ilerlersin.




  • Teşekkür ederim, senin dediğin sıralamadan gideceğim o zaman.Benim amacım çok büyük şeyler de olmasa da kendi çabamla bir şeyler başarabilmek.Qbasic için bir site tavsiye eder misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDoctortw -- 7 Eylül 2014; 8:21:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.